zagralismy 3 przyzwoity mecz z rzedu. wreszcie usmiechnelo sie szczescie do nas, czyli wykorzystalismy okazje, a przeciwnicy nie. zaluje ze stracilismy okres przy Pasiece, moze byc juz za pozno. ale czy ex czy 1 liga - jeden ... :)
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
Mieliśmy i tak trochę szczęścia że Podbeskidzie nie wykorzystało przynajmniej jednej stu procentowej sytuacji. A co do gry Cracovii można zadać pytanie "da się dobrze grać?" :)
leszeczek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> stary kibolu, czy naprawdę odniosłeś wrażenie,
> że był to ten sam zespół, "który pokonał
> Legię w Warszawie, Wisłę w Krakowie czy Lechię
> w Gdańsku"?
byl to ten zespol ktory przegral z ŁKSem u siebie, a to ze pol roku temu wygrali z Legia czy Wisla sie nie liczy, teraz sa w takiej, a nie innej dyspozycji.
Ludzie cieszcie sie ze wygrali, a nie szukajcie kwadratowych jaj.
Dobrze, że tworzymy sytuacje, gramy piłką. Jakoś to wygląda z przodu. Gorzej z wykorzystywaniem sytuacji i z obroną. Tu się nic nie zmieniło. Lekiem na to pierwsze jest usadzenie Biezena na ławce, ale kto za niego? Obrona to już bardziej złożony problem i widać jak o klasę lepszy jest Hosek od reszty naszych obrońców.
Genialny jest Suart w pomocy o co postulowałem już 1,5 roku temu. Lepszy niż Saidi. Co do obrony to Kosanovic w parze z Radomskim jakoś sobie radzi. Tak samo było w końcówce zeszłego sezonu. W obliczu kontuzji to zdaje się być dość rozsądne rozwiązanie. No bo kto za niego? Żytko, Nykiel lub Szeliga. Z jakim skutkiem, ciężko stwierdzić. Puzigaca na boku nie był zły, ale też bez szału. Jak Suart ma grać na boku pomocy, gdzie jest o niebo lepszy od Visnjakovsa to zostaje na bok obrony albo Bojan albo Milos.
Szeliga, bezproduktywny z przodu, walczący z tyłu. Ciężko jednoznacznie określić jego wpływ na grę całej drużyny bo ta zadziorność może się udzielać reszcie, ale z drugiej strony jeden czy dwa jego błędy mogą nas kosztować bramkę.
Żytko cholernie pożyteczny z przodu, ale nie ustrzegł się błędów w obronie. Generalnie występ na plus.
Biezen mocno stoi na nogach, ale nie potrafi wykorzystać sytuacji, jest wolny i drewniany. Niby wie co robić, ale jakoś średnio to wychodzi. Choć i tak jest o niebo lepiej niż za Pasieki. Chętniej widziałbym Grzelaka na szpicy, ale to się może już w tym sezonie nie zdarzyć.
Struna miał wejście smoka i pokazał się z bardzo dobrej strony, ale było to już gdy przeciwnik był zmęczony, a wynik korzystny. Ciężko stwierdzić co by było gdyby grał za Szeligę od początku.
Jeśli chodzi o mecz z Polonią to najważniejszą zmianą w składzie dla mnie będzie wystawienie Suarta od początku na lewym skrzydle. Jeśli chodzi o resztę to nie mam wystarczającego wglądu w formę poszczególnych zawodników żeby wiedzieć kogo kim zastąpić. Zastanowiłbym się nad Biezenem, Szeligą czy Puzigacą.
kkk_84 Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > stary kibolu, czy naprawdę odniosłeś
> wrażenie,
> > że był to ten sam zespół, "który pokonał
> > Legię w Warszawie, Wisłę w Krakowie czy
> Lechię
> > w Gdańsku"?
>
>
> byl to ten zespol ktory przegral z ŁKSem u
> siebie, a to ze pol roku temu wygrali z Legia czy
> Wisla sie nie liczy, teraz sa w takiej, a nie
> innej dyspozycji.
>
> Ludzie cieszcie sie ze wygrali, a nie szukajcie
> kwadratowych jaj.
Tu nie chodzi o szukanie kwadratowych jaj. Tu chodzi o to żeby, cytując klasyka, plusy nie przesłoniły minusów.
Najwiekszym plusem byl Budzik i w koncu zastosowanie upragnionego pressingu .. nie dalismy Bielsku grac pilka i to byl klucz do zwyciestwa !
Szeliga poza 18 Bizon zagrał fajnie ale jako cofnięty napadzior i widzę że tak powinien być ustawiany Struna też fajnie Radomski widać że potrawi to poustawiać i jest największym walczakiem żeby tylko zdrowie dopisało do końca sezonu.Zobaczymy kto wróci z kontuzjowanych na Polonię jestem dobrej myśli >TYLKO PASY!!!
Nie wiem czemu ale wszyscy oceniają ten mecz dennie a my kibice Pasów jako fajny mecz i zasłużenie wygrany :) hehe
Niech inni oceniają ten mecz jako denny - wali mnie to, ja się cieszę ze zwycięstwa!
:) :) :)
Mamy do wtorku wolne.... Swiateczne zyczenia zlozone ;)
Wiec nie 12 dni przygotowan ale polowe mniej!
Nie ma wolnego. Wolne jest tylko w sobotę i niedzielę.
Ja tam mam wolne ... ;)
Jak przegrywamy to jest jazda po "Pasach", jak wygramy to też, bo słabo, bo przeciwnik pozwolił, bo sędzia był łaskaw, bo mieliśmy kupę szczęścia. Nie ma wyjścia, trzeba grać jak Barcelona. Ale, mam wrażenie, że też by to nie wystarczyło.
Jedno nic nie dające zwycięstwo nie zmieni ogólnej sytuacji.Wygramy z Polonią,Ruchem, GTSem ,Widzewem, to na meczu z Bełchatowem faktycznie zacznę odczuwać jakieś drobne emocje i nadzieje.
Ogólnie wystep na +.Kaczmarek coś tam bronił,Żytko coraz lepiej sobie radzi,Milos no... wbita bramka ale z tyłu troche gorzej.Radomski to klasa sama w sobie na poziom eks. Może nawet nie w wysokiej formie,ale widać że drużyna go potrzebuje. Puza daje rade,myślałem że bedzie gorzeej ale jak widać radzi sobie;) Szeliga-ławka. Struna na boisko,Budzik po raz 3 najlepszy w całej druzynie,transfer przeprowadzony z sensem i to on ciągnie wózek. Suart bardzo bardzo na walce,i to może imponować,na koncówke sezonu to powinna byc jego pozycja.Saidi dobrze,gol,dużo wiatru narobił. Biezen :/ Niby sie stara,niby próbuje,a efektów nie ma...
Kaczmarek wylapal min 2 setki to tak a propos!
Ale dzisiejszy wynik Polonii jest dla nas niekorzystny gdyz beda chcieli zdobyc na nas 3pkt. Trudno bedzie nawet o remis.Moze cos trener wymysli....
Zibiland Napisał(a):
> Kaczmarek wylapal min 2 setki to tak a propos!
No nie żebym się Wojtka czepiał ale mogę minuty tych "seteczek" mieć podane? Akurat mam mecz nagrany to sobie obejrzę.
Z całym szacunkiem dla Kaczmarka ale odnoszę wrażenie że nie prezentuje formy z zeszłego sezonu.
bielizna Napisał(a):
> Zibiland Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kaczmarek wylapal min 2 setki to tak a propos!
>
> No nie żebym się Wojtka czepiał ale mogę
> minuty tych "seteczek" mieć podane? Akurat mam
> mecz nagrany to sobie obejrzę.
Zibiland pisal chyba w afekcie, ja tam setek nie widzialem, ale chodzilo mu domyslam sie o glowke prosto w Kaczmarka oraz wolnego Patejuka ktory przelecial przez obrone , skozlowal tuz przed Kaczmarkiem i on to cudem obronil, fakt ze takie wrzutki sa super wredne i sie wykazal. obie akcje w 1ej polowie.
Tacy sa kibice PASOW - uwielbiam to. Nawet jak wygramy LM to beda sceptyczni. Niezapomniane hasla z sektora B "graj przez Cabaja, nie spiesz sie". Tak bylo zawsze, jest i bedzie. To jest piekne i to nas odroznia od fanatykow innych druzyn...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)