heheh moim zdaniem to Fornalik zj***al tak pilkarzy ruchu ze ci sie wzieli za robote w II polowie... i zadne Szeliga tu czy tu by nic nie zmienil... obie bramki to staly fragment i co by zmienil Szliga w srodku pola ?? Ludzie ogarnijcie sie :) Moze jakby Suart umial wrzucac tez cos bysmy wbili .. no ale ...
Roznia wlasnie miedzy nasza druzyna a ruchem jest taka ze oni stworzyli sobie 0,5 sytuacji i wbili 2 bramki .. my mielismy 5 sytuacji i bramek 0 :) tak samo bylo z GTS, Polonia, Lechem, Gornikiem i innymi. CI pilkarze nie potrafia zdobywac bramek i wlasnie dlatego lecimy z ligi :)
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
zielinski jest wolny.
Pierwszy raz się zgodzę ze Slapim chyba - faktycznie - ci piłkarze nie potrafią strzelać bramek dlatego lecimy z ligi... Jednak to, że aktualny trener jest kretynem i nie potrafi z zespołu wyciągnąć tego co ma to inna kwestia. 9 gier - 5 punktów - 8:17 w bramkach. Mimo, iż był to już sparing to dalej popełniamy te same błedy w kryciu, koncentracji i ustawieniu... no ile można robić z nas wszystkich debili i powtarzać że białe jest czarne i odwrotnie... kończ waść panie Kafarski... wstydu oszczędź...
Po wysłuchaniu konferencji można wywnioskować, że a wręcz sam mówi, że zostaje na przyszły sezon i będzie budował drużynę na 1 ligę wiec dajmy mu popracować. Hapal ile meczy z zagłębiem przegrał, a po swoich transferach i dobrym przygotowaniu na wiosnę prezentowali się o niebo lepiej. Też nie jestem fanem Kafarskiego, ale nie widzę w tej chwili innego kandydata na jego miejsce wątpię, że Zieliński będzie chciał pracować w 1 lidze, a Radolsky w przyszłym sezonie będzie prowadził drużynę w ekstraklasie. Kafar poznał już trochę zespół wiec może ma jakiś pomysł kogo by widział w przyszłym sezonie i jakich zawodników chciały pozyskać.
kriss7 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> zielinski jest wolny.
Też o nim myślałem, ale po tym co mówił Kafarski na konferencji wydaje się, że jest po ptokach, bo rozmawiał już z JF i dostał zielone światło na budowanie zespołu do gry w I lidze :(.
Trener Kafarski przejął Cracovię jak miał 1 punkt straty do bezpiecznej strefy, a zostawił aż z 9-ioma, więc bilans jego pracy jest niestety zdecydowanie ujemny. W 8 meczach zdobył zaledwie 5 punktów!
A sytuację startową miał trudną, ale nie beznadziejną. Podejrzewam, że gdyby drużynę w takim momencie przejął wysokiej klasy trener np. supermotywator Lenczyk to pomimo wszelkich przeciwności zdołałby utrzymać Cracovię.
Tomasz Kafarski (trener Cracovii): "Moi piłkarze zbyt pochopnie faulowali. Uczulałem ich, że chorzowianie są bardzo dobrzy w wykonywaniu rzutów wolnych. [b]Rozmawiałem już z prezesem prof. Januszem Filipiakiem, wkrótce czeka mnie też spotkanie z zarządem klub. Wspólnie będziemy budować drużynę, która powalczy o powrót do Ekstraklasy.[/b] Mam ważny kontrakt w Cracovii do końca przyszłego sezonu. Na pewno czeka nas rewolucja kadrowa. Nie tylko dlatego, że ja czy prof. Filipiak niektórych piłkarzy nie będziemy chcieli. Zapewne część zawodników sama będzie chciała odejść"
.....
gdyby nie ten kompromitujacy wywiad po burkach to bylo nie bylo dla mnie tematu, a w kwestii kto, Czesio i Probierz moga byc w weekend wolni :D JW nie wytrzyma a jak ladacznica uczyni swoja powinnosc to Probierza tez moga kopnac w pupala, a na powaznie, to niedobrze sie robi czytajac o tych naszych magikach, karuzela, same nowe miotly! non stop skads ich wywalaja na zbity pysk ale my tesknimy! motywatorzy, budowniczy, mistrzowie taktyki ;)
farciarz2 Napisał(a):
> Trener Kafarski przejął Cracovię jak miał 1
> punkt straty do bezpiecznej strefy, a zostawił
> aż z 9-ioma, więc bilans jego pracy jest
> niestety zdecydowanie ujemny. W 8 meczach zdobył
> zaledwie 5 punktów!
> A sytuację startową miał trudną, ale nie
> beznadziejną. Podejrzewam, że gdyby drużynę w
> takim momencie przejął wysokiej klasy trener np.
> supermotywator Lenczyk to pomimo wszelkich
> przeciwności zdołałby utrzymać Cracovię.
Dlatego właśnie pisałem jakiś czas temu ,że zatrudnienie Kafara "na ratownika" to był wyczyn zarządu porównywalny z zatrudnieniem Pasieki , Mikula czy Ulata...
Nie wiem jakim trenejro okaże się Kafarski jak dostanie czas i środki...ale d...a z niego nie "trener ratownik".
Nie udało mu się dosłownie nic poza trochę ładniejszą grą.
Carlit Napisał(a):
> Czekać aż w Ruchu zwolnią Fornalika i wtedy
> zmienić trenera.
1. Prędko to tam Fornalika nie zwolnią.
2. Nawet jeśli zwolnią, to nie zgodzi się na pracę w korporacji. Facet potrzebuje przestrzeni do działania, a nie ścisłej drabinki firmowej.
3. Wszystko wskazuje na to, że z Kafarem pomęczymy się jeszcze co najmniej jedną rundę.
człowiek musi być naprawdę ignorantem, by po 45 bardzo dobrych minutach zmienić obrońcę za trzeciego ofensywnego pomocnika poziomu Bruna
V.Z.1903 Napisał(a):
> człowiek musi być naprawdę ignorantem, by po 45
> bardzo dobrych minutach zmienić obrońcę za
> trzeciego ofensywnego pomocnika poziomu Bruna
Kolego, co nam pozostało ? Już o nic nie walczymy, trener chce zobaczyć w końcówce sezonu jak się prezentują piłkarze, którzy mniej grali, żeby wiedzieć czy ma się zastanawiać nad ich przyszłością w jego teamie. Dajmy czas Kafarskiemu, niech przygotuje sobie drużynę do nowego sezonu, bo to co zastał po przyjściu to była wina Pasieki.
Pożyjemy, zobaczymy ... martwią mnie słowa "Rozmawiałem już z prezesem prof. Januszem Filipiakiem, wkrótce czeka mnie też spotkanie z zarządem klub. Wspólnie będziemy budować drużynę, która powalczy o powrót do Ekstraklasy"
Władca jak widać nie odpuści..
Znając życie transfery będą typu Dawidowski z betonów, Z łks'u kupimy z 2-3, komuś sie kontrakt skonczy w 1 lidze to prawie za free przyjdzie ;)
I będziemy walczyć! ...
o utrzymanie w 1 lidze! Kafarski po 5 kolejkach odejdzie przyjdzie jakiś trener i kółko się zatacza ;)
Nie róbmy tego błędu co z Pasieką i pozbądźmy się patałacha już teraz.
Jeżeli on zostanie to po 10 kolejkach na jesień znowu okaże się, że jesteśmy nie przygotowani, po chu*jowych transferach i trzeba trenera ratownika by wyciągał zespół z dołka. Z Kafarskim nic nie osiągniemy.
soccer Napisał(a):
.. martwią mnie słowa
> "Rozmawiałem już z prezesem prof. Januszem
> Filipiakiem, wkrótce czeka mnie też spotkanie z
> zarządem klub. [b]Wspólnie będziemy budować
> drużynę[/b], która powalczy o powrót do
> Ekstraklasy"
Wspólnie ustalać skład
Wspólnie dokonywać zmian podczas meczu
:)
i wspolnie spuscic nasz kochaną Cracovie do II ligi
tzn niedorobiony trener bedzie sie radzil niedorobionego zarzadu a potem konsultowal z swietnym graczem w Championship Menager - Panem Psorem.
3lvis Napisał(a):
> Nie róbmy tego błędu co z Pasieką i
> pozbądźmy się patałacha już teraz.
>
> Jeżeli on zostanie to po 10 kolejkach na jesień
> znowu okaże się, że jesteśmy nie przygotowani,
> po chu*jowych transferach i trzeba trenera
> ratownika by wyciągał zespół z dołka. Z
> Kafarskim nic nie osiągniemy.
Każdy to rozumie tylko nie nadinteligentny, dekorowany profesor!
Czemu za porażkę ogólną za cały sezon obwiniacie Kafarskiego ?!
Robił co mógł, dzięki niemu Steblecki dostał szanse i w pewnym stopniu ja wykorzystał bo jakoś zaistniał w 1 drużynie.
Styl gry również się bardzo poprawił, dłużej utrzymywaliśmy się przy piłce i staraliśmy się rozgrywać wszystko od bramki spokojnie a nie tak jak to było wcześniej wybijać wszystko na aferę....
Ale najważniejsze jest to że do taktyki założonej przez trenera muszą być jeszcze piłkarze którzy przeniosą to na boisko, a jak wy chcecie żebyśmy zdobywali bramki bez prawdziwego napastnika... ?! Bez gracza kreatywnego który potrafił by otworzyć drogę do bramki jednym podaniem (jakim był Klich) , dopiero później Budziński coś próbował ale sam nie da rady.
Mam nadzieję że w 1 lidze Kafarski zostanie nadal w Cracovii, ale najważniejsze będzie to żeby wywalić te wszystkie gwiazdki z zespołu typu: Saidi, Bartczak i Van der Biezen a zostawić tylko tych którym naprawdę zależy na awansie do Ekstraklasy w przyszłym sezonie... A przede wszystkim dać szansę młodzieży. No i oczywiście wzmocnienia...
"Czemu za porażkę ogólną za cały sezon obwiniacie Kafarskiego ?! - za caly sezon .... za 4 lata :)
Nie wiem czemu u nas, za slabe mecze obwinia sie 1 osobe na lawce ..a nie 11 osob przebywajacych na boisku.
StricoAW Napisał(a):
> tylko tych którym naprawdę zależy na awansie do
> Ekstraklasy w przyszłym sezonie... A przede
> wszystkim dać szansę młodzieży. No i
> oczywiście wzmocnienia...
"Na młodzieży" to możesz sobie pokopać w środku tabeli góra
a nie zbudować team zdolny do awansu do ekstraklasy.
Na awans musisz mieć takich (nazwiska oczywiście przykładowe i sprzed lat częsciowo) Bojarskich , Węgrzynów, Plastików, nawet Szeligów itp...czyli po prostu bardzo doświadczonych grojków....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)