Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd..

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 10.01.2011 o 23:16
      Ostatnia aktywność 01.04.2011 o 19:25
      34620 wyświetleń
    • burgos

96
      4
    • 11.03.2011 o 12:56
      Post #721477 11.03.2011 12:56
    Potter nie wiem czy jest sens próbować spierać się z Tobą w temacie Rząsy, ale spróbuję. Najpierw punkty z którymi zgadzam się, ewentualnie nie neguję ich. Błędy - zwolnienie Lenczyka, zatrudnienie pasjonaty - brak transferu stopera latem - ogólnie nieadekwatna kwota wydana latem w stosunku do jakości sprowadzonych grajków z jednym małym "ale". Większość tej kwoty stanowił transfer Saidiego, po sprowadzeniu którego i pierwszym meczu, kiedy jeszcze nie był zajechany WSZYSCY piali z zachwytu, wielu twierdziło, nawet naszych oponentów, że takiego zawodnika jeszcze w naszej lidze nie widzieli. Czego można oczekiwać od dyrektora sportowego więcej, swoją robotę wykonał, a to że Saidi złapał kontuzję, kto mógł przewidzieć, to nie był pierwszy jego sezon w Europie, a WCZEŚNIEJ POMIMO TAKICH SAMYCH PRAKTYK SAIDI GRAŁ BEZ KONTUZJI, zresztą nie on jeden, więc trudno wymagać od T.Rz. cudów. Skupili się na wydawało się jedynym problemie, czyli odmówieniu gry rok wcześniej w NEC i wszyscy byli happy. Sprzeczności - Janus to transfer Ulata, sprowadzony jako podstawowy zawodnik piątej drużyny e-klasy, to że nie wypalił winą T.Rz. na pewno nie jest - Pozbycie się Matusiaka i Ślusarskiego to "zasługa" Rząsy? Powiem tak żebyś zrozumiał - zajady mi się robią ze śmiechu jak to czytam w codrugim Twoim wpisie. - Niesprowadzenie napadziora, widziałeś Maicona i Pleszakova? Wg mnie to był maks jaki można było zakontraktować w obecnej sytuacji, poziom ani gorszy, ani lepszy od naszej ligii. Odrzucił ich trener, nie Rząsa, DWA TYGODNIE przed startem ligi. Nic nie jest czarne i białe, są różne okoliczności po drodze, to że nie chcesz ich dostrzec, to cuchnie ignorancją na kilometr. Niestety tacy piłkarze jak Hubnik czy Rudnevs do nas w tym okienku nie mieli prawa trafić. Visniakovs nie powiedział jeszcze ostatniego słowa, ja wierzę że tak jak powiedział Jurij to będzie grajek, który zrobi w lidze. - Rząsa DZIAŁAŁ WŁAŚCIWIE W POJEDYNKĘ, sprowadzenie takich graczy jak Bartczak, Visniakovs, Trivunovic w obecnej chwili to transfery zdecydowanie ponad stan patrząc na naszą sytuację, oczywiście papierowo, jak się przyjmą w naszej lidze to się okaże. Poza tym Struna (podstawowy obrońca mistrza Słowenii), Boljevic (reprezentant Czarnogóry), Puzigaca (podstawowy obrońca mistrza BiH). 6 zawodników zdecydowanie lepszych niż nasza pozycja w tabeli, ja oceniam dyrektora, za to co sprowadza, za papierową wartość zawodników i cenę jaką za nich zapłaci, a jaki będzie tego rezultat to już w 90% zależy od trenera i samej drużyny. Oprócz tego mamy transfery obydwu bramkarzy, Nawotczyńskiego i Gizy ale te przypisuję bardziej Jurijowi. A Masaryk jest zagadką tak jak i cała sprawa związana z jego testowaniem, wyjazdem i powrotem. - Wypchanie Polczaka za kilkaset tys euro. Na te dwie pozycje stoperów pozostali w kadrze Nawotczyński i Vule, więc podstawowi są, poza tym Kosa i Jarabica więc 2+2 są. Polczak jako ten 3-4 w kolejce do wyjściowego, niczego dobrego poza kwasem w szatni i płaczem do mediów nie przyniósłby. Kto jest lepszy można się spierać, Jurij postawił na Vule i Nawotczyńskiego, potem chyba w kolejce był Kosa więc wytransferowanie w takiej sytuacji Polczaka za te pieniądze, to jest mistrzostwo świata. Oczywiście Ty pewnie przypiszesz zasługę menagerowi, ja z góry odpowiem, że to nie Kołakowski dogadywał kwotę transferu. Nawet jak Polczak zostanie gwiazdą ligi rosyjskiej nic to nie zmieni, pokaże tylko jak bardzo niechciało mu się u nas grać i to od dawna, a ja za takie pseudogwiazdy z góry dziękuję.
    • Żarko

1.7K
      809
    • 11.03.2011 o 13:00
      Post #721478 11.03.2011 13:00
    potter [ Odpowiedz prywatną wiadomością ] [ignoruj wpisy] musiałem kliknąć w tą trzecią kolumnę,bo ileż można czytać wpisy wariata?
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 11.03.2011 o 14:25
      Post #721479 11.03.2011 14:25
    Burgos co do Polczaka nie mogę się zgodzić ponieważ poza Nawotczyńskim i Trivunoviciem, którzy są podstawowymi stoperami jest tylko Kosanovic bo Jarabica jak gra to jest naszym osłabieniem. I teraz Vule jest kontuzjowany i gramy bez żadnej alternatywy na stoperze. We Wrocławiu Jarabica mógł zawalić kilka bramek i sfaulował w polu karnym czego na szczęście sędzia nie odgwizdał. Z Legią Jarabica zawalił 2 gole. W takiej sytuacji pozbycie się Polczaka i nie sprowadzenie nikogo na jego miejsce jest głupotą. Napastnicy również nie byli świetni ale lepiej mieć ich w kadrze niż nie mieć (przynajmniej Ślusara bo Matusiak i tak pozorował grę). Tylko, że ich raczej pozbył się Filipiak za to pismo, a nie Rząsa.
    • pasiasty81

3.2K
      1
    • 11.03.2011 o 14:54
      Post #721480 11.03.2011 14:54
    Nie wyzywajmy się nawzajem od wariatów. Nie mamy kogo wyzywać?
    • burgos

96
      4
    • 11.03.2011 o 15:35
      Post #721481 11.03.2011 15:35
    O usunięciu Ślusarskiego i Matusiaka napisałem to samo. Co do Polczaka, zostało 4 stoperów, czyli tylu ilu było w założeniach, co do oceny Jarabicy i Polczaka nie ma co dywagować, to nie wybór Rząsy tylko trenera, a Jurij postanowił że Słowak zostaje w kadrze, bo może przydać się też jako rezerwa na boku. Żeby nie było zdecydowanie wolałbym sprzedaż Jarabicy do Slovana zamiast Polczaka do Tereka, na chwilę obecną Polczak jest lepszym stoperem.
    • Żarko

1.7K
      809
    • 11.03.2011 o 17:03
      Post #721482 11.03.2011 17:03
    pasiasty81- dzisiaj nazwanie kogoś wariatem to najczęściej jest komplement:)
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 11.03.2011 o 20:09
      Post #721483 11.03.2011 20:09
    Awaria -nie interesuje mnie czy moja krytyka czy jak to nazywasz płacz spowoduje że Tomcio , Jakub przejmie się nim . To są główni winowajcy tego stanu który jest .Im prędzej pójdą precz tym mniej szkód narobią. Burgos co do twojej oceny -Błędy 1.Pełna zgoda w kwestii zamiany Oresta na Ulata.Rząsa jest tu współwinnym !!! Transfery takie ,a nie inne to wypadkowa tej zamiany .Orest jak powszechnie wiadomo już rok wcześniej nie chciał emeryta Radomskiego. 2.Brak transferu stopera latem.Tu pełna zgoda -tyle że dopisek doświadczonego stopera bo ściągnął zamiast młodych ,którzy się nie sprawdzili jesienią . 3.Nieadekwatna kwota do jakości sprowadzanych grajków ; Tu piszesz że większość kwoty pochłonął Saidi . Kolego Jarabica jak podają w różnych źródłach od 300 do 400 tyś euro,Suart 100 tyś euro ,Janus 100 tyś euro ,Budakovic 100 tyś euro,Radomski niby za free ale b.wysoki kontrakt ,a za podpis pewnie też sporo kasy .Jak zsumujesz te wydatki to robi się spora kwota za grajków którzy nic Cracovii nie dali ,a co niektórzy nadają się do klubu kokosa.Do tych kwot dopisz jeszcze prowizje dla menagerów. Sprzeczności Skoro twierdzisz że pozbycie się Matusiaka i Ślusarskiego to nie sprawa Rząsy to zapytam od czego dyrektor w klubie jest?Będąc w naszym położeniu nie trzeba być znawcą by z dużym prawdopodobieństwem stwierdzić że nie da się ich zastąpić-w tym okienku transferowym .I tu widzę rolę dyrektora ,a nie bezwolnej pacynki.Powinien przekonać Filipiaka że przynajmniej 1 należy do lata zostawić by nie zostać z atakiem na młodą ekstraklasę.Pytasz czy widziałem Maicona i Pleszakowa -tak widziałem i szczególnie ten drugi wyróżniał się wyjątkową nieporadnością.Różnica jest tylko taka że Dyzma brał każdy śmietnik i ładnie się uśmiechał ,a Jurij nie da sobie wcisnąć kitu. Czy nie uważasz że wydanie 9 mln zł na wzmocnienie i nie posiadanie przez Cracovię ekstra-klasowych napastników woła o pomstę do nieba?Co do stoperów to za Polczakiem też nie tęsknie tyle że zrobił się problem jak kontuzję doznał Bośniak.Niby mamy jeszcze 3 stoperów tyle że Kosanovic jest młody i nie doświadczony ,a my w obecnej sytuacji nie mamy możliwości pomyłek .Jest w dodatku po kontuzji.Mamy Jarabicę który jesienią grał słabiutko i teraz podobnie.Zostaje Nawotczyński -tu chylę czoła pod decyzję Jurija podjął spore ryzyko zatrudnienia zawodnika który przez ostatnie lata grał epizody i trafił bez pudła.Na razie transfery Jurija są najlepsze ,a wartość ściągniętych stranieri zweryfikuje boisko. Na razie sytuacja jest dla mnie dziwna bo reprezentant Łotwy przegrywa rywalizację z Sachą ,Masaryk przegrywa z Krzywickim i Dudzicem i nie łapie się nawet do 18 ,Bojlevic z Szeligą podobna historia , Pozostali też zaczęli grać jak posypały się kontuzje.Ściągaliśmy tych zawodników po to by stanowili o sile Cracovii . Po to wydano prawie 4 mln zł.
    • KMPasa1

515
      0
    • 11.03.2011 o 21:43
      Post #721484 11.03.2011 21:43
    Uciska temat Polczaka. Wolny od tego typu obciążenia -odrobina refleksji - a co w konsekwenji i w zastępstwie do aktualnego stanu posiadania. Podkreslac plusy, podwajać minusy, z racji patrzenia do przodu, toż to powód by się molestować? Sam temat sugeruje , by podyskutować , popłakać nad poziomem i obecnym stanem naszej strefy obrony. A jaka to wartośc . /patalogicznie rozważając/ - więc do rzeczy Polczak odpadł, wieć Nowotczyński jako ten spadkobierca , przez trenera do lidera na pierwszego nominowany /akceptacja forum/ , Czy jest w stanie te szeregi obronne uporządkować i przywódcze cechy z siebie wykrzesać. Zakładając jakis sposób myślenia . np. trzy formacje , trzech liderów i wspomniany . Jakie ma predyspozycje. czy jest w stanie.Oczywiście mam swoje zdanie, lecz nic nie będe podpowiadał, sugerował - nadrzędny cel to / wiadomo/ powodzenie Cracovii. Co uwiera w oku , jak dwa mecze lącznie z powtórka siedzą w głowie /obrońcy i ta strefa/ ogladając na żywo i TV . Traktować błedy jako indywidualne / tak każdy trener powie/ czy pokłosie wymogów taktyki i pokłosie wybiórczej selekcji , czy określonego widzimiisie. I tutaj zaczyna się problem tych wszystkich stref w przełożeniu na drużynę. Nie ma stref ,w tym piłkarskim pozytywnym pojeciu , liderów co te strefy by przyblizały , tej więzi ,że czasami obrońca robi za pomocnika, a pomocnik za napastnika.. Po zimie w taktyce , nie widzę żadnego postepu gry bocznych obrońców. która to była powodem / dużym udziałem/ - naszego upadku . Strefy, strefy , po czym w konsekwęncji odległości i możliwości do grania kopaną , co parakrotnie nasz trener / przypływ szczerości/ z uśmiechem komunikował. Tak / na swoje możliwości/ grała "Polonia" a czemu u nas tego nie widać. Przecież tak mamy grać , bo pumktów brakuje, wieć logika wskazuje, że tylko zwycięstwa itd. Więc boczni obrońcy/ obaj rokowali/ , pominowszy abstrakcje taktyczną w meczy z Legią , nurtuje mnie pytanie dlaczego Struna i Puizgaca na dzień dzisiejszy nie przekonują. Plus Nowotczyński, ktory i czy będzie liderem? Suma sumarym czy na bosaka i czy iść do świątyni i kto ma to zrobić. Jak od tyłu buduje się drużynę, to w takiej kolejności należy postawic pytanie Strefowac , tak by odległości nie były na 50-70 metrów, pomiedzy p. bocznym z tyłu , a lewym z przodu itd. Bo do bocznych jako jednym z warunków i z tym p. Trener musi być zapoznany. Do nich nalezy powinność i obowiązek, ta etykieta a w konsekwencji jakość grania do przodu , przez co mogą zmienić oblicze calego drużyny. Jak na razie to wykonawcy tej roboty to jak" karp wyciągniety z wody". Nie wiedzą co się dziele, ląpią powietrze, a czy wiedzą jakie jest przekazanie.. Może niedziela zmieni nastrój w klimacie "nastrój kibicowamia".. Mam nadzieję. Chciałem coś napisać o współpracy, automatycznego grania z pomocnikami., bocznymi z przodu, lecz nic z tego - dzisiaj porażka. Pozdrawiam.
    • libero

1.2K
      0
    • 12.03.2011 o 12:18
      Post #721485 12.03.2011 12:18
    W telewizji jakiś dziennikarz z południa Europy zażartował sobie, że jak się przypadkiem w tym roku utrzymamy, to w lecie nie będzie tematu. Zaczniemy mierzyć w Ligę Mistrzów. W planie mamy odkupić od Abramowicza Branislava Ivanovićia i Nemanję Matićia.
    9 dni później
    • tomek1906

2.1K
      395
    • 21.03.2011 o 21:37
      Post #721486 21.03.2011 21:37
    Po oglądnięciu ostatniego meczu z Koroną : o ile bylibyśmy groźniejsi dla wszystkich drużyn ligi gdyby w drużynie był prawdziwy snajper.. pisze to w kontekście możliwości tej drużyny które nie są w tym momencie wykorzystywane w 100%.
    • isaac

6.7K
      275
    • 22.03.2011 o 17:45
      Post #721487 22.03.2011 17:45
    coś czuje że Goliński do Warty
    • pluton

1.7K
      1.5K
    • 22.03.2011 o 19:45
      Post #721488 22.03.2011 19:45
    KMpasa1. Weź wytrzeźwiej i przeczytaj jeszcze raz tego swojego posta, może ci się uda (ja nie dałem rady).
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 22.03.2011 o 20:16
      Post #721489 22.03.2011 20:16
    isaac Napisał(a): ------------------------------------------------------- > coś czuje że Goliński do Warty No na najbliższe trzy miesiące to nigdzie :)
    • isaac

6.7K
      275
    • 23.03.2011 o 15:59
      Post #721490 23.03.2011 15:59
    mknacylopez Napisał(a): ------------------------------------------------------- > isaac Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > coś czuje że Goliński do Warty > > No na najbliższe trzy miesiące to nigdzie :) dlaczego ? przecież jest wolnym zawodnikiem...
    • mknacylopez

6.1K
      0
    • 23.03.2011 o 16:16
      Post #721491 23.03.2011 16:16
    Ale stał się nim po zamknięciu okna transferowego.
    • Kamaz

3.5K
      712
    • 23.03.2011 o 17:05
      Post #721492 23.03.2011 17:05
    To nie znaczy, że nie może trenować z daną drużyną i tak pewnie zrobi. Piłkarze wyjechali do Gutowa Małego. http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/pilkarze_cracovii_pojechali_do_gutowa_malego
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 23.03.2011 o 17:49
      Post #721493 23.03.2011 17:49
    moglby podpisac kontrakt tylko jedynie wtedy gdyby kontrakt zostal rozwiazany z winy klubu
    • isaac

6.7K
      275
    • 23.03.2011 o 18:15
      Post #721494 23.03.2011 18:15
    aha...dzięki spece :)
    8 dni później
    • GSC

982
      1.2K
    • 01.04.2011 o 14:04
      Post #721495 01.04.2011 14:04
    http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/tomasz_rzasa_pomoze_cracovii_w_walce_o_utrzymanie Prima aprilis ? :D
    • dario1981

263
      0
    • 01.04.2011 o 14:07
      Post #721496 01.04.2011 14:07
    GSC Napisał(a): ------------------------------------------------------- > http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci > /tomasz_rzasa_pomoze_cracovii_w_walce_o_utrzymanie > Prima aprilis ? :D I wszystko zepsułeś....czekałem aż ktoś założy wątek TR witamy w CRACOVII :D

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie