No to ładnie ładnie, oby to był początek sukcesów w tym roku !!
-
-
II Turniej im. dr. Józefa Kality - WYGRANA CRACOVII !
jeszcze drobny suplement ...
najlepszy piłkarz turnieju - PRZYTUŁA
król strzelców - PRZYTUŁA
najlepszy bramkarz - JACHOWICZ ( Sandecja )
Ilu było kibiców?? i czy przyjechali z Podbeskidzia ??
Musze napisac o tym Korzymie...Juz kolejny raz jego nazwisko pojawi sie na tym forum,ale warto naprawde...Dla niezoorientowanych to ten chlopaczek co nam w finale bramke wsadzil,z 9 w Sandecji.Nie moglem uwierzyc,ze on ma 16 lat.Naprawde super chlopak.Warto zapamietac to nazwisko.Kto jest jeszcze pod wrazeniem jego wystepow?
Ten Korzym to naprawde WIELKI talent... Ostatnio pisali o nim na onecie....
Czy o polskiego piłkarza, który jest jeszcze uczniem gimnazjum, mogą się bić FC Barcelona, Auxerre i Monaco? Okazuje się, że tak – czytamy w „Fakcie”.
15-letni Maciej Korzym, wkrótce ma podpisać kontrakt z AS Monaco.
Młody napastnik pierwsze kroki stawiał w Starcie, a potem w Sandecji Nowy Sącz. Już tam przewyższał kolegów umiejętnościami. Strzelał bramkę za bramką.
Jerzy Kopiec, który pomaga Maćkowi stawiać pierwsze kroki w wielkiej piłce, opowiedział o kulisach pobytu we Francji:
- Na treningach w Monako, w których brał udział Maciek, pojawił się prezydent klubu, choć nigdy wcześniej tego nie robił. Bardzo chciał zobaczyć naszego utalentowanego zawodnika – powiedział.
- Podczas tamtego pobytu nie udało się załatwić wszystkich spraw do końca. Korzym dostał powołanie do reprezentacji Polski U-15, gdzie w pięciu meczach strzelił cztery bramki. Oferta z klubu z Lazurowego Wybrzeża nie była jedyna zagraniczną propozycją. Chciały go mieć w swoich szeregach również Barcelona i Auxerre. Wybrał jednak AS Monaco, gdzie pojawi się po ukończeniu gimnazjum – dodał Jerzy Kopiec.
O ile jestem dobrze poinformowany Korzym podpisal kontrakt z Monaco i ma przejsc w lecie,chyba,ze znajdzie sie jakis klub w ktorym moglby pograc 1,5 roku i po tym czasie przejsc do Monaco.
Monaco w tym czasie placiloby za jego utrzymanie tj.wyzywienie,mieszkanie i kieszonkowe...
A pozatym zostal powolany do reprezentacji Polski U-19 !
Pozdro i gratulacje dla Cracovii :))
A Bojarr jak?????widze ze nastrzelal bramek...a jak gral???
kibiców - malutko
podbeskidzia było chyba 3 lub 4 osoby czyste pikniki
reszta super fajnie git ole !!!!!!!!!!!!!!
szkoda że na hockey niemogłem :-((((((((((((((((
E,z podbeskidzia bylo chyba z siedem osob w tym jedna przedstawicielka plci pieknej-siedzieli obok mnie;-)))
Bojar bardzo dobre wzmocnienie...Bedzie z niego pozytek...Pare dobrych zwodow,zagran.Kawal pilkarza z niego.Moge sie zalozyc,ze szybko stanie sie naszym ulubiencem:-))Wrobelkowi nie pasuje chyba gra na hali,ale on tez bedzie bardzo przydatny.Przytula na hali bardzo dobry.A kibicow malo,ale za to mocne gardla!!!:-))))
hehe Przytuła powinien wygrać jeszcze konkurs piękności ;p
Nie wiem co to za moda..."Platynowy lizus"-prawie jak z Oasis...;-)))dobrze chociaz,ze nam sie obroncy tak nie piekniusiaja,bo jak mialby byc twardy facet z kolor wlosem golebim?;-)))
Ile widzow?
ciężko powiedzieć ilu było widzów napewno nie więcej niż 300
ja byłem prawie godzinę wcześniej żeby w kolejce nie stać :-)
widzow nie wiem czy nie mniej nawet, niz w zeszlym roku.. w kazdym razie zdecydowanie mniej, niz na hokeju.
z bardzo dobrej strony pokazal sie Jasiek Zachariasz (bramkarz naszych rezerw), ktory gral chyba we wszystkich meczach (jesli sie nie myle, to po przerwie zmienil Cabaja w pierwszym meczu)
Bardzo fajny turniej. W przyszłym roku trzeba większą reklamęzrobić , żeby wiecej ludzi przyciągnąć. Nasi byli o klasę lepsi od pozostałych zespołów. Nie należy jednak wyciągać z tego daleko idących wniosków. To była tylko halówka. Z naszych nowych zawodników z bardzo dobrej strony zaprezentowali się Bojarski i Przytuła. Nie byłem początkowo przekonany do transferu Przytuły , ale jeśli tak będzie grał na zielonej trawce to chylę czoła. Piątek i Wróbel wiele nie pograli więc ciężko ich ocenić. Świetnie zagrał gość z Sandecji z nr 9. Wiele o nim słyszałem i potwierdził wysokie umiejętności. Jeśli będzie odpowiednio prwadzony i nie przewróci mu się w głowie to może być piłkarzem światowej klasy...
Wiadomość zmieniona (11-01-04 22:58)
cabaj bronił cały pierwszy mecz
na 7 strzałów póścił 6
Acha , byłbym zapomniał. Wiele ciepłych słów należy się naszemu Zachariaszowi...
Krzysztof Przytuła: Nie wypadało inaczej
KRZYSZTOF KAROLCZYK
rozmawiał Michał Boroń 11-01-2004, ostatnia aktualizacja 11-01-2004 22:06
Zawodnik Cracovii został najlepszym strzelcem II Turnieju Halowego, zdobywając cztery bramki. Uznano go także za najlepszego zawodnika występującego w polu.
czytaj dalej »
r e k l a m a
Michał Boroń: Krótko mówiąc - pełny sukces.
Krzysztof Przytuła: - Wręcz nie wypadało inaczej, żebyśmy nie wygrali tego turnieju, który zorganizowała Grupa 100. Mimo, że to była dobra zabawa, potraktowaliśmy go poważnie. Ale gdyby nie gra całej drużyny, tego sukcesu by nie było. Cieszę się z tego zwycięstwa.
W końcówce finału polowaliście na tytuł króla strzelców, bo oprócz Pana po trzy bramki na koncie mieli Piotr Bania, Paweł Nowak i Marcin Bojarski.
- I najważniejsze, że nagroda została w "Pasach" (śmiech). Wszyscy dobrze się spisali.
Zabrakło nagrody dla bramkarza.
- Pierwszy raz widziałem w akcji Janka Zachariasza i jestem pod wrażeniem. Bronił bardzo dobrze i gdyby wystąpił w pierwszym meczu z Tłokami, mógłby pokusić się o zwycięstwo w swojej kategorii.
Krzysztof Przytuła, 24 lata.
Pomocnik, wychowanek Hutnika Kraków. Do Cracovii trafił w przerwie zimowej ze Szczakowianki Jaworzno, gdzie spędził półtora roku. W ekstraklasie wystąpił w 27 meczach, zdobył jedną bramkę.
Cracovia wygrała II Turniej Halowy im. dra Józefa Kality o Puchar Grupy 100
Fot. Krzysztof Karolczyk/AG
Michał Boroń 11-01-2004, ostatnia aktualizacja 11-01-2004 22:07
"Pasy" wzięły udany rewanż za zeszły rok nad Sandecją i w hali Tomeksu długo było słuchać chóralne skandowanie: "Cra-co-via!!!". Zawiodła jedynie frekwencja, bo na trybunach pojawiło się tylko nieco ponad 200 kibiców.
czytaj dalej »
r e k l a m a
Kto przyszedł, nie żałował. Bo na akcje w wykonaniu pierwszej czwórki "Pasów" - Krzysztofa Przytuły, Piotra Bani, Marcina Makucha i Piotra Gizy - aż miło było patrzeć. - Wcześniej dużo graliśmy razem na hali, stąd zostało nam sporo przyzwyczajeń rodem z futsalu - tłumaczy Makuch. Cała czwórka ma za sobą przeszłość "baustalową", bo występowała w barwach tej najlepszej halowej drużyny z Krakowa. - Ale mamy pakę - cieszyli się kibice na trybunach, widząc jak "Maki" i spółka deklasują kolejnych rywali.
"Zwody" Bojarskiego
Przytuła i Marcin Bojarski udowodnili, że są już dobrze zgrani z resztą zespołu. - Odpowiada mi styl drużyny, lubię techniczną grę - cieszył się "Bojar", który pokazał kilka zwodów i zagrań znamionujących wysoką klasę. Jeszcze trochę na uboczu trzymają się Stanisław Wróbel i Karol Piątek, którzy dołączyli do "Pasów" jako ostatni. Obaj krótko przebywali na boisku. Trener Wojciech Stawowy bardzo chciał wygrać ten turniej, bo szanse gry dawał głównie graczom z najsilniejszych czwórek - drugą stanowili Paweł Nowak, Arkadiusz Baran, Łukasz Skrzyński i Bojarski.
Na trybunach zasiedli "pasiaccy starsi panowie dwaj": obrońca Kazimierz Węgrzyn i bramkarz Sławomir Olszewski. - Mam powiększone węzły chłonne w pachwinie, dlatego nie gram - mówił "Kazek", a bramkarz biało-czerwonych narzekał na stłuczony łokieć. Dlatego między słupkami pojawił się Marcin Cabaj, którego po pierwszym meczu zastąpił 18-letni Jan Zachariasz. I spisał się na tyle dobrze, że zaczęto go wymieniać wśród kandydatów do tytułu najlepszego bramkarza turnieju.
Z kolei kontuzjowani ostatnio napastnicy: Artur Czerwiec i Wojciech Ankowski, aż palili się do gry. Ale musieli przyglądać się grze kolegów z trybun, bo klubowy lekarz zabronił im wyjścia na boisko.
Nici z Piegzika?
Wszystko wskazuje na to, że w Cracovii nie będzie grał Madrin Piegzik z Górnika Zabrze. - Raczej nici z tego transferu - przyznaje prezes "Pasów" Paweł Misior. Lewy pomocnik musi się zgodzić na testy. - Jesienią prawie nie grał, dlatego nie będziemy kupować kota w worku - tłumaczy prof. Filipiak. Ale możliwe są jeszcze inne wzmocnienia. Szefowie Cracovii pilnie obserwowali piłkarzy z ŁKS-u, Podbeskidzia, Tłoków, Piasta i trzecioligowej Sandecji. Prof. Filipiak zwrócił uwagę na utalentowanego sądeczanina Macieja Korzyma. Jego nazwisko trafiło też do notesu wyszukiwacza talentów w Wiśle Ryszarda Kruka. - O wszystko proszę pytać mojego menedżera - odpowiadał rezolutnie Maciej, reprezentant Polski U-15, którym interesują się też francuskie kluby (m.in. AS Monaco).
Szwajdych do Iraku
Z ekipą ŁKS-u do Krakowa przyjechał wychowanek "Pasów" Paweł Szwajdych. W turnieju nie zagrał, bo podobno dopiero od dziś obowiązuje jego ubezpieczenie przez klub z Łodzi. Obie strony jeszcze nie porozumiały się co do szczegółów w sprawie półrocznego wypożyczenia młodego pomocnika. Od razu po turnieju ekipa ŁKS-u udała się na obóz do Wisły. A w trakcie przygotowań łodzianie mają rozegrać kilka sparingów w... Iraku. - Mam nadzieję, że nas tam nie wysadzą w powietrze - żartował Szwajdych, ale przyznawał, że ma pietra przed egzotycznym wyjazdem.
Udany rewanż
Finał był wewnętrzną sprawą drużyn z Małopolski. "Pasy" zrewanżowały się Sandecji za przegraną z zeszłego roku. Trzecioligowcy, choć w mocno osłabionym składzie (bez Sebastiana Krupy, Rafała Polichta, Janusza Świerada, Stanisława Bodzionego i trenera Adama Nawałki), pozostawili dobre wrażenie.
- To fajny przerywnik w przygotowaniach do sezonu - podsumował turniej nowy nabytek "Pasów" Stanisław Wróbel.
Wyniki
Grupa A: Cracovia - Tłoki Gorzyce 3:3 (3:1), bramki: Przytuła, Bojarski, Szczoczarz - Cracovia; Lebioda, Nowak (samob.), Pacanowski - Tłoki; Tłoki - ŁKS 1:0 (1:0), bramka: Szafran; Cracovia - ŁKS 5:3 (2:1), bramki: Skrzyński 2, Przytuła, Nowak, Bojarski - Cracovia; Orliński, Przybyszewski, Połeć - ŁKS.
Grupa B: Sandecja - Piast Gliwice 1:0 (0:0), bramka: Damasiewicz; Sandecja - Podbeskidzie Bielsko-Biała 3:0 (1:0), bramki: Wojtas, Łukasik, Korzym; Podbeskidzie - Piast 3:3 (2:1), bramki: Prusek 2, Salami - Podbeskidzie; Piechocki 2, Uss - Piast.
Półfinały: Cracovia - Piast 5:1 (1:1), bramki: Nowak 2, Bania 2, Bojarski - Cracovia; Wysogląd - Piast; Sandecja - Tłoki 2:0 (0:0), bramki: Damasiewicz, Łukasik.
Mecz o 5. miejsce: ŁKS - Podbeskidzie 1:2 (1:0), bramki: Kosmalski - ŁKS; Żukowski, Uzoma - Podbeskidzie.
Mecz o 3. miejsce: Tłoki - Piast 3:2 (1:1), bramki: Ławriszyn 2, Solnica - Tłoki; Uss, Piechocki (karny) - Piast.
Finał: Cracovia - Sandecja 4:1 (1:0), bramki: Przytuła 2, Makuch, Bania - Cracovia; Korzym - Sandecja.
Najlepszy strzelec i zawodnik z pola - Krzysztof Przytuła (Cracovia), najlepszy bramkarz - Piotr Jachowicz (Sandecja).
Dla "Gazety"
Janusz Filipiak
szef ComArchu i właściciel Cracovii
Po co taki turniej? Przerwa między rozgrywkami jest u nas bardzo długa, a kibice są głodni piłki. Można zobaczyć na boisku nasze nowe nabytki, choć na hali ciężko pokazać wszystkie umiejętności. Widzę, że z nowych zawodników będzie duży pożytek. Gdyby tak nie było, to nie sprowadzalibyśmy ich do Cracovii. W przerwie zimowej z transferami szliśmy na pewniaka. A ściąganie młodych zdolnych zawodników, takich jak Korzym, to zawsze jest ryzyko. Mieliśmy przykłady Darka Zawadzkiego czy Marka Saganowskiego, którzy jako juniorzy osiągali sukcesy, a w dorosłej piłce spisują się poniżej oczekiwań.
Dzisiejsza frekwencja na turnieju to WSTYD!!!!
Co dupy się niechciało ruszyć z łóżka po sobotnich pijaństwach???Krytykowani tutaj chuligani stanowili najbardziej widoczną i aktywną(W dopingu!)ekipę na turnieju.Gdzie Ci kibice?!?!?!?!?
No chuligani przybyli i pospiewali,szacunek,ale wcale nie byli najaktywniejsi...Doping intonowali "prominenci" znad spikera...;-))))
trzeba podkreslic ze J. Zachariasz chodzi do 2 klasy L.O ! WIELKA NADZIEJA
termin turnieju był trochę niefortunny-jak ktoś chciał iść na turniej i hokej to całą niedzielę musiał poświęcić na mecze.Ja osobiście wybrałem turniej i nie żałuję(choć na hokeju nie byłem).Sądze że wielu wybrało odwrotnie czyli hokej.Na przyszłość turniej musi być w tygodniu w którym NIE MA INNYCH MECZY PASÓW w weekend i musi być odpowiednio rozleklamowany.Choć uważam że powinno i tak być więcej ludzi-dlatego niech żałuje ten kto nie był i się WSTYDZI!!!.BO BYŁO WARTO!!!.
I warto wspomniec ze Zachariasz jest takze mlodziezowym mistrzem Polski w Futsalu stad tez napewno rowniez dobra postawa na hali tomeksu. Powodzenia "Harry"
Ja wybrałem hokej.
Po pierwsze:
-kasa :(
Po drugie:
-żona jaja by mi ukręciła jak bym się zmył na całą niedzielę :)
Pozdrowienia z Bielska !! Gratulacje za wygraną ... ! rzycze awansu do 1ligi !!
fajnie było - ale wieczorem na hokeju fajniej:)
Ja myśle , że frekwencję załatwiła ... kasa. Dwa mecze hokeja i jeszcze bilet za 15 zł to duże obciążenie jak na 1 weekend. A jak się nie idzie w pojedynkę to już całkiem kanał. Swoją drogą 15 zł to lekka przesada moim skromnym zdaniem. Jak można by było np. kupić bilet od 15:00 za 5 zł to hala może by tak pustkami nie świeciła, i atmosfera była by lepsza i więcej ludzi by zobaczyło drużynę. Jak by organizator spodziewał się 1000 kibiców to można dawać taką cenę, ale jak wiadomo że dobrze trzeba pokombinować , żeby przyciągnąć 500 osob to taktykę bym jednak wybral inną. Wtedy i sklepik więcej sprzeda i bufet nie mówiąc o dopingu.
Ja jednak mam chyba inny pogląd na pewne sprawy, poza tym za nie nie odpowiadam ...
cena i hokej. 2 hokeje 16 zl. 1 turniej 15. wiekszosc wybrala hokeja.
Z tego co pokazuje Przytula, to zaczynam wierzyc, ze jego transfer jest nawet cennienjszy od sprowadzenia Bojara, aczkolwiek Marcin tez imponuje technika i skutecznoscia. Fudala chyba musial upasc na glowe, zeby sie go tak latwo pozbywac! Janek Zachariasz to melodia przyszlosci, aczkolwiek nie da sie ukryc ze mozna sobie po tym chlopaku wiele obiecywac. W zasadzie pierwsze dwie piatki zaprezentowaly sie bardzo korzystnie. Stawowemy bedzie mial dylemat co do wyboru pomocnikow, ktorzy w pierwszym meczu wyjda w podstawowej jedenastce :-) Podtrzymuje opinie, ze punkty, ktore stracilismy w lidze w rundzie jesiennej uciekly wlasnie dlatego, ze pomoc w kilku przypadkach nie podolala zadaniu przejecia incjatywy i uspokojenia gry w srodku. Maki raz blyszczal, raz byl niewidoczny, podobnie zreszta Piotrek Giza, a Kubik nie byl na tyle wartosciowym zmiennikiem, zeby poprawic sytuacje w takich przypadkach. Teraz mamy niekoniecznie wiecej pomocnikow, ale pod wzgledem wartosci boiskowej sa oni duzo lepsi niz Hades, czy Luki i mam nadzieje ze latwiej bedzie z nich wybierac.
spoko turniej i na hokeju tez spoko!!!wiec cala niedziela rpzplanowana!:)do tego wywowilismy po drodze rzadki szal tsw :)chcialbym dodac ze bylo 5 kibicow piasta zbunkrowanych w rogu trybuny...:)ale po luznych rozmowach do niczego nie doszlo.... dodam ze to byli kibole a nie pikniki ;)POZDRO.
Dzisiejsza wyborcza się popisała, i dali całą strone o turnieju. Właśnie zasiadam do lektury ...
Dzięki za bielskie życzenia.My wam życzymy spokojnego utrzymania ,bez barażów.Graliście nieźle ,szczególnie z Piastem w którym wam brakło szczęścia.Do zobaczenia na wiosnę u nas!!!.
Witam...
Miało nie być fotorelacji, ale mimo wszystko... jest ;)
W Biuletynie Teraz Pasy! obejrzeć można 40 zdjęć z wczorajszego Turnieju...
[img]http://213.25.241.67/fotogalerie/2004/kalita/images/k34.jpg[/img]
Pozdrawiam serdecznie
Crac
Wiadomość zmieniona (12-01-04 19:44)
niedziała :-(
działa , działa :)
normalnie oszaleje za chiny ludowe niemoge otworzyć :-(
jest ok :-)
O! Nawet jestem na zdjęciu numer 19!
Pozdrowienia dla Brajta i jego Moniki, którzy dzielnie i wytrwale robili papierkową robotę :)
Pozdrawiał ZEGARmistrz :)
... A ja zamiescilem 3 filmiki na stronce. Jesli dobrze pamietam sa tam trzy bramki naszej druzyny i czesc ceremonii zakonczenia turnieju.
[url]http://www.cracoviapany.prv.pl/multimedia.php[/url]
PS. Film z fragment finalowego meczu moze przez jakis czas nie dzialac, bo jest jeszce w trakcie zgrywania na serwer.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)