Kaczmarek
Żytko-Hosek-Nawotczyński-Suart
Bartczak-Struna
Boljevic
Saidi Szałach
Matulevicius
Na pewno wrócimy do gry jednym napastnikiem. Pasieka jeśli tylko ma Saidiego i Strune zdrowego to na pewno będą grać. Nie wiem co z Radomskim, ale jeśli będzie zdrów to powinien grać za Bartczaka. Na pewno Boljevic zasłużył na pierwszy skład bo rozegrał wczoraj dobry mecz.
-
-
20 kolejka Cracovia Zagłębie Lubin 2-03-2012 g.20.30
Boże jakaś Żytkomania zapanowała na forum.... WTF?Nykiel jest dużo lepszym obrońcą i to on powinien grać.
------------------Kaczmarek-------------------
Nykiel---Nawotczyński---Hosek---Suart
------------Struna--------Budziński-----------
Visniakovs----------------Ntibazonkiza
Szałachowski------------Matulevicius
.................................Kaczmarek
Zytko........Nawotczynski........Hosek........Suart
..........................Bojlevic..........Struna
Szalach..........................Budzik.................Saidi
..........................................Bizen
i ofensywnie cisniemy przez 90 min ... cos musi wpasc ...
I nie piszcze ze grac Matulevicem ..bo on w meczu z jaga wywrocil sie jakies 5 razy i to bez pomocy rywala :) Bizen musi grac
W sumie to nikt o tym nie pisze ..ale naprawde mamy silna obrone .. wiec mozna zagrac ofensywnie tylko czy Pasieka bedzie mial jaja zaatakowac ??
Przestancie wygłupiać się z tym typowaniem składu....
CRACOVIA DUMA POKOLEŃ!!!
Od meczu z Bełchatowem, Żytko jest wyróżniającą się postacię w naszej drużynie.
Chyba, że zamiast zwracać uwagę na to jak gra, zwracasz uwagę tylko i wyłącznie na jego błędy, przez pryzmat tego co było na początku sezonu.
Ja zamiast Żytki widzę bardziej Strunę na prawej obronie, bo razem z Suartem mogą robić całkiem fajną przewagę na połowie przeciwnika. Popracować trochę nad fajnymi dośrodkowaniami i można powalczyć o te 3 pkt. Dzisiaj oglądając mecz legii ze śląskiem bardzo mi się podobał płaskie rozegranie rożnego, przy którym wpadła druga bramka. Piłkę podać na 16 metr i kogoś z dobrym kopytem (mam na myśli Boljevicza) przed 16stką ustawić.
W obydwu wiosennych meczach to po stronie Mateusza było więcej akcji przeciwnika. Nie mówię, że gra jakoś tragicznie, ale w meczu z Jagą strasznie nie podobało mi się Jego krycie na radar. Pozwalał podchodzić przeciwnikowi zdecydowanie za blisko pola karnego nim do niego doskakiwał.
Prawda, że nie wiem jak prezentuje się teraz Nykiel, ale póki nie zobaczę to się nie przekonam. A wydaje mi się, że nie jest na tyle słabszy od Mateusza, jeśli w ogóle, by w obliczu Jego niepewnej gry nie dać mu szansy. W formie Krzysiek w Ruchu był jednym z najlepszych bocznych obrońców ligi.
Może Żytko jest lepszy w ofensywie skoro wygrywa rywalizację z Nykielem?
W każdym razie przeciwko zagłębiu chciałbym zobaczyć Nykiela na prawej obronie.
Co do pomysłu ze Struną, odpuśćcie. To by była krzywda dla niego. On jest dobrym defensywnym pomocnikiem i słabym prawym obrońcom.
Last minet NEWS:
Saidi będzie na zagłębie. Kwestia czy wyjdzie od początku po rozegraniu meczu reprezentacji w środę jest drugorzędna. Nawet jak ma zagrać tylko drugie 45 minut to i tak jedwabista informacja
mlody3xL Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Od meczu z Bełchatowem, Żytko jest
> wyróżniającą się postacię w naszej
> drużynie.
>
> Chyba, że zamiast zwracać uwagę na to jak gra,
> zwracasz uwagę tylko i wyłącznie na jego
> błędy, przez pryzmat tego co było na początku
> sezonu.
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91843,11235492,Swietna_akcja_Makuszewskiego_i_jeszcze_lepsza_interwencja.html
tu zawalił Struna bo zrobił stratę Żytko nie mógł nic więcej zrobić.
Struna powinien grac w środku, obok Radomskiego. Boki nie dla niego.
Możne Pasieka wymyśli nową taktykę na ten mecz. Nasze trzy stałe zagrania taktyczne zostały już rozpracowane przez rywali.
Mam tu na myśli:
1.świeca w górę
2.Saidi wywalczy piłkę, przejdzie całe boisko i wyłoży piłkę pod bramką
3. wypierd.ol piłkę i lec
Krzysiek na poczatku meczu z Jaga byly proby wymiany trojkowej na prawej stronie ,zaczynal Bartczak.Dlaczego pozniej przestali tak grac?Chyba jednak Zytko nie nadazal i prawa flanka byla odkryta....wiec nie tylko te 3 schematy...
Jezeli Saidi dotrze na mecz to Szalachowski zagra na prawej i takich zagran poprobuja po obydwu stronach!
Nie da sie ukryc,ze mecz ten jest juz nie za 3 ale za 6pkt. I oby dostosowali sie nasi pilkarze do hasla w moim podpisie.....;)
Zibiland Napisał(a):
> Krzysiek na poczatku meczu z Jaga byly proby
> wymiany trojkowej na prawej stronie ,zaczynal
> Bartczak.Dlaczego pozniej przestali tak grac?Chyba
> jednak Zytko nie nadazal i prawa flanka byla
> odkryta....wiec nie tylko te 3 schematy...
> Jezeli Saidi dotrze na mecz to Szalachowski zagra
> na prawej i takich zagran poprobuja po obydwu
> stronach!
> Nie da sie ukryc,ze mecz ten jest juz nie za 3 ale
> za 6pkt. I oby dostosowali sie nasi pilkarze do
> hasla w moim podpisie.....;)
Zgodzę się z tym. Nie mam nic do Żytki, ale moim zdaniem jest zbyt wolny jak na bocznego obrońcę. Niezły w obronie ale w tym systemie boczni powinni chodzić za akcjami i wracać się. On tego nie potrafi
Préjuce Nakoulma nie pojedzie na zgrupowanie reprezentacji Burkina Faso i nie zagra w meczu towarzyskim z Marokiem - poinformował "SportSlaski.pl".
Napastnik Górnika Zabrze po meczu ligowym z GKS-em Bełchatów poinformował, że zdecydował się jednak zostać w klubie.
No i brawo ... nasz Saidi tez mogl by zostac.
kolejny remis 0-0
Powinno się wprowadzić bezwzględny zakaz typowania składów w wątkach meczowych. Powoli zanika tu dyskusja na rzecz
"myśli trenerskiej" szanownych forumowiczów. Z dwóch stron wątku połowa to football manager...
DiegoKSC dobrze prawi,dać mu za to wódki....
CRACOVIA DUMA POKOLEŃ!!!
Mam nadzieje ,ze pan Darek zdaje sobie sprawe jak WAZNE sa te 2 najblizsze spotkania. Tak spuszczal presje z zawodnikow ,ze az strach pomyslec jak dlugo tak wyluzowani beda podchodzic do kolejnych spotkan. Ten mecz juz musimy wygrac i pozniej w Lodzi ,bo sa to kluczowe spotkania w kontekscie utrzymania.Niech zmotywuje i wycisnie z zawodnikow 110%, a jak Jemu brak narzedzi motywujacych to niech Profesor zobrazuje powage sytuacji ! Wygrywajac oba spotkania - uciekamy Zaglebiu na co najmniej 5 pkt. a LKS-owi prawdopodobnie na 6 pkt. Szanse maja male w Warszawie (choc u nas wszystko mozliwe) wiec musimy wykorzystac ta okazje.
Nawet nie chce myslec w jakim polozeniu mozemy byc kiedy nie zapunktujemy ....Tak potrzebujemy tego"oddechu" ,ze moze nasi pilkarze i trener zrozumia to i dadza Nam kibicom choc chwile by sie odstresowac - i choc pare nocy przespac bez koszmarow o spadku.....
CorN Napisał(a):
> Zagłębie w tym sezonie w meczach wyjazdowych
> tylko raz zdobyło punkt. Było to z Widzewem 0-0
> dawno, dawno temu we wrześniu.
Dlatego teraz na Cracovii sie przełamią, ale w zasadzie to przyzwyczaiłem się...
Czy wiadomo jak ma się Arek Radomski? Będzie mógł zagrać z Lubinem?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)