To prawda: komentator w TV powiedział, że Suart dobrze sobie radzi jako środkowy pomocnik (rozgrywający)! No i to mogłoby być [b]nieoczekiwane światełko w tunelu[/b], bo wtedy tandem Saidi-Hesdey ma zadania głównie ofensywne, za to na lewej obronie Puzigaca lub Szeliga, który na tej pozycji nie był od dawna używany, a za Płatka dobrze to wyglądało.
-
-
Tomasz Kafarski - treningi sparingi taktyka
komentator Maciej Murawski :)
ale trudno się z nim nie zgodzić.
Diabel Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ps.
> dzis Sebastian bedziemy trenowali bieg po skrzydle
> i dosrodkowania, najpierw skup sie na tym aby nie
> wybiec za koncowa linie, nie urwac nogi --> trafic
> w pilke, i sie nie przewrocic, celnosc
> dosrodkowania na razie pominmy, skupmy sie na
> podstawach, 10 razy bez wywrotki i trafiajac w
> pilke. potem zwiekszymy skale trudnosci.
> no zesz k... przeciez to jest zalosne, nie jest?
Nie no, zgoda - mówimy o treningu profesjonalnych piłkarzy, za przeproszeniem:D Oczywiście, że istotą rzeczy jest powtarzalność, automatyzm, to odróżnia zawodowca od podwórkowej gwiazdy z 4 ligi. Ale ktoś, kto jest źle prowadzony, a sam nie ma wystarczającego zmysłu samokrytycznego, z [b]zaniedbania[/b] może popełnić babole, o które sam siebie nie podejrzewał. Na moim celowniku jest, owszem, Sebastian, dla ścisłości: Szałachowski, a także i Kosanovic - że ograniczę się do przykładów oczywistych.
No i powiem tak: gdybym był Kafarskim, to kazałbym mu zrobić dokładnie to co piszesz. Dla przykładu, dla niego samego i dla reszty, żeby widziała, co ich czeka, jak sobie pozwolą na symulowanie treningu.
Panie trenerze niech pan weżmie swoje gwiazdeczki obowiązkowo na hokej niech się uczą jak się walczy do końca i wygrywa mecze-DZISIAJ 19.30.
Dajmy już Szelidze spokój i nie szukajmy mu miejsca w jedenastce. Niech dogra sezon i niech znajdzie jakiś inny klub.
A co do Kafarskiego. Nie mam do niego przekonania ale muszę przyznać , że wczoraj mi zaimponował. Wprowadzenie drugiego napastnika za obrońcę , następnie ofensywnego pomocnika , płynne przestawienie zespołu na inny system i przede wszystkim szybkie reakcje na to , co dzieje się na boisku. Przy Pasiece na pierwszą zmianę czekalibyśmy do 80 min...
Bartczak wczoraj zagrał bardzo dobry mecz ! Na wielki plus Suart i Struna. Słaby mecz Saidiego i Szałacha ! Żytko musi wrócić na prawą obronę !
Bizona do młodej ekstraklasy, bo chłop nie wie że jest bez formy albo nikt mu tego nie powiedział, bo wiadomo że trochę lepiej w piłkę grać umie.
Obejrzyjcie sobie w powtórkę meczu i zobaczycie ile mogliśmy mieć dogodnych sytuacji gdybyśmy zagrali takim ustawieniem jak w 17 kolejce z ległą, gdzie na szpicy był Saidi.
Bizon jest za cienki teraz żeby nam pomóc w utrzymaniu !
Matulevicius bez błysku na razie, ale jednak dałbym mu szanse rozegrać cały mecz bez "kaleki z Holandii" koło siebie bo w końcu Saidi i Suart nie szukał by właśnie jego w polu karnym tylko właśnie Litwina.
Bardzo mi się podobały zmiany, myślałem sobie pod nosem żeby wszedł Steblecki i Budzik "pacze" a Kafar się na nich decyduje :)
Myślę że Kafarski ma wystarczająco czasu, żeby poukładać naszą grę do takiego stanu że z Wrocławia wywieziemy punkty !
Dziś każdy na hokej !!!!!!!!
Bartczak zagrał dobry mecz bo mu się kontrakt kończy...
Jak to byl dobry mecz...
[quote=mknacylopez]
Jak to byl dobry mecz...
[/quote]
W końcu. Już się bałem, że tylko ja nie widziałem tego wspaniałego występu Bartczaka.
Było faktycznie odrobinę lepiej niż zwykle ale do dobrego występu to mu brakowało...
Ja czekam na 8-my cud świata,czyli
1.Nasza legia cudzoziemska gra krakowską piłkę pod wodzą Kaszuba.
2.Bizon skierowany na kurs salsy
3.W systemie 4-3-3 na środku jak Messi gra Bojlevic
4.Zostajemy spokojnie w T-ME.
[quote]Szkoleniowiec cały czas krzyczał do nas, by spokojnie rozgrywać i szukać szansy; a nie bezmyślnie wrzucać piłkę w pole karne - opowiada Żytko.[/quote]
Pierwsza zasadnicza różnica, która przemawia na korzyść Kafarskiego. Nie mówię, że Pasieka krzyczał, żeby bezmyślnie wrzucali i grali długimi, ale tak to właśnie wyglądało.
mknący - Bartczak przyzwyczaił do takiego piachu i takiej bezproduktywności, że te kilka celnych podań, kilka strat mniej i dobra prostopadła piłka we właściwym kierunku czynią jego występ (w osobnej bartczakowej skali) przyzwoitym.
Trzeba szukać pozytywów a takim pozytywem była gra Cracovii w II połowie. Musimy docenić, że drużyna potrafiła odwrócić losy ewidentnie przekręconego meczu i duża w tym zasługa trenera Kafarskiego. Długimi fragmentami już była gra a nie tylko bezładna kopanina. Wielokroć różni trenerzy i piłkarze mówili,że są mecze których się wygrać nie da, uważam, że ten do takich należał i trzeba docenić wysiłek nawet tych, którzy zagrali słabo.
Nykiel po meczu :
- zostaje pan w Łodzi ?
- Nie, jutro mamy trening
-------
tak trzymać....
o nieeeeeeeeeeeeeee .. trening ...... jak tak mozna ????
Pewno pilkarzyki sa wku***ni :)
na pewno dawniej 2 dni po meczu leżeli :D a teraz mecz o 18 i na drugi dzień trening brawo trenerze :)
DSS Napisał(a):
> Szkoleniowiec cały czas krzyczał do nas, by
> spokojnie rozgrywać i szukać szansy; a nie
> bezmyślnie wrzucać piłkę w pole karne -
> opowiada Żytko.
Też chciałem to wstawić :). Jeśli taka taktyka to mam nadzieję, że po sezonie niektórzy grajkowie, którzy dwumetrowe podania po ziemi albo po wrzucie z autu, podnoszą na 3 metry do góry "do walki" pożegnają się z nami, bez względu na to w której lidze będziemy grać.
Kafarski wydaje mi się ze gdyby został a my bysmy nie spadli zrobiłby rewolucje!!!!
CracoaviaNB Napisał(a):
> Kafarski wydaje mi się ze gdyby został a my
> bysmy nie spadli zrobiłby rewolucje!!!!
Dużo trenerów zrobiła by w Cracovii rewolucje, tylko musiałby im pomóc w tym zarząd i pożegnać kilku piłkarzy a przede wszystkim pościągać następców(dużo lepszych). Po za tym naszą kadrę pasowało by poszerzyć bo przez cały sezon mamy padake z ilością ich...
Seprioth Napisał(a):
> CracoaviaNB Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Kafarski wydaje mi się ze gdyby został a my
> > bysmy nie spadli zrobiłby rewolucje!!!!
>
>
> Dużo trenerów zrobiła by w Cracovii rewolucje,
> tylko musiałby im pomóc w tym zarząd i
> pożegnać kilku piłkarzy a przede wszystkim
> pościągać następców(dużo lepszych). Po za
> tym naszą kadrę pasowało by poszerzyć bo przez
> cały sezon mamy padake z ilością kopaczy...
piotrek67 Napisał(a):
> Pierwsze koty za płoty -cały czas chodzi mi po
> glowie że można by lepiej wykorzystac Suarta
> szczególnie podczas braku kluczowego zawodnika
> jakim jest Suvorov ,na obronie zawsze kogoś się
> "upchnie" choćby Szeligę bo do przodu i tak nie
> potrafi grać czy Puzigace.Brawo za odważne
> decyzje i życzę powodzenia.
Tylko, że Suart jest jedynym klasycznym bocznym obrońcą jakiego mamy... Szeliga na boku obrony???
hhahahahahahahahah Puzigaca już bardziej ale on nie jest taki szybki
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)