Szatałow niestety odpowiada za te słabe wyniki zespołu, wiadomo bajzel w zarządzaniu klubem aż nazbyt widoczny ale jak jest w innych zespołach? Jak przeprowadzane transfery były chociażby z ŁKS? Kto wczoraj był piłkarsko lepszy? Przygotowanie zespołu taktycznie m.in stałe fragmenty gry, pomysł na grę, motorycznie, motywacja to leży w gestii trenera, następnie decyzje personalne (Żytko grał na takim samym poziomie jak reszta choć za poprzednie mecze powinien siąść. Natomiast ja się pytam czemu BARTCZAK nie schodzi po pierwszych 20 min ew. w przerwie?! sabotaż? - raczej niechęć przyznania się do błedu, kolejnym po Żytce) Jeśli nie widać różnicy ( w sumie widać bo byliśmy słabsi..) to po co przepłacać? Narazie jedyne transfery na których zarobiliśmy co nieco to POLACY? :O Sprowadzanie słabych stranierich nie ma sensu (poza Saidim, Suworowem V.D.Biezenem to jakiś kiepski żart) albo są lepsi albo nie ma tematu.. TU AKURAT ROLA ZARZĄDU, zapewne na to nie było zgody Oresta i tak się potoczyło..
Teraz pytanie czy chcemy się utrzymać? Jeśli tak to trzeba nam nowego szkoleniowca, nie daje to jednak gwarancji na poprawe długofalową. Może 1 liga by zmieniła coś u góry.. sam nie wiem. Aż sam dziwię się sobie, że to piszę ale mam dość takiej Cracovii od 4 sezonów. Czy NASZ KLUB może funkcjonować bez COMARCHU? Myślę, że to kolejne ważne pytanie narazie rzadko zadawane.. Przykład ŁKS pokazuje, że nie tylko kasa się liczy a ludzie majacy w sercu SWÓJ KLUB. Coś się wypaliło najbardziej na górze.. Jak inaczej wytłumaczyć brak wyciągania wniosków?
-
-
JURII DZIEKUJEMY ZA UTRZYMANIE - ALE TERAZ CZAS NA POZEGNANIE !
Widzę, że lansowany jest tu (przez co poniektórych) pogląd, że wszystkiemu winien jest zarząd, czy też złe zarządzanie....
Ale może konkretnie - jaki element zarządzania ?
Wody piłkarzykom do picia nie dostarczono (przecież to też zarządzanie) ? Autokaru nie mają ? Pieniążków nie dostają ? Transferów nie było ? Stadionu nie ma ? Filipiak skład układa ? Tabisz taktykę na mecz wymyśla ? Liście na Wielickiej nie posprzątane ? Skarpetka nie zacerowana ?
Pewno można by jeszcze parę podobnych pytań zadać....
To zarządzanie jest rzekomo tak fatalne, że obojętne jaki zawodnik by do nas nie przyszedł to i tak bezie ch... grał. Podobnie z trenerem.
Biedny Szatołow i kopaczo-biegacze.... To teraz już rozumiem... Sfrustrowani są złym zarządzaniem i dlatego 2 punkty mają. Widać słaba psychika...
A co ich AWRUK zarządzanie obchodzi ? Oni mają zasuwać na 100%, a obowiązkiem trenera było ich porządnie do sezonu przygotować.
Podsumowując: Panie Szatałow - dziękuję za utrzymanie i żegnam.
Co do Jurija zgodzę sie że w tym meczu bardzo słabo reagował i strzelił sobie w obie stopy, pierwszym był strzał w lewą czyli nie zdjęcie najgorszego w tym meczu Bartczaka, a drugim na dobicie i upadek to strzał w prawą stopę czyli wpuszczenie Dudzica za Visnie.
Jabkowy_KSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Co do Jurija zgodzę sie że w tym meczu bardzo
> słabo reagował i strzelił sobie w obie stopy,
> pierwszym był strzał w lewą czyli nie zdjęcie
> najgorszego w tym meczu Bartczaka, a drugim na
> dobicie i upadek to strzał w prawą stopę czyli
> wpuszczenie Dudzica za Visnie.
taaa.. Viśnia grał pięknie i super! Dudzic w Lubinie zagrał bardzo dobrze i trener chciał to powtórzyć i wprowadzić ożywienie w ataku!
Widzę, że na siłę próbuje się coś wymyślać na trenera.
Nie dzieję się dobrze ale nie wszystko to wina Jurija!
Ja go nie winie, napisałem że źle reagował, prawda jest taka że on próbuje coś zrobić ale się trochę gubi (ale wcale się mu nie dziwie bo w tym całym szambie jakie jest u gory, każdy po jakimś czasie sie zgubi/zagubi/przepadnie). Trzeba w końcu zmian na "górze", bo zmian na "dole" (czyt. trenerzy, piłkarze) już "trochę" było i nic to nie daje.
Tak sumie to czemu miałby Jurij odchodzić.... skoro nas już raz utrzymał, to może utrzyma nas i tym razem.
Szatałow to trener na utrzymanie takie miał zadanie w PB i u nas dostał takiego questa.
Nie dziwi więc, że jak przyszły inne cele to nie daje rady bo tak niestety trzeba nazwać obecną sytuację.
Trzeba to wyj.. Żytkę z podstawowej 11 trzeba powrotu Hasdeya na lewą stronę,trzeba Radomskiego przesunąć do 2 lini żeby wprowadził w niej trochę spokoju.Trzeba zrobić wiele rzeczy.Wkomponować w drużynę Cahlona,Hoska,doprowadzić do zgrania poszczególnych formacji i drużyny która się kompletnie ze sobą nie rozumie.Trzeba wyeleminować głupie straty,błędy w odbiorze i rozgrywaniu piłki.Ciężkie jest zrobienie tego podczas rozgrywek ale Jurij musisz to zrobić!dla nas kibiców którzy mają już dość upokorzeń.Przychodzimy na stadion po to żeby oglądać bramki i dobry futbol,płacimy pieniądze,a w zamian dostajemy zwykłą kaszane.Tak dalej być nie może.Albo Pan to ogarniasz i jedziemy do przodu albo trzeba wywiesić białą flagę i się podać.Po przykładzie Łks-u widać jak i naszym z poprzedniego sezonu że zmiana Trenera potrafi czynić cuda.
Leesior Napisał(a):
> Widzę, że lansowany jest tu (przez co
> poniektórych) pogląd, że wszystkiemu winien
> jest zarząd, czy też złe zarządzanie....
> Ale może konkretnie - jaki element zarządzania
> ?
> Wody piłkarzykom do picia nie dostarczono
> (przecież to też zarządzanie) ? Autokaru nie
> mają ? Pieniążków nie dostają ? Transferów
> nie było ? Stadionu nie ma ? Filipiak skład
> układa ? Tabisz taktykę na mecz wymyśla ?
> Liście na Wielickiej nie posprzątane ? Skarpetka
> nie zacerowana ?
> Pewno można by jeszcze parę podobnych pytań
> zadać....
>
> To zarządzanie jest rzekomo tak fatalne, że
> obojętne jaki zawodnik by do nas nie przyszedł
> to i tak bezie ch... grał. Podobnie z trenerem.
> Biedny Szatołow i kopaczo-biegacze.... To teraz
> już rozumiem... Sfrustrowani są złym
> zarządzaniem i dlatego 2 punkty mają. Widać
> słaba psychika...
> A co ich AWRUK zarządzanie obchodzi ? Oni mają
> zasuwać na 100%, a obowiązkiem trenera było ich
> porządnie do sezonu przygotować.
>
> Podsumowując: Panie Szatałow - dziękuję za
> utrzymanie i żegnam.
W 100% popieram, nie mogę już słuchać jaki to Szatałow nieszczęśliwy z winy zarządu, jakby wcześniej normalnie w Realu albo Barcelonie pracował.Ojrzyńskiemu w Koronie zarząd nawet nie był w stanie sprowadzić zawodników z niższych lig, których chciał, ale wykonali porządną robotę i grają. To jest Polska liga jak jest przygotowanie i ambicja to zawsze punkty się będzie zdobywać.
boniekKrK Radomski ma grać na obronie bo właśnie tam gra bardzo dobrze. W pomocy nie chcę go oglądać bo się na tą pozycję nie nadaje, a na dodatek powstaje wtedy dziura na środku obrony. Radomski w pomocy to był właśnie błąd Szatałowa w pierwszych meczach, a przecież Radomski z Kosanoviciem dobrze grali w poprzednim sezonie.
Leesior Napisał(a):
> Widzę, że lansowany jest tu (przez co
> poniektórych) pogląd, że wszystkiemu winien
> jest zarząd, czy też złe zarządzanie....
> Ale może konkretnie - jaki element zarządzania
> ?
> Wody piłkarzykom do picia nie dostarczono
> (przecież to też zarządzanie) ? Autokaru nie
> mają ? Pieniążków nie dostają ? Transferów
> nie było ? Stadionu nie ma ? Filipiak skład
> układa ? Tabisz taktykę na mecz wymyśla ?
> Liście na Wielickiej nie posprzątane ? Skarpetka
> nie zacerowana ?
> Pewno można by jeszcze parę podobnych pytań
> zadać....
>
> To zarządzanie jest rzekomo tak fatalne, że
> obojętne jaki zawodnik by do nas nie przyszedł
> to i tak bezie ch... grał. Podobnie z trenerem.
> Biedny Szatołow i kopaczo-biegacze.... To teraz
> już rozumiem... Sfrustrowani są złym
> zarządzaniem i dlatego 2 punkty mają. Widać
> słaba psychika...
> A co ich AWRUK zarządzanie obchodzi ? Oni mają
> zasuwać na 100%, a obowiązkiem trenera było ich
> porządnie do sezonu przygotować.
>
> Podsumowując: Panie Szatałow - dziękuję za
> utrzymanie i żegnam.
Popieram. Popieram rowniez, wiecej kasy na hokej!!!
Najgorsze jest to że drużyna i trener nie mają pomysłu na gre jest mowy stoper Nowotczyński wraca do gry myśle że Arka można przesunąć do pomocy bo to co wyprawiali Bartczak i Szeliga to pomsta do Boga to oni nam przegrali mecz z łks-em !!!
BoRut Napisał(a):
> Peterps Napisał(a):
> (...)
> > BoRut wiem słupki się muszą zgadzać to
> jasne,
> > tylko w jakiej firmie trzyma się na takim
> > stanowisku jak vprezes tak nieudolną osobę
> jak
> > Pan Jakub T.? Kto odpowiada za te wszystkie
> > kontrakty ze szrotem? sprawę drumlaka? sztab
> > trenerski?
>
>
> Sorry nie odpowiem bo wiedzę o panu T. czerpię z
> tego forum ale staram się włączyć myślenie i
> nie powtarzać - jak to robi wiele osób - jedynie
> słusznych "prawd" pod tytułem "Balcero... Tabisz
> musi odejść". Ale rozumiem Ty masz tą wiedzę
> co do nieudolności JT i o ile Cię dobrze
> zrozumiałem to tenże JT wyszukuje ten szrot
> naszym trenerom, podpisuje kontrakty i wstawia do
> składu ?
> Szukamy przyczyn naszej słabości we wszystkich
> możliwych okołopiłkarskich okolicznościach,
> osobach i zjawiskach (klątwa ŁKS-u). [b]A może
> prawda jest najbliższa w stwierdzeniu, że
> wciąż nie mamy odpowiedniego trenera. Argument,
> że tylu się przewinęło ostatnio i żaden sobie
> nie poradził to znaczy że nie należy szukać[/b]
> dalej - do mnie nie trafia. Popatrzcie co robią
> nasi byli fachowcy: Białas, Płatek, Ulatowski.
> Jeden Lenczyk jest wyjątkiem, który potwierdza
> że tamci wielkimi trenerami nie byli.
Czyli kto wg Ciebie odpowiada za sporwadzanie szrotu trenerskiego? Bo rozumiem że Ci zatrudnieni trenerzy odpowiadają za sprowadzzany szrot piłkarski. Za grosz nie ma logiki w tym co piszesz. Bo wg. Ciebie jest związek z trenerami i zatrudnianym szrotem piłkarskim (słabą grą) natomiast nie zauważasz iż tych trenerów też ktoś zatrudniał!!!!!!!!! Więc kto jest pra przyczyną?
A pytanie czy to właśnie panom kopaczom przypadkiem trener nie pasuje . zAWsze jest tak , że jak piłkarzyki będą chcieli wypierdolić trenera to nie ma takiej technicznej możliwości by były wtedy wyniki. Tu w tym momencie zmiana trenera nie wiem czy będzie dobrym rozwiązaniem. Po meczu z ŁKS było paru "optymistów" , którzy podliczyli , że w poprzednim sezonie na tym etapie rozgrywek było jeszcze gorzej mianowicie 0 na koncie punktowym .
Nie popadajmy w jakąś depresję. Owszem jest źle i nie tak to sobie wyobrażaliśmy, ale po 10 kolejce poprzedniego sezonu (czyli po 4 meczach więcej niż obecnie) mieliśmy 4 pkty, a Śląsk 7. Jak się skończyło - wiadomo. Przed nami trudne mecze, ale w najbliższych 4 kolejkach powinniśmy 6 punktów uzbierać.
U nas w przeciągu 3 okienek transferowych sprowadzono ponad 20 zawodników. Ze składu z jakim Orest wywalczył utrzymanie pozostali chyba tylko Szeliga, Dudzic i Suworow. To się wszystko musi zgrać. Cahalon przed ŁKS-em miał z bocznymi pomocnikami może 2-3 treningi. Dajmy się tej drużynie dotrzeć. Oczywiście trzeba mieć plan awaryjny, ale bez paniki. Potencjał drużyny, a także jej gra jest o niebo lepsza niż za późnego Ulatowskiego. I nie piszcie, że z ŁKS-em nie było zaangażowania. Fakt, bardzo słabo zagrali środkowi pomocnicy, zwłaszcza Bartczak, ale generalnie zespół walczył, tylko nic nie wychodziło. Wierzę, że ze Śląskiem będą 3 punkty, choć jak wiadomo Orest to chytry lis i będzie ciężko. Ale uwierzmy, i pozwólmy uwierzyć zawodnikom, że mamy drużynę z potencjałem+dobrego trenera i to musi prędzej, czy później odpalić. Oby jak najprędzej. Ponawiam propozycje by wyznaczyć cel na sezon - min 10 miejsce w lidze i półfinał PP. Za to premia+ekstrapremia za puchary z PP.
Nie no stawowy zrobi u nas rozpierduchę jak w GKS Katowice czy Arce Gdynia. Proponuję Panu Filipiakowi rozważyć kandydaturę Pasieki lub Urbana - to goście, którzy gwarantują że zespół będzie przyzwoicie przygotowany i chociaż powalczy
Pasieki? przecież Arka pod jego kierownictwem osiągnęła dno dna...owszem parę pierwszych spotkań było jeszcze nienajgorszych,ale to co działo się później...
no ale Pasieka by pasował do koncepcji zarządu - trener z solidnym niemieckim przygotowaniem ;) drugi doktor,wypisz wymaluj...
Pasieki lub Urbana?O zgrozo -jeden na wylocie z Lubina ,drugi bezrobotny (Pasieka)który w Arce -kompromitacja.
Jurij powinien zostać przynajmniej do Śląska.Jak nie będzie poprawy można się zastanawiać .
Oczekuje od Jurija że słabiutkiego Żytkę wyśle na ławę ,a Dudzica nie da nawet do 18 meczowej.
To są najsłabsze ogniwa!!
Oczekuje także że kopacze od 1 minuty będą gryzły trawę .Jeśli tego nie zobaczę stwierdzę że Jurij przestał panować nad zespołem ,a zawodnicy przestali go słuchać.
Wtedy wyjścia są 2;
-Nowy trener
-kary dla zawodników
chyba mylicie Pasiekę ze Straką. Dopóki w Gdyni był Pasieka wyglądało to całkiem przyzwoicie, zespół z Gdyni tracił mało bramek i w Gdyni długi, długi czas był niepokonany. Po zwolnieniu Pasieki faktycznie zaczęli przegrywać mecz za meczem, a już ostatnie spotkanie pod wodzą Frantiska Straki to kompromitacja po 0:5 i 2:5 i spadek z Ekstraklasy. Z tego co gadałem z chłopakami z Gdyni to do dziś żałują że Pasieka odszedł bo powinni wywalić zarząd i dyrektora samobójcę Czyżniewskiego, a tak dziś wloką się w ogonie I ligi... Co do Urbana to faktycznie jest na wylocie w Lubinie, ale z Legią miał niezłe wyniki i dobrze zna polską ligę. Wydaje mi się, że obie kandydatury są warte co najmniej przemyślenia
Pasieka z Arka grał totalny antyfutbol w wersji rzeźnickiej i po pierwsze nie chcę takiej gry oglądać w Pasach, a po drugie nie widzę u nas do tego wykonawców
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)