Nic dodać nic ująć. Ocena Pottera absolutnie trafna. Ogólnie niezły mecz Cracovii a w pierwszej połówce nawet lepiej jak niezły. Przygotowanie motoryczne no i sytuacja w tabeli nie pozwala w chwili obecnej na wiele lepszą grę.
-
-
Korona Kielce - Cracovia 3 grudnia, 13:30
Bartczak....czas zakończyć przygodę z piłką!!!
Może jak Żytko się w końcu weźmie w garść i odbuduje,ale u niego nie widać tego co u naszego prawego obrońcy - zaangażowania
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Pozytyw kolejny raz na bocznej obronie Żytko
> -zrobił w całym meczu 1 błąd w ustawieniu ,a
> poza tym bardzo poprawnie.
> Tu trzeba podkreślić miał na tym skrzydle
> Sobolewskiego i Lisowskiego czyli niezłych
> zawodników.
Chodzi Ci o sytuacje z 1 połowy, kiedy staną w linii z Nawotczyńskim i Hoskiem tworząc ostatecznie nieudaną pułapkę offsidową? Bo jeśli o wspomnianą to będę bronił Mateusza, bo w tej sytuacji zaspał jak zawsze Kosanović nie wybiegając na czas.
Poza tym występ na duży plus szczególnie w I połowie.
Podobał mi się Niedzielan, który był wszędzie, i po raz kolejny udowodnił że jest bardziej użyteczny niż v.d. Biezen
Zakładałem przed meczem, że jeden punkt będzie sukcesem. Pierwsza połowa zaostrzyła trochę apetyt, drugą zagraliśmy klasycznie do dupy. W perspektywie całego sezonu ten punkt może być na wagę utrzymania.
Dobry wynik. Korona nie grała super piłki, ale i tak mogliśmy przegrać. Ważne, że sporą część meczu prowadziliśmy grę. W pierwszej połowie kilka razy przypomnieli nasi co to jest krakowska piłka :-)
Ogolnie powinnismy byc zadowoleni z tego punkcika, lepiej sie patrzy na tabele dzis :)
Zapraszamy do obejrzenia skrótu meczu:
[img]http://fbhl.pl/wp-content/themes/videozoom/scripts/timthumb.php?src=http://fbhl.pl/wp-content/uploads/2011/12/kor.jpg.jpeg&h=160&w=228&zc=1[/img]
[url=http://fbhl.pl/korona-kielce-00-cracovia-03-12-2011/]Korona Kielce - Cracovia (skrót meczu)[/url]
fajny mecz. gdyby nie sytuacja w tabeli, to byłbym po nim bardzo zadowolony
Podziękować Szelidze i Bartczakowi goście grają straszną PADAKE!!!
nie jestem zadowolony i nie zgadzam się z Potterem. W Kielcach się poprzednio ciężko grało, dzisiaj to była ekipa do ogrania. Kopacze Korony w I połowie, to chyba wręcz zapraszali do strzelenia gola. Nasi kopali piłkę na ich połowie zupełnie bez przeszkadzania. Miałem wrażenie po 45 minutach, że Korona bojkotuje spotkanie. Tylko NIEUDOLNOŚCI naszych kopaczy, szczególnie "Wiśni" zostało 0-0 :(
Po TAKIM meczu, to nie jest zdobycie 1 punktu tylko strata dwóch :( Więcej oporu, to stawia teraz ŁKS, pomimo wyniku 0-4.
Dobry mecz w naszym wykonaniu! Na wiecej myśle że nas nie stać. Nie mamy niestety napastników typowych....sytuacje powinniśmy wykorzystać....niestety Visniakows jest strasznie surowy technicznie....jego sytuacja to powinna być bramka mam do niego poza Bartczakiem największe pretensje...gośćprzewraca sie w polu kranym...symuluje..tak ewidentnie...zamiast pociagnaćdalej piłke.....no niestety takich mamy graczy....
trend wywracania zauwazalny, nie pierwszy raz, Niedzielan tez mistrz walki o rzut wolny.
W tv byla powtorka pare razy z sytuacji Visnii i wydaje mi sie ze kontakt byl, bardzo maly, ale przy dynamice biegu moze wystarczajacy aby pasc. Nie podejrzewalbym tutaj Visniakovsa o symulke. Co nie znaczy ze karny ewidentny.
Te barany w studio w powtorkach nie widzialy kontaktu, wg mnie byl.
Absolutnie przed meczem nie marudziłbym na 1 pkt.
Po meczu trudno nie zauważyć ,że Korona bez Vokovica nie grała
za dobrze a nasi mieli naprawdę mocną pierwszą połowę...
Owszem mogliśmy przegrać w drugiej ...ale podobnie jak z Bełchatowem w pierwszej powinniśmy sobie zapewnić 2-u bramkowe prowadzenie.
Generalnie ogromna radość z 1pkt ale i niedosyt bo inne drużyny (czy TSP czy RTS czy nawet ŁKS) jak trafią na słabszego rywala z góry tabeli to punktują bez litości za 3-y...
...niestety nasi ofensywni gracze po prostu nie strzelają bramek:(
Po prostu mamy słabych zawodników
Z punktu trzeba cieszyć się. Korona chodź dzisiaj tak naprawdę słabo grała jest bardzo trudnym przeciwnikiem. Znów w drugiej połowie stanęliśmy - brak odpowiedniego przygotowania kondycyjnego daje znać o sobie.
Ps.Już nie jesteśmy latarnią ;].
"Cracovia robi postępy" o nas cały drugi akapit
http://deplus.pl/news.php?readmore=34
Po raz kolejny nasza semicka gwiazda popisuje się sztuczkami technicznymi w przerwie meczu (dziś wyjątkowo się wyjątkowo rozgrzewał razem z innymi zawodnikami) a na boisko nie wchodzi. Szkoda, bo to dobry piłkarz,ale wg mnie jego przygoda z Cracovią zakończy się po tej rundzie (tj. po meczu z Legią).
Ogólnie mecz wyrównany, remis sprawiedliwy - piszę z perspektywy trybun. Do tego świetna oprawa Korony i nasz fajny doping- warto było być dziś w Kielcach.
Cracovia grała z Koroną, po tym meczu możemy stwierdzić, że są duże szanse iż Krakowianie sportowo utrzymają się w lidze. Nie są może rewelacyjni, ale są gorsi od nich (ŁKS czy Lubin), najważniejsze jest to, że oprócz momentami dobrej gry wreszcie dołożyli zdobywanie punktów, co prawda 1 pt to nie jest rewelacja ale pozwala im na wyprzedzenie Zagłębia.
albo ja albo większość z Was nie wie na czym polega gra w piłkę i piękno futbolu. To co wczoraj zobaczyłem to nie była gra w piłkę ani jej nawet nie przypominała. Oglądanie meczu to była kara a nie przyjemność. Za Stawowego różnie nam się wiodło ale grali może nie piękny ale miły dla oka futbol!! Gra skrzydłami, szybkie akcje......
Gra Cracovii przypomina starą piłkę niemiecką, topory futbol. grając 7 obrońcami (4+3defensywnych) nie miejmy do Niedzielana pretensji że nie strzela bramek. Cahalona chcą zniszczyć jak to maja w zwyczaju nasze władze klubu. Skrzyński, Kulig, Drumlak można by wymieniać.... Do puki nie zmieni się myślenie Filipiaka nie ma co liczyć na dobrą grę.
Zmieniają się zawodnicy, trenerzy a Cracovia jak grała tak gra dalej. No ale chyba oczekuję zbyt wiele, czytając forum stwierdzam że kibicom Pasów wiele do szczęścia nie trzeba! Gratuluje ambicji!
do puki ;) - dopóki - dopóty wszystkim nie dogodzi, Filipiak, Tabisz, Pasieka czy z czasem Szaraniec będą atakowani :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)