zgredzik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Leesior Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> Skandynawski finał będzie.
>
>
> Nie bedzie.Skandynawia to Dania, Norwegia i
> Szwecja. Nie Finlandia.
>
> Tak na marginesie Aleks zazwyczaj w swoich postach
> pieprzy, (...)
Jestes chlopie pare dni na forum i walisz bez zastanowienia : zazwyczaj. Przyklad poprosze. I grzecznie poprosze, bo ja tez umiem opierdolic i to ostro.
-
-
MŚ Elity 2011
Już mnie Marcin wyręczył, ale chyba warto przypomnieć:
Zobaczcie pierwszego gola dla Finlandii we wczorajszym meczu:
http://www.youtube.com/watch?v=uUN4JtATCK0&feature=player_embedded
Co do państw skandynawskich, to różnie podają. Np. tu:
http://portalwiedzy.onet.pl/87440,,,,skandynawskie_panstwa,haslo.html
..jest napisane, że Finlandia to kraj skandynawski.
Widzę, że co do poziomu NHL, to napinka się zaczyna robić :)
Aleks, jednak nie mozesz mówić, że jakaś drużyna z NHL wygrała by bez problemu te mistrzostwa, co do tego iż w KHL grają 40 latkowie, to nie mów, że np Jagr czy Hasek nie daliby sobie dziś rady w NHL:)
Jeszcze raz może zacytuję Ci Twoje słowa:
> Wiem jedno Leesior: ze ostatni zespol NHL w
> regular season wygralby te "mistrzostawa elity" w
> cuglach. W wiekszosci meczow do zera
Nie ma znaczenia ile meczy oglądasz na żywo w NHL. Takie stwierdzenie jest mocno naciągane i świadczy o Twoim ślepym zapatrzeniu w NHL.
Ja nie mam możliwości ogladania NHL na żywo ale może nie wiesz ( 23 lata na obczyźnie) że w Polsce jest dostepny np. kanał ESPN America.
Jeżeli uważasz,że np. Atlanta wygrałaby w cuglach z Szwecja czy Finlandia to nie mam pytań.
czas na finał...go Suomi !
Końcówka 4-1 dla Finów :)
Już 5-1 :P
A skończyło się 6-1 :D !!
Brawo Suomi.
3cia tercja miazga!!!
torreador Napisał(a):
> Jeszcze raz może zacytuję Ci Twoje słowa:
> > Wiem jedno Leesior: ze ostatni zespol NHL w
> > regular season wygralby te "mistrzostawa elity"
> w
> > cuglach. W wiekszosci meczow do zera
>
> Nie ma znaczenia ile meczy oglądasz na żywo w
> NHL. Takie stwierdzenie jest mocno naciągane i
> świadczy o Twoim ślepym zapatrzeniu w NHL.
> Ja nie mam możliwości ogladania NHL na żywo ale
> może nie wiesz ( 23 lata na obczyźnie) że w
> Polsce jest dostepny np. kanał ESPN America.
> Jeżeli uważasz,że np. Atlanta wygrałaby w
> cuglach z Szwecja czy Finlandia to nie mam pytań.
Troche ta dyskusja jest poza tematem watku, wiec moj ostatni wpis w tej kwestii. Poza Polska jestem dluzej, to w USA mieszkam 23-ci rok. Wczesniej bylem kilka miesiecy w Szwecji i 2 i pol roku mieszkalem w owczesnym RFN:)
Masz racje, ze nie mam pelnego rozeznania jakie kanaly mozna obecnie ogladac w Polsce. Swoje zdanie jak Wy sledzicie np. NHL opieram na wpisach z tego forum i raczej spotykalem sie z opiniami, ze nie jest to zbyt latwe (a szkoda).
Moze i jestem zapatrzony, jak to nazywasz w NHL, ale mam ku temu podstawy. Zreszta nie tylko ja, Rosjanie zrobili swoja KHL wzorujac sie na NHL "toczka w toczke".
Nie przecze, ze moje stwierdzenie, ktore zacytowales brzmi radykalnie. Nie ma niestety mozliwosci zweryfikowania tego i dyskusja jest typowo teoretyczna. Kazdy jednak kto interesuje sie hokejem z pewnoscia moze zauwazyc roznice jak wygladaja mecze z udzialem czolowych hokeistow NHL, a jak bez nich.
A teraz ide do telewizora ogladac pierwszy mecz finalu Konferencji Zachodniej Vancouver - San Jose:)
Aleks Napisał(a):
>
> Masz racje, ze nie mam pelnego rozeznania jakie
> kanaly mozna obecnie ogladac w Polsce. Swoje
> zdanie jak Wy sledzicie np. NHL opieram na wpisach
> z tego forum i raczej spotykalem sie z opiniami,
> ze nie jest to zbyt latwe (a szkoda).
>
Nie jest łatwe, bo wiele kanałów jest kodowanych (kasa, misiu, kasa :) ). Natomiast Polska leży w Europie :) i nie trzeba wiele kasy, ani wysiłku żeby odbierać większość europejskich satelitów, wiec kanałów ci u nas dostatek. :)
A wracając do meritum wątku: Brawo dla Finlandii (obojętnie co przez to rozumiecie :))
Fajnie było obserwować reakcję finów oglądających mecz w knajpie. Przyjęli zwycięstwo, tak jak my wygrany mecz z Naprzodem. Raczej dość chłodny naród :)
Myślę że my po meczu z Naprzodem się bardziej cieszymy. :)
Widać ci Finowie nie lubią Finlandii :)
A może to byli Finladczycy ( jak mawiał pewien minister edukacji) a nie Finowie?
http://babol.pl/kat,1025465,title,Finwie-spoor-wypiiiiiiili,wid,13415083,wiadomosc.html?ticaid=5c539
MisiekMisiek Napisał(a):
> Aleks, jednak nie mozesz mówić, że jakaś
> drużyna z NHL wygrała by bez problemu te
> mistrzostwa, co do tego iż w KHL grają 40
> latkowie, to nie mów, że np Jagr czy Hasek nie
> daliby sobie dziś rady w NHL:)
Ech, MisiekMisiek - wszystko zalezy od stawki:) Jakby chlopakom z NHL zaswiecic odpowiednim profitem, to by powalczyli:)
Aleks , NHL to NHL i nie ma o czym mowic ale troche przesadzasz ,czolowe zesply KHL napewno by sobie z palcem w d...e w tej
lidze poradzily , bez czolowych zawodnikow europejskich NHL nigdy nie bylaby tym czym jest ....
Aleks, Ty czasami nie w USA teraz mieszkasz bo troszke syndromik " dominujacej nacji " w twoich wypowiedziach wyczuwam :)
Bez obrazy Pozdrawiam !!!
Aleks, a ty myślisz, że jakby ruskom z takiego Magnitogorska dali porządną kasę, to by nie mieli szans?
Takie gadanie czysto teoretyczne, pozatym jednak w Europie są inne przepisy niż w Ameryce, co mogłoby być problemem dla zawodników NHL, lub dla drużyn z Europy (patrz na ostatnią olimpiadę, jednak USA i Kanada były na uprzywilejowanej pozycji z racji chociaż na wielkość lodowisk, w Turynie znowu drużyny Europejskie były lepsze...
Misiek, poniewaz to wlasnie czysta teoria, dlatego juz wczesniej napisalem, ze nie ma sie co w to zaglebiac.
Masser, faktycznie gra w NHL sporo najlepszych Europejczykow, ale coraz mniej ... Rosjan. Wybieraja swoja KHL, ktora jest podobno swietnie platna, a wymagania i oczekiwania jednak jeszcze nie takie jak w NHL. Co do mojego miejsca zamieszkania, to forumowicze od dawna wiedza, a nawet w tym watku pisalem o tym dosc dokladnie:)
Edit: (...) a nawet w tym watku (...). Sorry, w watku o tegorocznych playoffach.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)