to chyba ja robiłem wyliczenie pokazujące, że to Giza właściwie w pojedynke zapewnił wtedy Majewskiemu 4 miejscie w tabeli
dzisiejsze pisanie o pycie, którą on wtedy miał rzekomo grać jest albo bzdurą albo kłamstwem i nawet osobista niechęć nie powinna być argumentem dla którego można tak pisać
-
-
Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd..
Santo - możemy poszukać:)
szukaj szukaj. na bank bedzie w Gizie, ja jak sie odrobie to tez poszukam
Panowie nie piszę o całym sezonie a ostatniej rundzie jaką spędził w Cracovii.
Na boisku pojawiał się na zmiany bądz też byl zmieniany.Strzelil w niej bodajże 2 bramki,po jego odejściu również tragedii nie bylo (7miejsce) tylko że nie do tego piję.Nawiązałem do wcześniejszej wypowiedzi w której potwierdzam jedynie że lekko nie było gdy z trybun sluszalo się epitety pod swoim adresem z tzw.loży szyderców.Nie popieram wyzywania wlasnych pilkarzy szczególnie w czasie meczu bo jakby nie było nosi on koszulkę naszego klubu.
Zasług mu również nie odbieram bo sporo wnosił do gry drużyny a jedynie piszę o ostatniej rundzie w jego wykonaniu która na nogi nie powalala jak i obecnie nie powala.
no i mamy kolejny transfer !
burgos Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> no i mamy kolejny transfer !
?
burgos Napisał(a):
> no i mamy kolejny transfer !
jaki transfer gdzie to masz napisane?
Sory Santo zgodnie z zaleceniem poszperalem poszukałem i już Ci mówię jak to było z tym zajęciem 4 miejsca.Według mojej oceny najważniejsze było 5 ostatnich kolejek w których zdobyliśmy łącznie 13 punktów i po kolei jaki wkład miał w nie Piotrek
Korona Kielce-Cracovia 1;2 Giza strzela bramke,niewatpliwie miał spory wkład w zwyciestwo w kolejnych meczach już nie było tak kolorowo.
Cracovia-Wisła 0;0 rozegral 73 minuty
Pogoń-Cracovia 0;2 proszę bardzo,okazało się że i bez niego można wygrać i to na wyjeżdzie.
Cracovia-Górnik Łęczna 5;0 wchodzi na kilka minut przy ustawionym już wyniku bez bramki
Widzew Łódz -Cracovia 3;1 dostaje pare minut już przy naszym prowadzeniu więc pisanie że ktoś zawdzięcza w glównej mierze to 4 miejsce głównie jemu jest w moim odczuciu niestosowne.
I jeszcze raz podkreślam zanim zaczniecie nagonkę - Piotrek Giza w pewnym okresie czasu był i dla mnie najlepszym zawodnikiem Cracovii ale pisząc że zawdzięczamy mu tak wysoki wynik w tabeli mijacie się z prawdą.Nie ma ludzi niezastąpionych więc i jego dało się zastąpić,co pokazały wyniki bo i w ostaniej rundzie grał już własnie pytę (za co slusznie uważam trafił na ławkę)jak i sezon póżniej już całkowicie bez niego graliśmy przyzwoicie zdobywając 7 miejsce a wcześniej 4.
Gdzie? Co?
Trza iść na Wielicką i wypatrzyć, info od znajomego dziennikarza o jutrzejszej prezentacji, niestety nic więcej nie wiem.
Największy problem jest na stoperze i z napadziorem, więc Skrzynia albo ...???
Na jakiej podstawie uważasz te 5 meczów za ważniejsze niż pozostałe? :)
czyli wg Ciebie zajęcie 4 miejsca to tylko i wyłącznie 13 punktów z ostatnich 5 kolejek?
a co powiesz na to?
zwycięstka bramka w Poznaniu w 93 minucie +3
dwie bramki z Widzewem u siebie +3
bramka w Wodzisławiu +3
asysta przy pierwsze bramce z Lechem u siebie, nie wygrał w pojedynke wiec nie dodaje
2 silnie bite rogi z Górnikiem dało nam dwie bramki
to najsilniejsze przykłady, meczy gdzie poprostu grał dobrze nie sposob w tej chwili pamiętać i wypomniec.
reszte wypunktowałes. po tym wszystkim poszedl w odstawke a mimo to w glosowaniu forumowiczow wyszlo na to ze Giza byl 5 zawodnikiem Cracovii. dodam tylko ze pięciokrotnie uznany zawodnikiem meczu. sam zapunktował na 9 oczek.
Giza kiedyś ciągnął całą grę Pasów, był jej mózgiem i nie ma co patrzeć na statystyki np. poszczególnych spotkań w sezonie. Kto nie widział w akcji Piotrka, ten niech się nie wypowiada, a do historii przeszły jego akcję jak ta z Polonią. Co prawda to prawda, by mieć sprawność z tamtych czasów Giza musiałby schudnąć, ale techniki się nie zapomina, więc nie skreślajmy Piotrka przedwcześnie.
Swoją drogą szkoda, że większość fanów Pasów nie pamięta czasów, gdy Piotrek był gwiazdą ekipy z Kałuży i teraz wyzywa go od "pyt". Trochę nieeleganckie zachowanie ale cóż....
Cóż z techniki przy braku szybkości i kondycji? Kapeć!
Rozgraniczmy dwie rzeczy. Giza przed odejściem do legii i Giza dziś.
Niestety są to dwaj zupełnie różni piłkarze...
To taka sama jak kibic stadionowy i fotelowy.
Nie nie uważam tylko i wyłacznie 5ostatnich kolejek dalo nam 4 miejsce podobnie jak nie uważam że tylko i wylącznie to miejsce zawdzięczamy Gizie.Piłka to gra zespołowa i wywalczył go caly zespól od Cabaja i jego klopsów po Gize włącznie.Ale nie robię z niego bohatera tego sezonu bo nim nie był i w wyliczanki jego zasług się nie bawię bo jak i jego bramki z początku sezonu tak samo mogę Ci przypomnieć gwizdy jakie go żegnały na 6 kolejek przed końcem gdy przegrywaliśmy na wlasnym stadionie z jedną z ostatnich drużyn Wisłą Płock (3 minuty po jego zejściu na szczęście Bania wyrównał na 2;2).Przypominam również że pisałem DO postu Pasiaka89 dotycząceGO trybun i samego Gizy z ostatniej rundy a nie całokształtu z Cracovii.
Miszczu najważniejsze moim zdaniem dlatego że własnie w tych kolejkach podgoniliśmy punktowo , a szczególnie w ostatniej kolejce wyprzedzając Wisłę w tabeli.Podobnie i w tym sezonie najważniejsze mogą się okazać dla nas spotania kończące sezon bo taka seria 6 meczy bez porażki może nam uratować dupe i ekstraklase dla Cracovii.Możesz polemizować że każdy punkt jest równie ważny (pewnie trzeba się z tym zgodzić)ale dopiero pod koniec sezonu lub nawet w ostatniej kolejce dowiemy się ile potrzebowaliśmy punków do pozostania w najwyższej klasie rozgrywkowej i podobnie w ostatniej kolejce może zdarzyć się sytuacja że wygrywając mecz wygramy EKSTRAKLASE.
burgos Napisał(a):
> Trza iść na Wielicką i wypatrzyć, info od
> znajomego dziennikarza o jutrzejszej prezentacji,
> niestety nic więcej nie wiem.
> Największy problem jest na stoperze i z
> napadziorem, więc Skrzynia albo ...???
Ani jeden, ani drugi, też dostałem tą informację na maila ale już zdementowana bezpośrednio w klubie, jakiś błąd w systemie mailingowym im się przytrafił. Jutro normalne spotkanie z trenerem bez prezentacji.
I po co to dementować?Zabrałeś nam właśnie nadzieję ;-)
Sorki za zamieszanie też się napaliłem :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)