Napiszę jedno jako "bezrozumny motłoch"
Mam nadzieję że reprezentacja Polski wygra z Rosjanami, już dawno nie miałem na żadną kadrę takiego ciśnienia jak po tej przepychance z symbolami komunistycznymi i tym dupkiem z Rosji który opowiadał pierdoły jak to jego dziadek wyzwalał Polskę, za takie wyzwolenie to ja dziękuję. Po prostu dokonały komunistyczne świnie inwazji...
Ps. Panie Aston nie porównałem Ozila do Perquisa, wręcz napisałem że to co innego, ale nie chciałeś pan moich postów czytać tylko nazwałeś mnie bezrozumnym motłochem, tylko różnica między tym motłochem a Panem jest taka że motłoch czyta i stara się zrozumieć drugą stronę a nie z miejsca obraża nie czytając nawet dokładnie co druga strona pisze, w myśl jak ktoś nie myśli tak jak ja to jest bezrozumny, bo przecież to ja mam monopol na prawdę.
-
-
EURO 2012 [temat zbiorczy]
Najpierw piszesz:
[i]Ponieważ to jest z grubsza to co napisałem więc rozumiem Panie Aston że jestem "bezrozumnym motłochem"[/i]
Teraz z kolei piszesz:
[i]Panie Aston nie porównałem Ozila do Perquisa, wręcz napisałem że to co innego[/i]
Gdzie spójność logiczna, skoro w żadnym miejscu nie nazwałem CIEBIE "bezrozumnym motłochem"? Najwyraźniej dyskutujesz sam ze sobą.
Z mojej strony naprawdę definitywny EOT, jestem mocno zniesmaczony tą "dyskusją". Jak chcesz się wyładować, znajdź sobie kogoś rosyjskiego pochodzenia. Najlepiej poszukaj w kadrze Smudy, ze mnie zejdź, proszę.
Będę się cieszył jak Sborna wygra z pZPN. Będzie to odpowiednie upokorzenie tej pseudokadry Smudy, Laty, Kręciny i reszty mafii z wiślackim psem na czele.
'Desperate times call for desperate measures' i tyle.
Panie Aston nie chce mi się już też tak prawdę mówiąc dalej Pan wybiórczo lub wogóle czytał naszą dyskusję...
Kibicowanie Rosji po ostatniej histerii antypolskiej w ich prasie jest po prostu hmm dziwne? no ale każdy ma prawo kibicować sobie komu chce
koriksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kudlatykudikudicini Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > POLSKA!!!!!
> >
> > póżniej długo, długo nic. a potem:
> >
> > Francja, Irlandia,
> >
> > j.bać Niemców, Anglię, Portugalię, Włochy,
> > Włochy i Włochy... aha i Rosję...
>
>
> A Francji to niby dlaczego ? Banda
> przereklamowanych ciapatych zabojadow i tyle, do
> tego jeszcze te barwy :/
> Platini, France 98, Zidane (+za akcje) co
> jeszcze.. ?
>
> Wypisales tá Francje, zeby já sobie od tak
> wypisac ?
>
> z mojej strony neutral.
Francji kibicuję w każdym turnieju od 1992r. zazwyczaj grają piękny futbol.
Karvin Napisał(a):
> Mam nadzieję że reprezentacja Polski wygra z
> Rosjanami, już dawno nie miałem na żadną
> kadrę takiego ciśnienia jak po tej przepychance
> z symbolami komunistycznymi i tym dupkiem z Rosji
> który opowiadał pierdoły jak to jego dziadek
> wyzwalał Polskę, za takie wyzwolenie to ja
> dziękuję. Po prostu dokonały komunistyczne
> świnie inwazji...
Też mam nadzieję, że reprezentacja Polski wygra z Rosjanami :)
Jednak z drugą częścią Twojej wypowiedzi nie sposób się zgodzić. Dla Rosjan używanie symbolu sierpa i młota w większości wypadków nie świadczy o identyfikacji z komunizmem, lecz o identyfikacji z wielkością i siłą Rosji, bo w okresie ZSRR Rosja jako dominujący kraj związkowy w tym państwie była u szczytu potęgi. Była ona dominującym krajem w jednym z tylko dwóch supermocarstw światowych. Trochę to dziwne ale nawet antykomuniści w Rosji poczuwają się do części spuścizny po ZSRR.
"Wyzwolenie Polski" przez Rosjan to dla nas przejście z niewoli niemieckiej w niewolę rosyjską, ale niewola rosyjska od 1944 r. - 1945 r. była znacznie łagodniejsza od niemieckiej (niewola rosyjska w latach 1939 - 1941 r. była porównywalna albo może nawet gorsza od niemieckiej, ale nawet w Rosji tego okresu nie uznają za wyzwolenie Polski tylko za wyzwolenie zachodniej Białorusi i Ukrainy).
Gdyby Niemcy wygrali wojnę z Rosjanami to doszłoby do eksterminacji znacznej części Narodu Polskiego, przekształcenia części Polaków w stałych niewolników pracujących dla Niemców w ich fabrykach i gospodarstwach rolnych oraz przesiedlenia pozostałej części Polaków poza Ural na Syberię. Z tego punktu widzenia kampania Armii Czerwonej na ziemiach polskich w latach 1944 - 45 r. była wyzwoleniem. W czasie walk z Niemcami na terytorium Polski zginęło ok. 600 000 czerwonoarmistów, czyli w zdecydowanej większości Rosjan.
Nie można porównywać niewoli niemieckiej, w czasie której nasi przodkowie byli uważani za podludzi i brak było choćby autonomicznego Państwa Polskiego do niewoli rosyjskiej po 1944 r., gdzie nie było w stosunku do Polaków rasizmu i było Państwo Polskie, choć zależne od ZSRR to jednak posiadające pewną autonomię.
Niestety komuś zależy na tym żeby doszło do poważnej konfrontacji polsko - rosyjskiej przed meczem Polska - Rosja, być może nie tylko pomiędzy kibicami, ale także z zwolennikami PiS-u.
Ja kibicuję w następującej kolejności:
1. Polska (wcześniej tego nie pisałem, bo to dla mnie było oczywiste),
2. Anglia (od kilkunastu lat im kibicuję, zarówno dlatego, że Anglicy imponowali mi jako kiedyś mały naród, który wiele osiągnął jak i ze względów sportowych, bo najbardziej lubię ligę angielską),
3. Rosja (bo od 2008 r. jestem rusofilem),
4. Irlandia (bo duchowość tego kraju została ukształtowana w sposób zbliżony do Polski - niewole, powstania, katolicyzm, silna rola rodziny przez większość historii),
5. Hiszpania (dobry futbol i przez większość okresu pozytywny stosunek do Polski),
6. pozostałe kraje słowiańskie.
Jestem przeciwko w następującej kolejności:
1. Niemcy (powody oczywiste, nie rozumiem jak ktoś może lubić Niemców, rozumiem, że można ich szanować, ale lubić?)
2. Francja (lewactwo i nudny futbol ligowy, którego nie jestem w stanie oglądać),
3. Holandia (przesadna tolerancja dla nienormalności) ,
4. Ukraina (silny antypolonizm w zachodniej części państwa).
Hrabia Napisał(a):
> Niestety komuś zależy na tym żeby doszło do
> poważnej konfrontacji polsko - rosyjskiej przed
> meczem Polska - Rosja, być może nie tylko
> pomiędzy kibicami, ale także z zwolennikami
> PiS-u.
Bardzo słuszna uwaga.
Hrabia Napisał(a):
> Niestety komuś zależy na tym żeby doszło do
> poważnej konfrontacji polsko - rosyjskiej przed
> meczem Polska - Rosja, być może nie tylko
> pomiędzy kibicami, ale także z zwolennikami
> PiS-u.
Też się zastanawiam czy kibice Rosji, podczas imprez sportowych, mają w zwyczaju organizować oficjalne marsze w innych krajach również czy tylko w Polsce.
Według pani HGW pochód został zgłoszony zgodnie z prawem dlatego miasto musi umozliwić jego przeprowadzenie.
Okazuje się , ze kibice Rosji mogą uroczyście pod eskortą państwowej policji przejść ulicami Warszawy, ale Polacy 11 listopada spokojnie nie mogą przejść ulicami tego samego miasta. Marsz Niepodległości też został zgłoszony zgodnie z prawem, ale niezgodnie z prawem zostal zablokowany przez państwową POlicję.
Nie wiem czy kibice rosyjscy mają zwyczaj maszerować w innych krajach w celu uczczenia święta narodowego, podejrzewam, że podobnie jak w innych krajach w większości mają raczej poglądy prawicowe i dużo jest wśród nich nacjonalistów. Natomiast jestem pewien, że media w obydwu krajach robią wszystko żeby doszło do krwawej bitwy. Nie wiem czy z powodu chęci zwiększenia oglądalności, a kibiców rosyjskich i polskich łatwo na siebie "napuścić", czy jakieś głębsze przyczyny za tym leżą. Na mistrzostwach Europy w 2000 r. tak samo media angielskie i niemieckie napuszczały na siebie kibiców angielskich i niemieckich, a po awanturach jechały bezlitośnie po swoich kibicach. Być może jednak stoją za tym głębsze przyczyny, w Polsce odwrócenie uwagi od nieudolnej organizacji Euro przez rząd i utrzymanie poparcia Polaków dla rządu z argumentacją, że PiS narobił znowu Polsce obciachu bo przez swoją rusofobię doprowadził do podpuszczenia kibiców na siebie, a w Rosji żeby skupić opinię publiczną przy Putinie jedynym obrońcy Rosjan brutalnie i bez powodu zaatakowanych w Polsce.
11 listopada był skandal z tym co robiła policja, ale to nie ma nic wspólnego z Rosjanami, tylko z lewakami i być może poleceniami dla policji z góry. Dla mnie Rosjanie mogą sobie świętować u nas byle nie wznosili antypolskich okrzyków.
Przykro mi Hrabio ale dla mnie noszenie koszulek z czerwoną gwiazdą oraz sierpem i młotem jest takim samym działaniem jak wznoszenie antypolskich okrzyków.
Jak przyjadą z sierpem i młotem to możemy podyskutować. Kibole Zenita, Spartaka i innych silnych klubów rosyjskich są raczej z innej bajki niż nostalgia za komuną, a po drugie to akurat święto wiąże się z rozpadem ZSRR (deklaracja suwerenności Rosji).
Dla mnie symbol sierpa i młota jest znakiem antypolskości zawsze jeśli jest noszony przez Polaków, bo wtedy wiadomo, że odnosi się do relacji Polak - symbol. Natomiast używanie przez przedstawicieli innych narodów tego symbolu to dla mnie tylko przykład głupoty, a nie antypolskości, bo wiem, że nosząc ten symbol nie myślą wcale o Polsce. W przypadku Rosjan widzę nawet pewne okoliczności łagodzące z powodów, o których pisałem wyżej, ale z zastrzeżeniem, że nie robią tego po to żeby obrazić Polaków. Jeśli to byłoby w celu prowokacji (tak wynikałoby z ich oświadczeń lub zachowania) ... to Rosjanie powinni zostać pogonieni :)
Byłoby tak jak piszesz Željezničar, bo to święto jest związane z rozpadem ZSRR, ale na skutek podgrzewania atmosfery przez media rosyjskie i polskie obawiam się, że sporo kretynów z Rosji może ubrać barwy z sierpem i młotem tylko po to żeby pokazać, że jakieś tam Polaczki nie będą im niczego narzucać. Szkoda, bo szykują się poważne waśnie między dwoma wielkimi słowiańskimi narodami :(
nie bardzo wiem, co o tym myśleć. z jednej strony kacapy mają ponoć wykupione z 10 tys biletów na mecz z PZPN, z drugiej strony w tym tygodniu MSZ informowało, że do tej pory wydano 1,4 tys wiz. to skąd te ruskie mają się zjawić? może myślą, że do nas nie musza mieć wiz? no chyba, że nagle w dwa tygodnie nasze konsulaty wystawią 8-9 tys. wiz? hehehe, już to widzę.
co do marszu, to naturalnie mają prawo. niech zobaczą, jak wygląda wolność zgromadzeń w normalnym (w porównaniu z Rosją) kraju. jednak jeśli mają zamiar się obnosić z sierpo-młotami, to nie zmartwię się, jeśli parę "brodatych" mord zostanie obitych. naturalnie, wolałbym, żeby to państwo wyegzekwowało konstytucyjny zakaz propagowania ustrojów totalitarnych, ale niestety oddało to walkowerem, więc pozostaje zdać sie na kiboli i bandytów.
swoją drogą MSZ bodajże wczoraj poinformowało, że w Polsce nie jest nielegalne noszenie symboli komunistycznych, czyli, jak rozumuję, można też nosić symbole nazistowskie i faszystowskie. bardzo to wszystko ciekawe.
w samym meczu PZPN - Sborna na wynik będę miał wyjebane.
Jestem zadeklarowanym rusofobem, więc z każdej porażki reprezentacji Rosji będę się cieszył. Wręcz skakał z radości.
Natomiast cała afera z symboliką podczas marszu w ogóle mnie nie dziwi. Rosjanie nadal utożsamiają się z powiedzeniem pradziadów "kurica nie ptica...", więc ich zdaniem mogą w Warszawie robić, co im się tylko podoba. Wyzwalać, zniewalać, maszerować, manifestować.
Jeśli jednak Rosjanie uzyskali zapewnienie, że za symbole komunistyczne nie będzie żadnych konsekwencji. Mam nadzieję, że także Niemiec, czy Hiszpan, który by chciał paradować sobie z hakenkreuzem nie będzie szykanowany. A także, już po Euro, żadne służby nie będą się czepiać wilczych haków, totenkopfów na stadionach
A można się obyć w ogóle bez tego typu symboliki czy wracamy do idiotycznych dyskusji, że jak przykładowo Livorno wiesza sierp i młot to należy odpowiedzieć swastyką?
SaNtO Napisał(a):
> ponawiam pytanie o stadion Lecha czy ktos tam
> trenuje?
>
> i kolejne. czy wiadomo cos o planie transmisyjnym?
> czy będą powtarzane mecze w godzinach powiedzmy
> porannych? przez prace duzej czesci mistrzostw nie
> ogladne niestety na zywo
Tylko rozgrzewka i jeden trening zespolow przed meczem ,by zapoznac sie z murawa - dotyczy to wszystkich stadionow gdzie beda rozgrywane mecze Euro. Nikt nie trenuje na tych stadionach z uwagi wlasnie na przygotowanie murawy.
Karvin Napisał(a):
> Przykro mi Hrabio ale dla mnie noszenie koszulek z
> czerwoną gwiazdą oraz sierpem i młotem jest
> takim samym działaniem jak wznoszenie
> antypolskich okrzyków.
Amen. A dla "kibiców" z terenów byłego ZSRR, będzie to swoisty manifest ich poglądów. Masakra..
http://www.facebook.com/AntyEuro
znalezione na FB
[size=x-large][b][url=http://allegro.pl/show_item.php?item=2390551769]Vlepki Fuck Euro - Ostatnie komplety ![/url][/b][/size]
Włochy-Rosja 0:3 w meczu towarzyskim
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)