Postanowienia Polskiego Związku Piłki Nożnej, mówią o tym, że jeżeli zawodnicy mają przystąpic do zawodów w ubiorach tego samego lub podobnego koloru, drużyna gospodarzy ma obowiązek na polecenie sędziego zmienić ubiór. Ale na zawodach szczebla centralnego, obowiązek dostosowania koloru koszulek spoczywa na drużynie przyjezdnej, która w związku z tym musi być wcześniej powiadomiona o kolorach strojów, w jakich drużyna gospodarzy wystąpi przed własną widownią.
Ja to widzę tak, w związku z tym że stroje wyjazdowe Jagielloni wyglądają chyba tak: http://img14.imageshack.us/img14/3519/mlodakadra2011.jpg zarówno stroje wyjazdowe jak i ich domowe nie odróżniają się od naszych biało czerwonych, więc jedynym wyjściem jest nasza gra w błękitnych/czarnych koszulkach.
-
-
Radomir Szaraniec - Wiceprezes - Powodzenia!
Stroje wyjazdowe Jagi są białe z czarnymi wstawkami. Wg sędziów zbyt mało kontrastują z naszymi. Myślę, że PZPN powinien wymusić na jadźce czarne stroje wyjazdowe, ale nie wymusi, bo ten problem z nimi mamy chyba tylko my.
I to o czym napisałem ja i leszeczek ma odniesienie nie tylko w oficjalnych przepisach piłki nożnej, ale także w regulaminie strojów meczowych w rozgrywkach Ekstraklasy SA na sezon 2010/2011
6.5. Jako drużyna gospodarzy, zawodnicy powinni co do zasady występować w oficjalnych strojach pierwszego wyboru zaakceptowanych przez Ekstraklasę SA i rozesłanych do wiadomości wszystkich klubów uczestniczących w rozgrywkach.
6.6. Co do zasady, drużyna gospodarzy występuje w stroju pierwszego wyboru (podstawowym), [b]jeśli jednak sędzia zadecyduje, że kolory strojów dwóch grających drużyn są zbyt podobne i mogą spowodować konflikt strojów, drużyna gospodarzy musi założyć strój rezerwowy (drugiego wyboru), jednakże dopiero w sytuacji, gdy obydwa komplety strojów (pierwszego i drugiego wyboru) drużyny gości pozostają w konflikcie ze strojem pierwszego wyboru (podstawowym) drużyny gospodarzy.[/b]
jedyne co może Cracovia zrobić, to zadbać o swoje interesy przed sezonem, gdyż "celem umożliwienia klubom stosowania jako gospodarzom stroju pierwszego wyboru oraz mając na względzie unikanie sytuacji, w której może dochodzić do konfliktu strojów, [b]kluby zobowiązane są zgłaszać wszelkie uwagi o potencjalnych konfliktach strojów do Ekstraklasy SA przed rozpoczęciem sezonu[/b]."
Spoko wg. Interii ponoć goście mieli czarny komplet strojów - czyżby znowu brakło władnego
Den Rem Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Spoko wg. Interii ponoć goście mieli czarny
> komplet strojów - czyżby znowu brakło władnego
Pokaż mi ten "czarny" komplet strojów jaki rzekomo posiada Jagiellonia.
JEŻELI ktoś to sprawdził nie ma sprawy, ale jeżeli nikomu się nie chciało /?????
to mysmy k.u.r.w.a powinni miec rezerwowy komplet biało czerwone pasy tylko poziome i c.hu.j
hamer Napisał(a):
> to mysmy k.u.r.w.a powinni miec rezerwowy komplet
> biało czerwone pasy tylko poziome i c.hu.j
Teraz to żeś do.jebał do pieca z tymi poziomymi ,to ja proponuje ...biało-niebieskie pasy :)
Den Rem Napisał(a):
> JEŻELI ktoś to sprawdził nie ma sprawy, ale
> jeżeli nikomu się nie chciało /?????
podejrzewam że sprawdzili, bo jakby Jagiellonia przywiozła tylko jeden komplet stroju, to z automatu dostaje karę dyscyplinarna przewidzianą przez Ekstraklasę SA.
Ja trochę inaczej - bardziej podobały mi się nasze czarne stroje rezerwowe :) . Wiem, wiem, że te niebieskie są ponoć bardziej tradycyjne. Ale jednak.
hamer
Naszymi strojami rezerwowymi od zawsze były koszulki niebieskie
nie wiem czy gratulować ? ;)
http://terazpasy.pl/Wydarzenia/mks_cracovia_ssa/Nowy-Zarzad-i-Rada-Nadzorcza-MKS-Cracovia-SSA
Powodzenia Panie Prezesie :)
Good luck and good night
Gratulacje. Za załatwienie biletu powrotnego dla Saidiego też, a może zwłaszcza:)
Good Jop!
Co to za transfery, które nie robią różnicy? Ach, robią, ale negatywną!
Ale to już przeszłość. Teraz to tylko Probierz może nas wyciągnąć spod topora.
Skończmy może z tymi nieustającymi laurkami dla R. Szarańca. Rozumiem, że uważacie go za kolegę i ciągle chcecie wręczać mu kwiatki, ale może zacznijmy patrzeć na to co robi: transfery - kicha, dyrektor sportowy - kicha, trener - kicha, gra Cracovii - kicha, zakup biletów przed meczem - kicha, walka o utrzymanie - kicha. Powiecie zaraz: on na to nie ma wpływu. To ja pytam: a kto ma? Jeśli się podjął tej roli, to chyba wiedział co będzie do niego należało, czego będzie się od niego wymagać i w jakich warunkach przyjdzie mu pracować. No chyba, że chodziło tylko o picie kawy w doborowym towarzystwie Tabisza.
[quote=hamer]
to mysmy k.u.r.w.a powinni miec rezerwowy komplet biało czerwone pasy tylko poziome i c.hu.j
[/quote]
Tak. I żeby jeszcze się bardziej odróżniać, nasi powinni biegać tyłem...
A może by tak Kichego dało się namówić na te trzy miesiące, aby powąchał u nas trawy!?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)