Zaczynamy PLAY-OFF! O awans do finału walczymy z Unią Oświęcim, która po słabym początku sezonu odżyła za sprawą nowego trenera.
Klub stanął na wysokości zadania w sprawie karnetów, ich cena to 69 zł a meczów u siebie rozegramy minimum 4 a maksimum 8, do tego pewne miejsce na trybunach - to się opłaca!
Awansowaliśmy do finału!
[b][u]Do boju Cracovia![/u][/b]
-
-
Cracovia vs Unia Oświęcim - Pierwsza runda PLAY-OFF [temat zbiorczy] Stan rywalizacji: 4:0 - awansowaliśmy do finału!
Klub coraz częściej mnie pozytywnie zaskakuje - walczy o hokejową frekwencję, ściągnął Kostucha na PO a teraz cena karnetów!
(tu)Lubię to!
Nic, tylko jechać :)
I niech mi ktos powie, ze Szaraniec musi odejsc:)
Czytam co piszecie ( których wiedza jest pewnie głębsza niż moja) bo warto i mam szacunek.Jak ktoś słusznie zauważył przeciwnik jest tak najarany że nawet można spotkać gości co piszą że Cracovia jest najlepszym z możliwych przeciwników i będzie 4:0 dla nich.Składam ręce do modlitwy i niczego więcej nie pragnę w hokejowym marzeniu jak Wielkiego Pasiastego plaskacza dla tych napinaczy/ignorantów i w finale jak się uda i los/Bóg i umiejętności pomogą pokazać tym wszystkim pogańskim pastuchom że na hasło "CRACOVIA" mają niezmiennie upaść na kolana bełkotając bezradnie : Cracovia Mistrz,Cracovia Mistrz,Cracovia Mistrz,Cracovia Mistrz,Cracovia Mistrz,Cracovia Mistrz,Cracovia Mistrz,Cracovia Mistrz.....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Pisząc, że przeciwnik najarany to kogo masz na myśli? Dla mnie przeciwnikiem jest drużyna Unii z trenerem Franzenem na czele. Ten w wywiadzie udzielonym po ostatnim meczu sezonu zasadniczego, nie określał Cracovii mianem "chłopców do bicia". Z całym szacunkiem Pasiasty, ale przejmowanie się takimi komentarzami, a tym bardziej komentowanie takich wpisów jest tak samo żałosne jak tego typu wypowiedzi. Z pozdrowieniami dla wszystkich prawdziwych i normalnych miłośników czarnej gumy.
No nie do wiary ja chyba śnię...No dobra,ale skoro dla Ciebie Panie CHT przeciwnikiem jest drużyna Unii to w której piątce ty grasz i na jakiej pozycji,ciekawy jestem niezmiernie i który klub Cię wychował ...Czyżby mnie nienormalnemu coś umknęło ? Co do "najarania" przeciwnika to polecam całe zdanie i h kej.net - ze zrozumieniem.....http://www.youtube.com/watch?v=h2W9FCZFQP0&feature=related.Zaczniej od tego .....
Nie jestem zawodnikiem, jestem kibicem, sympatykiem hokeja. Myślałem, że masz jakieś źródła, z których by wynikało, że zawodnicy Unii liczą na łatwą konfrontacje. Przyzwyczaiłem się do terminologii "przeciwnik" w kontekście przeciwnej drużyny (stąd drobne nieporozumienie).
Przede wszystkim skupmy się na dopingowaniu naszych, a nie na komentarzach internetowych. Co mnie obchodzą wypowiedzi jakichś łebków z podstawówki?! Zwycięstwa Cracovii chcę dla siebie, dla nas. W ogólnym rozumieniu dla Cracovii, by w kartach Jej historii zapisany był kolejny sukces. A to co poczują uniści, a zwłaszcza internetowi napinacze to nie moja sprawa. Nie przejmuj się anonimowymi wypocinami troglodytów, którzy pewnie nie znają nawet zasad hokeja (poza przyśpiewkami nie znają nawet zawodników swojego klubu).;) Co do moich pozdrowień, to nie były one skierowane przeciwko Tobie. Były skierowane do wszystkich nienapinających się sympatyków tego pięknego sportu w Polsce (Ciebie też pragnę włączyć w to grono).
Mecz ma swój klimat i pewnie pójdzie z trybun "wymiana uprzejmości", co dodaje temu spotkaniu dodatkowego smaczku - klimatu derbowego (jeżeli uda nam się pojechać zorganizowaną grupą do Oświęcimia). Takiej "konfrontacji słownej" nie potępiam (zdarzało mi się nawet brać udział), ale komentarze internetowe to śmiech. Czytam dość regularnie hokej.net i nawet nie wiedziałem, że jest tam jakaś taka napinka. Spływa to po mnie ...
Nigdzie mnie nie włączaj , ja nie mam takiej potrzeby.Jako "chłop" nie mam czasu na wyjazdy do Oświęcimia bo ktoś musi robić ... Teraz ja chłop oglądam kupę gnoju i myślę co to jest "miłośnik czarnej gumy prawdziwy i normalny" - jakieś fuj zapewne takich mądrych inteligentów co lubią pouczać innych ...Zresztą szkoda czasu czyli jak to mówią teraz młodzi"mam na to wyjebane" ....
Jest godz. 3.12 16 lutego.Przepraszam ale coś mnie nagrzało.Mówią że muza łagodzi obyczaje- polecam - http://www.youtube.com/watch?v=NZyVZFJGX5g&feature=related oryginał !!!!!!!!!!!!!!!! I teraz już wiem że Unia nas nie zatrzyma...Przepraszam i proszę o cierpliwość !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Normalni sympatycy hokeja, to tacy którzy znają się choć trochę na tej dyscypilnie i nie wypisują na pewno bzdurnych komentarzy, o których wspomniałeś. Czyli [i]"Cracovia jest najlepszym z możliwych przeciwników i będzie 4:0"[/i]. To jest właśnie negatywna strona Internetu, gdzie anonimowo można napisać niemalże wszystko. W rzeczywistości gdyby ktoś wygłosił taką "mądrość" to byłby zmuszony "spalić cegłę", bo zostałby wyśmiany. Nikt nie jest w stanie przewidzieć przebiegu PO. Wszystko zaczyna się od nowa, 50na50. Jak regulaminowy czas gry jednego spotkania wraz z dogrywką nie wyłoni zwycięzcy to rzuty karne - czyli tzw. loteria.
"Nikt nie jest w stanie przewidzieć przebiegu PO. Wszystko zaczyna się od nowa, 50na50. Jak regulaminowy czas gry jednego spotkania wraz z dogrywką nie wyłoni zwycięzcy to rzuty karne - czyli tzw. loteria." Pozwoliłem sobie bezczelnie skopiować tę odkrywczą mądrość znaną nie byle komu.Zresztą p.Crowley lepiej wie ....http://www.youtube.com/watch?v=G9U7-E5t1LA&feature=fvsr
CHT chciałbym Ci nieśmialo przypomieć że niejaki Franzen ok. miesiąca temu wyraził swoje zdanie na temat Cracovii w ten oto sposób: Cracovia ma najslabsza drużynę spośród całej czołówki PLH. To nie są farmazony z hokej net tylko twarde fakty.Tyle.
[b]Wywiad z Rudim z oficjalnej:[/b]
[i]- Jak oceniłby Pan ostatni mecz Cracovii w sezonie zasadniczym?
- Jestem zadowolony po meczu z Unią, bo nikt nie odniósł kontuzji. Ten mecz rozwiał ostatnie wątpliwości, jakie miałem odnośnie swoich zawodników. Mam pełen obraz przed play-offami. Mecz o niczym praktycznie nie decydował, musiał się po prostu odbyć. Jeśli miałbym kogoś wyróżnić w moim zespole po meczu w Oświęcimiu, to Kosidłe. Jeszcze raz chciałbym podziękować zawodnikom za walkę do końca sezonu zasadniczego, który miał bardzo dramatyczną końcówkę. Teraz koncentrujemy się na pierwszym meczu play-off, który zagramy w niedzielę z Unią.
- Do drużyny dołączył Dawid Kostuch. Jak się prezentuje obecnie?
- Tak samo, nic się nie zmienił (śmiech). Mówiąc poważnie, prezentuje się w porządku. W niedzielę będzie gotowy do gry. Nie wiem czy zagra w pierwszej piątce. Wkomponuję go tam gdzie to ma największy sens. Nie ważne, w jakiej formacji zagra - ważne by był wzmocnieniem zespołu. Dawid pokazał swoją jakość w ubiegłym sezonie i jestem przekonany, że będzie teraz tak samo ważnym ogniwem jak wtedy.
- Jak ocenia Pan szansę swojego zespołu w konfrontacji z Unią w pierwszej rundzie play-off?
- Nasze szanse oceniam 50 na 50. Tak jak każdy pojedynek zaczyna się od stanu 0-0, tak samo jest w naszym starciu. To, co było dotychczas w tej chwili już się nie liczy.
- Liczycie w tych meczach na wsparcie kibiców?
- Tak, oczywiście zapraszam wszystkich kibiców w niedzielę na pierwszy mecz play-off! Zawsze Nam pomagali i wierzę, że i teraz też tak będzie. Zawsze powtarzam, ze kibice mają wpływ na naszą grę. Im więcej ich jest to tym lepiej się gra zawodnikom. Jest wtedy jeszcze lepsza atmosfera, a gdy jest komplet publiczności to jest idealnie. Mam nadzieję, że tak będzie i w tych play-offach - że kibice oraz zawodnicy dadzą z siebie wszystko i Cracovia odniesie zwycięstwo![/i]
Już myślę tylko o meczu.
Już kolana drżą...
Maży mi się wielkie lanie Paluszków i udowodnienie czegoś Mikołajowi Łopuskiemu, który moim zdaniem zrobił błąd.
Przy takich cenach karnetów, tak ciasnych i wyrównanych PO nie widzę tego inaczej, tylko tak, żeby Paluchy po wjeźdze na lód na Siedleckiego musiały szybko wrócić do szatnii i ustawić się w kolejce do toalety.
Przecież potrafimy... wielokrotnie to udowadnialiśmy...
Torreadorze, o takim wywiadzie nie słyszałem. I teraz jeżeli chciałbym by zrzedła komuś mina, to niech to będzie trener Unii, za to, że jest zbyt pewny siebie. Mam nadzieję, że to Unię zgubi.:)
Ja też będę szczęśliwy jak Piątek będzie musiał tłumaczyć dziennikarzom wzburzonego Franzena.
Też po cichu na to liczę.;) Ciekawe czy nasz zespół znów zgotuje nam kibicom mały dreszczyk emocji i znów wszystko rozstrzygnie się w ostatniej odsłonie. Mam nadzieję, że poprawili element gry w przewadze.
[quote=CHT]
Mam nadzieję, że poprawili element gry w przewadze.
[/quote]
W ostatnim meczu w Oświęcimiu z Unią na 4 gole jakie strzeliła Cracovia 3 wpadły jak grając w przewadze 5 na 4. Szkopuł jednak tkwi w tym, że owy mecz nie jest chyba w pełni miarodajny.
Jak sięgam pamięcią w przebieg całego sezonu, to szło im to troszkę gorzej. Właśnie o to chodzi, że ostatnia potyczka z Unią to bardziej sparing, rozegrany z ostrożnością, co by nie nałapać kontuzji. Ważna jest jednak ta determinacja, dzięki której nasi umieją się podnieść w trzeciej tercji - to może być istotne w przeciągu całego PO.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)