Ja jestem jednym z tych którzy doszukali się w nim niewątpliwie ukrytego talentu. 3lvis oczywiście nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią, ponieważ każdy piłkarz potrzebuje czasu ażeby przystosować się do "poziomu i stylu" naszej Ekstraklasy, a wchodząc w taką drużynę jaką jest Cracovia nie można się zaaklimatyzować tylko trzeba ją próbować podnieść z kolan co dodatkowo utrudnia sprawę. Chciałbym nadmienić jeszcze że Cahlon wyszedł słabo ze względu na Pasiekę, zupełnie nie pasował do jego "ideologii" gry defensywnej dzięki czemu nie potrafił się odnaleźć. To jest człowiek piekielnie szybki, który był idealny żeby dograć ostatnie podanie i potrafił grać w piłkę tylko brakowało mu kontaktu z drużyną. Był zbyt ofensywny więc u Pasieki nie miał wręcz prawa grać dobrze.
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
Moze znajdzie tego "naszego" Red Johna, ktory z czerwonym usmiechem na scianie placzu brutalnie morduje nasza Cracovie...
Tyle nam zostalo:) wiara w utrzymanie i dystans do tego, bo wszystko jest poza nami.
Kumak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja jestem jednym z tych którzy doszukali się w
> nim niewątpliwie ukrytego talentu. 3lvis
> oczywiście nie zgadzam się z Twoją
> wypowiedzią, ponieważ każdy piłkarz potrzebuje
> czasu ażeby przystosować się do "poziomu i
> stylu" naszej Ekstraklasy, a wchodząc w taką
> drużynę jaką jest Cracovia nie można się
> zaaklimatyzować tylko trzeba ją próbować
> podnieść z kolan co dodatkowo utrudnia sprawę.
> Chciałbym nadmienić jeszcze że Cahlon wyszedł
> słabo ze względu na Pasiekę, zupełnie nie
> pasował do jego "ideologii" gry defensywnej
> dzięki czemu nie potrafił się odnaleźć. To
> jest człowiek piekielnie szybki, który był
> idealny żeby dograć ostatnie podanie i potrafił
> grać w piłkę tylko brakowało mu kontaktu z
> drużyną. Był zbyt ofensywny więc u Pasieki nie
> miał wręcz prawa grać dobrze.
Zgadzam się kolego z tobą.
Jego nie wyrzucono z Cracovii dlatego że był słaby, chociaż najgorzej z drużyny nie grał.
Tylko dlatego że zaczął walić w h*ja i nie chciał już tutaj grać.
Kto u nas sie nie nadaje to gdzie indziej nagle "odzywa"....
Ciekwe kiedy i kto u nas sie obudzi....? ;)
Budzik. I pisze bez przekasu;)
oby wreszcie budzik ich obudził bo już najwyższy czas. Porażka z Górnikiem może być gwoździem do trumny, zwycięstwo da nadzieję. Mam nadzieję, że Kafarski wyciągnie wnioski z dwóch ostatnich spotkań.
[quote=Kumak]
Ja jestem jednym z tych którzy doszukali się w nim niewątpliwie ukrytego talentu. 3lvis oczywiście nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią, [b]ponieważ każdy piłkarz potrzebuje czasu ażeby przystosować się do "poziomu i stylu" naszej Ekstraklasy, a wchodząc w taką drużynę jaką jest Cracovia nie można się zaaklimatyzować tylko trzeba ją próbować podnieść z kolan co dodatkowo utrudnia sprawę. Chciałbym nadmienić jeszcze że Cahlon wyszedł słabo ze względu na Pasiekę, zupełnie nie pasował do jego "ideologii" gry defensywnej dzięki czemu nie potrafił się odnaleźć.[/b]
[/quote]
Tu się z Tobą jak najbardziej zgadzam. Mamy zespół jaki mamy, atmosfera jest jaka jest. Antytrener Pasieka i jego "taktyka" też Tamirowi nie pomogła.
[quote=Kumak]
To jest człowiek piekielnie szybki, który był idealny żeby dograć ostatnie podanie i potrafił grać w piłkę tylko brakowało mu kontaktu z drużyną. Był zbyt ofensywny więc u Pasieki nie miał wręcz prawa grać dobrze.
[/quote]
I tu niestety różnimy się w ocenie Cahlona. Szybki to on może i był jak biegali na treningach, na boisku tego nie było widać. Gdy tylko dostał piłkę był strasznie chaotyczny, nie wiedział co z nią zrobić. Nie można go tłumaczyć tylko tym, że taktyka mu nie pasowała. Gdyby pokazał cokolwiek ponadprzeciętnego, jakiś fajny drybling w pojedynku jeden na jeden, jakieś niezłe wrzutki, prostopadłe podanie czy jakiś soczysty, groźny strzał, cokolwiek, to można by go bronić. Ale nie...tak jak mówię...człowiek chaos podejmujący same głupie decyzje. Jak trzeba było podać, on niecelnie strzelał. Kiedy powinien strzelać, on wdawał się w jakieś bezsensowne, przewidywalne kiwki. Zawsze w identyczny sposób.
Nie dowiemy się czy u Kafarskiego byłby lepszy, ale chyba nie dał nam podstaw byśmy sądzili, że tak. Na dodatek miał nasrane w głowie i managera, który był jeszcze głupszy. Bardzo dobrze, że już go u nas nie ma.
Co do managera się zgadam w pełni <śmiech>. Temat Cahlona chyba pora zamknąć bo każdy z nas wyraził o nim prywatne zdanie, a domysły i tak nic nowego nie wniosą jak sam 3lvis dobrze podsumowałeś. A na mecz z górnikiem mamy Grzelaka na szpicy : wydaję mi się że Grzelak będzie gryzł glebę i z przeogromną chęcią utrzymania Cracovii ale uwaga - z pobudek własnych. Chce coś jeszcze sobą pokazać i zmyć to przeświadczenie wiecznie kontuzjowanego człowieka, chciałby żeby jego kariera poszła w przód, wie że nikt inny go nie zatrudni więc wybrał Cracovię, będzie próbował podbudować morale swoje, i wyfrunie przy najbliższej okazji. Tylko ciekawi mnie czy rzeczywiście coś sobą pokaże.
Cierzniak - Struna, Radomski, Nawotczyński, Suart - Budziński, Szeliga, Steblecki, Boljević, Suworow - Grzelak
Nie wiem co o tym myśleć.
O zaangażowanie Grzelaka się nie boję. Tak jak piszesz, będzie zapieprzał bo to ostatni dzwonek by uratować siebie jako piłkarza. W tym przypadku nie chodzi jednak o to czy mu się chce tylko czy jeszcze umie. Po tylu kontuzjach może już nie prezentować tego co kiedyś. A młody też już nie jest.
Co do składu to chyba najlepszy na ten moment. Przy tylu kontuzjach. Dobrze że Kafarski chce spróbować czegoś nowego i próbuje młodych. Ja liczę że będzie dobrze.
Skąd info o takiej 11 wyjściowej ?
Suvorow od początku ?
Nie wydaje mi się.
Tak ponoć wyglądała "11" na ostatnich treningach. Czy tak wyjdziemy na Górnik? Nie wiadomo ale taki skład wydaje mi się wielce prawdopodobny.
Co do Alexa Kafarski mówił, iż jest w pełni sił a przecież może dać nam znacznie więcej niż ciągle leżący Szałachowski. Może zaryzykować.
tak spekulują, że tak wyjdziemy nie zapominajmy, że mamy jeszcze do gry Saidiego.
Dowiedzieli się "od kuchni" o tej 11 i jest najbardziej prawdopodobna. A Saidi ma wyjść prawdopodobnie dopiero w 2 połowie.
Szanuję Kafarskiego za używanie młodzieży, to duży krok do przodu.
oby zagrał Steblecki, ale mam nadzieję że w środku a nie na skrzydle....
Seprioth Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Skąd info o takiej 11 wyjściowej ?
> Suvorow od początku ?
> Nie wydaje mi się.
Taka jedenastka jest prawdopodobna po tym co mówił Kafarski na konferencji.
Nie wiem dlaczego w mediach wyciągnęli wnioski, że tylko Suvorov nie jest gotowy na mecz od początku?
Z tego co mówił wynika, że właśnie Saidi nie będzie grał od początku a Alex jest najbliżej pierwszej jedenastki.
Chyba, że to zasłona dymna przed meczem?
Straus to chyba najgorszy zawodnik w naszej kadrze i trzeba się nie znać na piłce żeby pisać, że nie dostawał szansy. Dostawał ale zamiast biec do przodu to biegł do tyłu i tracił piłkę.
Tak z ciekawości: Ile ten drewniak zarabia ?
jeszcze nie tracę wiary w tego trenera, ale póki co wygląda na to, że rozjebał defensywę... :(
tak czy siak wdepnął w tak wielkie gówno, o jakim najstarsi kaszubi nie śnili...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)