Porównanie może trochę nie na miejscu, (choćby ze względu na ilość drużyn, meczów, poziom etc). Ale ciekaw jestem jak to wygląda w NHL, jeśli chodzi o zwycięstwo w sezonie zasadniczym i późniejszego zdobywce pucharu Stanleya..??
-
-
Ciarko PBS Bank Sanok vs Cracovia | Piątek, 04.11.2011, godz. 19:00
http://imageshack.us/photo/my-images/829/sanokcraxakopia.png/
bartos_4 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ----------http://imageshack.us/photo/my-images/829
> /sanokcraxakopia.png/--------------
http://img829.imageshack.us/img829/1268/sanokcraxakopia.png
http://www.youtube.com/watch?v=AJw89lez-v0
wszystkie bramki
Kamil_Cracovia Napisał(a):
> Weź mi Jurassic nie przypominaj tych
> półfinałów z Podhalem. Mało na zawał nie
> zszedłem przy tych karnych. Jestem realistą
> dlatego wiem, że będzie ciężko. Jestem kibicem
> dlatego wierze w obronę tytułu. Jestem wierny
> dlatego będę z drużyną nawet w chwili złej.
> Będzie co będzie, będzie co ma być. A jak
> wszyscy tak płaczą o tego "majstra", to ja się
> pytam gdzie jest ta frekwencja i doping godny
> drużyny mistrzowskiej?! Szczerze, to zazdroszczę
> Sanokowi lodowiska i atmosfery.
Kami, trochę źle zrozumiałeś moje intencje, ku pokrzepieniu serc chciałem wskazać sezon, w którym gra w jakimś stopniu przypominała obecny, a także unaocznić fakt, że mimo tych problemów mało brakowało do złota !
I w 100 % też podzielam Twoją opinię (od drugiego zdania :D) !!!
Wywiad z trenerem po blamażu w Sanoku w Pasy.TV
za wszelką cenę musimy wbić się w pierwszą czwórkę
po "awansie" do gry o utrzymanie może nastapić dalszy rozpad tej drużyny
Mimo wszystko jest w naszej ekipie paru hokeistów którzy na dłuzszą metę nie będą zainteresowani grą w zespole z małymi aspiracjami
ze słabszymi wygrywamy jak chcemy, z silniejszymi w pałę. problem w tym, że w playoff będą tylko silniejsi... ale ja tam w Rudiego wierzę i myślę, że może zrobić wynik ponad stan.
Choć raczej zaliczam się do pesymistów(to ponoć Ci lepiej poinformowani :P?)to raczej obstawiam ze moze i z problememi ale jednak załapiemy sie do wielkiej czwórki ,ale jesli odpowiednio nie wzmocnimy druzyny(budowa silnej drugiej piątki ) to raczej o obronie tytułu bedzie ciężko i choć jestem zadowolony z ewentualnego przyjscia Horowskiego i Cieślickiego to na pewno raczej za mało w kontekście walki w finale PLH !!wzór do poszukiwań (L.L lub Kostuch )+ to co mówi trener praca ,praca ,praca ,.......
Kibic powinien wierzyć w swoją drużynę, ale racjonalnie rzecz biorąc prawda jest taka że poza pierwszą piątką nie mamy formacji która mogłaby skutecznie rywalizować z ekipami walczącymi o mistrza, nie mówiąc już o Pucharze Kontynentalnym, gdzie poprzeczka będzie zawieszona jeszcze wyżej. Więc w tym kontekście posiłki z Krynicy w postaci wyróżniających się zawodników I ligi wydają się być "żartem".- no chyba że budujemy drużynę rezerw- na przyszły sezon.Bez urazy, ale mamy w składzie kilku graczy którzy obniżają poziom sportowy , obniżają znacznie "jakość" do jakiej jesteśmy przez te kilka lat przyzwyczajeni.W Cracovii przybywa graczy mizernych...nie dość że nie mamy na odpowiednim poziomie obcokrajowców(poza Beschem), którzy w Sanoku, Tychach, Jastrzębiu czy nawet w Zagłębiu stanowią o sile drużyny, to jeszcze na dodatek tuż przed turniejem P.K- zamiast szukać graczy poziomu L. Laszkiewicz, Kostuch, przyjmujemy do drużyny zawodników którzy nadają się co najwyżej do IV piątki.
Realnie więc rzecz ujmując, należy zweryfikować swoje oczekiwanie i zadowolić się walką o wejście do "wielkiej czwórki" . Póki co na więcej bym nie liczył.
Absolutnie nie skreślam drużyny, ale coś mi się wydaje że personalnie jesteśmy w tym sezonie nie przygotowani do walki o majstra...Obym się mylił!
wydaje mi się że Cieślicki jest zdecydowanie lepszy niż Rutkowski, Kosidło czy Biela
lolipop Napisał(a):
> zac Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > Chłopcy z Sanoka mają swoje
> > 5 minut, ale MP zdobywa się w marcu, a nie w
> > listopadzie :)
>
>
> by być najlepszym trzeba wygrywać wszystko :)
> mnie nie satysfakcjonuje zdobycie mistrzostwa po
> beznadziejnej grze w rundzie zasadniczej.
Trudno sanocki kolego. Musisz sie pogodzić z myślą że nie zdobędziecie mistrzostwa po świetnej grze w rundzie zasadniczej. Po finałach nikt nie będzie pamiętał jak kto grał w rundzie zasadniczej tylko wyeksponowany będzie efekt końcowy!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)