Jak w temacie :)
-
-
Cracovia - Zagłębie Sosnowiec - 15.01, godz. 18:30
Czy będzie na jutrzejszym meczu kącik małego Pasiaka?
Wbrew pozorom spodziewam się, że czeka nas szalenie ciężki mecz. Naszą siłą w tym roku jest konsekwentne gromadzenie punktów z niżej notowanymi rywalami. Jako jedyni wygraliśmy wszystkie mecze z zespołami z niejsc 6-8, tracąc w nich tylko dwa punkty i trzeba tą skuteczność podtrzymać. Sosnowiec jest jednak w doskonałym ciągu, od długiej przerwy kolejno 4:3 (k) z Podhalem, 4:5 (d) w Jastrzębiu, 4:5 w Oświęcimiu i ostatnio 4:2 z Tychami, a więc z każdym na styku, w tym punkt i dogrywka na najtrudniejszym terenie w lidze, w zeszłym sezonie przez dłui czas zdobytym tylko przez nas - Jastorze. Drużyna młoda, ale z grupą bardzo doświadczonych zawodników, bardzo mądrze ułożona w formacje. Nie ma 1-2 piątek los dziadkos i reszty z młodych w stylu "a nuż ktoś wypali", w każdej formacji jest zawodnik typu Horny, Voznik Twardy czy Ślusarczyk, który gra z grupą młodych, doskonale rozwijających się zawodników jak Golec, Szewczyk, czy Białek. Nawet tylko czytając wywiady z tymi gośćmi widać, że mają dobrze poukłądane w głowie i są świadomi tego co chcą osiągnąć. Do tego wydaje się, że świetną robotę i atmosferę robi duet Podsiadło - Kieca, wykorzystują swoje atuty do maksimum i jak dotąd doskonale nastawiają zespół do kolejnych pojedynków, a przy tym zdaje się, że naprawdę nieźle się nawzajem uzupełniają. Ja nie piszę, że mamy się jakoś specjalnie bać Zagłębia, bo jesteśmy zespołem zdecydowanie lepszym, ale spodziewam się, że nawet uwzględniając karne na początku sezonu (to był raczej brak koncentracji i radosne 0:4 w trzeciej tercji od stanu 5:1 niż siła Sosnowca) zobaczymy dziś najlepszą wersję Zagłębia w tym roku (6:5k; 5:3; 8:3 i 5:1). Trzeba podejść do meczu maksymalnie skoncentrowanym od początku (najlepiej mocna zacząć i zrobić znów szybkie 3:0 i kontrolować mecz) i nastawionym na walkę i wtedy żadna krzywda stać nam się nie może, ale jeśli nasi wyjdą z nastawieniem, żeby po prostu skasować gwarantowane trzy punkty, to może być różnie. Pamiętajcie też, że w zgodnej opinii fanów Zagłębia rozegrali oni w poprzedniej kolejce zdecydowanie najlepszy mecz w tym sezonie, więc mówiąc wprost - są w formie. Ale nie liczyłbym, że wyjdą przez to zbyt pewni siebie - przyjeżdżają do hali Mistrza i wiedzą jaką to dla nich szansa. Także pełna koncentracja, na lodzie i trybunach i wspieramy naszych, bo zaprawdę - żółta kaczka Wam rzecze, że nie będzie to prosty spacer i głupi ten, kto tak myśli i już dodaje trzy punkty w tabeli, o te punkty trzeba będzie mocno i naprawdę ciężko powalczyć!
bedzie jakas wieksza mobilizacja z dopingiem jesli chodzi o ten mecz?
Pewnie będzie jak z Toruniem czyli stypa:(.
Oby nie... A mecz piekielnie trudny, widziałem ich ostatnio parę razy na żywo i muszę przyznać, że zrobili na mnie wrażenie. Na pewno będziemy musieli się przyłożyć do roboty, bo taka zabawa jaka była z Toruniem może się bardzo przykro skończyć... Tak, czy siak każdy inny wynik niż nasze 3 pkt będą zaskoczeniem:D
Znając trenera Roháčka to na pewno nie zlekceważył rywala i nie pozwolił na to zawodnikom. Zapowiada się ciekawy pojedynek.
mam pytanie czy piłkarscy karnetowicze mają darmowe bilety na każdy hokej czy tylko wybrane mecze?
Dzisiaj niestety nie będzie Kącika.
To pewnie Dr.Oetker się nie zjawi na dzisiejszym meczu skoro nie będzie się mógł pobawić klocuszkami.:)
CHT Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To pewnie Dr.Oetker się nie zjawi na dzisiejszym
> meczu skoro nie będzie się mógł pobawić
> klocuszkami.:)
Za to Ty dowcipnisiu możesz bobawić się klocuszkami w toi - toiu...
a tymczasem na lodzie 7:0 po II tercji :)
Szczerze mówiąc to troszkę rozczarowałem się - liczyłem na więcej zaangażowania ze strony rywala.
Co do meczu to zacznę od Michała Piotrowskiego, z którego jestem co raz bardziej zadowolony. Brawa dla niego za Hat-trick! "Laszka" to klasa sama w sobie, wyrobiona marka więc co tu dużo pisać.;) Tuomas Immonen z dwiema asystami również zasługuje na mocną pochwałę. Sebastian Biela i Patrik Prokop to wiadomo zaliczyli po bramce także również wielkie podziękowania dla Was Panowie!:) Adrian Kowalówka - asysta i debiutancki gol w barwach Cracovii to również cieszy. Na koniec z indywidualnych pochwał to "Radzik" - chyba powraca do dawnej formy. Ile on obronił dziś tych sytuacji "sam na sam", zliczył ktoś?:) Calutki mecz do 59 minuty utrzymywał czyste konto, brawo! Nawet dał radę w indywidualnym pojedynku z prof. Hornym. Cieszą 3pkt. z Zagłębiem, które niejednokrotnie w tym sezonie pokazało, że nie są "chłopcami do bicia". Myślę, że cenna wygrana więc pozostaje świętować i oczekiwać najbliższego meczu - przełamanie sanockiego kompleksu.
Widać z Zagłębia uszło powietrze po walce z Tychami i nie będę powtarzał się za poprzednikiem, bo z jego opinią o dzisiejszym meczu zgadzam się w 100 % ze szczególnym uznaniem dla Leszka, Brylanta, Kowalówki, Radzika i Prokopa !!! :)
żółta kaczka Napisał(a):
> Wbrew pozorom spodziewam się, że czeka nas
> szalenie ciężki mecz(...)
Najtrudniej być prorokiem we własnym kraju (klubie) ;)
hehe, no tak... ale naprawdę wszystkie przesłanki mi na to wskazywały...ostatni tak słaby mecz, to oni mieli w listopadzie, fakt faktem, że z nami, ale potem wygrane (nie tylko Toruń, czy Podhale, ale i Tychy), dogrywki (JKH na wyjeździe), albo wszystko na styku (Sanok, Unia - a my ostatnio ani z jednymi ani z drugimi nie wygraliśmy), to, plus gra o której dużo dobrego czytałem no i statystyki (np. jedna z najlepiej broniących w osłabieniu drużyn w lidze) tak mi podpowiadały... inna sprawa, że w tą stronę mogę się mylić zawsze, nie ma problemu, spróbuję zacząć nawet teraz: w najbliższej kolejce czeka nas szalenie ciężki mecz w Sanoku... :)
AJPG91_Fanatyk Napisał(a):
> mam pytanie czy piłkarscy karnetowicze mają
> darmowe bilety na każdy hokej czy tylko wybrane
> mecze?
Tylko na wybrane mecze.
Ale bilet kosztuje zalewie 10 zł, nie trzeba żadnych kart kibica, bilety bez problemu do kupienia w kasie.
Co do meczu, to oczywiście gratulacje za zwycięstwo ! Po ostatnich męczarniach z Toruniem, spodziewałem się, że będzie ciężko, a tu w zasadzie spacerek... Z Sosnowca faktycznie powietrze uszło po ostatnich dobrych meczach :)
Nie wiem jak oni tę liczbę widzów policzyli, ale moim zdaniem było więcej osób niż z Toruniem. Skoro z Toruniem było 700, to wczoraj jakieś 900.
To nie tak. Wcale z Zagłębia nie uszło powietrze tylko mogli ugrać tyle na ile im pozwolilismy.Poprostu widać, że nogi zaczynają naszych zawodników "nosić" i o to w tym wszystkim chodzi.
W pierwszej odsłonie to faktycznie Zagłębie coś tam próbowało grać, ale nie mogli pokonać świetnie spisującego się wczoraj "Radzika". Choć optyczna przewaga była po naszej stronie - myślę, że duża w tam zasługa Rudolfa Roháčka, który poważnie podchodzi do każdego spotkania i odpowiednio zmotywował naszych zawodników.
Dopiero druga tercja "dobiła" Zagłębie, choć było nadal widać u nich sporo determinacji. Co by tu dużo nie mówić to mieli kilka dogodnych sytuacji ale "Radzik" wczoraj popisał się niezwykłą precyzją w bramkarskim rzemiośle.
Najgorsze jest to, że po raz kolejny zawiedli kibice. Piłkarzyki mają sezon ogórkowy a mimo to spora cześć kibiców się nie kwapi by zajrzeć na Siedleckiego.
Teraz to większości umknęło pod wpływem obrazu całego meczu, ale przez 2 pierwsze minuty nie mogliśmy nawet wyjść ze swojej tercji, dopiero pierwszy gol ich ustawił, a potem już cisnęliśmy, tylko brakowało w sumie szczęścia i dopiero na koniec tercji zrobiliśmy 2:0 i 3:0, co wyjaśniło sprawę. Poza tym trzeba potrenować buliki - cienko nam idą i to już od dłuższego czasu, oby przy wyrównanej grze w play offie nie był to decydujący argument, bo ile kosztuje dodatkowego wysiłku przegrywanie bulików widział każdy kto był na meczu z JKH.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)