Tak kolego Rufus 200tyś euro jest kwotą śmieszną jak za tak dobrego zawodnika jak Hosek .Nie wykupimy go stracimy sportowo i finansowo bo jego wartość już teraz jest znacznie większa jak 200 tyś euro i będzie rosła.
To powinien być stoper dla Cracovii na lata bo piłkarza o podobnej klasie i w dodatku bardzo młodego nie było u nas od czasów Kazimierza Węgrzyna.Tą kwotę trzeba zdobyć jak jej nie ma zapożyczyć się w Comarchu i oddać po sprzedaży któregoś z zawodników .Podejrzewam że sprzedamy Saidiego przynajmniej za 500 tyś euro i nie będzie problemu z oddaniem.
PODEJRZEWAM coś na rzeczy jest w tym co pisze LIDZ Hoskowi z tą miernotą trenerską może być nie po drodze .
Grali znacznie słabsi ,a on zdrów jak ryba siedział na ławce.
RADEK -jeśli prawdą jest jest że masz przygotować opinię na temat dalszej pracy Kafarskiego u nas to mam nadzieje że oglądasz mecze ,słyszysz jak oceniają go negatywnie na trybunach i weźmiesz pod uwagę katastrofalne wyniki czyli 6 pkt w 10 meczach dające spadek haniebny .Wyprzedzenie Cracovii przez zespół z całkowitej łapanki czyli Łks uważam za kompromitacje drużyny i Kafarskiego.
ZGADZAM SIĘ Z MAGNATEM ŻE TWOJA OPINIA POWINNA BYĆ NEGATYWNA!!!!!!!!!!!!!!
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
ramsey Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Magnat Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Panie Wiceprezesie. Przeczytałem, iż w
> > najbliższym czasie będzie Pan przygotowywał
> > opinię na temat dalszej pracy trenera
> Kafarskiego
> > w Cracovii. Zwracam się z uprzejmą sugestią,
> > aby opinia ta była negatywna. Pozdrawiam.
>
> 98% osób osób udzielających się na tm forum
> popiera Twoją sugestię.
Myślę podobnie. 6pkt na 30 możliwych to jest dno. Natomiast jeśli (trener) nie dostrzega że w tym momencie Hosek to nasz najlepszy obrońca to wręcz kompromitacja Kafarskiego w ocenie potencjału tego zawodnika.
Potter ma rację. Wypieprzyć Kafarskiego na zbity pysk. Nie bronią go bynajmniej żadne osiągnięcia i wyniki. Sprawa z Hoskiem totalnie go kompromituje. Czym prędzej odejdzie, tym lepiej i zdrowiej będzie dla Cracovii.
to co powrót Stawowego ?
Nesta Napisał(a):
> to co powrót Stawowego ?
Nie, postawić na Piotra Góreckiego.
Stawowy albo Górecki. Ktoś kto ma biało-czerwone, pasiaste serce a nie kolejny beton.
Kafarski to pseudo trener ! Owszem on by mógł sie nadawać co najwyżej jako scaut. Rozumiem ze w klubie teraz trzeba wprowadzać spore oszczędności tylko ze w tym prZypadku co tanie to okaże sie w ostatecznym rachunku bardzo drogim rozwiązaniem. Nam jest potrzebny trener typu Zieliński , Radolski ,czy Okuka ktoś doświadczony mający posłuch u kopaczy , a nie jakis Kafarski kolega trener. Może by tak poszukać jakiegoś niezłego trenera u południowych Sąsiadów, może Anton by mógł coś poradzić. To samo z grajkami takich Hosków tam pewnie jest więcej;)
Hoskow nie ma w Viktorii Zizkov, Czeskich Budziejowicach, Mladej Boleslaw, Hradcu Kralowe, Slovacko, Pribram (choc na tzw. hostovaniu jest tam jeden z Pilzna, mlody, za ktorego kiedys Szkoci wylozyli 1.350.000 euro i sie nie przebil), Sigmie Olomuniec itd...
Magnat Napisał(a):
> Panie Wiceprezesie. Przeczytałem, iż w
> najbliższym czasie będzie Pan przygotowywał
> opinię na temat dalszej pracy trenera Kafarskiego
> w Cracovii. Zwracam się z uprzejmą sugestią,
> aby opinia ta była negatywna. Pozdrawiam.
jeśli tak ma być jak pisze kolega Magnat to niech nas Radomir nawet nie słucha.
Niech po prostu popatrzy na wyniki.
I na styl drużyny.
Wtedy i tak wyjdzie to, co powinno, czyli wypier..lenie na zbity pysk tego trenerskiego dna.
Też jestem zdecydowanym zwolennikiem wypierdo.lenia Kafarskiego bez podziękowania on ośmiesza nasz klub i jestem pewny że obronił lechię kosztem CRACOVII!!! TYLKO PASY !!!
3lvis Napisał(a):
> Stawowy albo Górecki. Ktoś kto ma
> biało-czerwone, pasiaste serce a nie kolejny
> beton.
A co jest wykładnią tego ,,biało-czerwonego'' pasiastego serca w przypadku Wojciecha Stawowego ? Jakoś nie bardzo potrafię to zrozumieć ? Kolo mieszka rzut beretem od stadionu i zjawia się na nim średnio raz na 2 lata ( zawsze gdy dostaje cynk że Cracovia szuka trenera ). Dasz radę mi to jakoś wyjaśnić ?
Od miesięcy starasz się tu promować gościa na trenera Cracovii rzucając śmiesznymi argumentami typu wygrane baraże Arki z Jagiellonią ;-) Rozumiem że to nie lada wyczyn wygrać mecz KUPIONY ZA 300 TYSIĘCY ZŁOTYCH !!! Arka była wówczas tak słaba bez osoby WOJCIECHA STAWOWEGO nie była w stanie wygrać KUPIONEGO MECZU ? ? ?
Uważasz że trzeba mieć łeb niczym JOSE MOURINHO by wygrać ustawiony mecz ?
Uważasz że człowiek do szpiku kości pozbawiony HONORU jest odpowiednim kandydatem na trenera Cracovii? Bo jak inaczej nazwać gościa który najpierw opowiada kibicom że nie chce żadnych pieniędzy za awans ( którego nota bene nie wywalczył ) by kilka dni pózniej składać pozwy do sądu o pieniądze za rzekomy AWANS ?
Czy uważasz że Cracovię stać na pracę człowieka po którym w każdym klubie zostają tylko zgliszcza a kluby w których pracował odbudowują się średnio dwa lata ? Myślisz że jesteśmy GIGANTEM FINANSOWYM którego stać na wyrzucenie wartościowych graczy by zrobili miejsce dla KARWANA i SPÓŁKI których z miejsca wyrzuci każdy z kolei jego następca , powiedz mi tylko kto ich zastąpi w razie nie powodzenia misji TRENERA STAWOWEGO? Masz jakiś plan awaryjny wówczas ? Załatwisz pieniądze na ich odprawy ( przypomnę tylko że przykładowo blisko 34 letni MOSKALEWICZ z miejsca dostawał ... 3 LETNI KONTRAKCIK zapewniający mu SPOKOJNE PIŁKARSKIE PRZEJŚCIE NA EMERYTURĘ !!! Stać nas na zamiany typu ADAMSKI - ...WEINAR ?
P.S Przytuła zawiesił definitywnie buty na kołku czy mam się go spodziewać w biało-czerwonej koszulce w przypadku gdyby komuś do głowy odbiło w klubie i wybrał telefon do Pana Wojciecha ?
Kafarskiego trzeba pogonić bo się skopromitował wynikami .Nie ma pomysłu na tą drużynę i ma syndrom człowieka przegranego skłóconego do tego z zawodnikami.Wyników z nim nie będzie.
Co do Stawowego to rozumiem Teodor że dla ciebie jest to wcielenie zła ktore chce zniszczyć Cracovię.
Wracając do niego u nas miał wyniki świetne w esktraklasie znacznie powyżej stanu osobowego i budżetu .Tego nie jesteś w stanie w żaden sposób podważyć więc pomijasz !!!
Wracając do Arki mecz barażowy kupiła to fakt ALE ZAPOMINASZ o rzeczy najważniejszej !!!
Z tym składem z tą beznadziejnie słabą drużyną która nie potrafiła wygrać z nikim (nawet KSP pojechało tam juniorami i wygrało w Gdynii)zrobił b.solidny zespół ekstraklasy który był w środku tabeli .Arka została zdegradowana nie za wyniki sportowe tylko za korupcję .Sportowo nie mieli prawa spaść .Co do 2 ligi -startowali z -5 pkt i po jesienii jakby te punkty nie odliczać byli na miejscu dającym awans.Na wiosnę jak to często bywa w klubach grajki zaczęły się buntować grając kichę pod zwolnienie trenera .Obejmuje zespół Jończyk i wygrywa 5 meczy pod rząd i robi awans .Rozumiem że robi to ze źle przygotowaną drużyną??
Transfery -zapytam kto kazał działaczom Arki podpisywac tak długie umowy z wiekowymi piłkarzami?Stawowy je podpisywał czy działacze?.Patrząc na inne kluby które trenował następcy nie robili lepszych wyników a wręcz słabsze .
GKS K który miał wg dzialaczy grać o awans (nie było to poparte niczym ani składem ,ani transferami )nie był wstanie o to grać -następca po nim ledwo uratował im byt.
I jeszcze jedna sprawa rozumiem że działacze Katowic to debile które za puszczenie tego słabego trenera nie brali od nas 400 tyś zł i chcieli 1 mln zł .Widocznie był ,,słaby ''jak tak wyceniali puszczenie go do nas.
Istota sprawy kolego Teodor się nie zmienia potrzebujemy klasowego trenera za miernotę która jest i zrobiła wręcz kompromitujące wyniki.Stawowy to jest jedna z opcji na pewno jest lepszy od wielu mienot zatrudnianych przez Cracovię.
w tym Kafara.Są jeszcze inni wolni w tej chwili trenerzy -Zieliński , Michniewicz .
Miałem pisać szerszą odpowiedź na Twego posta Teodorze ale właściwie potter zrobił to za mnie. Przyczepiasz się szczegółów a pomijasz najważniejsze czynniki czyli WYNIK SPORTOWY. O pracy Wojtka w Cracovii nie wspominasz w ogóle. Dlaczego? Bo była znakomita.
Podajesz argument o kupionym barażu a zapominasz, że sezon później zajęli NAJLEPSZE miejsce Arki w ekstraklasie od wielu, wielu lat.
Piszesz coś o honorze, a raczej jego braku u Stawowego a w moich oczach to właściciele Arki wykazali się wtedy skurwysyństwem i brakiem honoru właśnie. Dali trenerowi cel w postaci awansu do ekstraklasy. Arka mimo -5 punktów na starcie była na dobrej drodze a prezesi trenera zwolnili odbierając mu tym samym obiecaną premię. Gdzie tu honor Teodorze?
Z pierdołami o Karwanach i innych polemizować nie będę bo to już brednie w Twoim wykonaniu a potter już trafnie na nie odpowiedział.
Piszesz, że zostawia zgliszcza wszędzie gdzie pracuje...pytam więc? U nas również zostawił zgliszcza? Rozumiem, że 4 miejsce Majewskiego zawdzięczamy zawodnikom sprowadzonym przez Stefana a nie Wojtka? Zgliszcza to zostawił właśnie Majewski.
Pasiaste serce. Zdefiniować się tego nie da, tak jak i nie da się zdefiniować za co my wszyscy kochamy Cracovię. Stawowy wielokrotnie publicznie jak i prywatnie deklarował swoje sympatie klubowe. Nawet krótko po odejściu powtarzał, że marzeniem jego jest tu kiedyś powrócić i zrobić mistrzostwo Polski.
TEODOR Napisał(a):
>
> A co jest wykładnią tego ,,biało-czerwonego''
> pasiastego serca w przypadku Wojciecha Stawowego ?
> Jakoś nie bardzo potrafię to zrozumieć ? Kolo
> mieszka [b]rzut beretem od stadionu[/b] i zjawia się na
> nim średnio raz na 2 lata ( zawsze gdy dostaje
> cynk że Cracovia szuka trenera ). Dasz radę mi
> to jakoś wyjaśnić ?
>
A to nie wiedziałem że stadion Cracovii nam przeniesiono do Sieprawia....
Bractwo WF-u nie pamieta swych ochów i achów nad Ulatowskim ? ;)
Chetnie bym przytoczył opinie zafascynowanych "sztuka trenerską" w/w
Ale jakoś watku nie mąge znaleść - skasowano ? ;)
Jest bieda w klubie to powraca temat trenera maga ,. który stworzy zespół samym swoim przyjściem.Zgadzam się z tym w całośći dać mu zdolnych juniorów starszych z którymi zdobędzie mistrzostwo i za 2 lub 3lata ze swoimi wychowankami powalczy o awans a może i mistrzostwo już seniorów
Panie Wiceprezesie, Kafarski to nie jest problem ... problemem jest nasz prezes. Lepiej napisz negatywna opinia o Filipiaku i jego zwolnij :D
Panie prezesie nie dało by siętak Wengera zatrudnić albo Guardiole ? :D
ostatnimi czasy w tym wątku rozmawiamy o wszystkim ...
niekoniecznie o sprawach z którymi Radomir ma/miał coś wspólnego ...
Bałagan się w wątku zrobił. A jak ja kiedyś coś tu nie na temat napisałem to mnie od razu skasowano :P mój wpis znaczy się...
Czyli bez zmian, o tym co było dużo, o teraźniejszości i przyszłości niewiele.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)