3lvis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> > Bartczak dzisiaj dobry mecz ! jestem dumny z
> tego, że w drugiej połowie atakowali ambitnie i
> odrobili 2 gole rzadko takie coś nam się zdarza.
> Szkoda, że nie 3 punkty, ale widziałem u nas
> lekką poprawę gry.
>
>
> Jak masz taką możliwość to oglądnij sobie
> powtórkę tego spotkania i policz ilość jego
> strat i niecelnych podań. Co tam
> niecelnych...policz ile razy on oddał grzecznie
> piłkę przeciwnikom...Bartczak lepiej grał z
> klepki z rywalem niż z naszymi. To, że wyszło
> mu jedno dobre podanie do v.d.Biezena nie
> świadczy o jego dobrym występie.
bede tu bronil Bartczaka, 1sza polowa TRAGEDIA, ale w drugiej sie obudzil i gral tak jak powinien, nie tracil wcale, kontrolowal srodek
-
-
ŁKS- Cracovia, piątek 9.03 godz. 18:00
Diabel Napisał(a):
> bede tu bronil Bartczaka, 1sza polowa TRAGEDIA,
> ale w drugiej sie obudzil i gral tak jak powinien,
> nie tracil wcale, kontrolowal srodek
+ mega podanie do Biezena. Bartczak o dziwo na plus przynajmniej w II połowie.
no cóż,sędzia sędzią,ale to że gramy teraz z nożem na gardle to jest tylko i wyłącznie zasługa naszych kopaczy i byłego "trenera",nie mam ochoty już oglądać żadnego z nich w naszych barwach nawet jeżeli się jakimś cudem utrzymamy,nie ma co popadać w zachwyt,dosyć kurwa z ulgowym traktowaniem naszych "gwiazdorów", nie ma co rozpatrywać kto był lepszy kto gorszy,za kolejny tak "wspaniały" sezon jedno słowo wypierdalać jak najdalej ! i żadne zwycięstwo,nawet w derbach tego nie zmieni,już za dużo kpin piłkarzyki, ja mam dosyć
wojtiPASY Napisał(a):
> Nie oszukali tylko nasi grają w obronie
> chujnie...i nie tylko w obronie...jest @#$%&
> gorzej niż za Pasieki.....
Oj człowieku, można pisać o grze pasów co się chce bo jest beznadziejna. Ale są fakty, których się nie da ukryć:
1) karny po ręce w polu karnym łks, ewidentnie zatrzymanie ręką piłki i zbicie z toru lotu + kartka dla zawodnika żółta, a że zółtą już miał to czerwona
2) ręka Żytki przed polem karnym, kartkę dostaje Hosek :O brak karnego, rzut wolny !!!!
3)kolejna ręka w polu karnym łks zablokowanie strzału na bramkę.
Zatem OBIEKTYWNIE
2 karne dla Cracovii na plus
1 karny dla łks na minus
Wynik przy założeniu że karne to gole wychodzi
4:1
Poza tym nie bronię naszych piłkarzy ale gil szmata drukarz zmienił całe spotkanie
Wynik wynikiem ... ale w koncu atakujemy !!! w koncu strzelamy bramki !!!
Ja wole granie otwartej pilki w I lidze niz wieczna padake i coroczne walczenie o utrzymanie w ekstraklasie.
To ze tracimy i bedziemy tracic bramki grajac takim stylem jest oczywiste z tego wzgledu ze angazujemy w akcje wieksza liczbe pilkarzy. Zdecydowanie wole takie mecze zakonczone remisem ... niz 0-0 Pasieki po tragicznej grze.
Bizen jest tragiczny .. on sie na III lige nie nadaje !!! Matulevicius nie wiele lepszy ... nie mamy napastnika !!
Bola niecelne podania na 5 m ... moze Kafar to wyeliminuje ...
Takich sędziów jak Gil powinno się eliminować z ligi!
Kardynalne błędy:
nieuznana prawidlowa bramka Saidiego, niepodyktowanie conajmniej jednego karnego oraz wisieńka na torcie p. Gila-karny za rękę poza polem karnym! Do niedawna mogłem sądzić, że stronnicze sędziowanie przeciwko nam to zbieg nieprzewidzianych okoliczności, po występie Gila w Łodzi stwierdzam, że sędziowska brać chce nas bardzo zdegradować do 1 ligi!
Pozytywem jest ambitna i w miarę składna gra zespołu, oraz odrobienie 2 bramek. Całkiem dobry występ zaliczyli Hesdey i Mateusz Bartczak, smuci natomiast słabsza gra Szałachowskiego! Należy wierzyć w szybki powrót Viśniakowsa jako alternatywa dla Sebastiana.
Gramy do końca Cracovio...
@ stary kibol ...stronnicze sedziowanie przeciko nam to zbieg nieprzewidzianych okolicznosci ...
tez nie sadze , Stary ! Jednak uwazam ze wywieszanie na naszym stadionie transparentow typu :
" Narod Wybrany " " Ziemia Swieta " oraz gwiazdy dawida , stwarza ze mamy w Polsce coraz wiecej
wrogow . Dzisiaj sedziowanie bylo skandaliczne , podobnie jak w meczach na jesieni .
CRACOVIA NAJSTARSZY P O L S K I KLUB !!!
Cracovia w sensie nasi kopacze nie podali na połowie przeciwnika nie zrobili 2-3-4 podań wszystko przypadkiem, zero akcji kombinacyjnej, wybijanie piłki na afere, jeszcze rozumiem 2-3 min przed końcem meczu, ale na początku drugiej połowy ? - Nie ma zawodników do gry nie ma się argumentów żeby potrafić to zrobić ! Oczywiście mecz mógł się lepiej ułożyć dla nas ale..??
Głęboki ch.uj w dupę Gilowi z jego gwizdanie ale martwi mnie to co grali przed czerwoną kartką , a nie pograli za bardzo nic. Mam nadzieję jednak , że damy radę bo jak Cracovia gra to zAWsze jestem niepoprawnym optymistą , że damy radę i będzie dobrze mimo ,że rozum mówi inaczej.
[img]http://zapodaj.net/bd3a23d7c853.jpg.html[/img]
Przemas78 Napisał(a):
> Głęboki ch.uj w dupę Gilowi z jego gwizdanie
> ale martwi mnie to co grali przed czerwoną
> kartką , a nie pograli za bardzo nic. Mam
> nadzieję jednak , że damy radę bo jak Cracovia
> gra to zAWsze jestem niepoprawnym optymistą , że
> damy radę i będzie dobrze mimo ,że rozum mówi
> inaczej.
No w drugiej połowie tak ale przed lewym karnym w zasadzie gdyby nie boczny i gil
rozstrzygneliby mecz. Gol Saidiego po pięknym podaniu w tempo + karny.
Przy 2-0 dla ŁKS faktycznie padli
Oczywiście masz Villa rację niezaprzeczalnie...sędzia tragedia ( karny dla ŁKS-u za ta ręką to śmiech, poza tym bramka Saidiego chyba prawidłowa, ręka w polu karnym ŁKS-u). Ale on tez jest człowiekiem i wątpię żeby to robił specjalnie. Gdyby nasi nie prowokowali sytuacji to by tych bramek po prostu nie było:)
W sumie to sądzę, że jakbyśmy tak jak wczoraj (początek meczu i druga połowa) zagrali w pierwszych trzech meczach u siebie, to byłoby ze 4, może nawet 5 punktów więcej na naszym koncie. Wreszcie strzeliliśmy gole, wreszcie udało się odwrócić losy meczu mimo przegrywania 0:2, co w naszym przypadku jest rzadkością. Ogólnie zachwytów nad grą nie ma, ale czego się spodziewać po takich a nie innych piłkarzach? Szkoda, że sędzia nas ewidentnie przekręcił... No, cóż trzeba walczyć dalej, może powtórzymy wynik Legii we Wrocławiu, czyli 0:4 ;)
no trzeba przyznać, że wczoraj ładnie na początku meczu operowali piłką:) akcja Saidiego, ładne podanie Biezena do Struny. Najgorzej wczoraj to chyba Bizen...jak można zostac złapanym na spalonym z wolnego z ponad 40 m?? szok!!!
Ciekawe, że w oficjalnym skrócie Ekstraklasy SA nie ma następujących sytuacji:
1. Saidi przy stanie 0:0 strzela gola z wątpliwego spalonego.
2. Obrońca ŁKS-u zagrywa (?) piłkę ręką na polu karnym.
Pewno - po cholerę kompromitować i tak już skompromitowanego sędziego.
Swoją drogą to teraz nawet chyba urzędnik w Urzędzie Skarbowym może ponieść jakąś konkretną karę za blednę decyzje, a taka sędziowska łajza-niedorajda co najwyżej zostanie zdyskwalifikowana na 3 mecze. Urlop będzie chłopina miał.
Ja tej całej piłki nożnej zaczynam nie rozumieć. Jest mecz transmitowany przez TV, kilka milionów ludzi (nie mam na myśli naszego meczu) widzi, że był/nie było spalonego, był/nie było gola, był/nie było faulu, a sędzia nie widzi i nie może mieć prymitywnej słuchawki w uchu, żeby mu jakiś dodatkowy sędzia techniczny po 15 sekundach (na oglądanie powtórki) powiedział jak było. To jest AWRUK nienormalne !
Podsumowując: Zagraliśmy dość słabo, ale przy normalnym sędziowaniu 3 pkt. byłyby nasze. Zółty-"Sokole Oko" wypaczył wynik meczu.
No i tu jest problem , że jak chcą Nas spóścić z ligi to Nas spuszczą. Bo tak jak ta pytka sedziowała to woła o pomstę do nieba. Czerwień musiał pokazać , bo musiał . Ale ŁKS mi się podobał , bo pokazują charakter , taki jak u Nas było lata temu. Nie ma niczego, ale jest ambicja......
Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu:
[img]http://fbhl.pl/wp-content/themes/videozoom/scripts/timthumb.php?src=http://fbhl.pl/wp-content/uploads/2012/03/big1.jpg&h=160&w=228&zc=1[/img]
[url=http://fbhl.pl/lks-lodz-22-cracovia-09-03-2012/]ŁKS Łódź - Cracovia (skrót meczu)[/url]
Ten skrót nie zawiera przynajmniej dwóch istotnych sytuacji, o których wcześniej pisałem.
Szałachowski najsłabszy u nas......każde zagranie w w polu karnym tragedia......
Należy zauważyć, że w tejże Łodzi kilka miesięcy temu graliśmy z przewagą 1 zawodnika przez 70 minut ze stanu 0:1 i jak to wyglądało - widzielismy.... A tu - ze stanu 0:2 40 minut... Promyk optymizmu...
Na temat sędziego to się inni już wypowiedzieli :) Ale tyak, jak pewne rzeczy można ew. wybaczyć - gol Saidiego - liniowy pokazał spalonego, co on ,a wtedy zrohbić - ta ręka przy stzale Saidiego - no cóż, umyslna czy nie, ale szedł strza w bramkę, karny jak nic- może nie zauważy. Ale za rękę POZA POLEM KARNYM dać karnego? Tego się naprawdę nie da wytłumaczyć...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)