Nie chodzi mi o klauzulę,chodzi o to ,że ruch nie będzie chciał go puścić:/
-
-
Re: TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd..
Winiak - to jak ma klauzule, to Ruch se moze mowic;D
Klauzulę ma ,ale na 500 tyś zł .Wykładając tyle na stół Ruch nic nie może zrobić -w żaden sposób nie może blokować.Są tylko 2 pytania- czy jest tyle wart ?i czy klub tyle na niego wyda?.
Co do głosu w tej sprawie to piłkarz się wypowiadał że chętnie przyjdzie ,ale....musi go działacze przekonać że zespół będzie na tyle wzmocniony by mieć realną szansę na uratowanie ekstraklasy.
Transferami typu Nawotczyński czy Kaczmarek raczej go do tego nie przekona .Tym bardziej że coraz bardziej imponująco wygląda lista zawodników odchodzących i to nie byle jakie ogórki tylko zawodnicy pierwszej 11.
Jakby nie patrzeć na razie w porównaniu do jesieni nie tylko nie jesteśmy mocniejsi ,ale wyraźnie słabsi.
Potter ,Jurij ma taką siłę przekonywania ,że i z Radomskiego napadziora zrobi.... :D nie martw się..... Tabisz na coś /kogoś zbiera kasę bo są opóżnienia w płatnościach za fakturki... :P
Potter:
DO:
Struna
Giza
Kaczmarek
Nawotczynski
Z:
Cabaj
Pawlusinski
Moskala
Slusarski
Matusiak
Golinski
Wasiluk
Sasin
Janus
Naprawdę jesteśmy słabsi?
Ja nie rozumiem na jakiej podstawie porównujecie sytuacje Czyżniewskiego w Arce do tej Rząsy u nas. Ci którzy tak strasznie narzekają na to co dzieje się z transferami u nas w klubie niech jeszcze raz spokojnie spojrzą na tabelę i dokładnie ją przeanalizują.
Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Potter ,Jurij ma taką siłę przekonywania ,że i
> z Radomskiego napadziora zrobi.... :D nie martw
> się..... Tabisz na coś /kogoś zbiera kasę bo
> są opóżnienia w płatnościach za fakturki...
> :P
A to on kiedyś płacił w terminie?
Ale zaczął już ciągnąć w hipermarketowych zwyczajach...:D
KruszynaKSC Napisał(a):
> Ja mam pytanko na temat Jarabicy bo dla niego
> bedzie to juz trzeci klub w sezonie.Jesli sie nie
> myle to zawodnik moze w ciagu sezonu reprezentowac
> jedynie dwa zespoly a on juz wystepowal w
> Budziejovicach i u Nas??!!
ale on ma byc podobno tylko wypozyczony :)
Oscy ile punktów ma Arka ,a ile my ?
Poza tym inne kryterium czyli punkt wyjścia .Rok temu Arka ledwo dzięki naszej pomocy się utrzymała.
Pod względem wydania kasy na transfery .Myśmy wydali ponad 5 mln zł i mamy 8 pkt w 15 meczach.
Arka nie wydała nawet 1 mln zł .
Czyżniewski do tej pory nie miał w Arce pudła transferowego ,A nasz dyrektor ?
Tak mknacylopez jesteśmy dużo słabsi .
Kaczmarek nie jest bramkarzem lepszym od Cabaja ,a ja twierdzę że jest słabszy.
Jak by był dobry to by go Śląsk lekką ręką nie oddawał .Dodatkowo jest wielką niewiadomą bo ostatnio mało grał ,a co to znaczy u bramkarza ?.
Nawotczyński ?Czy on jest zawodnikiem lepszym na stoperze od Wasiluka czy nawet Jarabicy?
W najlepszym wypadku bilansuje stratę i może się okazać że nawet nie bo jak popatrzymy kiedy ostatnio zagrał już nawet nie dobry ,ale przyzwoity mecz to było bardzo dawno temu.Może się okazać papierowym wzmocnieniem i kolejną sztuką.
Zostaje nam Giza i Struna -wszelkie znaki wskazują że to będą wzmocnienia.Ale to tylko 2 ,a lista strat ?
2 napastników o umiejętnościach ekstraklasowych -Jurij chciał by oboje zostali ,ale idealnie nadawali się na kozły ofiarne i wskazanie winnych 8 pkt w 15 meczach.Przecież nijak nie mógł Jakub odwalić emeryta Radomskiego bo to transfer Tomcia.Tamta 2 pasowała idealnie bo od ,,starego dziada Oresta"".Zostaliśmy bez napastników ,chyba że naiwnie liczysz że Krzywicki nas z Dudzicem zbawi.
Czyli w temacie napastnicy mamy ubytek -2
Już w tym momencie bilans strat i zysków jest co najwyżej na remis ,a ja twierdzę że nawet nie tylko osłabienie.
Do tego dochodzi solidny zmiennik Moskała ,to samo tyczy się Plastika i Sasina .
Potter - a idź Ty :P
Co do Arki bez pudeł:
Mrowiec
Sakaliew
Szmatiuk taki dobry?
Mawaye to jest dopiero perła :)
Ile punktów dali nam Ci wielcy napastnicy Matusiak i Ślusarski?
Powiedzmy, że 3 z Arką i Ślusar przyczynił się do punktu z Widzewem, gdzie dzięki wspaniałemu Radkowi straciliśmy dwa.
Dudzic z Krzywickim? 3 z Bełchatowem i punkt z Widzewem dzięki bramce Dudzica. Wychodzi na to samo.
Potrzebne były zmiany i teraz mamy dwie opcje. Albo znajdziemy kogoś sensownego kto te kilka bramek w tej rundzie strzeli albo zostaniemy z takim syfem jaki był w poprzedniej rundzie. Czy według Ciebie widać różnicę w ataku Cracovii z wariantem 1 i wariantem 2? Dla mnie i ta i ta opcja gwarantuje spadek.
Gorzej od Wasiluka grać można już tylko leżąc więc i tu nie przesądzałbym czy aż tak się osłabiliśmy.
Struna i Giza więc dwa potencjalne spore wzmocnienia.
Przy bramkarzu się zgodzę, Cabaj wg mnie lepszy ale Kaczmarkowi też należy się szansa.
Podsumowując, albo się jeszcze wyraźnie wzmocnimy albo zostaniemy z tym co jest teraz i będzie tak samo słabo jak na jesień. Bo gorzej być już nie może.
Jestem podobnego zdania co Potter: zyskalismy 2 zawodnikow o ligowych umiejetnosciach (Giza, Struna), a stracilismy co najmniej 4-rech (w tym na bardzo istotnej pozycji bramkarza): Cabaj, Plastik, Radomatu, Slusarz.
Trener Ulatowski, też miał swój wkład w tych transferach, nie wkomponował odpowiednio zawodników do drużyny i do tego chciał Suarta i Janusa (jak dla mnie dwa niewypały).Drużyna grała słabo, słaby trener i transfery się spaliły.Może inaczej by to wyglądało gdyby np.taki Jarabica przyszedł do zespołu Szatałowa, a nie Ulatowskiego, gdzie drużyna jest poukładana to grał by na dobrym poziomie.Oczywiście na ocenę trenera za wcześnie, jak on nie zrobi Drużyn to ja już nie widzę innych rozwiązań, tylko oczyszczenie zarządu.Rząsa, Tabisz 60 % winy Ulatowski 40%, jeszcze Filipiak 50%, bo pozwala na tą chorą sytuacje - tak to widzę.Wolę tych testowanych, niż wydanie 400 tysięcy na "kup teraz".
http://www.malopolskatv.pl/koniec-kuliga-w-cracovii/ wielka szkoda
potter, jak zwykle naginasz fakty do swoich teorii. Nieraz pisałeś, że napastnika rozlicza się z bramek:
Ślusarski 1126 min-3 bramki, Matusiak 622min - 2 bramki, Dudzic 559 min - 3 bramki, Krzywicki 69 min - 1 bramka.
Nie twierdzę, że Dudzic z Krzywickim nas zbawią, ale Matusiak ze Ślusarskim też by tego nie zrobili. Giza jest więcej wart niż wszyscy odchodzący ofensywni razem wzięci, A struna mam nadzieję będzie lepszy od wszystkich odchodzących defensywnych (obym miał rację) w większości pozbywamy się szrotu dodatkowo siejącego ferment w szatni. Żal mi tylko Cabaja, Plastika, Moskita i Sasina, ale trzech z nich "grało" w pamiętnym meczu z Zagłębiem, a Sasin do obrony się nie nadawał, a w pomocy wolę Suvorova.
Liczę, że zrobimy jeszcze te 4 transfery wartościowych graczy i wierzę, że będzie git.
potter - piszesz, że są słabsi, a nie zagrali jeszcze oficjalnego meczu w naszych barwach.
Kaczmarek niekoniecznie jest lepszy od Cabaja, ale też niekoniecznie gorszy (takich wahań formy jak Cabaj to nie ma chyba żaden bramkarz E-klasy, ostatnio nieco lepiej), a raczej lepszy od Merdy, który broni przyzwoicie tylko w linii. Zresztą ktoś pewnie jeszcze dojdzie na bramkę i to pewnie on będzie przymierzany do pierwszego składu.
Nawotczyński przyszedł za friko, a i kontrakt pewnie nie należy do najwyższych. Ponadto chciał go Szatałow... ryzyko wtopy niewielkie, lub ewentualna wtopa niewielka. Zresztą ma chłop coś do udowodnienia. Jeśli ma ambicje to zagra na 150% swoich możliwości, a to już dużo w walce o utrzymanie.
Dobry napastnik nie powinien mieć problomu z komponowaniem się do drużyny, to samo dobry bramkarz. Defensywa potrzebuje nieco więcej czasu na zgranie i to jest nasza największa bolączka. 500 tys. zł za Grodzickiego to śmieszne pieniądze, to jest gość który kilka razy tak wjedzie w napastnika, że po 20 minutach odechciewa mu się gry, po prostu się nie pi****li. .
DSS Napisał(a):
> 500 tys. zł za Grodzickiego to śmieszne
> pieniądze, to jest gość który kilka razy tak
> wjedzie w napastnika, że po 20 minutach
> odechciewa mu się gry, po prostu się nie
> pi****li.
Aż się zarejestrowałem po tym wpisie :)
Tak się składa, że mam kolegę, który ożenił się parę lat temu na Śląsku i dość często chodzi na Ruch. Rozmawiałem z nim dzisiaj o Grodzickim i nie polecał go do Cracovii (a zna się trochę na piłce bo grał w II lidze i będzie trenerem). To co napisałeś wyżej to jedyna i to bardzo dyskusyjna "zaleta" - BRUTALNOŚĆ.
[b]Prawie zawsze wygląda to tak, że Grodzicki bardzo łatwo daje się prowokować, szybko dostaje "żółtko", a jak musi uważać to grać bez faulu nie potrafi i... po zawodniku. [/b]
Nie trzeba mieć kolegi który chodzi na Ruch żeby ocenić przydatność Grodzickiego. Wystarczy oglądać mecze Ekstraklasy.
Zresztą m.in. (o ile nie przede wszystkim) dzięki takim co nogę cofali jesteśmy w tym miejscu w którym jesteśmy.
DSS Napisał(a):
> Kaczmarek niekoniecznie jest lepszy od Cabaja, ale
> też niekoniecznie gorszy (takich wahań formy jak
> Cabaj to nie ma chyba żaden bramkarz E-klasy,
zgoda ale takiej obrony jak mial Cabaj to tez nie mial zaden bramkarz w naszej lidze
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)