Hmm patrząc na terminarz, to Lechia łatwego go nie ma, ale sądzę, że z 5pkt. zrobią (choć wszyscy wiemy jaka ta nasza liga jest... ;) ). Ważny będzie mecz z Lubinem, bo tu chyba Lechii najłatwiej będzie o te 3 oczka (przynajmniej teoretycznie), jeśliby przegrali, to... No, dobrze nie róbmy sobie zbyt wielkich nadzei ;) Powiedzmy tak: po wczorajszym szanse jakieś jeszcze są, tli się mała iskierka nadziei, ale nie ma co robić wielkiego ciśnienia. Wygląda na to, że potrzeba będzie mieć 29-30pkt. by się utrzymać, czyli jeszcze wygrać 3 mecze, bardzo ciężka sprawa. Zobaczymy co nasi pokażą w Warszawie, jakby tam wyrwać 3pkt., to jak to leci w piosence: "wszystko się może zdarzyć" ;)
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
Mnie się marzy końcówka horror z happy endem, czyli wyprzedzamy w przedostatniej kolejce ŁKS w tabeli, a w ostatniej kolejce wygrywamy w Bełchatowie, czyli ŁKS i Gks Bełchatów spada ;].
żeby Cracovia się utrzymała , to nie tylko musi zdobywać punkty , ale też inni muszą te punkty tracić
a z tego co widać , juz się zaczynają "kolejki cudów" i zaraz zobaczymy jak pięknie będą punktować ŁKS , Bełchatów i Lechia
Jeśli tak będzie to trudno. My juz mieliśmy swoje cuda i nie będzie nie sprawiedliwością żeby inni też mieli coś od życia :)
święty Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> żeby Cracovia się utrzymała , to nie tylko musi
> zdobywać punkty , ale też inni muszą te punkty
> tracić
> a z tego co widać , juz się zaczynają "kolejki
> cudów" i zaraz zobaczymy jak pięknie będą
> punktować ŁKS , Bełchatów i Lechia
Hmm skoro Święty wypowiada się na temat cudów, to musi mieć jakieś informacje z góry ;) Tak więc nici z utrzymania :) A tak na serio to oczywiste, że inni muszą te punkty tracić. Czy potracą, czy nie, no cóż my już nie mamy nad tym kontroli. Pożyjemy zobaczymy. Lechia ma ciekawe trzy mecze: Legia, Ruch, Śląsk, gdzie wątpię by ktoś z tej trójki odpuścił.
A mnie się tak marzy, aby Cracovia znowu zagrała na nosie tym wszystkim "pseudoekspertom" wypowiadającym się w prasie o naszym nieuchronnym spadku i na złość się utrzymała.
moje typy w walce o utrzymanie
Polonia Warszawa - Cracovia 3:1
Cracovia - Widzew Łódź 3:1
Wisła Kraków - Cracovia 3:1
Cracovia - Ruch Chorzów 1:3
GKS Bełchatów - Cracovia 1:3
Śląsk 1-0 Bełchatów ... Ale Gks ładnie grał i karnego zmarnowali..
Polecam wpis:
http://pieknikawalerowie.blox.pl/2012/04/Pierwsza-jaskolka-wiosny-nie-czyni8230-ale-daje.html
Braknie Nam jednego meczu:( Bełchatów jest tak naprawde spadkowiczem, jak dla mnie oni nawet nie chcą sie utrzymać, spadną w następnym sezonie... Oni nie mają dla kogo ani po co grać w ekstraklasie, a drugą drużyną powinien byc ŁKS- w zasadzie pierwszą. Są to dwa kluby bez żądnych perspektyw, bełchatów na dodatek bez większej ilości fanów...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/kamil-kieres-na-pewno-utrzymamy-sie-w-ekstraklasie,1,5092844,wiadomosc.html
Żeby się nie przeliczył...
Red&White Napisał(a):
> Braknie Nam jednego meczu:( Bełchatów jest tak
> naprawde spadkowiczem, jak dla mnie oni nawet nie
> chcą sie utrzymać, spadną w następnym
> sezonie... Oni nie mają dla kogo ani po co grać
> w ekstraklasie, a drugą drużyną powinien byc
> ŁKS- w zasadzie pierwszą. Są to dwa kluby bez
> żądnych perspektyw, bełchatów na dodatek bez
> większej ilości fanów...
Piszesz tak jakby ŁKS miał fanów :D
W prasie pomorskiej przeczytałem parę tygodni temu analizę tego, co może się zdarzyć, w kontekście Lechii i jak to oni widzą. Było to zaraz po starcie i chyba zaraz po naszym meczu z nimi. Pal sześć te "analizy", wiadomo jak to media piszą. Nie sądzę, że u nich jest pod tym względem jakoś lepiej. Analiza obejmowała kluby zagrożone spadkiem, no i analiza naszego była taka, że Cracovia jest zaprawiona w bojach o utrzymanie się w ekstraklasie i dotąd, dopóki będzie miała matematyczne szanse, by się utrzymać, nie należy uznawać jej za spadkowicza. Duża w tym zasługa fanatycznych kibiców, którzy wspierają swoją drużynę nawet wtedy, gdy gra zupełnie beznadziejnie, a to - w chwilach próby - jest nie do przecenienia. :)
Innymi słowy mówiąc wspierajmy chłopaków i nie siejmy defetyzmu. Boją się nas! Te wszystkie Lechie i Bełchatowy mają świadomość, że dla nas to nie pierwszyzna i w graniu z nożem na gardle jesteśmy mistrzami tej ligi.
SnajpeR Napisał(a):
> http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/kamil
> -kieres-na-pewno-utrzymamy-sie-w-ekstraklasie,1,50
> 92844,wiadomosc.html
> Żeby się nie przeliczył...
Oby im się czkawką odbiło oddanie punktów Lechii!
Dzisiaj arcyważny mecz Łks - Widzew ... Trzymam kciuki za Widzew chodź czuje że b:)
Wolałbym być pewny utrzymania wcześniej, ale...
Mi się marzy taki scenariusz, że losy utrzymania będą się ważyć w ostatniej kolejce w meczu z Bełchatowem i strzelimy im bramkę w 90 minucie i wygramy, a tym samym utrzymujemy się w lidze :D
Mam nadzieje ze chlopaki dadzą rade ... jednak szanse sa bardzo niewielkie .. napewno bd lepiej ;d
Czemu niewielkie ?
Lechia gra:
Lech-wyjazd
śląsk-dom
widzew-wyjazd
legia-dom
ruch-wyjazd
więc sądze że mają trudniejszy terminarz niż my.
i kilka punktow wiecej.....
śląsk im się może podłożyć, w końcu gra tam sporo Polaków, którzy kumają czaczę, a do tego są dobrze tresowani przez wrocławskich kibiców. Reszta rzeczywiście wygląda na zerowy dorobek + może jeden punkt na widzewie. Najlżejszy terminarz zdaje się mieć Bełchatów, ale to w końcu polska liga więc nigdy nic nie wiadomo.
Łks:
gts w
korona d
ruch w
bełchatów d
jaga w
bełchatów:
jaga d
lubin w
korona d
łks w
Cracovia d
Jeśli wynik meczu z lubinem bedzie dla betonów niekorzystny to jesteśmy w lepszej sytuacji niż komukolwiek mogłoby się wydawać po tym co do tej pory graliśmy na wiosnę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)