Czyli dobrze pisze Zeljeznicar - Polonia 16 i nie ma problemu ani insynuacji.
-
-
LICENCJE NA EKSTRAKLASE 2011/12
No tak, w sytuacji, gdy Polonia znajduje się na 16 miejscu kontrowersji jest najmniej. Zasugerowałem się sezonem za Płatka, gdy zajęliśmy miejsce 15. a po sezonie gdy już wszystko było jasne tabele umieszczały nas na 14. miejscu, zaś Górnika i ŁKS na dwóch ostatnich.
ŁKS już się przygotowuje do ekstraklasy [url=http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/lks-duzy-krok-w-strone-licencji,1644990][ interia.pl ][/url].
A wie ktoś może jak wygląda sprawa z Podbeskidziem??
idzie idzie idzie Podbeskidzie :)
Najważniejszym zagadnieniem jest odpowiednie przygotowanie dokumentów licencyjnych. Bielski ligowiec bardzo dobrze stoi pod względem organizacyjnym, nie ma długów - ma natomiast opinię poukładanej, dobrze prowadzonej firmy. Sen z oczu może jedynie spędzać sprawa stadionu. Czy obiekt, który jest bardzo przestarzały, dysponujący ograniczoną liczbą krzesełek, na którym brak miejsca dla kibiców przyjezdnych, ma szansę otrzymać zgodę Komisji Licencyjnej?
- Nie mam żadnych obaw. W przyszłym tygodniu ma u nas pojawić się specjalista ds infrastruktury stadionowej, on przekaże ekspertyzę komisji. Ważne będzie zdanie policji. Jeśli uzna, ze warunki bezpieczeństwa są spełnione, to będzie ważny argument dla komisji - twierdzi Władysław Szypuła, dyrektor i wiceprezes Podbeskidzia.
Co na to szef Komisji Licencyjnej? - Na razie czekamy na dokumenty, decyzja powinna zapaść 15 czerwca. Może uda się ją ogłosić kilka dni wcześniej, bo obie drużyny awans wywalczyły kilka kolejek przed końcem. Wszystko będzie zależało od czasu jakim będą dysponować nasi eksperci - mówi Hilary Nowak, przewodniczący Komisji Licencyjnej, która w maju w ekstraklasie zrobiła prawdziwą rzeź, odrzucając za pierwszym razem wnioski aż siedmiu klubów.
[url=http://www.sport.pl/sport/1,67926,9674081,Cel_Podbeskidzia__na_dluzej_zakotwiczyc_w_ekstraklasie.html]całość[/url]
Željezničar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> No tak, w sytuacji, gdy Polonia znajduje się na
> 16 miejscu kontrowersji jest najmniej.
> Zasugerowałem się sezonem za Płatka, gdy
> zajęliśmy miejsce 15. a po sezonie gdy już
> wszystko było jasne tabele umieszczały nas na
> 14. miejscu, zaś Górnika i ŁKS na dwóch
> ostatnich.
No właśnie nie tak było. Jeszcze tutaj zacznijcie przekręcać....
ŁKS nie otrzymał licencji (w drugiej instancji gdzie decyzja jest ostateczna zgodnie z przepisami) na jedną kolejkę przed końcem rozgrywek. Nie było wiadomo wówczas też kto na tym skorzysta. Tak się złożyło, że padło na nas. Gdyby nie błędy sędziego Borskiego w naszym meczu z Lechem padłoby na Arkę. W każdym razie w momencie nieprzyznania licencji nie było jasne kto zostanie uratowany, co uparcie sugeruję niektórzy kibice ŁKS-u. Powinno to wówczas tak zaraz być przedstawiane, niestety nie wszyscy traktowali te licencje poważnie, z ówczesnym prezesem ŁKS-u na czele zresztą.
Ale przepraszam bardzo, padło na nas, Arkę i Koronę. Przecież gdyby ŁKS dostał licencję, to ktoś z wczesniej wymienionej dwójki, po przegranych barażach, grałby w sezonie 09/10 w I lidze.
No to też nie do końca tak - baraże zostały odwołane przez to, że Widzew został pozostawiony w I lidze jako kara degradacji za korupcję. W każdym razie nie o to chodzi, tylko trzymajmy się faktów - nie było sytuacji, że po sezonie ŁKS nie dostał licencji i została dzięki temu uratowana Cracovia, tylko ŁKS nie otrzymał licencji w trybie ostatecznym w trakcie sezony, gdy nie było wiadomo komu to pomoże. Tak też powinno to być wówczas przedstawiane przez media. Dalej niektorzy uparcie twierdzą, że po zakończeniu sezonu ŁKS został zdegradowany za brak licencji i dzięki temu uratowała się Cracovia. Guzik prawda właśnie. Natomiast cała ta farsa później i ostateczne decyzje do decyzji ostatecznej potem jeszcze ostatecznie potwierdzane to już był bardzo żałosny spektakl.
ŁKS sam się spuścił nie przedstawiając dokumentów w terminie - tylko że gdyby u nas coś takiego się stało to byśmy za jaja powiesili Tabisza i całą administrację spółki, łącznie z jej prezesem (ale Jakubowi by się dostało najbardziej i słusznie), a nie dwa lata płakali jak to nas ktoś inny skrzywdził.
a kibice ŁKS w ogóle nie mają pretensji do swojego zarządu co jest kompletnym kosmosem
Pomijając rzecz jasna fakt że totalnym sk... jest obwinianie Cracovii, która akurat pechowo się znalazła na tym miejscu spadkowym na koniec sezonu, kiedy już wiadomo było że ŁKS wyleciał z ligi
Powiem tak miałem dużo sympatii nostalgicznej do ŁKS, ale najpierw akcja z Resovią u nas na stadionie ochłodziła tę sympatię, a ten dwuletni kubeł pomyj niesprawiedliwie wylewanych na nas spowodował że w Łodzi z dwojga złego wolę Widzew
i powtórzę to co zawsze powtarzam przy okazji licencji
jak dla mnie licencje powinny być bezwarunkowo przestrzegane, nie spełniasz warunków wyp...j z ligi, żadne warunkowe, odłożone i takie tam licencje - bez tego nigdy w tej lidze nie będzie normalnie
No dokładnie jak napisał Karvin, tylko na koniec sezonu Cracovia znalazła się na miejscu barażowy, a spadały ŁKS (kolejkę przed końcem rozgrywek za brak licencji) i Górnik. Baraży nie było przez degradację Widzewa i wszystko.
Gdyby u nas doszło do takiej sytuacji, to Jakuba pewnie nie zdążylibyśmy powiesić, bo już by wisiał. Przynajmniej zaznałby tego z profesorskiej ręki. Profesorowi można sporo zarzucić, ale takiego zaniedbania by nie darował.
A czy licencje są potrzebne to pokazuje I liga. Jeden klub się wycofał, drugi ogłosił bankructwo, no co to jest? Jak mają zjawiać się sponsorzy, jak mają funkcjonować inne kluby. Jak planować budżety, jak rozsyłać oferty do reklamodawców. Na ile meczy w sezonie? C+ wywala też swoje "dwa złote" aby mieć 8 meczów z kilejki, a nie do połowy rundy 8, potem 7 potem 6, a ten siódmy to może się odbędzie jak piłkarze będą mieli na benzynę.... Tak to się można bawić w amatorskiej lidze.
Mentny Napisał(a):
> No dokładnie jak napisał Karvin, tylko na koniec
> sezonu Cracovia znalazła się na miejscu
> barażowy, a spadały ŁKS (kolejkę przed końcem
> rozgrywek za brak licencji) i Górnik.
Ja dodam, że kolejkę przed zakończeniem rozgrywek byliśmy przed Arką.
czyli
13 Cracovia
14 Arka
15 Górnik
16 ŁKS
Arka wygrywając w ostatnim meczu z Odrą 2:1 wyprzedziła nas na koniec.
A nam w meczu z Lechem sędzia ukradł 2 punkty, nie mówiąc o podkładce w meczu Piast - Lechia /0 - 2/.
ksgfun - 27 maja 2011, 13:01:22 - nat5.ekspres.net.pl
Polonia B., Jagiellonia i Ruch nie otrzymały licencji na przyszły sezon- wiadomosc z ostatniej chwili!!!!!!!!!
Koment za: http://www.90minut.pl/news/157/news1578934-Analiza-Ekstraklasy-po-29-kolejce.html
napinacz- Napisał(a):
> ksgfun - 27 maja 2011, 13:01:22 -
> nat5.ekspres.net.pl
> Polonia B., Jagiellonia i Ruch nie otrzymały
> licencji na przyszły sezon- wiadomosc z ostatniej
> chwili!!!!!!!!!
>
> Koment za:
> http://www.90minut.pl/news/157/news1578934-Analiza
> -Ekstraklasy-po-29-kolejce.html
W tym momencie to jest ściema. Dopiero przed chwilą zaczęli rozpatrywać Ruch.
Napinacz, miałem Cię za poważniejszego. Wklejasz jakieś komentarze z dupy wyjęte... ech...
Oczywiście, że to ściema. Inny piszę że Widzew nie dostał licencji, jak dostali ją już parę tygodni temu ;-)
mknacylopez - skąd masz informacje kogo aktualnie rozpatrują?
No mam, cóż więcej mam powiedzieć? :)
Może to o co zapytałem, [b]skąd[/b] ją masz ;)
rmszar Napisał(a):
> Napinacz, miałem Cię za poważniejszego.
> Wklejasz jakieś komentarze z dupy wyjęte...
> ech...
Przeczuwałem że będzie taka reakcja - no cóż, czasem najlepszym przypał się zdarza :D
Generalnie to komisja może nie podjąć dzisiaj decyzji wcale. Mają 7 spraw do rozpatrzenia. Podejrzewam, że najperw powinni załatwić te proste, czyli licencje przyznać Polonii W. czy Lechii oraz nie przyznać Polonii B. (i piszę to bez napinki, bo zawsze miałem sentyment do tego klubu). Dla Polonii B. zresztą to na 99% nic nie zmienia. Na końcu będą się ważyć losy Ruchu, czy Górnika.
Ciekawie też chyba będzie z licencjami klubów które awansowały. Podbeskidzie pewnie będzie OK, nie mają długów, rozpoczęta budowa nowego stadionu. Mogą już świętować. Zresztą moje szczere gratulacje dla nich. Szkoda nieco kibiców BBTS-u którzy nie weszli w skład tego "konsorcjum" jakie powstało kilka lat temu pod nazwą Podbeskidzie. Nie chcieli chyba zresztą sami.
ŁKS to inna sprawa. "Przedwczoraj" rozpoczęto remont ich "stadionu". Nie wiem na czym ten remont ma polegać, ale tam nie ma co remontować, tam trzeba budować od początku. Wczoraj zatem pani prezydent ogłosiła, że zostanie ogłoszony przetarg na budowę nowego stadionu. To zapewnienie ma się znaleźć w dokumentach licencyjnych... To brzmi jak koszmarny dowcip. Zaległości wobec piłkarzy wynoszą chyba 2 miesiące, nie wiem jak ZUS i US. Znowu nie piszę tego z jakąś radością. Jest grupa kibiców zachowująca się jak osoby autystyczne. Nie chcę nikogo obrazić, ale oni są zamknięci we własnym świecie. Nie dociera do nich absolutnie nic, oni wiedzą swoje. Nie ma znaczenia, że licencji nie otrzymali kiedyś przed końcem sezonu i nie było wówczas wiadomo komu to pomoże, nie ma znaczenia, że prezes ówczesny nie dostarczył dokumentów, a te cyrki z wysyłaniem pocztą i tłumaczenia, że dlatego nie dotarły na czas to już czysta tragifarsa. Nie ma znaczenia, że budżet to była czysta fikcja z milionami szt. napoju energetycznego na czele. Onie wiedzą swoje i już. Pomijając zatem tą "autystyczną" grupę to reszty kibiców naprawdę żal gdyby mieli pozostać w I lidze przez brak licencji. Tak czy inaczej tam sprawa ma się rozstrzygnąć do 15 czerwca.
Mentny - Komisja Lewickiego nie podejmuje decyzji w sprawie ŁKSu i Podbeskidzia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)