A masz jakieś info na ten temat czy tak przypuszczasz?
Bo mi to już trzeci czy czwarty rok z rzędu opada i jakoś opaść nie może.
Tak jak zresztą większości forumowiczów z tego co widzę.
Także ja już w bajeczki o wielkich transferach nie uwierzę, dopóki nie zobaczę danego zawodnika w pasiastej koszulce z herbem Cracovii na piersi.
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Ku... jak naprawdę nie ogarną czegoś konkretnego tym razem, to chyba nie tylko ja się elegancko wku*rwie :/
Kasa, Kasa, Kasiora, Miliony, Miliardy, Comarch, Facjata Janusza, Każdy portal wita nas słowami "Cracovia wyda miliony na transfery" - a takiej parówy za taką kasę to chyba nikt nie kupił jeszcze nigdy.
Rafał i Tomek! Zielone światło jest? To do roboty kuźwa, bo ja już nie chcę oglądać "rozpaczliwej walki o utrzymanie".
3lvis Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A masz jakieś info na ten temat czy tak
> przypuszczasz?
> Bo mi to już trzeci czy czwarty rok z rzędu
> opada i jakoś opaść nie może.
> Tak jak zresztą większości forumowiczów z tego
> co widzę.
> Także ja już w bajeczki o wielkich transferach
> nie uwierzę, dopóki nie zobaczę danego
> zawodnika w pasiastej koszulce z herbem Cracovii
> na piersi.
Wiesz może co to SARKAZM???
sory,ale mam już dość tych naszych milionowych transferów.
bierze ktos z was pod uwage ze ten caly Janoszka, Sobiech i Sadlok mogli miec tylko taka jednorazową dobrą runde? ja tam bym postawil na mlodych ale sprawdzonych zawodnikow bo taki Witkowski tez jeden sezon mial dobry a pozniej cos mu sie nagle stalo :)
Zauważ tylko, że nagle coś mu się nagle stało AKURAT u nas...
U nas właśnie większość piłkarzyków przestaje grać i robimy się drużyną bez JAJ !!!
QBAQ1906PASY Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> Kasa, Kasa, Kasiora, Miliony, Miliardy, Comarch,
> Facjata Janusza, Każdy portal wita nas słowami
> "Cracovia wyda miliony na transfery" - a takiej
> parówy za taką kasę to chyba nikt nie kupił
> jeszcze nigdy.
Nieprawdę piszesz. Żle rozumiesz , źle diagnozujesz kłopot Cracovii.
Problem nasz to nie brak transferów. Transferów za ostatnie lata było "w ch.j i trochę jeszcze". Drogich transferów też.
Nasze problemy widze 3.
Pierwszy dużo nietrafionych transferów robionych na sztukę.
Drugi brak systemu rozwoju zawodnikow kupionych. mamy Chaos
Trzy brak stałej koncepcji rozwoju
Cracovia była zarządzana chaotycznie poza finansami. Brak było ludzi kompetentnych.
to mamy teraz Ulatowski zastał tłum grajków On Leńczyk każdy kibic wie nie ma kim grać.
trzydzieści może więcej chłopów na kontraktach. ilu z nich do ligi? 15?
Dalej CISZA..............Ulatowski nie wyjdzie na boisko i nie bedzie strzelac bramek
skoro 15 tylko na ekstraklasy to ja pytam po chuj jest 30 zawodników po chuj idziemy w ilość a nie jakość
za 15 kontraktów pewnie nie niskich opłacilibyśmy dwóch dobrych grajków którzy byli by wzmocnieniem a nie uzupełnieniem
Filipiak mówi jak to ma dość tułaczki po ostatnich miejscach ale nie robi nic w kierunku tym żeby było lepiej
a przecież mamy wszystko jak na Polską Ligę
baza treningowa
centrum odnowy biologicznej
nowoczesny stadion
TYLKO NIE MA DRUŻYNY i ludzi którzy by kierowali Cracovią.
Gwarantuje wam i to dobrze wiecie że dobrze może być tylko wtedy jak będziemy mieli prezesa z prawdziwego zdarzenia i Tabisz ustąpi wtedy możemy liczyć na coś więcej.
Póki co to tylko piękne wywiady do Telewizji żeby powiedzieć i zareklamować Comarch ile to ma pieniędzy.
Ja już Januszowi nic nie wierzę dopóki czegoś nie zobaczę bo tyle co myśmy mieli mieć od awansu to nie jeden dobry europejski klub by nam zazdrościł.
Niestety ale jeśli chcemy coś zmienić walczyć o coś więcej niż utrzymanie musimy bić się o najlepszych nawet jak by jeden miał kosztować 4 mln to lepiej dać 4 mln za tego jednego i budować drużynę powolutku niż zabrać za darmo odpadki 1 ligi czy ekstraklasy
Około 10 miało być oficjalne info w sprawie Radomskiegi, a i tutaj cisza. Czyżby znów Tabisz stanął na wysokości zadania?
Kilen -rece opadają jak czytam twoje wypociny ,,Cracovia była zarządzana chaotycznie -POZA FINANSAMI""
Rozumiem że wg ciebie finanse były zarządzane profesjonalnie?
W takim razie zapytam ?
1.Kto doprowadził do drumlak gate i STRATY TAK JAK PISZE MAACIEK (a on w temacie siedzi )2 mln zł??
Nadmieniam że trzymając drumlaka do końca kontraktu i nie robiąc kompletnie nic stracilibyśmy maks 500 tyś zł.
2.Kto w imie ,,oszczędności ''pożałował paru tysięcy złotych na przebadanie zawodnika o nazwisku Sacha kupowanego za 0,5 mln zł .,,Zaoszczędziliśmy ''żetony straciliśmy 0,5 mln zł +płacenie rok kontraktu zawodnikowi +jego leczenie.
Razem ok 1 mln zł.Wydając te pare tysięcy wiedzielibyśmy że zawodnik ma ciężką kontuzję i albo poczekalibyśmy aż się wyleczy i wtedy za darmo podpisalibyśmy umowę ,albo opcja 2 kwota transferu była by maks 100 tyś zł.
3.Kto podpisał 10 letnią umowe z firmą widmo na stroje sportowe(która całe lata klubowi będzie się odbijac czkawką)
Już nie wspomnę o jakości ,,produktu''.
4.Temat jest o transferach to i z tej działki zapytam ile zarabiliśmy na ,,oszczędności ''czyli wykiwaniu Kucharskiego przy prowizji za Kuliga?Zarobiliśmy żetony w porównaniu do WIELU MLN ZL STRAT Z TYTUŁU transferu Lewandowskiego do Lecha ,a nie do nas.Nie jest żadną tajemnicą że dawaliśmy największa kasę Zniczowi i piłkarzowi przebijajac 1 kontrakt z Lechem (zarabiał tam 20 tyś )2 krotnie.Kucharski jako menager Lewandowskiego srogo się na nas odegrał .
To są przykłady tego dobrego ,,zarządzania ''finansami !!!!!.Można je mnożyć w nieskończoność!!!
Potter przestań na dzień dobry przyp...ć się. ok?
Pisałem o transferach. Coś nieprawdziwego napisałem?
Finanse. Jeżeli jest jak piszesz to źle.
Piszesz jakoby dla małej oszczędności prezes Tabisz traci miliony.
wykazuj to we właściwym wątku. jest wątek do Prezesa.
Trochę lat pracuję w kraju gdzie bardzo poważnie traktuje się każdego "zielonego". Bardzo poważnie.
Chcesz walczyć z nieudolnym zarządzającym? wykazuj właścicielom jak traci on firmowe pieniądze!
Cisza przed burzą :)
traba. Zawodnicy z MŚ do naszej ligi?? Hehehehe Nie pij przed śniadaniem:)
Panowie wiecie kiedy Radomski będzie przechodził testy medyczne ????
Zrozumiem, ze Sadlok czy Sobiech wybiora Lecha. Rozumiem, ze Nowak, Onyszko itp wybrali Polonie gdzie dostana pensje kosmos jak na nasze warunki. Ciezko zarzucac zarzadowi, ze zawodnik woli isc do klubu gdzie dostaje wiecej pieniedzy albo z miejsca gra w pucharach.
Ale to, ze sprzatneli nam Sobote mnie juz powaznie rozsierdzilo. A jak Cetnarski trafi nie do nas, a do Lubina, wiochy w porownaniu z Krakowem, klubu ze zdecydowanie mniejszymi tradycjami i tak dalej to sie juz powaznie wk***wie.
A jak nie bedziemy sciagac zawodnikow typu Jonczyk, Janoszka czy inni perspektywiczni, z ktorymi podpisywalibysmy bardzo dlugie kontrakty i pierwsze sezony ich wypozyczali (tak jak robila to psiarnia z brozkami czy boguskim), zeby sie otrzaskali w lidze to sny o potedze mozemy zostawic w sferze marzen. Janoszka juz jest w miare otrzaskany wiec to moze zly przyklad - ale za taka kase jak teraz nie bylby normalnie do wyciagniecia z Ruchu, gdyby nie to, ze im sie klub sypie, a chlop mlody i zdolny wiec na nim nie stracimy.
Chcesz pan, profesorku produkcje pilkarzy netto? To nie robi sie tak, ze sciaga sie dudzica i wsadza go od kopa do skladu, tylko jest to troche dluzszy i bardziej skomplikowany proces. Sciaga sie chlopaka, pierwszy pol roku/rok zostawia przy 1 skladzie i trenerze, zeby mu przyjzec - mocne/slabe strony i charakter. Trzeba obadac jak go najlepiej prowadzic bo nie ma zlotych srodkow - kazdy pilkarz jest inny. Potem rok/dwa wypozyczenia i dopiero jak sie juz rozwinie na tyle, zeby grac w pierwszej druzynie sciagamy do siebie. Gra u nas 2/3 sezony (chyba, ze chce zostac legenda to zostaje do konca kariery ;)) potem sprzedajemy go za pare baniek, za ktore kupujemy nastepnych 5 mlodych utalentowanych i tak w kolko panie macieju.
Radomskim, jakims bialoruskim gwiazdorem, czy kopaczynem, ktory sie wybil w naszej mizernej lidze nikomu pan nie zaimponuje, ani kopara nikomu nie opadnie.
Chcemy profesjonalizmu na wszystkich plaszczyznach. Sciagajmy wszystkich najlepszych 17 latkow z polodniowej polski (od 17 roku zycia mozna chyba kontrakt zawodowy podpisywac?) kontraktujmy ich na 5lat - rozdzielajmy miedzy ME i wypozyczenia (nie zaszkodziloby miec klub filalny) niech sie ogrywaja, potem graja ku czci Wielkiej Cracovii, a na koniec niech nam przyniasa pare ladnych banieczek, najlepiej Euro zysku.
A jak slysze o tych milionach na transfery to mi sie potterowe zajady ze smiechu robia bo to nie o to chodzi i nie tedy droga.
Wchodze do watku z konkretami, bo widze nowy post Mknacego. Mysle sobie - dobrze poinformowany chlopak, na pewno jakis ciekawy artykul bedzie. A w srodku licytowanie sie na zrodla...
Po to sa dwa watki, zeby komentarze do tekstow dawac tutaj. Niezaleznie, czy chodzi o nasze opinie, czy o zrodla prasowe.
Przepraszam serdecznie, ale skoro tamten temat ma być fachowy, to wypadałoby dobrze źródło napisać :)
Ale skoro już coś mam napisać, to wiadomo chyba dlaczego Wilczek nie trafił do nas. 500 tysięcy euro kosztował! Za tyle Peszko zmieni klub w tym oknie transferowym, bo taką ma klauzulę w kontrakcie. Za mniejsze pieniadze albo cos kolo tego Wasilewski przeszedl do Anderlechtu.
ILE??
na pewno mknący nie pomyliłeś złotówek z ojro?
jeśli to prawda, to za Glika krzykną sobie ze trzy razy tyle.
ciężko mi w to uwierzyć, że ktoś zapłacił za Wilczka więcej niż Lech za Kiełba.
ale skoro dali tyle, to milion za Cetnarskiego też nie będzie problemem ( tu pewnie przesadziłem, bo jakoś niedługo wygasa mu kontrakt).
reasumując czołówka ligi zaczyna nam niebezpiecznie uciekać.
Legia, Lech, Polonia a nawet Zagłębie chyba na długo zdominują naszą ligę :(
Ja juz przestalem sie podniecac tym kto do Nas przyjdzie -patrze na inne zespoly- jak sie oslabiaja/ nie wzmacniaja.......GKS B. jest w tej chwili najbardziej oslabiony , do tego jeszcze z 2-3 kluby ktore nie zrobia wielkich transferow (tylko wg. mnie) - wiec moze nie bedziemy w przyszlym sezonie.......ostatnii.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)