Ten ostatni post kolegi krak06 jest jak najbardziej merytoryczny .Też bym chętnie poznał plany na przyszłość w kwestii pion sportowy ,dyrektor ,scauci .Czas jest naszym największym wrogiem .Powinni być u nas na wczoraj .
Mija ponad pół roku pracy -spadliśmy z hukiem z ekstraklasy i dalej prowizorka . ,,trener'' który ugrał 6 pkt w 10 meczach dostał od klubu nagrodę czyli dalsza pracę za haniebny spadek.
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
Faktem jest ze ogól kibiców naszego Klubu nie wie czego się spodziewać w najbliższym sezonie.
Z konkretów wiemy jedyni ze zostaną ograniczone przez Comarch środki finansowe które będą inwestowane bez entuzjazmu.
I to wszystko co wiemy.Niewiele tego.
Nie wiadomo jakie są cele i czy w ogóle są jakieś. Do czego będzie dążył zarząd? Quo vadis? 2liga ,Ekstraklasa?( jeden ch...?)
tu akurat powyzsze glosy rozumiem a i sam wczesniej pisalem by cos sie dowiedziec... Jakis czas temu "gralismy o mistrza i puchary " - pozniej o nic nie gralismy bo nie bylo NAWET WYPOWIEDZI O ZADANIACH JAKICH POSTAWIONO DRUZYNIE ! BYLA PROWIZORKA .
Teraz to uzasadnione obawy i troski - to co ja mam z Londynu dzwonic do rzecznika ?
Profesor sie udzielal wszedzie i bez potrzeby kiedy obnizalismy poziom tak zwanej Ekstralasy - TERAZ sam chcialbym uslyszec co planujemy i jakie sa cele !
Tak nawet to ,ze ktos z klubu (a najlepiej General) powie glosno ,ze plan w tym roku jest JASNY - AWANS DO EKSTRAKLASY
....teraz mamy gowno z przyzwyczajenia - ale nie jestesmy juz w Ekstraklasie!
Nie pamietam po ktorym zwolnieniu nieudacznego trenera napisalem ze Radolsky to moj numer jeden na liscie trenerow to mnie chcieli zjesc i od laikow wyzywali!
Heh...
Kafarski mówił na którejś konferencji, że po sezonie będzie konferencja z dokładną analizą sezonu. Jak zwykle nie dotrzymał słowa. Najlepiej niech wszystkich posprzedają nikogo nie kupią i będziemy sobie walczyć o utrzymanie z Tychami.
Oj bys sie nie zdziwil o co Tychy beda walczyc - bo my jak zwykle ...Utrzymanie I prowizorka to nasze drugie haslo
Ja też chetnie bym sie dowiedział czy teżprzeczytał o jakichś konkretach. Jakie plany, jakie cele, co z tą reorganizacją pionu sportowego - aktualne to jeszcze wogóle? Dodam że nie mam zamiaru dzwonić do rzecznika prasowego z Holandii. Polityka informacyjna naszego klubu nie jest chyba najlepsza...
?? pion sportowy?
nie było go w ekstraklasie, a teraz przy budżecie dwukrotnie niższym oczekujesz wydatków na pion sportowy?
Okupantowi wystarczy, że gdzies tam już go nazwali pierwszoligowym krezusem :D
za rok się okaże, że go nawet na pierwszą ligę nie stać.
izbik Napisał(a):
> Teraz to uzasadnione obawy i troski - to co ja mam
> z Londynu dzwonic do rzecznika ?
Oj, oj - tel do rzecznika - wielka mi rzecz. Co ma powiedzieć Prezes, który musi "zarządzać" poprzez Skype...?
mozna i przez skype, o ile ma sie na miejscu zaufanych ludzi, na ktorych mozna polegac. najwazniejsze sa kadry.
mądre słowa.
ważny jest efekt.
black cat Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ?? pion sportowy?
> nie było go w ekstraklasie, a teraz przy
> budżecie dwukrotnie niższym oczekujesz wydatków
> na pion sportowy?
> Okupantowi wystarczy, że gdzies tam już go
> nazwali pierwszoligowym krezusem :D
> za rok się okaże, że go nawet na pierwszą
> ligę nie stać.
Nie napisałem że oczekuje wydatków, chciałbym tylko aby Radek udzielił informacji czy jest cokolwiek robione (wcześniej była mowa o reorganizacji).
Minęło pół roku odkąd rmszar jest w klubie, to dla uporządkowania zebrało mi sie na dłuższy wywód. We wrześniu rozpoczęliśmy na trybunach protest, domagaliśmy się:
1) dostosowania struktury MKS Cracovia do standardów profesjonalnego klubu sportowego
2) wyeliminowania tych, którzy przez ostatnich kilka lat w sposób naganny zarządzali klubem Jakub Tabisz jest głównym winowajcą bałaganu i fatalnej atmosfery w klubie,
3) trwałego przekazania kompetencji zatrudnionym profesjonalistom i konsekwentnego rozliczania ich z efektów pracy
Akcja została zakończona kilka tygodni później wraz z objęciem przez Radka funkcji dyrektora. Od tego czasu minęło pół roku, czy coś udało się zmienić w którymś z tych trzech punktów? ZDECYDOWANA WIEKSZOŚĆ KIBICÓW TAKICH ZMIAN ANI ICH ZALĄŻKÓW NIE WIDZI.
ad 1. Było to główne zadanie jakie zostało postawione Radkowi - stworzenie profesjonalnego pionu sportowego, którym kierować ma legendarny już dyrektor sportowy. Ostatni news pojawił się na ten temat w wywiadzie dla Pasy.tv pod koniec lutego ( http://www.pasy.tv/kulisy-transferow-cracoviidyrektor-sportowy-polakiem/ ). Potem niestety coś nie wyszło i nastała cisza w temacie. O szczegółach oczywiście nie możemy zostać poinformowani ale jakieś małe sprostowanie byłoby na miejscu. I przy okazji jakaś odpowiedź dotycząca przyszłości.
Czy jest szansa, że zmieni się coś więcej poza tym, że zakres obowiązków zatrudnionych w klubie trenerów został rozszerzony o obserwację kandydatów do gry w Cracovii?
CZY KLUB NADAL POSZUKUJE DYREKTORA SPORTOWEGO, CZY TEŻ KONCEPCJA BUDOWY PIONU SPORTOWEGO ZMIENIŁA SIĘ?
ad 2. Jakub ma się dobrze, nie ma szans na jego usunięcie, Radek twierdzi, że współpraca z nim układa się dobrze. Skoro sporo osób z wyższych kręgów kibicowskich ma dobry kontakt z Radkiem i przypuszczam, że wie co w klubie piszczy po co zamiast pozytywnego dopingu dla Cracovii znaczną część energii marnujemy na niepotrzebne bluzgi w kierunku szkodnika. Jest tym szkodnikiem, czy jednak dobrze pracuje?. Przydałoby się jednoznaczne stanowisko.
ad 3. Większość z nas z nadzwyczajnym spokojem przyjęła spadek i zgadza się z tym, że nam się od dawna należał. Ale musi to wywołać dalsze zmiany, uporządkowanie pewnych ewidentnych spraw, jasne przydzielenie obowiązków poszczególnym osobom. Kibiców poza wynikami interesuje wiele innych tematów, jeśli mają się identyfikować z klubem, powinni być informowani na bieżąco o zmianach, czuć że klub ich szanuje i dba w miarę swoich możliwości. W innym przypadku pojawiają się niedopowiedzenia, domysły, frustracja i "ogólne wku*wienie" ;).
Jednym z niewielu optymistycznych akcentów ostatniego sezonu było to, że pomimo tak fatalnych wyników zachowaliśmy frekwencję na niezłym poziomie. Jeśli chcemy ją utrzymać kibice muszą dostać jasny sygnał, że coś zmienia się na lepsze, że zaczynamy budować coś od nowa i warto poświęcić swój czas i energię, bo możemy stworzyć coś naprawdę wyjątkowego.
Rmszar miło, że od czasu do czasu coś tu napiszesz i rozwiejesz wątpliwości, ale polityka informacyjna, mam tu na myśli głównie stronę klubową, powinna ulec znacznej poprawie. Czas jest ciężki i trzeba walczyć o każdego kibica. Są tacy, którzy przyjdą w każdych warunkach, a są tacy o których trzeba zabiegać i pokazywać co chwilę że klubowi na nich zależy. Jeśli trener zapowiada publicznie następną konferencję podsumowującą zakończony i określającą plany na kolejny sezon, to chyba taka konferencja powinna się odbyć albo powinno pojawić się sprostowanie czy to na stronie klubowej czy też w jakimś większym wywiadzie trenera. Inaczej większość ludzi, którzy czekają na konferencję, obiecanego dyrektora za 2-3 tygodnie, strefę kibica, budowę pionu sportowego itd odbierze, że klub traktuje ich per noga...
STC zrobiła fajny dzień dziecka, ale dobrze by było gdyby Klub też coś zorganizował, coś drobnego jak np druga strona Błoń http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/przyjdz_do_strefy_kibica_i_wygraj_niespodzianke/ to naprawdę nie kosztuje dużo wysiłku... naprawdę proszę zagonić dział marketingu do pracy bo coś nie widać ich efektów
Wiceprezesie,
Radomirze;),
Radku;)
Prosze o jakiekolwiek wiesci na temat Cracovii bo minelo ponad miesiac od zakonczenia sezonu i cisza w klubie mnie poprostu przeraza!!!
Nie bylo jakiejkolwiek konferencji co dalej,jak bedziemy funkcjonowac czy nawet glupiego sensownego oswiadczenia co Nas Pasiakow czeka w przyszlym sezonie???Same pogloski badz zaslyszane wiadomosci nie potwierdzone!!
Owszem podejrzewam ze dzialacie na "pelnym ogniu" by bylo jak najlepiej ale prosze o jakiekolwiek wiesci bo ta cisza mnie martwi i zasmuca niesamowicie...
Senatorze,
Stanisławie,
Staszku :)
o,oooo,o to mi chodzilo wlasnie El Duce....
Radek poprosił mnie, bym przekazał Wam jego odpowiedź:
[i]Kiedy mówię "Cracovia", mam przed oczami pszeniczny kłos wyrosły na świętej ziemi. Znajome boćki, co przycupnęły na przyjaznej małopolskiej chacie. Widzę bursztynowy świerzop tańczący wśród fal burzanu i tak sobie myślę, że działacze UEFA żrący swe hamburgery w Brukseli zapomnieli, co ten klub, ten lud może i... biedny, ale dumny i waleczny zrobił dla Europy, dla całego świata![/i]
Co to K.u.r.w.A jest świerzop?
Podobno to kumpel Dzięcieliny i Pały - przynajmniej Gryka tak twierdzi
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)