Moja uwaga była skromna, co nie znaczy, że w 100 % obiektywna :)
masz trochę racji, i naszym ziomalom zdarzały się wpadki ale z tego co wiem ŻADEN z nich nie sprzedał/nie kupił miejsca w lidze od innej drużyny. Prokom, Kreisel i Hoop to jedynie nazwy sponsorów, przeczytaj dokładnie mój uszczypliwy nieco docinek, że śląskowi jakoś sponsorów brakuje.. Gdyby sponsorem waszych piłkarzy została Idea, to zdobyłoby to moje uznanie, czemu Skretyna nie zawalczy o pieniądze od nich?
Wtedy jednak zmieniłbym operatora, mimo, że korzystam z Idei od 5 lat a mój numer zna kilkaset osób.. :) :) :)
Piotrcovia, Olimpia, Polar to nie sponsorzy, to osobne, samodzielne drużyny, do których śląsk, pogoń czy lechia nie mają żadnego prawa!!!
Mało tego, oprócz znienawidzonej milicyjnej Olimpii Poznań, Polar a zwłaszcza Piotrcovia mają KIBICÓW, są wrośniętymi w pejzaż miast klubami, identyfikuje się z nimi całkiem sporo osób!!!
Co ty byś przemądry Erazmusie z Kozanowa czy Psiego Pola powiedział, gdyby twój śląsk musiał skapitulować przed np. Górnikiem Wałbrzych, Odrą Opole albo Zagłębiem Lubin. Jakie kryterium by się wówczas przyjęło? Że Opole dłużej czeka na II ligę? Że Lubin jest bogatszy? Że w dawnym Wałbrzyskim mieszka więcej ludzi niż w całym Wrocku? A twoich argumentów nikt by nie słuchał bo z góry skazano by cię na wegetację w IV lidze. Postaw się człowieku w sytuacji kibiców Polaru lub Piorcovii a nie wypisuj wzruszających tekstów!
Fuzja z Polarem to jawna kpina z kibiców tych klubów i działania nie mające nic wspólnego ze sportem, nie różnicie sie niczym od Szczajkowianki, która wyniki załatwia przy zielonym stoliku!
Jeśli wrocławscy kibice uznają ten twór za swój, stracą do reszty mój szacunek, po raz pierwszy stracili gdy rozpoczęli sztamę z (....)
Swoją drogą mój znajomy z Wrocka powiedział mi w zeszłym tygodniu, że na taki śląsk chodzić nie będzie i za to wielki szacunek dla niego. Bądź więc i ty honorowy Erazmusie jak on i twój poprzednik z Rotterdamu!!!
pzdrw
-
-
Cracovia-Śląsk
Jestescie glupi. To ze nie lubicie slaska czy tez nawet nienawidzicie to nie powod by pisac takie bzdury. Nie rozumiem was kompletnie- to znaczy ze waszym zdaniem "dobrze tak" lechii ze jest 4 lidze (a byla w A klasie)? Chcielibyscie aby slask byl w a klasie? tak samo pogon? Powiem wam tylko tyle- NIE ZASLUGUJECIE NA TO BY BYC KIBICAMI CRACOVII, klubu ktory jeszcze nie dawno przerzywal takie problemy, powinniscie zyczyc slaskowi i kazdemu innemu klubowi jak najlepiej bo sami tez omalo nie straciliscie Cracovii. Powodzenia na meczu ze ŚLĄSKIEM!
nieznany - widze ze dla ciebie honor nic nie znaczy !!! po co w takim razie sa rozgrywki ligowe jak miejsce w lidze mozna sobie kupic !!! slask spadl i jego miejsce jest w 3 lidze !! a kibice ktorzy beda jezdzic za 2 ligowym slaskiem sa dla mnie zerem !! niestety zyjemy w takim kraju gdzie licza sie tylko uklady i pieniadze !! ciekawe co bys mowil jak bys byl kibicem polaru matole !!
DLA MNIE NIE MA SLASKA W 2 LIDZE TYLKO POLAR !!
nieznany i wojti - obydwaj przesadzacie: akurat wchdzi bardzo fajny facet z wrocka (przyp. nie cierpię slaska) i można z nim pogadać .... nikt, nikomu tu nie życzy źle ... ja chciałbym mecz w I lidze z nimi ... aczłowiek "F" ma problem i o tym tu rozmawiamy
pozrawiam miasto 100 mostów ... ale "F" wybacz - Śląska nie za bardzo
oczywiście "F" - jak ERAZMUS
Kazio moze i troche przesadzam !! ale rozgrywki ligowe wymyslili po to aby decydowaly o miejscu druzyny !! co to ma wspolnego ze sportem !! wystarczy ze nasza pilka jest juz niezle skorumpowana, a tu jeszcze takie numery zal mi prawdziwych kibicow polaru jak i slaska !! a jak pan schetyna chce pomoc wroclawowi to niech awansuje z 3 ligi do 2 i wtedy pokazalby ze ma klase i ambicje !! a tak tylko robi z naszej ligi jeszcze wieksze bagno !!
CRACOVIA PONAD WSZYSTKO
ARKA była kiedyś (nie tak dawno) bliska całkowitego upadku, ale nawet wtedy MY KIBICE ARKI nie pozwoliliśmy na realizację żadnych pomysłów typu fuzja czy przejmowanie miejsca w lidze (na tak durny pomysł mogli wpaść tylko kolesie z Gdańska, a jak skończyli - każdy widzi). A były propozycje - Bałtyk miał wszystko - zawodników, stadion, sponsora (wówczas tak!)... Ale nie miał kibiców. Pamiętaj kolego, że ludzie którzy mają honor nie sprzedadzą się i swojego klubu w imię.... sam nie wiem czego? wyższej ligi?, pseudosplendoru? Dlatego wy jak i oszołomy ze Szczecina do ludzi honoru w większości zaliczać się nie będziecie... Nawet głąby z Gdańska to zrozumiały, ale niestety za późno... Co to za kibic, który odwraca się od klubu, gdy temu nie idzie, i tylko rozgląda się czy ktoś mu nie sprzeda (a w waszym przypadku najlepiej odda za darmo) miejsca w wyższej lidze.
Pozdrowienia dla Cracovii i normalnych.
Ptaki-sraki i inne Skretyny won z polskiej piłki.
TYLKO ARKA GDYNIA
rozumiem duże miasto klub z jakimiś tam tradycjami ale ja uważam że miejsce w lidze powinno sie zdobywać na boisku i nie ważne jak to ze strony prawnej/rgulaminowej wygląda.
Wcale to nie są tylko nazwy sponsorów . My przez lata walczyliśmy o naszą nazwę i herb z różnymi magikami co chcieli nam dorzucić człon do nazwy czy zamiast naszego herbu z piastowskim orłem wsadzić zielo-biało-czerwoną piłkę. Wasze ziomale miały to gdzieś ... Po prostu sprzedali się za parę złotych .
Wróćmy do Lecha który zrobił niezły wałek żeby się pozbyć kilka milionów długu zamieniając KKS LECH na WKP (chyba) Lech. Czy ktoś ich potępiał ? Mimo że za nimi nie przepadałem wcale im tego nie wypominałem. Jeśli prawo im na to pozwoliło to jest problem słabego prawa a nie działaczy ówczesnego Lecha.
Obecnie sytuacja jest inna. Piłka we Wrocławiu od od 3 lat umiera na naszych oczach i utrzymanie Polaru czy też 2 lata gry Śląska w ekstraklasie tego nie zmienią . Lepiej próbować zrobić choć jeden klub , który będzie miał szanse przeżyć niż zlikwidować oba.
Znam wiele ludzi z Zakrzowa i oni oprócz tego że chodzą na Polar , przychodzą na mecze Śląska który jest klubem wrocławskim w przeciwieństwie do Polaru , który jest klubem osiedlowym .
Rozumiem ich żal ale Śląsk , który powstanie to będzie też ich klub. Będzie to silny klub wszystkich wrocławian , który mam nadzieje za pare sezonów zapuka do wrot ekstraklasy i tam pozostanie ...
Niektórzy z was zapowiadają że będą krzyczeć Polar 9 sierpnia. Krzyczcie co chcecie i tak najważniejsze jest to czy my się będziemy z tym Śląskiem identyfikować ...
www.stowarzyszenie-kibicow.w.pl
IRC #wksslask
czytajac [url]slasknet.com[/url] raczej to wszystko czarno wyglada
Co jest na slasknet że napawa cię to pesymizmem ? Ja też redaguje tamtą stronę i jakoś nie zauważyłem niczego co może wskazywać że sie nie uda ...
IRC #wksslask
czytalem komaentarze .... nie wszyscy kibice slaska sa pewni takiej fuzji
WROCŁAW Około 300 osób przyszło w sobotę na spotkanie z Grzegorzem Schetyną, by poznać pomysł na ratowanie piłki w Śląsku. Większość fanów WKS-u akceptuje pomysł gry wrocławskiego klubu w II lidze w miejsce Polaru
wiecej na [url]http://wroclaw.naszemiasto.pl/sport/282984.html[/url]
Ci co mają coś do powiedzenia w Śląsku są przekonani do pomysłu Schetyny i go poprą . Zobaczymy co z tego wyjdzie . Na pewno w Krakowie pojawią się nie ci kibice co dopisują się w komentarzach , wierz mi ...
IRC #wksslask
to rozumiale, ze jesli ktos nie akceptuje pomyslu, to na mecz na pewno nie przyjedzie...
Brajt chodziło mi o to że internetowi komentatorzy nigdy nie jeżdzą na wyjazdy , nie zajmują się oprawą itp. Ich rola sprowadza się najczęściej do krytykowania innych podczas gdy oni sami nic nie robią ...
a czytajac G.W jeszcze bardziej sie rozesmialem
polecam link
[url]http://www1.gazeta.pl/sport/1,35335,1563116.html[/url]
Hmm narobiło się w tym temacie...
Podobają mi się wyważone dosyć posty Erazmusa - wypowiedź Nieznanego pozostawiam bez komentarza bo niestety chyba kompletnie nie zrozumiał o co chodzi.
Erazmus ja się tylko zastanawiam czy to naprawdę jest takie sprawiedliwe że Cracovia np. spada do III ligi gdzie przez 5 lat walczy ciężko o przetrwanie mając z drugiej strony błoń rywalkę która odnosi wielkie sukcesy, poczym odradzamy się wchodzimy do II ligi i nagle dowiadujemy się że można było inaczej... można było sobie po prostu zrobić fuzję i utrzymać/awansować do tej drugiej ligi nie oglądając się na wyniki sportowe. Szczerze powiedziawszy po Śląsku spodziewałem się czegoś innego, spodziewałem się że potraficie z pokorą przyjąć porażkę i walczyć [b]NA BOISKU[/b] o powrót do wyższej klasy. Ale chyba się myliłem jednak Wasza zgoda z naszymi przyjaciółmi zza błoń nie jest przypadkiem...
pozdrawiam
Piłka polska i nie tylko pozbawiona jest już etyki i jest to niestety czysty , agresywny kapitalizm . Nawet wcześniej za komuny wałki były robione na porządku dziennym: ściąganie piłkarzy do Legii itp ale nie było wtedy wolnej prasy i o tym niepisano.
A czy sprawiedliwe było zabranie tytułu Legii i danie go Lechowi , który robił nie mniejsze wałki od pierwszej dwójki w tamtym sezonie 93 ?
Śląsk nie robi niczego niezgodnego z obowiązującym prawem a jeśli PZPN uzna że takie rozwiązanie nie jest możliwe zagramy po prostu w IV lidze a Polar przestanie najprawdopodobniej istnieć...
a dlaczego w czwartej a nie w trzeciej?
Erazmus - zaczynasz niestety brnąć w tłumaczenie typu "a w afryce murzynów biją" .....
to że jest syf w polskiej piłce to wszyscy wiedzą - ale czy w związku z tym uspawiedliwone jest pogłębianie tegoż syfu?
czy to co się robi na linii Polar -Śląsk jest zgodne z prawem - nie wiem.Ale wydaje się, że niezbyt. Bo to, jak wynika z różnych opisów (m.in. Twojego) Śląsk wchłania Polar, czyli to nie jest żadna fuzja ...a skoro tak, to logika nakazuje, by grać tam, gdzie ma swoje miejsce "wchłaniający" a nie "wchłaniany"....
Powtarzam pytanie - co będzie jeśli i tym razem spadniecie? Bo tak rysujesz obraz wrocławskiej piłki, jakby po ewentualnym niewypale tego pomysłu miała przestać istnieć (Śląsk - IV liga i derby z Inkopaksem, Polar - likwidacja)
I jeszcze jedno - odrodzenie Cracovii rozpoczęli jej kibice; potem dopiero, gdy zauważono sensowne działania, rokujące na przyszłość - udalo się znaleźć możnego sponsora .... dziś współwłaściciela Klubu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)