Dobre, Śmigły śmigał samochodem z Lublina przez Dęblin do Warszawy. I ta żona jakiegoś inżyniera z karabinem w ręce kontrolująca automobile... Ech, były czasy...
-
-
11 Listopada-POLAKU NIE ZAPOMNIJ!
Sznurek, Red&White, to, że nikt nie ogłasza na forum publicznym szczegółów wyjazdu nie oznacza, że nas tam zabraknie. Niestety policja w tym roku za punkt "honoru" postawiła sobie udaremianie oficjalnych wyjazdów.
Relacja jednego z ONRowców:
trzy dni przed marszem niepodległości...
"Deszczowy poranek w Lublinie godzina 6:00, do mieszkań członków Obozu Narodowo Radykalnego ,odpowiedzialnych za organizowanie Lubelskiego wyjazdu na Marsz Niepodległości
, oraz kilku sympatyków, dobijają się agenci ABW. W kilku przypadkach wchodzą bez powiadomienia mieszkańców.
Za okazaniem nakazu prokuratorskiego agenci bez słowa wyjaśnienia przeszukuje mieszkanie moje ,oraz mojej narzeczonej, kolejni agenci, w tym samym czasie przeszukują mieszkanie moich zastraszonych rodziców. Próbują im wmówić, że jestem zamieszany w prześladowanie niejakiego Tomasz Pietrasiewicza, dyrektora Ośrodka "Brama Grodzka - Teatr NN powiązanego z środowiskami skrajnie lewicowymi.
Podczas przesłuchania padają pytania o: antysemityzm, ksenofobię, a przede wszystkim o Marsz Niepodległości i... materiały wybuchowe.
Agenci zatrzymali moje 2 komputery, 3 telefony z mojego mieszkania, wszystkie nośniki pamięci, materiały propagandowe i inne bardziej prywatne rzeczy. Które według mojego prawnika mogę odzyskać po kilku latach. Dodatkowe zdziwienie nieproszonych gości wzbudziło to, że nie znaleźli żadnych oznak: rasizmu, antysemityzmu, nazizmu, czy faszyzmu."
http://narodowcy.net/sluzby-przeszukaly-domy-lubelskich-narodowcow/2012/11/08/
As ksc: szacunek za to co robicie.
Prezydent Komorowski w jednym ma rację: trumny z przeszłości wciąż dzielą Polskę. Tyle że trumny Piłsudskiego i Dmowskiego stoją po jednej stronie. Po drugiej stronie jest trumna Róży Luksemburg, głoszącej, że niepodległa Polska nie ma racji bytu, a Polakom lepiej będzie pod opieką państw sąsiednich.
To jest realny dziś w Polsce podział. Czy Polska ma sens, czy niepodległość ma sens, czy nasza tradycja ma być czymś, co w nas na co dzień ożywia i kształtuje i nas kształ, czy też celebrowanym przez głowę państwa muzeum dawnych pamiątek? Dodajmy: pamiątek, których sensu nie rozumieją już kolejne pokolenia, bo nie przekazano im narodowego kodu.
Zdumiewa łatwość, z jaką prezydent Komorowski nawiązuje przyjaźnie i sojusze z czystej krwi luksemburczykami, by wskazać choćby Palikota czy znaczną część jego komitetu honorowego.
http://wpolityce.pl/artykuly/40209-prezydent-ma-racje-trumny-wciaz-dziela-polske-tyle-ze-trumny-pilsudskiego-i-dmowskiego-stoja-po-jednej-stronie-po-drugiej-stronie-jest-trumna-rozy-luksemburg
Nasi przodkowie walcząc o niepodległość płacili bardzo wysoką cenę. A dziś? Powiedzmy sobie szczerze, tzw. elity, których prominentnym przedstawicielem jest Komorowski, nie chcą korzystać z tej wywalczonej przez przodków niepodległości i uważając że prawo ma służyć władzy do osiągania jej celów, dążą niemal przemocą do oddania nas pod kuratelę tzw. światłych Europejczyków z Brukseli i Berlina, a nawet... Moskwy. Innego zdania był ś. p.. Lech Kaczyński, który zawsze twierdził, że Polska samodzielna ma sens.
Jeszcze długo będziemy ponosić skutki niewykorzystania koniunktury lat 90., po rozpadzie Związku Sowieckiego i w czasie problemów integracyjnych Niemiec. Wskutek dezintegracji Zachodu dzisiejsze NATO nie ma już wiele wspólnego z tamtym, a i tamta Unia Europejska się właściwie rozsypała i dryfuje w oparach lewackich ideologii. Ja jednak uznaję tradycyjne cnoty, cenię sobie życie rodzinne i wydaje mi się, że rozumiem rolę narodowej wspólnoty.
Dlatego obchodzę i będę obchodził Święto Niepodległości.
Kazdego nie jedzie do Warszawy zachęcam do przyjścia na Krakowski marsz.
[i]"Informacje dotyczące przebiegu święta:
9:40 Zbiórka Pocztów sztandarowych i środowisk harcerskich przed Katedrą na Wawelu
10:00 Msza święta w Katedrze na Wawelu
10:50 Harcerze formują pochód jako pierwsi wraz ze sztandarami za nimi pozostałe organizacje i mieszczańscy przy bramie w stronę ulicy Podzamcze
11:15 Złożenie wspólnego wieńca od Społeczności Krakowa i Małopolski pod Krzyżem Katyńskim - pl. Ojca Adama Studzińskiego
11:30 Pochód patriotyczny Drogą Królewską z Wawelu na pl. Matejki
12:00 Uroczystość przed Grobem Nieznanego Żołnierza - pl. Matejki."[/i]
http://niezalezna.pl/34638-rewizje-abw-i-wizyty-policji-przed-marszem
As_ksc mimo wszystko jakaś mobilizacja powinna być. Wcale nie musi to być wyjazd autokarami... Ale każdy Pasiak powinien przynajmniej wiedzieć że ktoś z Cracova tam jedzie..
Mobilizacja jest, rok temu była i w tym roku też, w następnym i w kolejnych latach ,nikogo namawiać nie będziemy, kto ma jechać ten pojedzie
W zeszłym roku była, a teraz myślę, że nie trzeba nikogo mobilizować.
mnie nie trzeba namawiać, ale nie dotarłem do żadnych informacji o wspólnym wyjeździe Cracoviaków... sam pojadę :)
Chodzi tylko o poinformowanie a nie namawianie i mobilizowanie nawet. Ja i tak jade we własnym zakresie..
http://www.youtube.com/watch?v=iysQLQ-4DUs Konferencja na temat wczorajszych działań ABW.
mam nadzieję że obędzie się bez ekscesów, i mówię to zarówno do prawej jak i lewej strony sporu,
notabene: jakie znacie inne narody, które w dzień upamiętniający upragniona niepodległość naparzają się między sobą i tłuką z pałami?
pzdrw ze Lwowa
No tak, bo za granicą to nie ma konfliktów politycznych w postpolitycznej formie i ogólnie jest jedno wielkie Keine Granzen :) Nie będę się tu nad tym rozpisywał, ale zobacz chociażby jak gwałtowne bywały/są nadal zamieszki na tle politycznym w Grecji, Hiszpanii, Na Ukrainie, w Rosji, w krajach bałkańskich, a nawet w USA, Francji, czy Wielkiej Brytanii. Oczywiście również miałem nadzieję, że w tym roku obejdzie się bez incydentów, ale jak widzisz już do nich doszło. I to nie z naszej winy. W sumie to Polaków, którzy rok temu napieprzali pałami uczestników Marszu było najwyżej kilkudziesieciu. W Polsce antifa się nie przyjęła i nie przyjmie i gdyby nie posiłki z Niemiec, Białorusi, czy krajów skandynawskich, to rok temu nie odważyliby się na nas podnosić ręki. Ro Man, jak jesteś we Lwowie, to podsunę Ci dobry temat na artykuł. Przejdź się po placach i szkołach imienia Bandery, Szuchewycza i innych ukraińskich "bohaterów" czczonych przez "pomarańczowych". A potem porównaj życiorysy tych osób do polskich narodowców np. Mosdorfa, Rybarskiego, Kolbego, Oziewicza, Kopfa, Szuckiego. I zastanów się nad tym, dlaczego Wyborcza i pokrewne jej media, a także aparat ucisku III RP tak nienawidzą polskich narodowców i ich sojuszników, a nie przeszkadzają im quasi-nazistowscy nacjonaliści ukraińscy. Nie piszę tego ze złośliwości, tylko całkiem na poważnie. Sądzę, że byłoby to dobre wyzwanie intelektualne..
Również pozdrawiam
Ro Man:
[i]notabene: jakie znacie inne narody, które w dzień upamiętniający upragniona niepodległość naparzają się między sobą i tłuką z pałami?[/i]
A w jakim cywilizowanym kraju w dniu premier mówi że niepodległość jego kraju to nienormalność? W jakim cywilizowanym kraju w dzień upamiętniający upragniona niepodległość policjanci, jak w zeszłym roku w stolicy, napadają na spokojnie świętujących Dzień Niepodległości?
Policjant Karol C., który podczas ubiegłorocznego Marszu Niepodległości w ataku szału napadł i skopał po głowie spokojnie idącego ulicą demonstranta, może pozostać bezkarny, bo prokuratura skierowała do sądu rejonowego wniosek o warunkowe umorzenie sprawy. A uzasadnienie skandalicznej decyzji (oskarżony działał w napięciu i silnym zdenerwowaniu) to kuriozum. Wcześniej Karol C. usłyszał zarzut przekroczenia uprawnień i naruszenia nietykalności Daniela K., którego uderzał w głowę, kilka razy kopnął oraz użył gazu łzawiącego, kierując jego strumień na twarz pokrzywdzonego. Postawiono mu zarzuty z art. 231 kodeksu karnego, przewidującego do trzech lat więzienia dla funkcjonariusza publicznego, który przekraczając swoje uprawnienia działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego.
A w radiu mówią, że zatrzymali na lotnisku kilkudziesięciu Węgrów, którzy przylecieli z rewizytą na polskie narodowe święto.
Z tymi Węgrami to się szykuje większa afera, gdyż dwóch z nich to parlamentarzyści z ramienia Jobbiku. Ciekawe co by było, gdyby za rządów PIS-u zatrzymano np. deputowanych do rosyjskiej Dumy?
Dziś przed południem w radiowej jedynce wysłuchałem fragmentu programu Roberta Kowalskiego w rozmowie z żoną Grossa Grudzińską-Gross, Agnieszką Graff i Małgorzatą Sadurską. Kowalski i Graff dali pokaz nieudolnego i kłamliwego bluzgu na organizatorów marszu i wydarzeń z zeszłego roku. Sadurska na szczęście ich dobrze osadziła.Ja jednak nie mam zamiaru w przyszłym roku płacić abonamentu na tak jednostronne i bełkotliwe radio publiczne. Do tego z takimi obiektywnymi dzienniarzami jak ten Kowalski.
W USA -indyk a u NAS - pały....czyż to nie jest przerażające!!!??
Serce mi sie raduje ,że tylu kibiców moich Pasów wie co to jest za Święto i bedą czynnie uczestniczyć w Obchodach 11 Listopada! Nie na darmo więc ,wielu moich przodków postradało życie za Naszą Ojczyznę!!!
Nie zapomnijmy wywiesić Flag w swoich domostwach!!!!
Jak czytam o tym debilu Palikocie ktory pisze ze Dmowski byl hitlerowcem to nie wiem czy sie smiac czy plakac. Zenada, lewacki prowokator ktory najwiecej p..oli o tolerancji. To jest wlasnie typowa lewa strona. Najwiecej gadania o tolerancji, ale jednoczesnie ten co sie z nimi nie zgadza to od razu faszysta. Ech dlugo by pisac. Dobrze ze srodowisko kibicow jest zdrowe, w tym pokladam nadzieje.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)