raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> "uważa sie za kibica Cracovii" - to znaczy że
> jest kibicem Cracovii
>
> Radek jest kibicem Cracovii
> Maciek jest kibicem Cracovii
> Staszek jest kibicem Cracovii
raf-ie jak NAPRAWDĘ nie widzisz nic złego i żenującego w tym co Maciek , jak piszesz kibic Cracovii , wyczynił dziś
to wybacz ale ja jestem bardzo mocno zdziwiony.
Stała się rzecz bardzo zła , wpisująca się w długą historię wojenek domowych w Cracovii KTÓRE ZAWSZE ALE TO ZAWSZE szkodziły Klubowi. Kropka.
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
raf_jedynka Napisał(a):
> jest kibicem Cracovii
>
>
> I jak sobie z tym poradzicie?
> Po bolszewicku czy ekumenicznie
Smalec to kibic Wojtka, a Cracovia jest mu potrzebna do opiewania dziel trenera no i do zarabiania kasy.
a Kmita sam sie wykluczyl z grona kibicow Pasow pluciem na jednego z nich.
knur Napisał(a):
> ale jest też szkodnikiem roku. nagroda za 2012 r.
> dla Maćka Kmity, zaś red. S.Malec wyróżnienie
> specjalne za całokształt wieloletniej
> działalności.
>
> w zasadzie to nie wiem, czy nagroda "szkodnik
> roku" nie powinna juz być imienia Staszka Malca.
> ale to tak na marginesie.
W słowniku kulturalnego człowieka, brakuje określenia na kurestwo jakiego dopuszcza się Staszek & drużyna pierścienia.
RoMan ma rację, że odbieranie akredytacji mogło by zadziałać jak miecz obosieczny i odbiłoby się negatywnymi skutkami na klubie.
Niemniej jednak ostracyzm i alienacja wyżej wymienionych osobników ze środowiska, któremu leży na sercu dobro naszej Cracovii jest jak najbardziej na miejscu.
raf_jedynka Napisał(a):
> jest kibicem Cracovii
>
>
> I jak sobie z tym poradzicie?
> Po bolszewicku czy ekumenicznie
Maciej Kmita, ten sam, który w imię własnych partykularnych interesów pisze kłamliwe paszkwile godzące w dobre imię Cracovii, który donosił swojemu dobremu koledze Tomaszowi Ćwiąkale z portalu weszlo.com, kibicem Cracovii? Dobre sobie...
Znasz jeszcze jakieś inne śmieszne historyjki Raf?
Hahaha co za chłop, Smalec mąci w klubie od b.długiego czasu i gra wyłącznie pod siebie, Kmita pisze paszkwil na wiceprezesa pełen ordynarnych kłamstw ( jak choćby to, że klub płaci karę za racę z pieniędzy klubowych ) a ten nadal swoje, że to kibice Cracovii.
Malec jest kibicem...
pytanie kogo tak naprawdę, bo patrząc po działalności można mieć różne domniemania...
http://www.tylkocracovia.pl/index.php/home-2/newsy/342-maciej-kmita-lze-jak-pies
Machina ruszyła.
Aston1906 Napisał:
> Maciej Kmita, ten sam, który w imię własnych partykularnych interesów
No wiec myśle że pisze to nie dla swoich partykularnych interesów
> pisze kłamliwe paszkwile godzące w dobre imię Cracovii,
Widocznie Maciek tak widzi pracę Radomira i jesli to godzi w dobre imię to w pierwszej kolejnosci w dobre imię rzeczonego
> który donosił swojemu dobremu koledze Tomaszowi Ćwiąkale z portalu weszlo.com, kibicem Cracovii?
Z tego co się orientuję nie są nawet kolegami wiec juz napewno nie dobrymi
> Dobre sobie...
> Znasz jeszcze jakieś inne śmieszne historyjki Raf?
Znam sporo śmiesznych historyjek
ale te powyższe akurat jakoś mnie nie śmieszą
Khalid Napisał:
> raf-ie jak NAPRAWDĘ nie widzisz nic złego i żenującego w tym co Maciek , jak piszesz kibic Cracovii , wyczynił dziś
> to wybacz ale ja jestem bardzo mocno zdziwiony.
> Stała się rzecz bardzo zła , wpisująca się w długą historię wojenek domowych w Cracovii
> KTÓRE ZAWSZE ALE TO ZAWSZE szkodziły Klubowi.
> Kropka.
Widzę zło
Zgadzam się że pewnych spraw nie należy rozstrząsać publicznie
Z drugiej strony nie dopuszczam też myśli że wszystkie sprawy wyglądały tak jak Maciek napisał
Uważam, że Dziennik Polski zszedł na Psy... ten pseudo artykuł to jakiś totalny gniot. Jak redaktor naczelny tej gazety mógł dopuścić do opublikowania czegoś takiego? Ciekawe czy panu Markowi Kęsikrawcowi nie jest wstyd, że jego jego gazeta publikuje takie gówno...
Można było przypuszczać, że po przejęciu gazety przez Verlagsgruppe Passau będzie gorzej, ale nie przypuszczałem, że aż tak!
Dziennik Polski to kiedyś była poważna, porządna gazeta!
Można być nieobiektywnym, robić nagonkę itd. ale są jakieś granice...
Zacytuje tutaj (raczej nie mojego idola):
"Jest pan zerem panie Kmita"
Może dobrze się stało?
Wiadomo już kto jest kim.
Tak coś mi jednak mówi, że będzie dobrze :)
A.W.B. Napisał(a):
> Hahaha co za chłop, Smalec mąci w klubie od
> b.długiego czasu i gra wyłącznie pod siebie,
> Kmita pisze paszkwil na wiceprezesa pełen
> ordynarnych kłamstw ( jak choćby to, że klub
> płaci karę za racę z pieniędzy klubowych ) a
> ten nadal swoje, że to kibice Cracovii.
ten raf już dAWno odpłynął :)
Myślę, że broniłby każdego tytułującego się kibicem Cracovii nieważne czy ten pisałby największe herezje, kłamstwa i debilizmy i który atakowałby własny klub.
Ferenc - właśnie świetnie się stało. Miejmy nadzieję akcja tych pajaców nic nie wskóra, a jak są postrzegani przez coraz szersze, również całkowicie bezstronne grono, to już się okazuje :) Wielu znajomych którym wszelkie drobniutkie konflikty czy nAWet mocne wymiany zdań przeszkadzają już widzą kto jest kim :)
raf_jedynka Napisał(a):
> Aston1906 Napisał:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Maciej Kmita, ten sam, który w imię własnych
> > partykularnych interesów
> No wiec myśle że pisze to nie dla swoich
> partykularnych interesów
raf_jedynka Napisał(a):
> Z drugiej strony nie dopuszczam też myśli że
> wszystkie sprawy wyglądały tak jak Maciek
> napisał
Chłopie czy Ty się czytasz? Sam otwarcie przyznajesz (bo przecież jesteś inteligentnym człowiekiem), że Kmita w tym swoim paszkwilu kłamie, ale uparcie twierdzisz, że nie czyni to dla swoich partykularnych interesów.
Czyli co? Kłamie i oczernia Szarańca w imię dobra klubu? W imię dobra ludzkości?
raf_jedynka Napisał(a):
> Aston1906 Napisał:
> --------------------------------------------------
> > pisze kłamliwe paszkwile godzące w dobre imię
> > Cracovii,
> Widocznie Maciek tak widzi pracę Radomira i jesli
> to godzi w dobre imię to w pierwszej kolejnosci w
> dobre imię rzeczonego
Kłamliwy paszkwil na wiceprezesa zarządu MKS Cracovia SSA nie godzi w dobre imię klubu? Czy leci z nami pilot?
> Podobnie jak zarzut z rzecznikiem-każdy kibic woli obecnego rzecznika. Że Kmita tego nie wie jest zastanawiające.....
Przecież doskonale wiadomo, kogo Kmita wolałby widzieć w Cracovii jako rzecznika...
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, z kim mamy do czynienia, oto fotka:
[img]http://thumbs.dreamstime.com/thumblarge_566/1292929006i2Q45P.jpg[/img]
wiele lat się milczało, może najwyższa pora zadać kilka pytań, które mogą ukazać cel sfrustrowanej bandy okołoterazpasowej, bo pamiętajcie że nic nie dzieje się bez przyczyny, a ataki na Radomira są - nazwijmy to po prostu mega kurestwem
> > Aston1906 Napisał:
--------------------------------------------------
> Sam otwarcie przyznajesz (bo przecież jesteś inteligentnym człowiekiem), że Kmita w tym swoim paszkwilu kłamie,
>ale uparcie twierdzisz, że nie czyni to dla swoich partykularnych interesów.
Napisałem: "Z drugiej strony nie dopuszczam też myśli że wszystkie sprawy wyglądały tak jak Maciek napisał"
Nie dopuszczam myśli a więc nie chcę wierzyć - co to ma wspólnego z przyznawaniem i jeszcze jak piszesz otwarcie ze to klamstwa
Przypominam ze kłamać to znaczy swiadomie pisac nieprawdę
Jesli Maciek zdecydował się napisac takie rzeczy publicznie i to dosc ostro to znaczy ze ma glebokie przekonanie ze tak sprawy sie mają
Dlaczego tak to ujął? Bo tak rozumie interes Cracovii.
Dlatego uparcie twierdze ze nie ma to nic wspolnego z interesem partykularnym
> Czyli co? Kłamie i oczernia Szarańca w imię dobra klubu? W imię dobra ludzkości?
Zostawmy ludzkość
Tak jak wyliczyłem uważam że Maciek pisał w oparciu o uważna obserwacje i napisał to co uważa na ten temat
a wiec nie ma mowy o kłamstwie
Powtórze jeszcze raz: "Widocznie Maciek tak widzi pracę Radomira"
> Kłamliwy paszkwil na wiceprezesa zarządu MKS Cracovia SSA nie godzi w dobre imię klubu? Czy leci z nami pilot?
Pilot przebywa w Szwajcarii
A co do formy to jest to raczej pamflet
raf_jedynka Napisał(a):
> Pilot przebywa w Szwajcarii
Aha, czyli przyznajesz, że o wszystkim decyduje szwajcarski pilot, ale łyknąłeś tak naiwne kłamstwo, jak w poniższym cytacie:
[i]We wrześniu dyrektorem sportowym Cracovii został Tomasz Pasieczny. 27-letni absolwent studiów FIFA Master swoją aplikację do "Pasów" złożył już w styczniu, ale przez osiem kolejnych miesięcy sprawa nie nabierała tempa i dopiero osobista interwencja prezesa Filipiaka doprowadziła do zatrudnienia Pasiecznego.[/i]
....z którego wynika, że Generał nakazał zatrudnić Pasiecznego w styczniu, ale przez nieudolność Szarańca nie udało się tego uczynić przez osiem miesięcy.... :D
Z powyższego wynika, że albo uważasz Kmitę za kompletnego kretyna (czyli, że niby wierzy w takie bzdury), albo to świadome kłamstwo. Kłamstwo, które mogą łyknąć tylko idioci, ale wiadomo, że lemingów w narodzie nie brakuje.
Oczywiście powyższe to tylko przykład, w inkryminowanym tekście aż roi się od podobnych bzdur (część z nich wypisałem już wcześniej w tym wątku, nie chce mi się powtarzać).
No więc znalazł się jedne sprawiedliwy w Sodomie:D
Rafie, nie obraź się, choć to, co napiszę jest twarde: istnieją na świecie (i blisko nas niestety też) osoby, które uważają, że jak się rzuci dużo błota, to zawsze coś się przyklei. Ich patronem jest... wiesz kto. Takie osoby potrzebują "pożytecznych idiotów", którzy zawsze starają się bezstronnie i uczciwie rozważyć wszelkie racje - bo nie dopuszczają myśli, że ktoś może mieć od początku do końca podłe motywy.
Podobnie jak 99% przedmówców jestem niestety przekonany, że tak jest w tym wypadku.Nikt nie wytacza tak ciężkich dział (czytaj: paszkwili) tylko w imię "obywatelskiej troski o dobro wspólne".
I jeszcze jedno: tylko nie mieszajcie w to wszystko Stawowego! TP z pewnością zależy, żeby powstała taka zbitka: my i trener Stawowy to jedno, bo zawsze za nim orędowaliśmy. Kto pisze źle o nas, bije w Stawowego. Kto nie daje nam tego, czego chcemy, chce pod byle pretekstem wyrzucić trenera z klubu.
To zbyt grubymi nićmi szyte i mam nadzieję że myślące osoby nie dadzą się na coś takiego nabrać.
Docent, dobrze napisane. Skoro Malec ma Cracovie w d. bo liczy się dla n(N)iego tylko kasa to Stawowego wykorzystuje do własnych celów i też ma go w dupie.
Warto o tym pamiętać, szczególnie niektórzy zacni forumowicze przekraczający granice dyskusji we wiadomym wątku.
Raf_jedynka ten artykuł jest tak stronniczy i nieobiektywny, że nie wierzę w dobre intencje Kmity. Typowy paszkwil żeby dokopać konkretnej osobie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)