Zgadzam się, Gąsiński to bardzo dobry bramkarz.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Jak można chcieć bramkarza po jednym meczu dobrym??? Mamy już dwuch przeciętnych bramkarzy po co nam trzeci???? JA PROPONUJE JANUKIEWICZA.
winiak1 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak można chcieć bramkarza po jednym meczu
> dobrym??? Mamy już dwuch przeciętnych bramkarzy
> po co nam trzeci???? JA PROPONUJE JANUKIEWICZA.
Nie mamy ,oj nie mamy bo mamy DWÓCH ....!A właściwie jest i trzeci,który musi wkrótce zadebiutować
Drogi kolego Winiak1, ja nie mam zamiaru protestować co do opinii o Janukiewiczu. Zgadza się, to też moim zdaniem bardzo dobry bramkarz.
Ale wracając do Gąsińskiego muszę stanowczo zaprotestować, że opinię o nim wyrobiłem sobie po wczorajszym meczu. Pierwszy raz widziałem Gąsińskiego na Kałuży za kadencji Stefana Majewskiego jesienią 2007 roku. Bronił wówczas w Zagłębiu Sosnowiec. Mecz, jak to za Majewskiego, był słaby i beznadziejnie nudny. Jedyną właściwie jego okrasą była właśnie doskonała gra Gąsińskiego, który wybronił w kilku przypadkach sytuacje stuprocentowe (z tego co pamiętam zmarnowali je: Pawlusiński, Szwajdych i chyba Szczoczarz - we wszystkich przypadkach strzelali z kilku metrów). Ale najpiękniejsza była jego parada po bombie Plastika zza linii pola karnego w pierwszej połowie, kiedy wybił piłkę zmierzającą w okienko. Pokonał go z piątki cwany Kamil Witkowski, który na zimno wykorzystał głupi błąd któregoś z obrońców i wygraliśmy 1:0.
Widziałem też Gąsińskiego w tym roku w marcu w meczu z Legią w Bytomiu, zagrał kapitalnie, szczególnie w ostatnim kwadransie kiedy Legia przycisnęła, ale nie dała rady go pokonać i Polonia wygrała 1:0 i Urban wyleciał. We wrześniu i październiku widziałem Gąsińskiego w kilku meczach w Canal+ , kiedy po meczu z Wisłą zastąpił Juszczyka i bronił bardzo dobrze.
Merano, sory widać musiałem się pomylić co do Gąsińskiego:D
ten Gąsiński rzeczywiscie niezły. ja akurat go nigdy wczesniej nie widzialem a moze poprostu nie zapamietalem ale w ostatnim meczu warto zwrocic uwage na to ze chyba z 10 razy byl na 20-25 metrze kasujac nasze akcje czyli zyje
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Manchester-United-Sir-Alex-Ferguson-krytykuje-pilkarskich-agentow,artykul,90337,1,423.html
no coments...
Pozwolę sobie włączyć się do dyskusji .Moim zdaniem potrzeba nam natychmiast 2 bocznych obrońców o umiejętnościach Kiełbowicza i Kikuta /tych bym wziął w ciemno / , naprawdę dobrego pomocnika defensywnego , pomocnika ofensywnego/jeśli nie będą grać Suvorov i Goliński - musi być alternatywa dla Klicha / i napastnika /skutecznego / oraz rutynowanego stopera .I muszą to być kandydatury przemyślane , zawodnicy sprawdzeni co do formy a nie dobierani wg. magii nazwiska .
No to trzeba wymienić połowę drużyny ...a bramkarz?
Niestety około 30 % drużyny nie nadaje się do gry w ekstraklasie , pozbycie sie tego badziewia to konieczność .
Połowę? Tylko?
W grudniu powinna nastąpić totalna inwentaryzacja....nie moze być tak ,że piłkarze biorą po kilkadziesiąt tysięcy miesięcznie i grają piach!
Popieram głosy,że stoper,defensywny,napastnik potrzebny jest na jutro!!!Wszyscy doświadczeni...i nie z jakiejś listy panów menago,tylko przemyślane transfery...a nie ,że pan Arek i Tomek mają taki pomysł i wio! Ciekawe kto zaakceptował niechcianego i wpychanego na siłę p.Orestowi Łuczaka i póżniej Radomskiego!A po kilku meczach sparingowych zjawia się nowe objawienie Zarządu Jarabica za bańkę...i Kosan na ławkę...Nie ,panowie decydenci powinni się zdr5owo puknąć w czoło!!!To oczywiście ICH pieniądze i mogą sobie robić co chca ,ale przyzwoitość też ma swe granice...
Nic,czekamy co dalej w tym interesie i zobaczymy w piątek czy nasi grajkowie cokolwiek z przekazów nowego trenera pojęli...
Wszystko ok Zibiland ale w jednej kwestii się nie zgadzam.
Stoper,defensywny,napastnik potrzebni są na wczoraj.
3lvis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wszystko ok Zibiland ale w jednej kwestii się nie
> zgadzam.
> Stoper,defensywny,napastnik potrzebni są na
> wczoraj.
Masz rację...nawet na przedwczoraj....mój błąd , przejęzyczenie ...przepraszam...
Dzisiaj, wczoraj, przedwczoraj to pustosłowie. Lepiej powiedzmy kogo widzicie w Pasach na tych pozycjach, bo jeśli chodzi o bramkarza to chyba wiem kto będzie.
Ja też wiem. Marcin Cabaj. Bo jaki bramkarz z ambicjami przyjdzie w zimie do drużyny, która przez wszystkich jest już dawno skazana na spadek?
W ten sposób rozumując możemy o wzmocnieniach tylko pomarzyć.
Onyszko przyszedl do Odry i gdyby nie choroba dzis pewnie ladowalby w 11 kolejki kazdego tygodnia.
A jaki moze przyjsc do Cracovii to pewnie wszystko zalezne ile bedzie zarabial i ile chcemy za niego zaplacic.
Przykladowo ja chcialbym Sapele , jednak interesy z Belchatowem do latwych nie naleza.
srodek pomocy SAWALA - GIZA - KLICH bylby calkiem Ok...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/szyndrowski-odchodzi-z-belchatowa,1,3765024,wiadomosc.html
Dobry doświadczony środkowy obrońca jak Szyndrowski na pewno by nam się przydał.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/ps-zielinski-zwolniony-z-lecha,1,3765046,wiadomosc.html
Zieliński do wzięcia...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)