[img]http://cracoviapany.org.pl/files/plakat_migawa2013internet.jpg[/img]
[url=http://cracoviapany.org.pl/]www.cracoviapany.org.pl[/url][/b]
[i]"Jedyny w historii klubu gracz, którego numer (18) na koszulce został zastrzeżony przez zarząd Klubu i nie jest udostępniany żadnemu innemu hokeiście. 44-krotny reprezentant Polski w hokeju na lodzie. Uczestnik mistrzostw świata w 1969 i 1970. W Cracovii grał całą swoją dorosłą karierę 1964-1987 (z przerwą na odbycie służby wojskowej), mimo że proponowano mu grę w bogatszych klubach, nawet zagranicznych. Po zakończeniu kariery zawodowej nie osiadł na laurach i aż do śmierci występował w drużynie Oldboyów Cracovia Pany. Pojawił się na krajowych lodowiskach nieoczekiwanie, jako 16-latek, którego szybko powołano do reprezentacji juniorów i w której długo występował, jako najmłodszy zawodnik. Zyskał uznanie szkoleniowców i podziw widzów w całej Polsce. Awansował później do kadry seniorów, ale miał kłopoty w uzyskaniu paszportu, więc do 1969 r., był pomijany w składzie pierwszej reprezentacji na MŚ. W drużynie Cracovii Migacz od 1964 r. był bożyszczem i pierwszoplanową postacią przez 23 lata. Najpierw jako najmłodszy, z biegiem lat rówieśnik, a następnie starszy kolega od którego można się było nauczyć nie tylko arkanów techniki gry, szybkości przeprowadzanych akcji, wzorowego operowania kijem i krążkiem, precyzji i siły strzału, twardości w walce, ale co najważniejsze Migawa imponował niespożytą ambicją. Potrafił podrywać kolegów w drużynie do walki w najtrudniejszych chwilach, w teoretycznie przegranym już meczu, przemieniając porażkę w zwycięstwo. Dziś przypominamy Jego sylwetkę i chcemy uczcić Jego pamięć."[/i]
-
-
Oldboys CRACOVIA Vs Podhale z okazji 13 rocznicy śmierci Bogdana Migacza - 16.12.2011 godz. 19.00
#17 Romana Stebleckiego też jest zastrzeżony. Kilka lat temu jak brałem autograf od Pana Romana to mi mówił.
[img]http://opravcy.pl/Foty/Cracovia%20-%20Stoczniowiec%20PO%2009/DSCF2763.jpg[/img]
tekst jest ze strony oldbojów.
niestety, z waznych przyczyn osobistych nie bedzie mnie na tak waznym meczu... mam nadzieje, ze wejdzie on na stale do hokejowego kalendarium, a byc moze kiedys corocznie bedzie rozgrywany Memorial "Migawy".
czy moznaby gdzies nabyc plakat? bardzo mi na nim zalezy.
Słyszałem na meczu z Sanokiem jak spiker zapraszał na mecz. Mówił że w Podahalu zagrają Samolej , Sikora , Batkiewicz i Szopińscy. Dla starszych kibiców którzy pamiętają tych zawodników do nielada gratka. Warto przyjść.
Jestem na 1906 procent :)
Obecność obowiązkowa!
Oczywiście będę i myślę, że każdy powinien być!
p.s. dobrze że na hali wiszą plakaty z zaproszeniem, mam nadzieję że przez to trochę osób, nie tylko starej daty, da się skusić i przyjdzie..
Każdy kto uważa się za fana hokejowej Cracovii powinien przyjść. Wstęp za free, spotkanie atrakcyjne bo jakby nie było derby Małopolski.;)
SZACUNEK DLA MIGAWY,
NAJLEPSZE UDERZENIE Z NIEBIESKIEJ JAKIE WIDZIAŁEM !!!
Dobrze by było jakbyśmy się zorganizowali z jakimś dopingiem. Nie ma w ten czas ani piłki ani hoka, jest okazja podopingować.:)
roki07 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Słyszałem na meczu z Sanokiem jak spiker
> zapraszał na mecz. Mówił że w Podahalu
> zagrają Samolej , Sikora , Batkiewicz i
> Szopińscy. Dla starszych kibiców którzy
> pamiętają tych zawodników do nielada gratka.
> Warto przyjść.
Pamiętam, że Sikora i Batkiewicz u nas przez jakiś czas grali.
MI-GA-WA !
Sikora nawet dwa razy... swietny zawodnik. gral chyba z nr 9 i w zielonych rekawicach, dobrze pamietam?:)
Bardzo dobrze Jake
Nawet oficjalna raczyła poinformować o tym wydarzeniu [url=http://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/gramy_dla_ciebie__mecz_ku_pamieci_bogdana_migacza][Cracovia.pl] - KLIK![/url]
Comarch jest organizatorem (przynajmniej wg plakatów), więc nic dziwnego.:)
Dobrze byłoby gdyby przyszło bardzo dużo ludzi. Drugą kwestią jest doping, który wiele daje każdej drużynie, a to przecież gra WIELKA CRACOVIA!!!
Oszaleję gdy na ten mecz przyjdzie mniej niż 2tys. ponieważ:
1. Gra CRACOVIA!
2. Wejście jest DARMOWE!
3. Godzina meczu jest dobra dla osób pracujących/uczących się.
4. Mamy bardzo długą przerwe w rozgrywkach piłki nożnej(tj. Luty) oraz hokeja(tj. Styczeń). Najbliższe Pasiaste widowisko po tym meczu odbędzie się dopiero 1stycznia o g.12.00. Nie od dzisiaj wiadomo, że taka przerwa źle robi na nasze gardła - poprostu trzeba regularnie krzyczeć :D
ZAPRASZAJCIE WIĘC WSZYSTKICH PASIAKÓW!!!
Godzina jest dobra. Wiara da rade wrócić z pracy zjeść obiad na szybkości bo na S7 zjawić się trzeba.
Na ligę czasami niektórym nie chce się przyjść, a co tu mówić o takim meczu! Przyjdzie trochę starszych kibiców! W sumie jak będzie 300 osób - to wszystko!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)