Mam nadzieję że zagramy w składzie wyjściowym z meczu z Lechią z jedną zmianą - Radomski za Szeligę.
-
-
Arka Gdynia - Cracovia 17 kwietnia, 14:45 !!!Walczyc Pasy Walczyc!!!
new211 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Może pójdziemy w niedzielę na lotnisko powitać
> naszych?
Smialo! zabierz kolegow,znajomych i do Balic w niedziele, nie ma problemu
W sumie mógłby ktoś kumaty dowiedzieć się kiedy dokładnie wracają i ja z chęcią pojechałbym ich przywitać na lotnisku.
No ja myślę że z kolegami mogę pojechać, a przyloty będą na stronie balice w zakładce przyloty online - krajowe. Na terazpasy.pl można przeczytać, że "Powrót do nastąpi zaraz po meczu. Spotkanie z Arką zakończy się w niedzielę tuż przed godziną 17-tą, a już około 21-ej piłkarze Cracovii będą z powrotem w Krakowie."
Piszecie jak już byśmy ten mecz wygrali. W Zabrzu nie nauczyli was pokory?
bd mozna ogladnac ten mecz w emocji?
Sewir Napisał(a):
> Piszecie jak już byśmy ten mecz wygrali. W
> Zabrzu nie nauczyli was pokory?
właśnie
w emocji bedzie glowna atrakcja ten mecz wiec to retoryczne pytanie czy mozna tam obejrzec!
Dziś mija już 247 dzień od kiedy Cracovia zajęła ostatnie miejsce w tabeli.
Mam nadzieję że ostatni...
Napewno będzie to ostatni mecz...
Jak znam taktykę Szatałowa z poprzednich wyjazdowych meczów to właśnie jedziemy się bronic i to całym zespołem.A z przodu ?No może coś wpadnie , ale nie koniecznie.................
Kajak Napisał(a):
> Jak znam taktykę Szatałowa z poprzednich
> wyjazdowych meczów to właśnie jedziemy się
> bronic i to całym zespołem.A z przodu ?No może
> coś wpadnie , ale nie koniecznie.................
Kolego jesteś w błędzie!!! My nie jedziemy się bronić.
Co mamy bronić??? Ostatniego miejsca ???
CRACOVIO TYLKO ZWYCIĘSTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie mogłem jechać do Gdyni i chyba przez to mam straszne ciśnienie na ten mecz. Jakbym pojechał to wynik miałby małe znaczenie :)
Balonik napompowany na maksa a taka prawda, że czy wygramy, czy przegramy Cracovia zawsze Pany!
ARKA & CRACOVIA !
pik_pok Napisał(a):
> Kajak Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Jak znam taktykę Szatałowa z poprzednich
> > wyjazdowych meczów to właśnie jedziemy się
> > bronic i to całym zespołem.A z przodu ?No
> może
> > coś wpadnie , ale nie
> koniecznie.................
>
> Kolego jesteś w błędzie!!! My nie jedziemy się
> bronić.
> Co mamy bronić??? Ostatniego miejsca ???
> CRACOVIO TYLKO ZWYCIĘSTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!
A czego broniliśmy w Zabrzu?
wyniku 0-0 :)
Godzina meczu jest koszmarna. Ale i tak będę śledził!
Wszyscy oczywiscie pragniemy zwyciestwa, ale tez wazne jest by tego meczu nie przegrac. W przypadku remisu pozostaje status quo z Arka, a do Bytomia podchodzimy na 3 pkt. W nastepnej kolejce obie te druzyny graja na wyjazdach, a my u siebie, wiec mamy wieksze szanse na zniwelowanie ich przewagi.
Jesli wiec Szatalow zastosuje wariant wzmocnionej defensywy i typowych kontr (do czego w sumie jestesmy personalnie bardzo predestynowani), to wcale sie nie zdziwie. Chodzi jednak o realizacje, bo jakis blad moze spowodowac zupelnie inne ulozenie sie meczu.
Dla mnie idealem byloby zdobycie przez nas bramki, tak, by to Arka musiala atakowac i gonic wynik. Oni wciaz maja jedna z najlepszych statystyk defensywnych i marna ofensywe. Beda pewnie grac na stale fragmenty z wykorzystaniem umiejetnosci Nolla, a gdyby strzelili, to "zamuruja" i wtedy rzeczywiscie trudno ich przejsc.
Przypuszczam, ze rzuca sie do ataku agresywnie od poczatku, zeby naszych wystraszyc, stlamsic i pokazac, kto tu bedzie dyktowac warunki. Bedziemy musieli umiejetnie stawic temu czola i tez ich atakowac, zeby nie dopuscic do gry na naszej polowie. Powinnismy moim zdaniem grac szybka pilka dolem, podawac na pewniaka i rzucac dlugie pilki na kontry wtedy, jak wyjda do nas wieksza iloscia zawodnikow. Nie umielismy tego zrobic w Zabrzu i przegralismy. Teraz Szatalow na pewno bardziej tego przypilnuje, a juz z Lechia mielismy probki (podanie Szeligi do Saidiego, miniecie obroncy, rownolegla pilka do Visnakovsa i bramka:))
No i bedziemy musieli przeciwstawic sie fizycznie, a przede wszystkim na poczatku pokazac, ze nie bedziemy pod tym wzgledem chlopcami do bicia. Ktos wczesniej slusznie zauwazyl, iz wazna w tym meczu bedzie rola sedziego - tez tak uwazam, bo kosci moga trzeszczec.
Jestem w sumie dobrej mysli. Arkowcy beda jednak miec wieksze cisnienie, a kazda uplywajaca minuta bez zdobytej bramki, czy nawet bez stworzenia sytuacji bramkowej bedzie dzialac na nasza korzysc, bo mimo wszystko jednak my mozemy sobie pozwolic na remis, a dla nich to spora strata.
pik_pok Napisał(a):
> Kolego jesteś w błędzie!!! My nie jedziemy się
> bronić.
> Co mamy bronić??? Ostatniego miejsca ???
> CRACOVIO TYLKO ZWYCIĘSTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zgadzam się. Takie mecze jak dzisiejszy trzeba wygrywać, bo nie tylko zyskujemy punkty ale przede wszystkim pozbawiamy punktów potencjalnego spadkowicza (przy całej mojej ogromnej sympatii do Areczki musimy myśleć teraz o sobie). Bronienie się, granie na remis i liczenie że 3 punkty do Polonii Bytom i 4 punkty do Arki nadrobimy potem u siebie jest ryzykowne. Wystarczy chwila nie uwagi i możemy dzisiaj stracić gola, potem Arka się zamuruje, a wtedy cale rachuby wezmą w łeb. My przy defensywnej grze wyjedziemy z 0 punktami, a Arka nam odskoczy na 6 punktów. Nikt też nie powiedział, że kolejne mecze u siebie zawsze musimy wygrywać. Może zdarzyć się remis lub przegrana u nas, a w tej samej kolejce Polonia i Arka wygrają. I wtedy nawet przy remisie dzisiaj będzie strata odpowiednio 6 i 7 punktów. Moim zdaniem nie ma co kombinować, ale gdy się ma nóż na gardle trzeba podjąć ryzyko i zagrać ofensywnie.
Mam nadzieję, że zagramy ofensywnie.
Zgadzasz się na to ze powinniśmy wygrać? :) Ja tez się na to zgadzam. :)
Pragę tylko zwrócić uwagę że dotychczasowe mecze wyjazdowe pokazały ze na połowę przeciwników rzadko wchodzimy, za rzadko moim zdaniem. Remis będzie sukcesem .Zwycięstwo cudem, które i owszem zdarza się czasem........
Jak dla mnie dzisiaj jest najważniejszy mecz w sezonie. Zwycięstwo w Gdyni i we czwartek z rozbitym Zagłębiem i możemy powoli zapominać o 1 lidze. Ta kolejka się świetnie dla Nas układa i musimy to wykorzystać... Do boju Cracovia
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)