pożyjemy ,zobaczymy , za 2 tygodnie będzie może pełna jasność w tym temacie
-
-
"Walka" o utrzymanie sezon 2011/2012 - spekulacje, analizy itd.
Aston1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Szkoda, że betony przegrały, bo znowu zaczyna
> się nieśmiały koncert życzeń/złudzeń.
>
> My do końca sezonu zdobędziemy góra 2-3 punkty,
> więc jak łatwo obliczyć, spadniemy nawet jeśli
> Lechia przegra wszystko do końca.
Dlaczego Ci tak szkoda ,że tak bardzo nielubiany na Kąłuży klub przegrał...
Walka o utrzymanie z Lechią jest o tyle ciekawa że 7/4 meczów które zostały do końca rundy gramy z tymi samymi zespołami.
Cracovia:
Lech(w)
Podbeskidzie(d)*
Polonia(w)*
Widzew(d)
Wisła(w)*
Ruch(d)
Gks(w)
Lechia:
Gks(w)
Zagłębie(d)*
Lech(w)
Śląsk(d)*
Widzew(w)
Legia(d)*
Ruch(w)
Bardzo podobny rozkład jazdy.Na koniec rundy okaże się która z tych drużyn jest lepsza piłkarsko i bardziej zasługuje na pozostanie w ekstraklasie.Murawa zweryfikuje wszystko,dlatego wstrzymał bym się jeszcze od wyzywania piłkarzy od pedałów bo walka będzie ostra do ostatniej kolejki,więc dosyć pierd... że spadniemy,zabawa się dopiero zaczyna :)
Tak na prawdę lechia może wszystkie mecze przegrać, tylko niech te panienki zaczną grać bo szansa jeszcze jest.
CRACOVIA - 27 na koniec.
- W Lech - ciężko o punkty
- D Podbeskidzie - mus 3
- W Polonia - ciężko o punkty
- D Widzew - mus 3
- W GTS - ciężko o punkty
- D Ruch - mus 3 ....chociaż ciężko
- W Bełchatów - 1
LECHIA - 26 na koniec.
- W Bełchatów - 1
- D Zagłębie - 1
- W Lech - 0
- D Śląsk - 1
- W Widzew - 1
- D Legia - 0
- W Ruch - 1
ŁKS - 25 na koniec.
- W Podbeskidzie - 1
- D Widzew - 1
- W GTS - 0
- D Korona - 1
- W Ruch - 0
- D Bełchatów - 1
- W Jagiellonia - 3
-------------------------
W tej kolejce puktowo się nic nie zmienia. Zainteresowane już tylko trzy drużyny, solidarnie dały dupy. Inni już się nie liczą.
A już wczoraj miałem poprosić iana o zweryfikowanie swoich wyliczanek i rozpisanie nowego scenariusza sztuki "Oszukać Przeznaczenie 4" wystawianej co dwa tygodnie przy ul. Kałuży 1, a także co jakiś czas wyruszającej w Polskę jako cyrk objazdowy.
A tu proszę - jest nowe zestawienie. Najbardziej podobają mi się założenia, że z Podbeskidziem i Ruchem zdobędziemy po 3 punkty, przechodząc dalej dobre jest też założenie, że betony nie wygrają żadnego meczu do końca rundy.
A to że po tej kolejce punktowo nic się nie zmienia to racja, ale my nie zajmujemy pozycji lidera żeby cieszyć się ze statusu quo i że to już jedna kolejka mniej.
Jak Filipiak spóźnia się z 3 milionową premią i skórokopy uradzili że jednak lecą z ligi, a mieliby jeszcze wygrać tylko jeden mecz, to niech to chociaż będzie wygrana w azylu.
oglądam teraz mecz Sandecja - Pogoń i w tamtym tygodniu też widziałem jakiś mecz i stan muraw w 1 lidze pozostawia wiele do życzenia może to przeszkadzać naszym gwiazdą w efektownej grze :D piłki też każda drużyna ma innej firmy więc też mogą narzekać, że np. w Stróży mają mniej dopompowane :D
ICHKERIYA Napisał(a):
> pożyjemy ,zobaczymy , za 2 tygodnie będzie może
> pełna jasność w tym temacie
Pełna jasność jest od wczoraj
dodo92 Napisał(a):
> oglądam teraz mecz Sandecja - Pogoń i w tamtym
> tygodniu też widziałem jakiś mecz i stan muraw
> w 1 lidze pozostawia wiele do życzenia może to
> przeszkadzać naszym [b]gwiazdą[/b] w efektownej grze :D
> piłki też każda drużyna ma innej firmy więc
> też mogą narzekać, że np. w Stróży mają
> mniej dopompowane :D
gwiazdOM
Zgłaszam postulat do autora tematu, o wykorzystanie sugestii Dejana i zmianę nazwy wątku na : "Oszukać przeznaczenie 4"
popieram, te rozpiski w ktorych przypisujemy sobie zdobycze punktowe zaczynaja byc zabawne i zalatywac sf
nie wiem po co ale spekuluję i teoretycznie mamy jeszcze szanse na utrzymanie,nie napiszę coś odkrywczego ale nie tylko ważne są mecze Cracovii ,ŁKS i Lechii ale też drużyn z którymi przyjdzie grać trójce zagrożonym spadkiem bo kto jeszcze walczy o utrzymanie , kto o puchary i mistrza a kto o czapkę gruszek i tu jest malutka szansa na utrzymanie .Może piłkarski poker nadal trwa a tylko kibice ......ech szkoda pisać.
Moja propozycja na temat: Walka o chociaż jedną wygraną w tej rundzie.
Ja uważam , że szanse to by nawet były i to spore,bo Lechia ma dość trudny terminarz, a ŁKS już raczej nie dychnie....... jest tylko jeden mały problem, my nie mamy drużyny, tylko zbieraninę kopaczy, która nie jest nas w stanie utrzymać w ekstraklasie.
Muszę niestety zweryfikować swój poprzedni plan dojścia do oszukania przeznaczenia, Żeby móc się dłużej łudzić zmieniam rozpiską na 3 mecze.:
- W Lech
- D Podbeskidzie
- W Polonia - ------- 6 punktów
- D Widzew -
- W GTS
- D Ruch - ------- 6 punktów
- W Bełchatów - mecz prawdy
Ale wygląda na to, że z Górnikiem przegraliśmy "walkę" o utrzymanie, a właściwie jej nie podjęliśmy
lubie tu wchodzic i czytac te rozpiski po kazdym meczu, najlepsza bedzie koło maja jak zostanie nam tylko gks i 15pkt :) pozdrawiam
Nie uda sie niestety. Nie tym razem. Zegnamy sie. Miejmy nadzieje ze nie na dlugo
Ian Twoja wersja wydarzeń nie bierze pod uwagę tego co prezentuje dzisiaj piłkarsko Cracovia, a nie prezentuje nic. Jak dla mnie bardziej realnym jest nieprzekroczenie progu 20 punktów niż przekroczenie 25 na koniec sezonu.
Proszę tylko o zaangażowanie w derbach i zwycięstwo bądź remis, żeby przedspadkowe derby byly pozytywne. Następnie liczę na rozczłonkowanie kręgosłupa drużyny, chcę żeby piłka nożna na Cracovii została stworzona na nowo bo te ciecie grajace teraz po prostu sie nie nadaja. Stworzenie drużyny od nowa to jedyny [b]plus[/b] spadku.
Trzeba natomiast liczyć na to żeby awansowała Pogoń i Arka, a spadł z nami ŁKS. Bo z betonami będzie gorzej o awans walczyć. No i trenera zmienić kafar to porażka, trzeba trenera budowniczego, a takich jest mało.
NAJBARDZIEJ PRZERAŻAJACE W DZISIEJSZEJ SYTUACJI CRACOVII JEST TO ...
...że [b]poziom zaufania[/b] do prezeso/właściciela, zarzadu , drużyny , organizacji Klubu
ZSZEDŁ DO TAK NISKIEGO (wręcz ujemnego) POZIOMU iż w sytuacji 21 punktów do zdobycia i 4pkt straty do 14-ego miejsca pewnie grubo ponad 90% kibiców Pasów straciło wszelką nadzieje.
moje zdanie jest takie ze cracovia nie ma druzyny oni nie sa monolitem i to jest jej glowny problem jakos rok temu dalo sie grac wiem ze mieli obiecane podwyzki czy tam premie ale wygladali wtedy jak druzyna dzis to zbieranina i nic wiecej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)