mecz w gdańsku będzie o 20:30 w piątek 12 sierpnia i akurat będzie to otwarcie stadionu. myślę, że dużo mog|łoby nas pojechać. ja byłbym chętny
-
-
NOWY TERMINARZ 2011/12
4 dni później
21 sierpnia (niedziela)
Jagiellonia - Cracovia g.14.30
Znowu gramy na otwarcie nowego stadionu,
znowu sędziowie będą cuda wyprawiać.
Nic tylko się rozpłakać...
A ja uważam,że dobrze.Sędziowie owszem...Mogą coś "delikatnie"gwizdnac pod gospodarzy,ale zawodnicy mogą miec powiazane jaja.Zawsze to nowy stadion,więcej ludzi presja itp.
9 dni później
lambadia Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mecz w gdańsku będzie o 20:30 w piątek 12
> sierpnia i akurat będzie to otwarcie stadionu.
> myślę, że dużo mog|łoby nas pojechać. ja
> byłbym chętny
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na razie nie będzie gości na PGE Arenie
30.07.2011
Na razie nie będzie gości na PGE Arenie Oficjalnie kibice gości nie będą mieli wstępu na trybuny gdańskiej PGE Areny z powodu niekompletnego ogrodzenia sektora gości. Prawdopodobnie decyzja ta została podjęta bardziej z obawy przed wybrykami chuliganów. Pierwszy raz na nowym stadionie Lechia zagra 12 sierpnia o 20.30. Będzie to spotkanie trzeciej kolejki ekstraklasy z Cracovią Kraków.
Jak udało się ustalić dziennikarzom lokalnej prasy, komenda policji nie zgodzi się na wpuszczenie kibiców gości. Powodem ma być brak specjalnych płotów oddzielających przyjezdnych od gospodarzy w drodze z autobusów do wejścia na stadion.
Jednak bardziej prawdopodobny powód rozegrania tego meczu bez fanów gości jest inny. Kibice Cracovii od lat przyjaźnią się z fanami Arki Gdynia. Gdyby na PGE Arenę wpuszczeni zostali kibice gości, Lechia musiałaby sprzedać im pięć procent biletów dostępnych na ten mecz, czyli około 2 tys. Prawdopodobnie większość wejściówek zostałaby przekazana w ręce kibiców gdyńskiej Arki. A przecież tego dnia na trybunach PGE Areny zasiądzie premier Donald Tusk. Jakiekolwiek wybryki chuligańskie, a nawet wulgarne okrzyki byłyby organizatorom bardzo nie na rękę.
HE HE HE
A to nie takie HE HE, bo punkty będą z głowy!
Z Lechią jednak w niedzielę:
http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/z_lechia_jednak_w_niedziele
Ekstraklasa SA zdecydowała o zmianie terminu meczu 3. kolejki pomiędzy Lechią Gdańsk a Cracovią. Mecz został przełożony z 12 sierpnia (piątek), na 14 sierpnia (niedziela) na godz. 17. [b]Ma to związek z powołaniami zawodników Lechii do narodowych reprezentacji.[/b]
To akurat dla nas korzystna zamiana...ale kolejny raz pokazuje się jak to w polskiej lidze są równi i równiejsi. Rok temu nasi zawodnicy nie dojeżdżali z meczy kadr na ligowe albo przyjeżdżali dzień przed meczem a ekstraklasa nie chciała słyszeć o przesuwaniu terminów.
37 dni później
derby w niedzielę - podało STC na profilu na facebooku (gdybym był agencją Bloomberg, dodałbym "without saying where it got information from").
34 dni później
show me where? Bo jak nie widze tego ;-)
Czysta logika wskazuje, że mecz będzie w niedzielę (ze względu na mecz burków z Fulham i fakt, że mecz poniedziałkowy jest już zaklepany)
co więcej, stawiam, że o 14.30 - bo to jest godzina wcześniejszego meczu niedzielnego. raz, że polizei chyba będzie wolała mieć derby porą popołudniową, a nie wieczorną, a dwa, że tego samego dnia gramy u siebie z Podhalem.
Ale Canal+ ma na wyłączność mecz o 17.00 a derbami Krakowa moim zdaniem nie będzie chciała się dzielić z Polsatem, zawsze ciekawszy mecz w niedzielę jest o 17.00 ja bym obstawiał jednak tą godzinę!
http://www.90minut.pl/news/171/news1714007-Terminarz-13-kolejki-T-Mobile-Ekstraklasy.html
Noto derby godz 17!!!
10 dni później
profil MKS na Facebooku informuje, że o 19.00...
to chyba jakiś błąd z ich strony bo wszystkie mecze niedziele w canal+ są o 17, a o 19;15 jest już liga+ extra.
edit: Już poprawili derby 17!
17 dni później
W grudniu Cracovia rozegra dwa spotkania rundy rewanżowej awansem. Pierwsze w Kielcach z Koroną, drugie z Legią w Warszawie. Znamy już dokładny termin spotkania ze Złocisto-Krwistymi.
Cracovia do stolicy województwa Świętokrzyskiego pojedzie 3 grudnia. Spotkanie 16. kolejki T-Mobile Ekstraklasy na Arenie Kielce zostanie rozegrane o 13:30. ( sobota)
żródło:http://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/znamy_dokladny_termin_meczu_z_korona_kielce
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)