mysle ze jakby od maja sie przygotowywal to mieli bysmy wiele powodow do radosci. Chyba sie Dawid tak bardzo nie postarzal, a w naszej nawet emeryci bryluja :)
-
-
Postulaty do Profesora Filipiaka
Stary zapomnij, David z rodziną buduje sieć sklepów w Kanadzie i nawet juz nie ma czasu na gry amatorskie w druzynie Polskich Husarzy.
Zagrał raptem z 2,3 mecze w końcu ubiegłego roku.
Ale gdyby jakimś cudem chciał jeszcze raz spróbować to z palcem...... trenując od maja kasuje wszystkich łacznie z Vozdeckimi, Kralami i kim jeszcze chcecie. Gry w hokeja gdy ma się jeszcze do tego seducho się nie zapomina. Ale się rozmarzyliśmy.......
A tak jeszcze odnośnie postulatów do Filipiaka. To proszę potwierdzić albo zaprzeczyć, że na ostatnich meczach z sanokiem widziałem chyba Filipiaka juniora ze swoja latoroślą. Jeżeli tak, to tędy droga do "Nieomylnego", może zechce podarować zabawkę synowi i wnukowi?
Wiadoma sprawa Z Kostuchem, ale jak sobie przypomnę co on robił z gośćmi na metrze kwadratowym :)
Maniek do dziś chyba się nie odnalazł ;)
Temat powinien być generalnie inny: Postulaty Do PREZESA Filipiaka.
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A ja się trochę boję, że jak wynik będzie
> dobry, to tylko Wszechwładnych utwierdzi w
> przekonaniu, że idą w dobrym kierunku i można
> tymi samymi zawodnikami albo i bez niektórych
> nadal walczyć o medale.
Pokrętna logika panująca w klubie mogłaby do tego doprowadzić.
Coś mi się obiło o uszy, że budżet Cracovii jest ograniczony m.in. przez spadek kopaczy do pierwszej ligii (kaska od Canal+ etc.).
Może jak piłkarze by awansowali, to coś by się zmieniło. Są jakieś realne szanse na ich awans?
Raczej nie...
Czemu nie ? A kto awansuje ? Flota ze stadionem w lesie, czy Termalica ze wsi Nieciecza ?
Panowie, wróćmy do tematu wątku. Dyskusja na temat szans na awans piłkarzy jest prowadzona w odpowiednim temacie na podforum piłkarskim.
OK, ale to jest jak najbardziej na temat :) Postuluję awans piłkarzy.
Zresztą sam ten wątek zakładałem :)
5 dni później
Profesorze, czy teraz dostrzega pan różnicę pomiędzy grą o "pietruszkę" (np. sezon zasadniczy 2012/2013), a grą o stawkę (finał MP)?
Czy nie było by lepiej, gdyby takie zainteresowanie, taka atmosfera jak wczoraj była na każdym meczu, a nie tylko w kilku meczach kończących sezon?
PLH nie jest wystarczająco atrakcyjnym produktem by tak się stało.
Miłego dnia prezesie.
Podpisuje się pod tym obiema rękami.
Zmieńmy ligę, wzmocnijmy skład, grajmy o stawkę zacięte mecze na wysokim poziomie a komplet w hali możemy mieć przez cały rok - powiem więcej, możemy mieć problemy z biletami przez cały rok.
Każdy by na tym zyskał!
Prawda. Jeśli każdy mecz będzie o jakąś sensowna stawkę lub/i z jakąś naprawdę dobrą drużyną (a nie 59. mecz - z całym szacunkiem - z Zagłębiem Sosnowiec o nic) to o komplet widzów nie trzeba się będzie martwić, a wg. Profesora to jest przecież najważniejsze.
Miejmy nadzieję, że Profesor dostrzegł tą różnicę.
Zważywszy na to, że PZHL che wycągnąć 30 tyś i grozi zablokowaniem gry w Ekstraklasie nie lepiej było by teraz wysilić się i przez lato szukać sponsorów większych i mniejszych??
Zagrzeb odchodzi z EBEL ligi, hala na nowy sezon powinna być gotowa na zagraniczną ligę, jak nie teraz to kiedy??
14 dni później
wanek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Leesior Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A ja się trochę boję, że jak wynik będzie
> > dobry, to tylko Wszechwładnych utwierdzi w
> > przekonaniu, że idą w dobrym kierunku i
> można
> > tymi samymi zawodnikami albo i bez niektórych
> > nadal walczyć o medale.
>
> Pokrętna logika panująca w klubie mogłaby do
> tego doprowadzić.
Jakoś wcześniej mi to umknęło:
http://www.satelitarne.tv/index.php?option=com_content&view=article&id=8669:finay-polskiej-ligi-hokeja-czas-zacz&catid=41:nowoci-ze-wiata&Itemid=89
Mam nadzieję, że ten fragment: [b]"Po meczu #6 z Sanokiem, wygranym przez Cracovię 3:1, prezes Filipiak zażartował, że skoro co roku obniża budżet sekcji hokejowej, a ta niezmiennie zdobywa medale mistrzostw Polski (w ostatnich 8 sezonach: 4 złote 2 srebrne i 2 brązowe) to nie ma powodu, aby ten budżet zwiększać"[/b] - to tylko ponury żart, a nie pokrętna logika.
96 dni później
Dzień dobry panie prezesie.
W dniu wczorajszym na portalu, który "o hokeju wie wszystko" pojawił się artykuł ([url=http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,30846,poprawki-wyslane.html]LINK[/url]), a w nim następująca informacja:
[quote]Tymczasem jutro w Krakowie spotkają się prezesi i główni sponsorzy pięciu drużyn, które jeszcze nie podpisały umów z Polską Hokej Ligą. Gospodarzem będzie właściciel Cracovii profesor Janusz Filipiak.[/quote]
Profesorze, te 5 klubów, które nadal nie podpisały umowy z PHL (Cracovia, GKS Tychy, JKH, Unia Oświęcim, KH Sanok) stanowi ogromną wartość tej ligi, więc należy z Wielkim Bajarzem i Mariuszem z gumowym zegarkiem rozmawiać twardo, nie idąc na ustępstwa.
Pan Hałasik, zwany także Pinokiem, zapowiedział, że PHL wystartuje, choćby miały w niej grać 4 zespoły (Zagłębie Sosnowiec, HC GKS Katowice, Polonia Bytom i Podhale, które wykupi "dziką kartę" ), co brzmi trochę jak szantaż. Na to godzić się nie należy. Liczę profesorze na to, że pan wraz z ludźmi z pozostałych czterech klubów, ustalicie wspólne stanowisko i wybijecie z głowy PZHL-owi i PHL-owi skok na kasę klubów, bez dania czegokolwiek (poza szumnym hasłem "liga zawodowa" i sponsor widmo) w zamian.
Ja mam wrażenie, że dzięki temu, iż trzymamy się zwarto wytargujemy ile się da. Umowy podpiszemy, ale tu uwaga - na razie to są umowy na 3 lata, a moim zdaniem w decydującym momencie pojawi się pomysł "to na razie podpiszmy na rok, ten rok zagramy i zobaczymy co dalej, bo będzie już czas dograć wszystko na spokojnie". Dogramy ten sezon, a za rok powiemy sobie pa.
Mysle, ze nadszedł czas aby zastanowić się nad wszystkim i pomyslec co dalej? Co przyciągnie na Stadion Zimowy więcej kibicow ? Co podniesie poprzeczke wszystkiego tego co jest w mianowniku hokej. Jestem pewnien, ze na mecz Cracovii w lidze innej niż pochodnopodobnej do obecnej, będzie przychodzić więcej kibicow niż teraz. Ba, będą pokazywać się kibice z N.Targu, Krynicy i wielu innych, którzy kochają hokej i z checia zobaczą dryzyny z Niemiec, Slowenii czy tez ze Slowacji w konfrontacji z Mistrzem Polski. Przeciez o to chodzi ! Prawda?
pytanie podstawowe z kim/czym polaczyć najlepsze kluby w Polsce by to sie wszystkim oplacalo? niestety najpierw trzeba dla tego pomyslu znalezc sponsora, chocby tego w kopercie magicznego co wyskoczy za kilka miesiecy, inaczej wszystko bedzie palcem na wodzie pisane, dla Nas idealne byloby poloczenie ze Słowakami tylko ze juz niekoniecznie dla nich, Niemcy? nie ma szans Słowenia? tam nie ma drużyn a te poważne już grają w poważnych ligach,zatem albo wschód albo południe ale takiej ligi nie robi się w tydzień, zresztą paru specjalistów w Polsce chciało tak zrobić i troche im nie wychodzi, ciezki temat w sytuacji gdy medialnie w Polsce hokej nie istnieje w dużej mierze dzięki związkowi
Najpierw musi być sukces, wtedy media przyjdą same i jeszcze będą się licytować kto da więcej.
Tak było ze skokami, tak było z siatkówką. Z pustego to i Salomon nie naleje.
Jedyną realną siłą finansową w polskim hokeju jest prof. Filipiak. Problem w tym, że traktuje hokej jako zło konieczne.
Dopóki to się nie zmieni, dopóty będziemy mieli do czynienia tylko z biciem piany i duszeniem się we własnym sosie.
Hokeja nie zbawi ani Ciarko ani JSW, ani miasto Tychy o wirtualnym tworze z Sosnowca nie wspominając.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)