Cóż, po prostu gramy dalej.
Jest jeszcze 8 meczów do końca.
Pierwsza bramka wyjątkowo pechowa, druga to granda - ale nei miałbym pretensji do sędziego, on na pewno nie zauważył - jeśli się coś kombinuje, to nie w takich sytuacjach...
I lepszym drużynom od naszej, gdy w ciągu 2 minut dostają 2 bramki ciężko sie podnieść...
Jak Klich mógł tego nie strzelić na 2:1 to je nie wiem, jakoś dziwnie go ta piłka uderzyła. :) No cóż, on jest znakomity w rozgrywaniu i prowadzeniu gry, nauczył sie już troche wracać :) natomiast takie pozycje z bliska to nie jest jego mocna strona (jeszcze? )
Szkoda tej durnej trzeciej bramki. Szkoda że Saidi nie strzelił tego okienka 2 minuty przed końcem.
-
-
Arka Gdynia - Cracovia 17 kwietnia, 14:45 !!!Walczyc Pasy Walczyc!!!
raz my i raz oni tylko,ze z przerwa bo już w sierpniu przyjedzie do nas Flota...
wygrana z Zaglebiem wiele nam nie pomoze bo potem wyjazd do ruchu a oni nam nie odpuszcza...
PS. A w ogóle przyjaźń przyjaźnią, ale Arka powinna być w innej lidzie (niższej, rozumiem :) ) Te mecze u nich to jakieś fatum.
No nic, fatum dla nas to Górnik i Arka. Więcej takich teraz nei ma, więc pzoostałe wyjazdy mozemy wygrywać :)
[b]Wynik osiągnięty w tym meczu jest tragiczny.... Trzebabyło choć jedną bramkę strzelić, bo teraz w tabeli Arkę trzeba przeskoczyć i nie wystarczy zrównać się punktami.....[/b]
Trzeba szykować skład do rozgrywek pierwszoligowych, zbudować zespół, który wywalczy awans i ponowny powrót do ekstraklasy..... Z zawodników, którzy nie pasują do gry w tej klasie rozgrywkowej jedynie zalicza się Saidi Ntibazonkiza i Mateusz Klich, który jednak dzisiaj nie błyszczał..... Oni nie zostaną w klubie, ale trzeba dobrze na nich zarobić, bo mają ważny kontrakt......
[b]REASUMUJĄC: mecz o 6 punktów przegraliśmy za siedem, biorąc pod uwagę obydwa mecze w Krakowie i w Gdyni (bilans: 2-3)!!!!![/b]
Trzeba stworzyć drużynę, która wywalczy awans i powrót w następnym sezonie......
Po takim wyniku (gdyby padła choć jedna bramka) nadzieje są bardzo kruche...... [b]Zmiażdżył nas bezpośredni kandydat do spadku.....[/b]
Ten mecz wyglądał jakby to było oddanie Arce punktów za nasza wygraną z nimi na otwarcie stadionu... A tak na poważnie to gra na wyjazdach to dalej katastrofa. Nie ma innej opcji jak wygrać 4 mecze u siebie (bo tyle chyba nam zostało) i uciułać jeszcze kilka punktów na wyjazdach, a o to będzie bardzo ciężko z taką grą. Stałe fragmenty gry Klicha to dno, albo w ręce bramkarza, albo poza boisko. Całkiem dobrze zagrał Saidi, ale on sam meczu nie wygra.
Coś mi się zdaje że zaszkodziła naszym podróż samolotem i niektórzy cierpią na chorobę lokomocyjną (:
nie chce nic mówić, ale Radomski, Suart, Dudzic nie zagrają w czwartek za kartki
Dudzic przez własną głupotę.
Jak wam kopacze nie wstyd ?
Można mecz przegrać ,ale trzeba mieć jaja i walczyć .Arka zaangażowaniem nas przebijała zdecydowanie.
3 grosze niestety dołożył Jurij .Pytam po co robić zmiany w drużynie która wygrywa mecz 3-0?
Te zmiany Masaryk za Suvorova i emeryt Radomski za Szeligę to samobójczy gol Jurija.
Z takim podejściem do gry kopaczy ekstraklasy nie uratujemy.To co pokazali dziś to wstyd i obciach.
dodo92 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> nie chce nic mówić, ale Radomski, Suart, Dudzic
> nie zagrają w czwartek za kartki
Z tej trójki, to faktycznym osłabieniem będzie tylko brak Radomskiego.
Suart gra któryś mecz z rzędu tragicznie. Dudzic tylko troszeczkę lepiej.
Radomski i Dudzic do zadna strata
Radomski tylko do Saidiego umie podawac i do tyłu.
Szkoda tylko Suarta
Ktoś wie, o której oni przylatują? Niedaleko mam na Balice, to może bym się wybrał pogwizdać. Dopingująco, oczywiście :-)
A ja przypuszczając że nasi ch... znów zagrają pojechałem się przewietrzyć do lasu. Wracając włączyłem jednak radio. Po 20 minutach 0:2 i tyle się kurwa meczu nasłuchałem. To nie na moje nerwy.
W drugiej lidze prowadzą: Olimpia Elbląg, Miedź Legnica, Olimpia Grudziądz i Świt Nowy Dwór Mazowiecki.
Ja tam bym nie demonizowal ... czasem tak jest ze jednym nie wychodzi nic ..a 2 praktycznie wszystko.
Bo przeciez z gry mielismy wiecej niz Arka ! 2 setki Saidiego, setka Klicha, na koncu Giza .. i nic nie wpadlo.
A Arka .. i gol po wolnym (ktorego wogole nie powinno byc) 2 gol to reka .. i 3 jedynie po akcji ).
Czesc z Was nadaje czemu Masaryk ,, czemu nie gral Suvorow .. ale sami tez pisaliscie przed meczem .. ze bedzie duzo walki ze Suvorow do takiej gry sie nie nadaje a ze Masaryk moze powalczyc.
Trzeba miec nadzieje ze to byl poprostu slabszy dzien i w Bytomiu bedziemy walczyc na calego .. ze wroci Bartczak i Nawotczynski. Tyle ...
Przegraliśmy dziś za 6 pkt....Gdzie są ci co mówili o przyjażni i oddaniu pkt za jesienną wygraną...ale oni są lepsi w bramkach!
I najważniejsze [b]"demony jesieni[/b]" straszą nadal mimo wymiany kilku zawodników! Dramatyczna gra w obronie,brak zaangażowania ,brak koncepcji do przodu i ta cholerna "dziecinada" Klicha ,który uważa ,że wszystkie wolne i rożne to on będzie wykonywał...Po 3ch złych dośrodkowaniach powinien dać sobie spokój albo Szatałow powinien go zdjąć z boiska!Saidi jak zwykle dużo szumu ,ale choć raz Klichowi wyłożył patelnię , zaś Radomski także dał 2 plamy....złe podania na 16-17 metrze od swojej bramki , no i klasyczna kontra przy 3 ej .... A gdzie nasza 8ka?
Arka grała stanowczo ,twardo i nie odpuszczała...a u nas jeden wielki bałagan!Winię za to także JUrija,który niespotykanie spokojnie stał przy linii ...to na meczu z Lechią walczył jak lew....a dzisiaj?Czyżbyśmy powoli odpuszczali? Za małe premie?
Gdyby chociaż "gryżli trawę' a tu nic i o to mam największe pretensje.
Nie splataj bzdur, o tym kto wykonuje wolne, w jaki sposób, decyduje trener.
O tym jak reaguje trener wyrobiłeś sobie zdania na transmisji w necie w jakieś podłej jakości ?
spokojnie panowie ,aby pozostać potrzebujemy 5 p. więcej od Arki i Polonii B. i to jest teraz ważne.
Dlatego pisałem , że nie jest tak ważny wynik Cracovii z Arką ważniejszy jest wynik Polonii B. a ten jest jak wiemy dobry dla Cracovii.
Gramy dalej .........
eplv Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie splataj bzdur, o tym kto wykonuje wolne, w
> jaki sposób, decyduje trener.
> O tym jak reaguje trener wyrobiłeś sobie zdania
> na transmisji w necie w jakieś podłej jakości ?
Ciekawe? W "emocji" z netu biorą sygnał....nie wiedziałem...;) A tych 40 kibiców jakoś miało podobne do moich poglądy...
Niestety Vasago ma rację! My już SPADLIŚMY! Do dzisiaj można było mieć nadzieję. Po dzisiejszym meczu ta nadzieja umarła! 3 pkt z Zagłębiem-realne, ale potem znowu wyjazd i wyjdzie zastraszona zbieranina 11 zawodników i znowu porażka!
Niestety zwycięstwa u nas to stanowczo za mało! Dzisiaj znowu przegraliśmy mecz w szatni! Zero pomysłu, zero zaangażowania, walka bez sensu i składu! DO ZOBACZENIA NA BOISKACH Nowego Sącza, Świnoujścia, Gliwic itd.itp!!!
Ja też uważam, że po dzisiejszym meczu szanse na utrzymanie mamy iluzoryczne, no chyba ,że zdaży się cud podobny to tego jak w meczu z Bełchatowem. Niestety jesień nas utopiła i tyle, choć oczywiście chciałbym sie mylić, ale jestem realistą :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)