Bronie Kafarskiego. W grze widac poprawe, zaczynamy grac pilka. Bledem bylo odeslanie Gasinskiego a postawienie na Cierzniaka.Bledem jest ciagle granie Bizenem a pozbycie sie Niedzielana. Bledem wystawienie Stebleckiego - ME to niestety nie dorosla druzyna. Doszly kontuzje - Nawotczynski, Radomski, Hoszek. Plus sedziowie. Nie ma czego sie wstydzic po mocnym Gorniku. Gdybysmy mieli Zielinskiego i Nakulme wynik bylby odmienny. Jak zarzad nie bedzieprzeskadzal ternerowi jest nadzieja na zbudowanie solinej druzyny w 1 lidze i w przyszlosci na powrot do ex.
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
Panowie ,a kto ma grac?Ten nie,nie tu ....a kogo ma trener do dyspozycji.....?
Za Strune to kogo mial wystawic....nie daj boze Zytke ?Nykiela?
Generalnie powinien Tabisza wystawic bo ze Swirem niezle mu sie gralo....;)
Zawalono totalnie przerwe zimowa (ciekawe czy znalazly sie wyniki badan grajkow ...)i zamiast min 5 pkt w 3 meczach na Kaluzy udalo sie zdobyc 2 i przestanmy napieprzac na trenera tylko spokojnie przyjmijmy na klate spadek do 1ligi ,a w czerwcu wygasnie 16 kontraktow....Nowa Cracovia .....
W grze widać poprawę ?Hm ciekawe jaką bo według mnie w defensywie jest gorzej ,a w ofensywie nie lepiej czyli kompletne zero.O Stebleckim nie pisałem choć mam takie same zdanie -ekstraklasa to za wysokie progi dla niego.
Podobnie jak do Szeligi ,Budzińskiego,Dudzica czy Cierzniaka.
Proszę Was.
Pasieka 14 pkt (mało trochę , ale zawsze ) bramki : 5-11 3-5-5 seria - 6 ostatnich meczy - 1 porażka 4 remisy i 1 wygrana.
Kafarski 1 pkt w 3 meczach rozmontowana obrona, co skutkuje średnio ponad 2 bramkami straconymi w każdym meczu, a strzelamy podobnie jak za Pasieki. Może i gramy piłką, ale zespoły typu Podbeskidzie maja mniej "kreatywnych" piłkarzy od nas, a jakoś wygrywają.
Osobiści wolałem grę zespołu za Pasieki, przynajmniej jak przegrywaliśmy to nie 3 tylko 2 bramkami, najcześciej to remisowaliśmy na spółkę z wygraną - 8 meczy ( poza Lechem, gdzie Rudnevs strzelał jak na zawołanie). Nie brałem pod uwagę meczy pucharowych.
A następny mecz z Kolejorzem, a 4 kwietnia u Nas z Bielskiem.... Znowu przejebiemy po 3:0, bo kolejny młody, utalentowany trenejro ma zajebistą taktykę grania na 3 z tyłu i 0 z przodu- widowiskowa piłka.
Jedyny + to fakt, że Kafar wprowadził Stebleckiego do 18 meczowej i w meczu z malinowymi nosami do pierwszej 11.
Na obecną chwilę żaden lepszy trener do nas nie przyjdzie, więc ja bym się trzymał Kafarskiego i jemu dał szansę odbudowy drużyny w 1 lidze.
No chyba, że licząc na cud, że trafi się nam ktoś pokroju Ojrzyńskiego będziemy przeszukiwać niższe ligi, ale szanse trafienia kogoś wartościowego są minimalne.
Tu nie ma co pytać który lepszy, Pasieka Czy Kafarski. Zamieniono trenera, który miał z nami bardzo słabe wyniki na trenera, który ma z nami wyniki tragiczne. Czyli pogorszono sytuację w kluczowym momencie walki o utrzymanie.
Obaj to kiepscy trenerzy, obaj zachowują się jak melepeci, nie potrafią wyciągnąć wniosków z doświadczeń poprzedników, albo najzwyczajniej przychodząc mieli blade pojęcie o drużynie, z którą mają pracować - przypominam, że Pasieka też zaczął od forsowania Żytki na stopera mimo przykrych doświadczeń Szatałowa, teraz Kafarski zaczął od DOKŁADNIE TEGO SAMEGO mimo, że w ciągu półrocza jest trzecim trenerem, który musi dostać bęcki, żeby się przekonać, że Żytko nie nadaje się na stopera. To świadczy o poziomie profesjonalnym osób które się u nas zatrudnia.
Tego typu błędy drogo nas kosztują, a wniosek jest jeden - zatrudnienie u nas znajdują ludzie, od których lepsze rezultaty osiągnęłaby jakaś jedna trzecia amatorów piszących na tym forum, przynajmniej w przypadku kilku pierwszych meczy (chyba że są wśród was jacyś trenerzy z niższych lig, to przepraszam).
Kafarski zalatuje Ulatowskim na kilometr. Jeszcze jest optymistą, "wierzy w utrzymanie", za dwie-trzy kolejki powie, że co prawda nie wie co robić, ale nie zamierza "uciekać z tonącego okrętu". Niech bardziej zorientowani koledzy powiedzą mi jedną rzecz: zakładam, że Filipiak sam sobie Pasieki czy Kafarskiego nie wymyślił. Kto w klubie może być autorem pomysłu i mówi do ucha prezesa np: Pasieka to znakomity trener, warty zatrudnienia?
Panowie, my te mecze przegrywamy w 1. sferze mentalnej (zero walki) 2. w środku pola (zero rozegrania)
sposób na Cracovie od lat jest bardzo prosty: wysoki pressing i odcięcie skrzydeł
obrona pyka sobie piłeczkę i nie ma (nie wie) komu podać i wersje mają dwie:
- kopac po linii z wykorzystaniem bramkarza + wykop na afere
- od razu kopac na afere na polowe przeciwnika z pominieciem pomocnikow
przy wysokim pressingu popelniaja bledy i robia sie okazje dla przeciwnika
ot cala filozofia
Kafarski tego nie zmieni, bo nie mamy dobrych lub chcociaż ambitnych środkowych pomocników
Ty człowieku jestes dobry - 4 wywiad i 2 raz deklarujesz gotowosc budowy druzyny w 1 lidze. Nie ma to jak pozytywne nadstawienie wychodzace od trenera.
Mam pretensje do Kafarskiego, że nie wystawił wczoraj do gry Żytki. Kto miał wyjść po meczu i powiedzieć tradycyjne "słowo na niedzielę" ? Kto teraz powie "czuję się jak polityk", "gdybym nie wierzył, to bym sobie w fotelu usiadł" ? Czuję się osierocony przez Mateusza.
Kafarski spowodowal ze ta druzyna gra w pilke z innymi druzynami .. Teraz widac jak slaba mamy druzyne, bo nie potrafimy nawiazac walki przy stanie 0-0 a dopiero jak przeciwnik strzeli 2 gole i troche odpusci. Taktyka Pasieki to antyfootball polegajacy na przeszkadzaniu i bronieniu w 10 na swojej polowie a po odbiorze dluga pilka na 1 beznadziejnego Bizena, przeciez tego sie nie dalo ogladac !!! 80 min a my mamy 1 celny strzal na bramke - albo i tego nie ma .... z 2 taktyk wybieram otwarta pilke Kafarskiego a to ze nie ma w lidze slabszej druzyny to tylko i wylacznie wina ...jakis 4 lat zaniedbac :)
(i przypomina mi sie Ulatowski ... on tez chcial grac otwarta, fajna kombinacyjna pilke i wyniki byly podobne, co swiadczy o tym ze od 2 lat ta druzyna nie poczynila kompletnie zadnych postepow !!! w ataku dalej nieskuteczki, w obronie kaleki a pomoc nie istnieje....)
czytając twoje wpisy można pomyśleć że w piłce nożnej nie liczą się zdobyte punkty, a wrażenia artystyczne... moim zdaniem należy dobrać taktykę do zawodników których się aktualnie posiada, a tego Kafarski jak do tej pory nie zrobił i nie wyciąga wniosków
Ktoś napisał : Masz problemy z opanowaniem piłki,nie potrafisz jej wybic,nie potrafisz dokładnie podac na odległośc kilku metrów - to nie opanowałeś w stopniu podstawowym piłkarskiego abecadła.Czas zając się czymś innym,a piłkę pokopac wieczorem z kumplami.Nikt tego nie powinien oglądac,kamer przy tym byc nie powinno,nikt za to nie powinien płacic...I najważniejsze.Nikt takiemu człowiekowi (kopaczowi) nie powinien płacic pensji..Za amatorkę,amatorka..U nas na odwrót.
mlagod79 jaka taktyke ty dobral bys do naszych dziewczyn ??? skrzydla - Dudzic i Szalach / mlody Stablecki?? wiec skrzydel nie ma ... moze srodkiem pola : Szeliga i Bojlevic - srodek nie istnieje .. dluga pilka na Van Der Blazna ?? Buhahahahah to juz bylo i dodaj do tego tragiczna i dziurawa obrone .... oni juz od ktorego z rzedu zespolu sa wolniejszy, mniej agresywniejsi, slabsi fizycznie i jak napisal kolega wyzej nawet nie potrafia przyjac pilki !! Gornik operowal sobie pilka jak chcial a nasi meczyli sie zeby przyjac pilke !! Juz nie bd mowil o mysleniu na boisku bu tutaj to jest dopiero tragedia ( a nagroda idioty boiskowego roku nalezy sie Dudzicowi, ktory tak wybiega z za lini obrocow ..ze wcale nie zwraca na nich uwage hahahahahahha czego efektem jest ze na 5 wybiegniec jest 5 razy na spalonym i to takim 4 metrowym hahahahahahaha a powiedzmy sobie szczerze ze Blazenowi wygrac pojedynek glowkowy to sie udaje raz na 10 prob )
W tej druzynie gra stado partaczy i jestem pewien ze i w I lidze takim skladem mieli bysmy ciezko ...
Szanowni Panowie,
Fakty są takie:
- Kaczmarek jest już dogadany z klubem I ligowym i odchodzi z Cracovii w czerwcu. Stąd nagły spadek formy. Niestety jeżeli nie ma żadnych konsekwencji za złą grę bo i tak dostanie pensję na czas, to mu nie zależy. Chłop bez jaj i ambicji, bo jak wytłumaczyć przejście do gorszego klubu .... ?
- Nie mamy w drużynie w ogóle ławki rezerwowych. Przyszły kontuzje Saidiego, Suvorowa i Viesniakovsa i nie ma już kto grać. Ponieważ mamy samych defensywnych piłkarzy.
- Od pażdziernika w Klubie mamy następnego nieudacznika pod tytułem - "Dyrektor Zarzdzający" - zadam jedno pytanie - JAKIE SĄ OSIĄGNIĘCIA TEGO PANA ODKĄD ZOSTAŁ PRACOWNIKIEM KLUBU? Bo jak dla mnie jest gorzej niż było. I Pan Radomir został jeszcze większym sługusem Pana Profesora niż Tabisz. Komplentny dyletant, który nie ma pojęcia o zarządzaniu. Z daleka wydawało się, że jest super kandydatem na to stanowiski, ale życie pokazało, że to był duży błąd. I wszyscy teraz żałują, że dali się tak w puścić w maliny i sami popierali jego kandydaturę na to stanowisko.
Od sześciu miesięcy nie ma dyrektora sportowego ani żadnego skautingu !!!!!!!!
- W klubie nie dobrego szkolenia młodzieży. Trenerzy są słabo opłacani i na nic wiecznie nie ma pieniędzy. Selekcja jest tak mizerna, że na dziś nie mamy żadnego zaplecza z którego pierwsza drużyna Cracovii mogła by skorzystać.
- Brak dobrego trenera w klubie od przygotowania fizycznego i motorycznego.
- Mamy wąską kadrę pierwszego zespołu i nawet sam Ferguson by sobie z takim szrotem nie poradził.
- Nie ma żadnej dyscypliny w klubie. Zawodnicy po takim blamażu powinni biegać od lini do lini za karę dopóki nie zaczną wymiotować z przemęczenia. Po takiej lekcji część z nich wzięła by sobie do serca wtedy co się do nich mówi i może by zrozumieli co to znaczy zaangażowanie!
- Na zachodzie zawodnicy mają ułożony program na cały dzień. Od 8 rano są w klubie i do 17.00. tylko tym żyją bo to jest ich praca. A nie jak u nas, że koło południa jeden trening i do domu...żenada!!!! Jak w takim trybie zawodnicy mają się angażować i dawać z siebie wszystko skoro pracodawca ma to w dupie jak oni grają?
Kaczmarek odchodzi ? skąd takie info i niby gdzie idzie ?
zapytaj Wojtka to Ci sam powie. Na tą chwilę nie mogę nic więcej powiedzieć. I tak już za dużo napisałem przez gorycz po wczorajszym spotkaniu... Niestety takie są fakty i niebawem wszyscy się o tym dowiedzą.
gergo -widze ,ze wiesz troche o klubie - tylko z Szarancem przesadziles. Radek pewnie sam zaluje ,ze wdepnol w to "gowno". On tu jest najmniej winny by go szkalowac..Chyba ,ze chodzi Ci o "polowanie na czarownice" -znalazles juz winnego?
To, że za Pasieki gralismy antyfootball to się zgodzę, ale przynajmniej parę pkt utłuklismy i nie traciliśmy bramek na potęgę. Remis to tez jest pkt, a w naszym przypadku to taki remis 0:0 może nas uratować . Ale nie lepiej stracic 3 i strzelić jedną...dramat...
gergo Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szanowni Panowie,
>
> Fakty są takie:
>
> - Od pażdziernika w Klubie mamy następnego
> nieudacznika pod tytułem - "Dyrektor
> Zarzdzający" - zadam jedno pytanie - JAKIE SĄ
> OSIĄGNIĘCIA TEGO PANA ODKĄD ZOSTAŁ
> PRACOWNIKIEM KLUBU? Bo jak dla mnie jest gorzej
> niż było.
Ponoć załatwił wodę dla hoekistów.
Slapi1988 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mlagod79 jaka taktyke ty dobral bys do naszych
> dziewczyn ??? skrzydla - Dudzic i Szalach / mlody
> Stablecki?? wiec skrzydel nie ma ... moze
> srodkiem pola : Szeliga i Bojlevic - srodek nie
> istnieje .. dluga pilka na Van Der Blazna ??
> Buhahahahah to juz bylo i dodaj do tego tragiczna
> i dziurawa obrone .... oni juz od ktorego z rzedu
> zespolu sa wolniejszy, mniej agresywniejsi, slabsi
> fizycznie i jak napisal kolega wyzej nawet nie
> potrafia przyjac pilki !! Gornik operowal sobie
> pilka jak chcial a nasi meczyli sie zeby przyjac
> pilke !! Juz nie bd mowil o mysleniu na boisku bu
> tutaj to jest dopiero tragedia ( a nagroda idioty
> boiskowego roku nalezy sie Dudzicowi, ktory tak
> wybiega z za lini obrocow ..ze wcale nie zwraca na
> nich uwage hahahahahahha czego efektem jest ze na
> 5 wybiegniec jest 5 razy na spalonym i to takim 4
> metrowym hahahahahahaha a powiedzmy sobie szczerze
> ze Blazenowi wygrac pojedynek glowkowy to sie
> udaje raz na 10 prob )
> W tej druzynie gra stado partaczy i jestem pewien
> ze i w I lidze takim skladem mieli bysmy ciezko
> ...
Slapi, to wlasnie Ty w lutym pisales ze nie potrzeba wiecej wzmocnien i rewoucji w druzynie, ze Budzik (kto to jest?) ,Szalach wystarcza, ze musza sie tylko zgrac i spokojnie sie utrzymamy. poparlo Cie jeszcze kilku znafcow i efekty sa widoczne - filipiak czyta forum. a teraz placz...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)