Znowu budowanie domu od komina :(
Tu żaden trener nie pomoże, bo niby co ma trenować jak u nas nie ma drużyny.
Trzeba stworzyć całą strukturę, odbudować ten KLUB.
Potrzebne są sprzątaczki, które doczyszczą toalety na Wielickiej, gońcy, masażyści, fizjolodzy, lekarze, dietetycy, kierowcy, marketingowcy, sprzedawcy reklam, rzecznicy prasowi, kierownicy różnych szczebli etc. etc.
Na górze musi być fachowy zarząd z dyrektorem sportowym w roli głównej.
Tak, dyrektorem sportowym, bo Cracovia, to nie jest żadna "spółka - córka w strukturze..." tylko klub sportowy !
Jednocześnie musi zacząć funkcjonować Akademia Piłkarska z prawdziwego zdarzenia, która za 5-7 lat zacznie nam dostarczać po 2-3 wychowanków, w sezonie, do pierwszej drużyny. Trenerami tam nie mogą być wuefmeni z esemesów tylko godziwie wynagradzani fachowcy. Rola rodziców ma się kończyć na wpłacaniu czesnego i oklasków z trybun podczas juniorskich rozgrywek.
I jak już to wszystko będzie, to wtedy dyrektor sportowy może zacząć szukać trenera z prawdziwego zdarzenia, który za pomocą odpowiednich struktur będzie ściągał do drużyny przydatnych graczy z kraju i zagranicy.
Zrozumcie wreszcie, że w piłce nie ma zbawicieli. Wierzyliście w Saidiego, Ulatowskiego, Szatałowa, Bizona, Cahalona.
Co niektórzy ciągle wierzą w cud Stawowego. :(:(:(
Nie ma cudów, koniec, skończyło się!
Z bagna w które wdepnęliśmy może nas uratować tylko mrówcza praca u podstaw, rozciągnięta być może na długie lata.
I nam i zarządowi potrzeba bardzo wiele cierpliwości, być może będziemy musieli przełykać nawet gorsze porażki niż te których już doznaliśmy i których doznamy w najbliższym czasie, ale tylko w ten sposób możemy wspólnie budować podwaliny pod przyszłą wielkość tego KLUBU.
I na koniec jeszcze jedno, im więcej nas zostanie na stadionie tym leczenie może być krótsze.
-
-
Kto za Pasieke ?
Drago OKUKA !
niestety sterby ma sporo racji!
chociaz, ja uwazam, że to nie tak jak ze szkicowaniem, ze jak nie wyjdzie to kartka w strzepy i bierzemy następną. Jestesmy raczej w momencie, kiedy trzeba wziac gumkę do mazania troche zmazać troche zostawić. Czasem wygrywaja we mnie takie mysli, ze musimy spasc, zeby sprawiedliwosci stalo sie zadość. ale to BZDURA!!! trzeba przerwać drogę w ślepą ulicę i zawrócić, ale nie do początku drogi tylko zacząć od teraz.i wg mnie niezbędne sa 2 zmiany. Trener i manager, ktorzy wiedzą o co w tym chodzi.
Jesli chodzi o trenera, wg mnie nalezy wyjąć z ŁKSu Probierza, lub z Polonii Zielinskiego albo zagrać va banque, wykosztować sie i sprowadzić kogos z zachodu komu maaskanty i bakera moglyby buty czyscic - to jednak nie nastąpi.
Albo Stefan Majewski, albo poczekać jak wyleci trener Polonii Warszawa i go brać:)
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Albo Stefan Majewski, albo poczekać jak wyleci
> trener Polonii Warszawa i go brać:)
a stanie się tak dziś,jutro lub pojutrze bo Polonia przegra dziś z Ruchem...niestety
Nie wiecie może do kiedy ma ważny kontrakt W.Fornalik w ruchu?
Polecany przez Pottera trener przyszedł do lubina i już na dzień dobry zarządził trening 1 listopada a u nas? Pasieka nawet w poniedziałek czyli normalny dzien, gdzie wszyscy pracuja robi tym chujom wolne.
Srecko Katanec, Dusan Bajević
Przecież grajkowie są zmęczeni i muszą wypocząć.....a generalnie muszą iść zapalić świeczkę ....a nie ich wina ,żę 90% drużyny jest nietutejsza..... :D ;)
Fornalik z Ruchu według mnie dobra opcja by była! albo Zielińskiego z Polonii Warszawa.
Fornalik, Zieliński, Wójtowicz, takie nazwiska przychodzą mi na myśl jako pierwsze. Tylko wydaje mi się że to nic nie da... Trzeba zmienić cały skład, poszukać młodych polskich grajków najlepiej z regionu którzy mogliby się utożsamiać z Cracovią, do tego duuuże zmiany w sposobie zarządzania klubem i może coś w końcu ruszy. Do takiego tworzenia zespołu od podstaw myślę że Fornalik byłby idealny.
Zieliński z Polonii, faktycznie przyjechali do nas i grali piłę, że o rany, stadiony świata. Nie widziałem różnicy, drużyny warte siebie. Poza tym przyznał się chyba do kupczenia meczami jeśli dobrze pamiętam, tak czy nie? Tutaj Brahma, Wisznu, Śiwa razem z Allahem i Jezus Chrystusem nie pomogą. Zaorać i budować od nowa.
Potter- w chwili gdy podałeś Hapala, był on już zaklepany dla Zagłębia i nic się nie dało zrobić.
Z kolei z Jerzym Engelem Cracovia ma całkiem dobry kontakt, ale do trenerki on nie wraca, ma swoją posadę w PZPN.
STERBY 100 % RACJI !!!!!!!!!!!!!!!! / Nie wiem czemu niektórzy nie mogą tego, do tej pory pojąć???/
isaac Napisał(a):
> zubereg Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Albo Stefan Majewski, albo poczekać jak wyleci
> > trener Polonii Warszawa i go brać:)
>
>
> a stanie się tak dziś,jutro lub pojutrze bo
> Polonia przegra dziś z Ruchem...niestety
ale wykrakales :D
Szukacie daleko a pod nosem mamy świetnych trenerów.
JA zgłaszam się jako pierwszy,
jak mi 2 mecze nie wyjdą, może mnie zmienić następny:D.
Sterby! Wszystko co piszesz to ok tylko czy my starsi kibice to doczekamy...?Sam przyznałeś ,że 5-7 lat trzeba czekać na kilku swoich wychowanków....no 1- 2ch a tych pozostałych 22 to skąd mamy mieć? To może od razu sprzedać licencję ekstraklasową Warcie a może Sandecji czy Termalice i realizować Twój plan od zera?Przecież Lech to nie ten Lech....:( Uważam że zmiany można wprowadzić szybko i bezboleśnie ! Tylko trzeba chcieć!!!!
Pracowałem kilkanaście lat w ogromnej korporacji i czasem tylko kilka zmian personalnych i zasad pracy powodowało zmiany na korzyść w całej kilkusetosobowej firmie....I nie trzeba zatrudniać asów czy wprowadzać CRM czy jakiś ERP tylko ludzi doświadczonych i nieskażonych pracą w klubie sportowym! Serio! Nie musisz mieć stażu pracy w cukierni by być jej dyrektorem!
Nie musisz wiedzieć jakiej długości są korki tylko jak zauważysz ,że piłkarz kilkukrotnie się przejedzie na trawie to wiesz kogo zaraz opierd...ć!
I od sfery zarządzania należy zacząć wprowadzić zmiany!I myślę ,że po kilku miesiącach nastąpi wyrażny postęp!Dlaczego jestem optymistą? Ano , kilka przykładów w naszej lidze potwierdza fakt ,że sukces sportowy można osiągać także za małe i skromne finanse pod warunkiem racjonalnych wydatków i zgodne działanie w grupie.Grupie ,która wytyczyła sobie cel do którego dążą i piłkarze i sprzątaczki,kucharki i trenerzy i masażyści i dział PR który swoim optymizmem bedzie wszystkich dopingował!
Może są to rzeczy zbyt oczywiste ale człowieka szlag trafia ,że na Wielickiej nie da się z nikim normalnie pogadać tylko szuszuszu....I choćby były to światowej rangi pomysły nie da rady nikomu ich przekazać!
Sterby ,należy przeprowadzić reformę od góry ale jak najszybciej a mądrzy zarządzający na 100% będą realizowali mniej więcej taki bądż podobny scenariusz ROZWOJU klubu! Z punktu marketingowo-finansowego nie można na dłużej niż na rok opuścić Ekstraklasy!!!!
I docieramy do pytania zawartego w tym wątku!!! Nie byłem zwolennikiem tego człeka i potwierdzają się moje obiekcje w tym temacie.
Kandydat na trenera ma mieć pomysł na grę do przodu! Pamiętacie ile w ubiegłym sezonie mieliśmy strzelonych bramek po 12 kolejkach?Tylko 9...a teraz ...tylko 6! Który z wolnych trenerów preferuje taki styl? No właśnie....mały wybór!Był taki ale ŁKS go zgarnął i wyniki są....Będę się przychylał do propozycji Bobo Kaczmarek....bo na zagranicznych się nie znam ...:D
W chwili jak podałem Hapala był on dogadany ustnie ,ale nie podpisali bo Zagłębie wygrało i Urban dostał kolejną szansę Pisałem trzeba działać szybko bo lada chwila może podpisać z Lubinem .Przegrali w Bełchatowie i głowa spadła.
Co do Engela ja widziałem go nie tylko jako trenera lecz menagera coś na wzór Fergusona z pełnią władzy.
I może to by go skusiło?
Taki człowiek jak on jest Cracovii potrzebny bo przestali by nas kręcić ,a oprócz tego jest fachowcem zarówno jako trener jak i menager .Wszystko jest kwestią ceny kolego rmszar jakby dostał dobrą ofertę finansową +kasę na 3-4 wypożyczenia z opcją pierwokupu i premie wpisaną w kontrakt np 500 tyś zł za uratowanie nas przed spadkiem to by się skusił .
Jakoś nie chce mi się wierzyć że go nie ciągnie do wielkiej piłki.
Czy to duże pieniądze ?Małe w porównaniu ze stratą w przypadku spadku.
Tak czy siak mamy problem bo na naszej ławce trenerskiej jest kaleka.Co zatem trzeba zrobić ?
Zamrozić kasę piłkarzom płacić im po 10 tyś zł akonto pensji i do końca sezonu mrozić premie .wypłacając tylko w przypadku utrzymania .Do tego rozmowy z każdym z nich z osobna i ultimatum minimum 13 pkt po 17 meczach .
Co do trenerów trzeba czekać na Zielińskiego myślę że nie długo potrenuje w KSP ,kusić trenera Ruchu kasą lub spróbować wyrwać trenera z klubów biedniejszych od nas ,a mających osiągnięcia w Pucharach (ktoś już pisał o trenerze Bate ,Victorii Pilzno )
Bravo Zibiland.
Zauważ proszę tylko ,że wszystkie nasze pomysły odbijają się jak od ściany.
Prezes ma wszystko w dupie lub prawie , siedzi Bóg jeden wie w jakiej czapce i gdzie.
Brak jakichkolwiek ruchów. Cisza.
potter Napisał(a):
> W chwili jak podałem Hapala był on dogadany
> ustnie ,ale nie podpisali bo Zagłębie wygrało i
> Urban dostał kolejną szansę Pisałem trzeba
> działać szybko bo lada chwila może podpisać z
> Lubinem .Przegrali w Bełchatowie i głowa
> spadła.
Potter, był dogadany, po prostu. Nieistotne było, że nie podpisał, bo to była kwestia czasu.
> Co do Engela ja widziałem go nie tylko jako
> trenera lecz menagera coś na wzór Fergusona z
> pełnią władzy.
> I może to by go skusiło?
Nie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)