Sto lat !!!.
-
-
Zagłębie Sosnowiec vs Cracovia | Wtorek, 25.10.2011, godz. 18:00
Najlepszego Nicolas!!!!
Sytuacja z porównaniem ilościowym składu dowodzi dwóch rzeczy:
1. Nasze Władze wciąż mentalnie przebywają w okresie 2006-2008 i nie dostrzegają, że otoczenie i realia się zmieniły
2. Wciąż jednak jesteśmy do przodu jeśli chodzi o jakość i naprawdę niewiele trzeba, aby znów być zespołem nr 1 i wyrastać ponad tą ligę w sposób bezdyskusyjny (ale to obawiam się, że dopiero w sezonie 2012/13)
Oby chociaż w tym sezonie 2012/2013 - bo przy ewentualnej klapie w tym sezonie Filipiak uzna że mu się samograj wyłączył. A jako (niestety) dyletant w zarządzaniu klubem sportowym nic nie potrafi zrobić sensownego, zostanie tylko ślizgawka.
Pobudka Panie Filipiak! Chcę Panu przypomnieć że na tej równi pochyłem staczamy się juz niestety ruchem jednostajnie przyśpieszonym, ruch jednostajny został odesłany do lamusa, nie mówiąc juz o tym, że równię pochyłą sam Pan nam podstawił zamieniając ją z dobrą poziomą platformą.
Ostatni dzwonek na przebudzenie. Z jedna piątką nic wielkiego nie ugramy. Musi być conajmniej druga strzelba na poziomie Laszkiewicza lub Kostucha. Aktutualnie druzyny z czołówki juz wiedzą że wystarczy zagrać tak żeby tylko wybić z uderzenia naszą I piątkę i zawodnicy przeciwnika wychodząc na naszą I piątkę maja tylko nie stracić bramki grać destrukcyjnie, nie przejmując sie tym że sami nic nie strzelą.Bramki strzelą ich koledzy z piątek II i III.
To takie oczywiste Panie Filipiak! Czekamy na dobre decyzje.
Forumowiczowi [b][u][i]rafalo[/i][/u][/b] po wygranych meczach blokują dostęp do internetu. Ciekawy przypadek. ;)
Wszystko się wali w tych Stanach
:D:D:D
Nawet jak obecny sezon okaże się spalony, to władze wrócą po rozum do głowy. Podobnie było w sezonie 2006/07, po którym wyciągnęli wnioski. Wtedy jednak transfery były bardziej owocne, tylko mniej trafione o ile pamiętam. Kupili dużo zagranicznych zawodników, którzy nie pomogli utrzymać majstra. W następnym sezonie już udało się powrócić na tron.;)
Ja bym tak łatwo nie odpuszczał jeszcze tego sezonu w sumie do szczęscia nam raczej dużo nie barkuje trzeba tylko zbudować druga mocną piatkę ,fakt ze trzeba po prostu kupić jeszcze kogoś na wzór LL.czy Kostucha czyli mówiąc inaczej pewniaka !!!Reasumując 2-3 zawodników w tym jednego z górnej półki i walczymy o bardzo wysokie cele.Ciekawe co z Sucharskim bo ostatnio z każdym meczem jakby coraz mniej widoczny ?Po tym zawodniku spodziewałem się znacznie więcej ?!
Ja sezonu jeszcze nie skreślam, jako kibic wierze do końca, że mierzymy w najwyższe cele. Poza tym jako sympatyk hokeja, wolę taki sezon, w którym trzeba troszkę powalczyć, a nie "kosić" prawie wszystkich równo. Przynajmniej sezon bardzo ciekawy i wyrównany, jak do tej pory.
oczywiście dziękuje że nie tylko ja widzę iż w Kanadzie nie ma internetu jak wygrywamy... nie uwziąłem sie na gościa tylko zobaczyłem pewną ordynarną patologię !
o to zawodnicy przyjeżdżają, jak widać na wakacje fundowane przez MKS Cracovia i zamiast zapierdalać aby zdobyć miejsce w drużynie to skarżą się swojemu menadżerowi a ten zamiast ich zmobilizować do pracy i znając realia Cracovii i cv trenera, zaufać jak np. Besch, to postanowił zdeprecjonować to co Cracovia ma w hokeju najlepsze czyli warsztat trenera Rohacka i bronic swoich podopiecznych dając im alibi do dalszego plażowania...
zgadzam sie tezami iż mamy tylko jeden atak ale nie zgadzam sie że wykreowanie drugiego wystarczy do gry o majstra, trzeba koniecznie wykreowac lub dokupić drugi atak oraz trzeci a czwarty to mozna w grudniu zorganizować jak wróci, mam nadzieje nasz Kapitan,
popieram głosy iz sezon jeszcze nie jest stracony, wymaga to aby zawodnicy słabo przygotowani do sezonu zapierdalali na treningach, drobnych wzmocnień personalnych i dobrej premii za Majstra, podobno Tychy mają 1,0 MPLN za Majstra ! i wierzę że mamy szansę na Majstra !
PS 1 wg mojej wiedzy nieprawdą jest iz MKS Cracovia oficjalnie zgodził się na miesięczną zwłokę Martynowskiego w przylocie do Polski na letnie przygotowania, nie ma żadnego aneksu do kontraktu tego zawodnika zmieniającego ten termin czytaj ani Tabisz ani Profesor nic o tym nie wiedzą, więc nie wiem jak klub wyraził zgodę na późniejszy przyjazd Rafała, rozumiem że nie robił tego np. trener, trener w naszej sytuacji kadrowej jest zakładnikiem zawodników i co najwyżej może ich... prosić, aby mocno trenowali i dobrze grali,
PS 2 trener Rohacek nie rozmawia ze mną na temat drużyny, zawodników i sytuacji w klubie odkąd wie że piszę na forum i dlatego nic nie wiem o tym iż Rafał Martynowski ma najlepsze testy wydolnościowe, pozostał mi tylko śmiech trenera, który naprawdę nie wiem co znaczył,
PS 3 nie zgadzam sie Revenatorze z tezą że wszyscy nowi nic nie grają, Besch naprawdę sobie nieźle radzi (aczkolwiek jego błedy w Tychach były zaskakujące), Immonen wg mnie z urzędu jest jednym z najlepszych zawodników tej drużyny i to często widać, najwiekszy dramat jest z Martynowskim, Sucharskim, Leniusem i Chmielewskim ( kolejność nazwisk przypadkowa) i albo goście będą zapierdalali albo zagrają V kolumnę,
PS 4 MPiotrowski chyba zbiera się do lotu, nie komentuję postawy Wilczka bo chyba wolę Dulka z muzeum... to co Wilczek odwala to jest skandal ( zaznaczam iż moja wiedza to stan z ostatniego meczu w Tychach)
klekot Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> oczywiście dziękuje że nie tylko ja widzę iż
> w Kanadzie nie ma internetu jak wygrywamy... nie
> uwziąłem sie na gościa tylko zobaczyłem pewną
> ordynarną patologię !
> o to zawodnicy przyjeżdżają, jak widać na
> wakacje fundowane przez MKS Cracovia i zamiast
> zapierdalać aby zdobyć miejsce w drużynie to
> skarżą się swojemu menadżerowi a ten zamiast
> ich zmobilizować do pracy i znając realia
> Cracovii i cv trenera, zaufać jak np. Besch, to
> postanowił zdeprecjonować to co Cracovia ma w
> hokeju najlepsze czyli warsztat trenera Rohacka i
> bronic swoich podopiecznych dając im alibi do
> dalszego plażowania...
> zgadzam sie tezami iż mamy tylko jeden atak ale
> nie zgadzam sie że wykreowanie drugiego wystarczy
> do gry o majstra, trzeba koniecznie wykreowac lub
> dokupić drugi atak oraz trzeci a czwarty to mozna
> w grudniu zorganizować jak wróci, mam nadzieje
> nasz Kapitan,
> popieram głosy iz sezon jeszcze nie jest
> stracony, wymaga to aby zawodnicy słabo
> przygotowani do sezonu zapierdalali na treningach,
> drobnych wzmocnień personalnych i dobrej premii
> za Majstra, podobno Tychy mają 1,0 MPLN za
> Majstra ! i wierzę że mamy szansę na Majstra
> !
>
> PS 1 wg mojej wiedzy nieprawdą jest iz MKS
> Cracovia oficjalnie zgodził się na miesięczną
> zwłokę Martynowskiego w przylocie do Polski na
> letnie przygotowania, nie ma żadnego aneksu do
> kontraktu tego zawodnika zmieniającego ten termin
> czytaj ani Tabisz ani Profesor nic o tym nie
> wiedzą, więc nie wiem jak klub wyraził zgodę
> na późniejszy przyjazd Rafała, rozumiem że nie
> robił tego np. trener, trener w naszej sytuacji
> kadrowej jest zakładnikiem zawodników i co
> najwyżej może ich... prosić, aby mocno
> trenowali i dobrze grali,
> PS 2 trener Rohacek nie rozmawia ze mną na temat
> drużyny, zawodników i sytuacji w klubie odkąd
> wie że piszę na forum i dlatego nic nie wiem o
> tym iż Rafał Martynowski ma najlepsze testy
> wydolnościowe, pozostał mi tylko śmiech
> trenera, który naprawdę nie wiem co znaczył,
> PS 3 nie zgadzam sie Revenatorze z tezą że
> wszyscy nowi nic nie grają, Besch naprawdę sobie
> nieźle radzi (aczkolwiek jego błedy w Tychach
> były zaskakujące), Immonen wg mnie z urzędu
> jest jednym z najlepszych zawodników tej drużyny
> i to często widać, najwiekszy dramat jest z
> Martynowskim, Sucharskim, Leniusem i Chmielewskim
> ( kolejność nazwisk przypadkowa) i albo goście
> będą zapierdalali albo zagrają V kolumnę,
> PS 4 MPiotrowski chyba zbiera się do lotu, nie
> komentuję postawy Wilczka bo chyba wolę Dulka z
> muzeum... to co Wilczek odwala to jest skandal (
> zaznaczam iż moja wiedza to stan z ostatniego
> meczu w Tychach)
No cóż Klekot tak się rozklekotał że chamstwem trochę zaleciało. Jak już napisałem na tematy zespołu już się nie będę wypowiadał,ale dzis jeszcze pare ostatnich słow Klekotowi napisze. Napisałem prawdę i pewnie mógłbym jeszcze długo pisać, ale jak widać to nie ma sensu. Klekot powtarza te same opinie, o testach wydolnościowych, i terminie powrotu Rafala,itd.itd.itd. Myslisz ze duzo wiesz? Ale to co piszesz to widac ze g..no wiesz. Wiedziales ze chlopaki mieli opcje na drugi rok swego kontraktu? Biegnij do Rudiego o potwierdzenie,jusz sie raz z ciebie śmiał. Zapamientaj tez jedno ze kondycja to nie tylko najważniejsza rzecz w hokeju,psychika jest jeszcze ważniejsza. No cóż RUDI i asystent Rudiego KLEKOT wie lepiej
. Ja napisałem prawdę, Klekot pisze że nie wierzy. No cóż jak ma kryzys wiary to pędem do kościoła, ja z pewnością nic na to nie poradzę. Życzę zaciętego kibicowania, choć dobrze by było żeby zawodnikom kibicować. NAWET SAMI SIE O TO PROSZA.I choć trochę się przyjrzeć więcej niż jednemu meczowi, bo tylko jak się śledzi mecze przez dłuższy czas można rozsądne wnioski wyciągnąć, ale przepraszam jak się ma genialnego trenera to nic nie trzeba jego geniusz wszystko załatwi. Czego Klekotowi szczerze życzę. Na szczęście na Cracovii się świat nie kończy i są inne kluby zainteresowane zawodnikami z Płn. Ameryki i tam nie będą ich niszczyć . Powodzenia wszystkim.
Panie rafalo, forum nie jest miejscem na dyskusję o rzekomych pretensjach zawodników i rzekomej nieudolności trenera.
Swoją drogą nie widzę w poście klekota niczego, co by zalatywało chamstwem, w przeciwieństwie do Pańskich postów. Myślę, że właściwym adresatem zastrzeżeń jest zarząd klubu, który będzie miał pełną możliwość zweryfikowania Pańskich zarzutów.
rmszar Napisał(a):
> Panie rafalo, forum nie jest miejscem na dyskusję
> o rzekomych pretensjach zawodników i rzekomej
> nieudolności trenera.
>
> Swoją drogą nie widzę w poście klekota
> niczego, co by zalatywało chamstwem, w
> przeciwieństwie do Pańskich postów. Myślę,
> że właściwym adresatem zastrzeżeń jest
> zarząd klubu, który będzie miał pełną
> możliwość zweryfikowania Pańskich zarzutów.
Znaczy się rmszarze tu zarówno
i mój stary dobry znajomy Klekot
i kompletnie mi nieznany Rafalo
ZDECYDOWANIE PRZEGINAJĄ wywlekając na zewnątrz takie wewnętrzne sprawy.
Z takiego "wywalania do netu" nigdy nic dobrego dla Pasów nie wyniknie.
klekot Napisał(a):
> PS 3 nie zgadzam sie Revenatorze z tezą że
> wszyscy nowi nic nie grają, Besch naprawdę sobie
> nieźle radzi (aczkolwiek jego błedy w Tychach
> były zaskakujące), Immonen wg mnie z urzędu
> jest jednym z najlepszych zawodników tej drużyny
> i to często widać, najwiekszy dramat jest z
> Martynowskim, Sucharskim, Leniusem i Chmielewskim
> ( kolejność nazwisk przypadkowa) i albo goście
> będą zapierdalali albo zagrają V kolumnę,
ok zgoda ze nie grają zle , problem dla mnie w tym ze jak przyjdzie cięzki mecz z Sanokiem czy Tychami(ostatni mecz w Tychach gramy w przewadze i sa na lidzie Besch i Immonen i tracimy gola ,dla mnie to był decydujący moment meczu ktory przegralismy !!)to oni czyli Besch,Immonen czy Sucharski ,powinni brać na siebie odpowiedzialność główną za wynik.Powiem tak ze jak grali pierwsze mecze to byli ok .teraz niby ok ale chciałbym by w ważniejszych meczch Cracovii pokazali wiecej !!Mimo takiej oceny uważam ze są beż wątpienia najlepsi obrońcy w Cracovii a i w PLH tez czołówka
druga sprawa klekot Napisał(a):
>zgadzam sie tezami iż mamy tylko jeden atak ale nie zgadzam sie że wykreowanie drugiego wystarczy do gry o majstra, trzeba koniecznie wykreowac lub dokupić drugi atak oraz trzeci a czwarty to mozna w grudniu zorganizować jak wróci,
Raczej przy takich oszczędnosciach w klubie wątpliwe by sternicy poza wybudowaniem drugiej odpowiedniej piatki chcieli to samo uczynić z trzecim czy czwartym ???.Poza tym jestem niemal przekonany ze trzecia czy czwarta piatka już jest trzeba czasu i dobrych ustawień w nich !?w koncu ponad polowa druzyny to Mistrzowie Polski !!
sorry revenatorze rozumiem teraz twój tok myślenia, masz rację III i IV atak już w klubie jest i faktycznie jak potrenują (czas) to będą jak znalazł a trzeba wymyśleć/ kupić/ pozyskać drugi atak patrz jakość graczy - pełna zgoda nie zajarzyłem od razu jeszcze raz szacun za trafne czytanie hokejowej rzeczywistości w pełni sie zgadzam... choć generalnie kadrę mamy za słabą ilościowo i praktycznie trener jest zakładnikiem zawodników bo co im moze zrobić jak słabo grają ? może prosić aby lepiej grali ! jak ich mocno opierdoli to zawodnicy przegraja parę meczy i zwolnia trenera ! jaja ale takie sa realia ! zero konkurencji, zero rywalizacji i fatalny zbieg okoliczności : wyjazd Kostucha ( czy ktos z nim gada aby przyjechał na play off? wątpię ), dyskwalifikacja Daniela i kontuzja Bieli...
rafalo Napisał(a):
> Wiedziales ze chlopaki mieli opcje na drugi rok swego kontraktu?
> Biegnij do Rudiego o potwierdzenie,jusz sie raz z
> ciebie śmiał. Zapamientaj tez jedno ze kondycja
> to nie tylko najważniejsza rzecz w
> hokeju,psychika jest jeszcze ważniejsza. No cóż
> RUDI i asystent Rudiego KLEKOT wie lepiej
> . Ja napisałem prawdę, Klekot pisze że nie
> wierzy. No cóż jak ma kryzys wiary to pędem do
> kościoła, ja z pewnością nic na to nie
> poradzę. Życzę zaciętego kibicowania, choć
> dobrze by było żeby zawodnikom kibicować. NAWET
> SAMI SIE O TO PROSZA.I choć trochę się
> przyjrzeć więcej niż jednemu meczowi, bo tylko
> jak się śledzi mecze przez dłuższy czas można
> rozsądne wnioski wyciągnąć, ale przepraszam
> jak się ma genialnego trenera to nic nie trzeba
> jego geniusz wszystko załatwi. Czego Klekotowi
> szczerze życzę. Na szczęście na Cracovii się
> świat nie kończy i są inne kluby zainteresowane
> zawodnikami z Płn. Ameryki i tam nie będą ich
> niszczyć . Powodzenia wszystkim.
Panie "rafalo", to zabieraj Pan Martynowskiego do innego klubu, zobaczymy, czy ktoś go zechce w obecnej dyspozycji!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)