Nie pisałem dawno, bo jestem pesymistą, a niewielu lubi czytać takie rzeczy. Napisałem w zeszłym sezonie, w okresie przed PO, iż nie mamy szans na MP, efekt by wiadomo jaki. W tym roku napiszę to samo, może efekt będzie podobny (?): nie będzie w tym sezonie MP dla Pasów.
A tak z innej beczki: we wtorek może się zrobić bardzo ciekawie w tabeli PLH.
-
-
Sezon 2011/2012
qsss Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mój typ to Unia - takie mam czucie.
No Unia niestety dzisiaj pokazała, że na pierwszą czwórkę zasługuje.
atmosfera się zagęszcza, mamy co prawda najlepszy atak, ale też najgorszą obronę z pierwszej piątki ligi i oby to się nie okazało decydujące, bo historia pokazuje, że to drugie miało zwykle większy wpływ na efekt...
10 bramek w dwóch meczach stracone. Zostało 5 punktów przewagi nad 5-tym miejscem i w perspektywi mecz w Tychach. Dobrze że później dwa łatwiejsze, a w miedzyczasie JKKH i GKS zagrają z Sanokiem.
Jak już mówiłem - potrzebujemy bramkarza w formie.
To też prawda.
marcin_ksc Napisał(a):
> Jak już mówiłem - potrzebujemy bramkarza w
> formie.
... i łapiącego krążek, a nie odbijającego go przed siebie, co jest głównym źródłem nieszczęść !
Jak narazie kolejka idealnie pod nas. Tychy przegrały z Zagłębiem, Podhale prowadzi w III tercji z JKH, a Sanok z Unią.
No niestety Podhale już remisuje, a Unia wyciąga ze stanu 0:4 na 3:4
JKH ostatecznie wygrało po dogrywce 6:5
Na razie krystalizuje się pierwsza trójka ale po dzisiejszych wynikach można stwierdzić, że każda następna kolejka bedzie ciekawa i może przynosić niespodzianki.
właśnie obejrzałem konferencję po meczu z Zagłębiem:
"możemy jeszcze więcej strzelać, możemy więcej, możemy więcej", "no tak, jak się nie strzela nie ma bramki, to tak, to jest droga: strzelba, strzelba, strzelba", "myśmy przygotowani na piątek, wtorek, niedziela, piątek, wtorek, niedziela, możemy grać aż do czerwca tak" - jestem bardzo dobrze nastawiony, w play offie pokażemy siłę - RUDOLF WIE CO ROBI :)
1 Ciarko PBS Bank 31 70 3 wyjazdy + 2 u siebie z drużynami z piatki
2 Comarch Cracovia 31 64 4 wyjazdy + 3 u siebie z drużynami z piatki
3 JKH GKS 31 61 5 wyjazdy + 3 u siebie z drużynami z piatki
4 Aksam Unia 31 56 4 wyjazdy + 3 u siebie z drużynami z piatki
5 GKS Tychy 31 54 4 wyjazdy + 2 u siebie z drużynami z piatki
jeśli dobrze liczę 11 kolejek do końca
Sanok jest już moim zdaniem w domu,
stawiam następująco :
2.Cracovia
3.Unia
4.Jastrzębie=Tychy
W przedostatniej kolejce może być tak, że Tychy zagrają u siebie z unią o wejście.w ostatniej my w oświęcimiu gramy dla Tychów,
kierując się przesłankami osobistymi zdecydowanie wole w czwórce Jastrzębie :)
karuzela nabrała już tempa, zrobiło się bardzo ciekawie, nie pamiętam kiedy ostatnio było tak ciasno w kolejce do PO.
Ja mysle ze,teraz pykniemy Sanok i jeszcze moze byc roznie :)
Zgadzam się, że Sanok już prawdopodobnie wygrał sezon zasadniczy.
My natomiast powinniśmy zrobić wszystko, aby upilnować 2 lub 3 miejsca.
4 miejsce - najlepiej dla nas byłoby gdyby zajęły Tychy. Sanocki Cosmos chyba trochę boi się Tyszan, więc taka para byłaby dla nas idealna. Obojętnie kto wygra (stawiam na Tychy) trafi do finału potwornie zmęczony.
A wtedy wszystko w kieszeni (ostatnio pustawej) procesora.
I trzeba trzymać kciuki za Jastrzębie, bo lepszy rywal w półfinale nam się nie trafi.
Oczywiście świętym obowiązkiem jest zmasakrować Sanok, na koniec sezonu, w ostatnim meczu u siebie.
Czy oni już wygrali zasadniczy ....jeszcze może być ciekawie...
Suma ilości meczów u siebie i wyjazdów wewnątrz pierwszej piątki powinna być chyba równa, więc coś jest nie tak w Twoim wyliczeniu Tomku, niemniej zgadzam się, że cahox jest w domu, w sensie awansu do play off, natomiast jeśli idzie o pierwsze miejsce, to jeśliby przegrali teraz z nami może być różnie, choć rzeczywiście na 95% i tak zachowają pierwsze miejsce. Tradycyjnie rezerwuję dla nas słabszą ostatnią rundę, co się oczywiście tradycyjnie opłaci, jednak dobrze byłoby uciec przed trzecim zespołm na parę punktów. Ja zakładam jednak, że JKH utrzyma trzecie miejsce, na wyjazdach każdy coś zgubi, ale u siebie są bardzo mocni i to im wystarczy, czwarta Unia i dla pewnej odmiany myślę, że to z nimi zagramy finał, choć jak będzie trzeba to i ukraińcom cztery razy możemy przetrzepać skórę. W serii się zaczną liczyć inne aspekty, które teraz nie mają znaczenia, Rudek wie co robi!
Natomiast ostatnio tak ciasno było w 2006 - play off po raz ostatni wtedy zaczynał się też od półfinału i do ostatniej kolejki trwała walka o czwarte miejsce między Podhalem (które awansowało, po pamiętnym meczu bez lokomotywy, z nami na Siedleckiego), a Toruniem (wtedy jeszcze bodajże w wersji TKH ThyssenKrupp Energostal Toruń). Przy czym szopka trwała przez dwie albo i trzy ostatnie kolejki, nie wnikam już czy im wtedy sprzedaliśmy, czy podłożyliśmy się, żeby wybrać sobie rywala do play off (bo ten mecz w ostatniej kolejce dawał nam de facto prawo wyboru z kim chcemy grać półfinał), czy faktycznie determinacja górali w trzeciej tercji była aż tak wielka, że z 2:0 zrobiło się 2:4 i tylko wyglądało jakby nasi zapomnieli jak grać w tego sporta, w każdym bądź razie jakiś handel w ostatnich kolejkach wtedy odchodził - zarówno Toruń jak i Podhale (ówcześnie w wersji Wojas{-Relax :) }) miało trochę kasy, więc komuś tam coś zapłacić mogli. Teraz sytuacja jest o niebo prostsza - nawet jeśli ktoś byłby gotów mecz puścić (pewnie z ostatniej trójki), to i tak nie bardzo ktokolwiek jest w stanie zapłacić, więc problem odpada :)
żółta kaczka Napisał(a):
> Suma ilości meczów u siebie i wyjazdów
> wewnątrz pierwszej piątki powinna być chyba
> równa, więc coś jest nie tak w Twoim wyliczeniu
> Tomku,
niekoniecznie, jesteśmy już w tracie rundy , więc część meczów się już odbyła
w kolejnej rundzie i w totalu się zejdzie, przy uwzględnieniu dogrania tej rundy, jest tak jak policzyłem lub coś koło tego :)
tomek1906 Napisał(a):
> 1 Ciarko PBS Bank 31 70 3 wyjazdy + 2 u siebie
> z drużynami z piatki
> 2 Comarch Cracovia 31 64 4 wyjazdy + 3 u siebie
> z drużynami z piatki
> 3 JKH GKS 31 61 5 wyjazdy + 3 u
> siebie z drużynami z piatki
> 4 Aksam Unia 31 56 4 wyjazdy + 3 u
> 5 GKS Tychy 31 54 4 wyjazdy + 2 u
>
> jeśli dobrze liczę 11 kolejek do końca
>
> Sanok jest już moim zdaniem w domu,
> stawiam następująco :
>
> 2.Cracovia
> 3.Unia
> 4.Jastrzębie=Tychy
> W przedostatniej kolejce może być tak, że Tychy
> zagrają u siebie z unią o wejście.w ostatniej
> my w oświęcimiu gramy dla Tychów,
> kierując się przesłankami osobistymi
> zdecydowanie wole w czwórce Jastrzębie :)
>
> karuzela nabrała już tempa, zrobiło się bardzo
> ciekawie, nie pamiętam kiedy ostatnio było tak
> ciasno w kolejce do PO.
Co do meczy Sanoka, Cracovi, Jkh pomyliłeś się ;)
W meczach drużyn z piątki takie jest zestawienie:
1 Ciarko PBS Bank - 3 mecze u siebie (w 5 rundzie już tylko Cracovia, w 6 rundzie: JKH i Tychy);
- 2 wyjazdy (5 runda: 0; 6 runda: 2 mecze: Cracovia, Unia.
2 Comarch Cracovia - 4 mecze u siebie (5 runda: 1 mecz: Unia; 6 runda: 3 mecze - Tychy, Sanok, JKH);
- 3 mecze na wyjeździe (5 runda: 2 mecz - Sanok, JKH; 6 runda: 1 mecz - Unia)
3 JKH GKS - 3 mecze u siebie (5 runda: 2 mecze z Unia, Cracovia; 6 runda: 1 mecz - Tychy);
- 4 mecze na wyjeździe (5 runda: 1 mecz z Unia; 6 runda: 3 mecze - Sanok, Unia, Cracovia)
4 Aksam Unia - 4 mecze u siebie (5 runda: 1 mecz - Tychy; 6 runda: 3 mecze - Sanok. JKH, Cracovia)
- 3 mecze na wyjeździe (5 runda: 2 mecze: JKH, Cracovia, ; 6 runda: 1 mecz - Tychy)
5 GKS Tychy - 2 mecze u siebie (5 runda: 1 mecz - JKH; 6 runda: 1 mecz - Unia)
- 4 mecze na wyjeździe (5 runda: 1 mecz: Unia; 6 runda: 3 mecze - Cracovia, Sanok, JKH)
no i jest po 16, zawsze każdy mecz między drużynami z piątki oznacza 1 gospodarza i 1 gościa, więc suma musi być równa, nie da się, żeby było 2 gości i żadnego gospodarza, no chyba, że byłyby mecze na terenie neutralnym...
terminarz dla nas wygląda korzystnie: w 6 rundzie tylko Unia z piątki jest na wyjeździe i to bodajże w ostatniej kolejce - do tego czasu trzeba sobie zapewnić drugie miejsce, JKH, nasz główny rywal w tym momencie do drugiego miejsca ma w 6 rundzie u siebie tylko Tychy i trzy wyjazdy - Sanok, Unię i prze wszystkim nas, a wiadomo, że Jastor jest ich mocnym atutem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)