[url=http://www.pasy.tv/jurij-szatalowa-zapowiedzial-rezygnacje/]pasy.tv[/url]
Jurij Szatałow zapowiedział rezygnację
-
-
ZWOLNIĆ JURIJA TAK/NIE.
TAK ale to juz wszystko jest późno..Zmiana była potrzebna przed przerwą na reprezentacje.Żeby nowy szkoleniowiec miał 2tyg. na poznanie drużyny i wprowadzenie niezbędnych zmian.Co teraz ktoś nowy zrobi,w środe PP w sobote kolejny mecz wyjazdowy.W tym momencie NIE , Jurij zrób rozpierduche w szatni jak Kazek Węgrzyn.Albo ich ustawisz do pionu albo na mecz z Kolejorzem chce widzieć nowego szkoleniowca.
Po tym co oglądałem dzisiaj nie ma innego wyjścia - trener nie wie jak rozwiązać problem, nie ma żadnego pomysłu na zespółp, a piłkarze go nie słuchają i mają głęboko w du... Nie rozumiem ludzi, ktorzy po takim fatalnym początku sezonu chcą dalej trzymać Szatałowa - gość miał rok by pokazać swoje umiejętności i tego nie zrobił więc tym bardziej nie zrobi tego teraz. Pomyślcie co byście czuli na miejscu zawodników gdybyście widzieli i słyszeli ze trenera nie ma żadnego planu i nie wie co robić??? Co do giełdy trenerów już kiedyś się wypowiedziałem, że najlepszy według mnie byłby Pasieka bo za jego kadencji Arka chociaż nie traciła bramek i utrzymała się w Ekstraklasie a przejmował ją po 4 kolejkach z zerem na koncie. Myślę, że to dobry kandydat na ratownika bo takiego nam teraz potrzeba.
Szatalow nie zlozyl rezygnacji, powiedzial ze musi miec 2-3 dni do namyslu i porozmawiac z Filipiakem. Aczkolwiek to troche jak ze zrywaniem z dziewczyna ... jak sie jej powie " ej potrzebuje 3 dni do namyslu czy z toba zerwac ". Dziewczyna z klasa sama by odeszla po takich slowach, wiec chyba nie ma co trenera trzymac na sile po takich deklaracjach.
Jak miała dzisiaj wyglądać Pana (Niedzielana) współpraca z Koenem van der Biezenem? Mieliście grać poziomo, czy jeden za plecami drugiego?
- To już nie ma co mówić, jakie były założenia, skoro ich nie realizujemy. Jesteśmy na razie słabi i tyle.
Albo sie Niedzielanowi nie chcialo gadac ...albo rzeczywiscie tych zalozen nie bylo wcale.
Jestem za tym zeby przyszedl nowy trener ...ale TRENER bo jesli ma przyjsc Kaczmarek, majeski czy Stawowy to juz wole Szatalowa, chociaz skoro tak go pilkarze bronia to cos musi byc na rzeczy ( chyba zbyt miekka reka do tych kopaczy )
Z 2 strony Szatalow zbudowal swoja druzyne. Nie zapominajmy ze oni graja ze soba praktycznie od 3 kolejki, ze sedziowie popelniali razace bledy, ze byly kontuzje, ze nie mamy Suvorowa.
Porownujecie druzyne Szatalowa do Ulatowskiego. Za ulatowskiego nie bylo niczego ... atak nie strzelal goli i kazda wrzutka konczyla sie strata gola bo obroncy kopali sie po czole a Cabaj nie umial zlapac pilki. Teraz wyglada to lepiej i zwalniajac trenera z nowym szkoleniowcem bedziemy zaczynac wszystko od poczatku.
Jeżeli Cracovia ma słabych zawodników w drugiej linii, którzy w żadnym meczu nie są w stanie zdominować przeciwnika, nie ma w tej formacji lidera środka pola, nie ma nikogo kto obsłużyłby napastników podaniami czy potrafił oddać celny silny strzał z daleka to choćby nie wiem jaki nowy trener przyszedł - to nic nie zmieni w grze ofensywnej zespołu.
A problem Cracovii jest większy w ofensywie z powodu braku drugiej linii niż w obronie, gdzie jeden błąd zawsze można zniwelować strzeleniem dwóch, trzech bramek (na co obecnie nie ma co liczyć).
[b]Bardziej grę Cracovii mogłoby poprawić sprowadzenie do drugiej linii jakiegoś wolnego zawodnika niż zmiana trenera![/b]
Jestem wręcz przerażony umysłową ciasnotą wielu z naszych kibiców. Tak, piszę to do wszystkich z Was, którzy uważają, że problem naszego klubu leży w szkoleniowcu. Po prostu w głowie mi się nie mieści, że można być aż tak ograniczonym umysłowo.
.
farciarz2, wiemy ze nasz problem leży w drugiej linii, nie ma sensu zaśmiecać kolejnego wątku.
Aston, wiemy gdzie leży problem, ale to, że są osoby nawet gdyby to były jednostki, które uważają że winą są decyzje trenera, to trzeba ich uszanować. Bo widać było dzisiejsze zmiany i ławka dla Cahalona były kompletnie bez sensu.
RAZEM przeciwko systemowi :)
Ja nie szanuję nikogo, kto szkodzi naszemu klubowi, nawet jeśli robi to z własnej głupoty.
PS. Mnie kompletnie nie interesuje, czy Szatałow popełnił dzisiaj jakiekolwiek błędy,a także, czy Szatałow w ogóle jeszcze będzie naszym trenerem. To jest zastępczy temat i rozmywanie głównego problemu.
Aston zlituj się... to, że ktoś uważa, że należy pozbyć się Szatałowa nie znaczy, że ten ktoś szkodzi klubowi. Zwłaszcza, że mamy 2 punkty po 7 meczach.
Oczywiście, problemem głównym jest Tabisz.
I oczywiście, za Szatałowa przyjdzie inny Szatałow.
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jestem wręcz przerażony umysłową ciasnotą
> wielu z naszych kibiców. Tak, piszę to do
> wszystkich z Was, którzy uważają, że problem
> naszego klubu leży w szkoleniowcu. Po prostu w
> głowie mi się nie mieści, że można być aż
> tak ograniczonym umysłowo.
To, że klub jest źle zarządzany to jedno. Oczywiście że inni są lepiej poukładani. Oczywistym jest też, że wymiany zawodników i trenerów też nic nie dały. W efekcie 4 sezon mamy to samo.
Czy trenera zwolnić, czy nie? Jak napisałem wcześniej, jeżeli ma to być któryś z Polskich bezrobotnych trenerów to NIE. Inna sprawa, czy sama zmiana zarządzającego (w imieniu prezesa) coś zmieni? Nowy człowiek, jeżeli się go doczekamy, nie będzie czarodziejem. Piszę to po to aby uzmysłowić, że czeka nas, mam nadzieję, ciężki czas zmian.
[b]TAK[/b]
Jim, niepokojące na ewentualną dalszą współpracę są różnice zdań na konferencji po meczu :
Jurij : drużyna nie ma lidera, który krzyknie
Nowotczuński : liderem takim jest Radomski
Nowotczyński w innym wywiadzie o odejściu trenera : kapitan schodzi z okrętu ostatni.
Po tych paru słowach widać, że i w drużynie coś nie iskrzy, zeJuri stracił panowanie nad "pojazdem" Zupełnie nie rozumiem słów Nowotczyńskiego. Schodzi jeden kapitan, wchodzi drugi i stara się wyprowadzić okręt. Natomiast z jego słów wynika, ze katastrofa jest nieunikniona :(
czy Juri musi odejść? TAK
czy Tabisz musi odejść? TAK
jedno drugiego, Aston, nie wyklucza. obaj sobie nie radzą i obaj powinni dostać wolne.
to, że Tabisz jest be, nie znaczy, że Szatałow jest cacy. to jest myślenie typu "nie lubię PiS, więc głosuję na PO" (albo na odwrót).
powinien przyjść nowy prezes, który sobie dobierze nowego trenera.
Jak dla mnie cieżka sprawa bo nie wiadomo czy nowy trener coś ruszy.. Zagraniczny z doświadczeniem tak a co jak trafimy na jakiegoś kolejnego Pana z Wąsem??
wróbelki ćwierkają,że może być deal na linii Kraków-Lubin...oby nie
TAK!!!! zaraz będzie za późno....;(
Jurij TAK!!!!
Tabisz spier...!!!!!
W sumie to nie wiem. Patrząc na poprzednich trenerów i trzy poprzednie sezony to trener jednak nie ma większego znaczenia. Wcześniej uważałem, że piłkarze źli, że trenerzy źli. To jest gówniane zarządzanie klubem.
NIE - bo trener nie ma większego znaczenia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)