Bravo Bart:)
-
-
Cracovia vs Zagłębie Sosnowiec | Niedziela, 30.10.2011, godz. 18:30
No Bart dzisiaj dobrą akcję zrobił. W niedzielę niech ustawi się na młynie i przejdzie po Hali - 30 osób chętnych do młyna znajdzie się na pewno:)
Czekam cierpliwie aż grajkom zacznie się sezon ogórkowy, wtedy przy Siedleckiego ruszy doping pełną parą.
dr Jekyll i mr Hyde ciąg dalszy, znów nasi zawodnicy po meczach z zespołami, którym jakoś do tej pory krzywdy zrobić nie możemy przemieniają się w bezwzględnych egzekutorów. To jeszcze nie jest to o co mi chodzi i nie przesadzałbym z hurraoptymizmem - z tym poczekajmy aż zaczniemy regularnie punktować na Tychach, Sanoku i Jastrzębiu - ale jest dobrze. Jak widać przy tak wyrównanej lidze proste nietracenie punktów z najsłabszymi pozwalają na miejsce w czołówce. Chyba tylko my straciliśmy jedynie 2 punkty z zespołami z miejsc 6-8, piątej Unii nie zaliczę tu przez grzeczność, choć tabela i wyniki - 2 wygrane - spokojnie na to pozwalają. Nasze 37 pkt to tak naprawdę 28 (na 30 możliwych) z NT, Sosnowcem i Toruniem + 6 (na 6) z Unią + 3 z Jastrzębiem - podziwu godna konsekwencja, ale tą stabilność trzeba ruszyć - pora na krok do przodu - Panowie potwierdzić klasę możecie w prosty sposób - przywieźcie punkty z Sanoka, zwłaszcza że w "piłce nożny" czekają nas derby i chyba potrzebny nam będzie promyk radości w przyszły weekend. No i w niedzielę po nożnych oczywiście Wasze derby i jestem pewien, że swoje, na lodzie wygracie, może żeby zagłuszyć potrzebna będzie dwucyfrówka i kolejne 10:0 na NT w tym roku...Miałem w trójce MVP dać Wajdę - do 55 minuty był jak skała, świetne ustawianie się, bardzo dobry odbiór i do tego nie do przejścia, ale na trzy ostatnie zmiany to lepiej gdyby już nie wjeżdżał, no i stwierdziłem, że Leniusowi dam punkt. Miał dobre zawody dziś - ten gość jest naprawdę ok, ale Patryk dał 55 minut naprawdę świetnej gry - za 60 takich minut z zespołem z czuba PLH dam 3 pkt MVP, bez goli a nawet asyst, brawo Patryk! Jak się okaże, że tyle lat tworzyliśmy czołowego obrońcę PLH, Rudek ustawiał chłopaka w parze z najlepszymi i teraz ktoś z nim zapomni przedłużyć umowę to będzie gnój - po co my czekamy do końca sezonu - już rozmawiać i podpisywać!!!! Defensorów w PLH jest zatrzęsienie, a już tak młodych a doświadczonych i z perspektywami, do tego w znacznej mierze tu ukształtowanymi to szczególnie mnóstwo...
Podziwiam byłych i obecnych, dwie tercje ludzi budzić. Tak ponoć im dopingu brak.
DANIEL LASZKIEWICZ
Gratulacje za zwycięstwo.
Wszystko było całkiem sympatycznie, tylko zegar (te trzy kary dla nas, w tym samym czasie) mnie lekko zeschizował. Niby miejsce na trzy kary jest, a wyświetlić się ich nie da, tak żeby jedna była odłożona.... Auuuuu.... Chyba w Chinach na wyprzedaży ten zegar kupiony, albo instrukcja po chińsku :)
Może mi już pamięć szwankuje, ale był kiedyś problem z wyświetlaniem kar 2+2 min. A jakiś czas później na jednym meczu wyświetlono jednak prawidłowo taką karę (?)....
A mi się podobało stwierdzenie spikera : "...zegar w [b]naszym mieście[/b] nie pokazuje..."
ten gość co wtedy wyświetlił po prostu nie wiedział, że się nie da - zapomnieli mu powiedzieć...
Wina zegara w tym żadna, jest ona za to po stronie obsługi.
Piotrowski - złoto, Prokop - super bomba, forma idzie w górę, brawo chłopaki - wszyscy !!! :)
tak na spokojnie:
- dobra gra pressingiem, w pierwszej tercji naciskaliśmy już na ich tercji jak za najlepszych czasów
- trzeba popracować nad zmianami, należały nam się trzy kary techniczne minimum, pierwsza, najbardziej ewidentna już po półtorej minuty gry, kiedy Prokop będąc pod ławkami kar zorientował się, że jest szósty i zapieprzał do boksu, na szczęście zjechał zanim sędziowie się zorientowali (swoją drogą żenówa panie liniowy, naprawdę żenówa, gość pod nosem panu zasuwa do boksu i widać, że sp...la bo coś jest nie halo, a pan do 6 policzyć nie umiesz) i na dobrą sprawę gdybyśmy dostali 2 minuty to gralibyśmy w osłabieniu i pierwszej bramki by nie było (padła chyba z 10 sekund po teoretycznym zakończeniu tej kary, no ale wiadomo, że wszystko by szło inaczej)
- w ogóle koncentracja do poprawy - na coś takiego jak przy drugiej i trzeciej bramce dla Sosnowca nie można sobie pozwolić w ważnych meczach, zwłaszcza żal drugiej bramki - na gola czasem trzeba ciężko harować przez pół godziny i frajerstwem jest dać sobie walnąć zaraz po buliku, bo 3 sekundy do końca i chwilę temu strzeliliśmy, więc już mamy luz
- Radzik trochę pluł krążkami, ale w takim meczu może mieć większy luz
- Martynowski to człowiek w koszulce i łyżwach na ten moment, ale na pewno kiedy będzie trzeba to się obudzi
- komentator (ma status sędziego?) do wymiany szybszej niż zegar - na co on ludzi zaprosił? Jak ktoś ma trochę lat i nie korzysta z netu, a są pewnie tacy, to teraz będzie sprawdzać nie wiem gdzie kiedy jest następny mecz... chyba na telegazecie. Jak się czegoś nie wie, to się nie pieprzy trzy po trzy, zegarowi natomiast dać szansę - sprawdzić instrukcję obsługi, i jeśli żeczywiście jest lewy (choć wątpię żeby ktoś produkował zegary hokejowe bez tak podstawowej funkcji) to zlecić jakiemuś zdolnemu informatykowi z Comarchu przeprogramowanie (w sumie można i mało zdolnemu - podejrzewam, że to łatwa sprawa jest, jak ktoś wie o co chodzi)
- nieuznana bramka dla Sosnowca - sprawa prosta i ewidentna, sędzia zrobił co zrobić musiał, ale wyobrażam sobie mecz na styku w play off i taką decyzję przeciw gospodarzom, chyba by trybuny oszalały, swoją drogą: 1) czemu Radzik nie dostał dwóch minut? 2) czy kiedyś z tym słupkiem ktoś coś w końcu zrobi? chyba ze trzy lata się już z tym bujamy...
- jeśli w 60 minucie gość wyjeżdża sam na sam i 3 metry przed bramkarzem jest z tyłu faulowany przez co nie może oddać strzału, a sędzia nie daje karniaka, to się zastanawiam za co by dał?
- to już szósty rok i dalej mi żal za Karelem, co to za pijany debil (bo tak trzeba powiedzieć wprost) zaczął go wyzywać jak siedział na karze? faul nie był jakiś brutalny, tylko normalny, wynikający z gry, więc o co kaman?
- warta podkreślenia postawa Dvorzaka - cały mecz w dwóch formacjach
- że plajtujący po wyczynach Bernata Sosnowiec przywozi cztery pełne formacje i nas krew zalewa jak to widzimy to nie wspomnę już nawet, bo co mecz to przerabiamy, kto by nie przyjechał...
Zółta Kaczka napisał: punkt ostatni - by nie cytować
Ma dojść takich dwóch, więc problem z ilością zmierza ku końcowi.
Czy i jak się dowiesz kim są tak z nazwiska, to czy będziesz
szczęśliwy ? - wątpie. Nie mogę podać z przyczyn wiadomych, choć
zasłyszanych. Dyskreacja wobez przekażnika zobowiązuje. Informacja
tylko po to, by trochę poprawić humor.
Optymiści na górze, pesymiści gdzieś się pochowali , czyli kilka uwag
w ich zastępstwie. Takie gdybanie bo nigdy dobrego nie jest za wiele.
Była gadka o potrzebie stworzenie II silnej piątki z tych co teoretycznie
z racji potencjału na to zasługiwali. Trener zrobił swoje, porozrzucał na
wszystkie formacje i na dzień dzisiejsza On ma rację. A mnie dalej
nurtuje pytanie dlaczego np. Sucharski i Chmielewski grają poniżej
swoich możliwości. Ze grają poniżej / jaki ten poziom skoro nikt np
Sucharskiego nie widział/ i skąd taki wniosek. Widać wyrażnie ,że do
jego " kanadyjskiego" sposobu grania nie leży mu partner ze środka. I co
do sposobu , jak i jakości grania. To go ogranicza, nie pozwala rozwinąc
skrzydeł. A dowody : musiałbym wlec i wlec temat. Chmielewski też
problemik. Ale innego gatunku. Nie jest dość dobrze przygotowany, dużo
też musi się jeszcze uczyć, ale winno z meczu na mecz być tylko
lepiej.
Posłużyłem sie tylko tymi dwoma nazwiskami, po to by podkreślić ile
w drużynie jest jeszcze uśpionych argumentów , a krytyki chyba nie
za wiele.
pzdr
wierzę, że jednym z nich jest Kapica, drugi liczę, że też dobry Polak (przynajmniej z paszportem), a jeśli zagraniczny to baaardzo znaczące wzmocnienie, podaj chociaż termin kiedy możemy się spodziewać... na derby z NT możliwe?
Chyba odetne sobie żródłó. No ale cóż.
Obaj z Krynicy.
pzdr.
dobra, no to żeby nie było, że powiedziałeś, że Dubel i Cieślicki, to pamiętajmy, że z Krynicy np. Grześ Pasiut pochodzi, a powiedziałeś tylko że z Krynicy, ale nie czy pochodzą czy tam grają :)
Co do Chmielewskiego, to warto aby ktoś mu napomknął (może kapitan), że jak kibic robią lokomotywę z hokeistami po meczu, to nie poczekać do końca, a nie jwszcze w trakcie odwracać się plecami i zjeżdżać. Chyba, że bardzo musiał :)
Dociekliwy kibic wszystko dostrzeże :)
Odnośnie zegara....sterowanie jest bodajże z koszykówki przerabiane na hokej, a wszystko w ramach przetargu i tu wielkie "brawa" dla nadzorującej przetarg jednostki miejskiej ZIS.
Cieślicki , a drugi to naprawde nie wiem.
Napastnik-boczny i słyszałem pierwszą z nazwiska
literę.
pzdr.
Ale trzecią kare mozna wyświetlić nie?
Jeśli wygramy z Sanokiem i Tychami wtedy nawet z wielką radoscią przywitam nowych, nawet ,,Katechetów'' jesli nie wygramy z Sanokiem i Tychami to tez ich przywitam ale bez euforii bo potrzebujemy po prostu ludzi do gry w hokeja w Cracovii !!a jesli chodzi o wzmocnienia to najbliszy mecz z Sanokiem powinien pokazać kogo potrzeba ?!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)