http://www.superstacja.tv/Wiadomosc/Stonoga_W_Superstacji_Prokurator_Renata_Mazur_Jest_Powiazana_Z_Mafia,1451723/Kraj/
-
-
PO wszystkiemu II czyli ...
Jesli dobrze slyszalem w radiu na ministra sportu przymierzany jest Raś - on czasem nie jeste pasiakiem?
dla mnie nie. dla scota pewnie tak
Raś jest za Cracovią...
Ale na nic nie liczcie
[img]http://terazpasy.pl/var/ezflow_site/storage/images/media/images/ludzie/ras_ireneusz_gillupress/148157-1-pol-PL/ras_ireneusz_gillupress.jpg[/img]
To nie jest nasz szal ;)
Każdy kto ma jakotakie pojęcie o prawie wie że całe to ujawnienie akt to nie jest żadna afera i żaden błąd prokuratury . W każdej sprawie karnej czy też cywilnej strony mają dostęp do akt i nie są to jakieś tajne informacje . Tak samo dane osobowe w nich zawarte były jawne dla stron postępowania czyli dla podejrzanych i ich obońców oraz dla pokrzywdzonych i ich pełnomocników . Mają oni dostęp ale tylko na użytek własny i nie mogą ich rozpowszechniać . Radze poczytać kodeks postępowania karnego . A że świadomość prawna społeczeństwa jest znikoma no to mamy "afere" .
PO już nie ma więc nie ma się co zajmować tą sprawą. Cudem będzie dotrwanie koalicji do wyborów.
Rock Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> To nie jest nasz szal ;)
bardziej przypominają barwy "Tęczy";)
Na Wirtualnej Polsce wyłączyli dzisiaj dodawanie komentarzy do chyba wszystkich artykułów - cenzura nie śpi ??? :(
Ciekawe jest to że nasza giełda i rynek walutowy praktycznie nie zareagowały na te dymisje. Normalnie powinna być zwała na całego. Widać "inwestorzy" dawno spisali już obecny rząd na straty.
Dla rozluźnienia :)
[url]http://www.wykop.pl/link/2596097/donald-tusk-po-hiszpansku-aszdziennik-w-formie/[/url]
Scot Napisał(a):
-------------------------------------------------------
[b]> Każdy kto ma jakotakie pojęcie o prawie wie że
> całe to ujawnienie akt to nie jest żadna afera i
> żaden błąd prokuratury[/b] .
Przepraszam, bo nie do końca rozumiem...
WYCIEK AKT SPRAWY, kluczowej sprawy w kwestii interesów państwa nie jest błędem prokuratury? A jak to ta prokuratura pozwoliła na zrobienie kilkudziesięciu tysięcy zdjęć aktom sprawy?!
A tak to pozwoliła:
http://kodeks.ws/postepowania_karnego/art156.htm
Politycy PO, Kopacz się kompromitują próbując wmieszać w to prokuraturę.
Aferą jest to, co znajduje się w tych aktach. Aferą jest to, że ściga się kelnerów, którzy nagrywali, ale nie bada się wątków płatnej protekcji, przekroczenia uprawnień i innych spraw, ujawnionych na taśmach.
Poza prokuraturą sprawą najpilniej powinien się zająć Trybunał Stanu, ale to martwa instytucja.
to, że ktoś nagrywał i jak nagrywał, to jest sprawa drugorzędna. sprawą pierwszorzędną jest to, co mówili nagrywani. nie mam złudzeń - nagrania pokazały nam realia robienia polityki. tak to się zapewne robi. ale w cywilizowanym kraju jak dasz się złapać/nagrać, to wylatujesz tego samego dnia. a w Polsce bezpośrednio NIKT nie poniósł konsekwencji, potem były jakieś roszady po ewakuacji Turska do Brukseli, ale poważniejsze ruchy nastąpiły niemal rok później, przy czym i tak nie ma gwarancji, że ci goście jeszcze nie wrócą. a powinni być skonczeni. nawet taki bardzo kompetentny zawodowiec jak Belka, a co dopiero partyjni siepacze i aparatczycy.
przy okazji pierwszej publikacji miałem pewien dyskomfort, gdyż Latkowski wyszedł na obrońcę wolności słowa. oczywiście, stałem po jego stronie, natomiast uwierało mnie, że koleś z takim cv stał sie bohaterem. wolałbym, żeby czempionem wolności słowa i prasy patrzącej władzy na ręce był kto inny, nie Latkowski i nie Nisztor. (za to red. Majewski jak najbardziej). ale teraz mam potężny problem z osobą pana Stonogi - to bardzo przykre, że dopiero frontalny i totalny atak jakiegoś dziwnego/śmiesznego/niezbyt zrównoważonego kolesia, który podeptał ważne dla mnie sprawy prywatności (nie mówię tutaj o prywatności rozmów polityków, szczególności przy posiłkach za publiczne pieniądze), odspawał paru kolesi od stołków. to większa przykrość niż konstatacja, że największy skandal polityki ostatnich lat wynika głównie z tego, że sporo osób lubi sobie drogo zjeść na fakturę.
co do PO - tzw. oczysczenie imo niewiele da. po pierwsze - za późno. po drugie - oni już nie mają kadr. będą brali z trzeciego szeregu, bo pierwsze dwa się już wykruszyły przez 8 lat rządów, i niemal za każdym ciągnie się jakiś smrodzik. a jeśli się nie ciagnie (bo jest tam parę osób, które imo są ok), to są oni poza obecną koterią i PO, i raczej są zbyt mądrzy, by stawać się twarzą PO w schyłkowej fazie rządów.
Tusk odchodząc wsadził Kopacz na minę: po pierwsze, ona się po prostu nie nadaje na ten urząd. na szefa partii zresztą też raczej nie. po drugie, zostawił jej szajs z podsłuchami i z górnictwem, oraz przekazał władzę gdy władza się po prostu zużyła. jednocześnie, zostawił ją sam na sam z jedynym prawdziwym zwierzęciem politycznym, jakie zostało w PO po odejściu Tuska: Schetyną. mój scenariusz to porażka PO, przejście do opozycji, wymiana Kopacz na Schetynę, odbudowa pozycji partii na bazie niezbyt katastrofalnego wyniku w wyborach parlamentarnych (będą główną partią opozycyjną).
2 ost posty pieknie konkluduja co sie wlasciwie dzieje/bedzie dzialo, szkoda ze Trybunal Stanu to faktycznie martwa instytucja, nalezalo by millera, kwacha, belke, sienkiewicza, sikorskiego, nowaka, parafinowicza skazac, choc w zasadzie powiesic na haku w miejscu publicznym by nie zaszkodzilo, zas samego kulczyka do czyszczenia szalet miejskich
a slonce Peru w firmowym rodzinnym stylu Boltonow z GoT :D
Polecam lekturę dzisiejszego DGP. W artykule pt. "Platforma ogłuchła znajdziemy taki passus:
"Tusk jesienią miał powiedzieć współpracownikom, że jeśli mają jakieś oferty pracy poza polityką, to lepiej niech z nich skorzystają, bo wkrótce może być bałagan."
papierowe czy internetowe wydanie?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)