W ostateczności na stoperze może grać przecież Arek Radomski. Ale nie ma co narzekać - na Pietrasiaku świat się nie kończy!
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Bramki Radomskeigo:
[url=http://www.youtube.com/watch?v=hN1Gdnlr29A&feature=related]Gol Radomskiego[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=7ZIZ8cONGtE&NR=1]Gol Radomskiego 2[/url]
[url=http://www.youtube.com/watch?v=eWaTKbXqToI]Gol Radomskiego 3[/url]
I zna języki :)
[url=http://www.youtube.com/watch?v=HrofuGY3rUQ&feature=related]Filmik[/url]
Wiecie co moze jest z Sadlokiem ???
[b]"W najbliższych dniach Ruch ustosunkuje się do pisma krakowskiego klubu."[/b]
Jest juz jakas odpowiedz Ruchu ????
oscy_ksc_SKAWINA Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W ostateczności na stoperze może grać przecież
> Arek Radomski. Ale nie ma co narzekać - na
> Pietrasiaku świat się nie kończy!
ale fakt ,że był to jedyny "wolny" stoper w lidze ,który gwarantował podniesienie poziomu gry naszej kulejacej obrony. Teraz trzeba będzie zapłacić.
Z Radomskim strzał w 10 !!! Brawo Tomek takiego zawodnika najbadziej potrzebowaliśmy pogra u nas ze 3 latka na wysokim poziomie a póżniej niech dołączy do sztabu trenersko-menadzerskiego!!! TYLKO PASY!!!
A co Wojciechowski zamierza zrobic z piłkarzami, którzy już są? Czytamy, ze kupuje nowych ale nie czytamy, zeby sprzedawał. Będzie im płacił i trzymał w magazynie?
Mam pytanie do jakiegoś szpeca o Pilarza. Przyznam sie szczerze ,że ostatni raz obserwowałem tego gracza jak był rezerwowym "Ptasiej" Pogoni w 2004.
Ktoś ma jakąś opinie na jego temat?
Naprawdę jest istotnie lepszym bramkarzem od Cabaja? (bo o odejście Marcina raczej chodzi- Merda ma jeszcze 1 rok kontraktu).
Pilarz w"Skarbie Kibica" jest wyceniony na 700 tys. zł.
Niektórzy oceniają jako strzał w " 10" inni widzą go na stoperze, a dla mnie
nabytek załatwiający największy mankament w drużynie w nazwie - defensywny
pomocnik. Przy nim, - może nie dzisiaj, ale za jaki pół / zbyt optymistyczne/ a może
rok z dodatkiem słowa profesora staną się prorocze na złość co niektórych , że
Wasiluk z Polczakiem to najlepsi w lidze krajowcy na środku obrony. Tezy nie
będę dowodził. Jeszcze jak psy przehandlują Głowackiego, a Profesor się spręży
i przebije psiury i cwelkę w temacie "Sadlok". Wtedy nasz blok obronny mógłby
wyglądać tak w rozpisce. Od strony prawej. Mierzejewski / Sasin/ - Polczak-
Wasiluk- Sadlok. Defensywny - Radomski. Przy tym ostatnim stoperzy to inny
obraz, a biorąc pod uwagę skalę talentu,potencjalny rozwój,a drużyna na progresji
blok obronny mielibyśmy b. silny, jednym z lepszych w lidze. Dlaczego jeszcze
Sadlok dla nas może być tak bardzo istotny. Załatwia sprawę lewego obrońcy,
w razie konieczności może zagrać na stoperze, a Wasiluk nie pobiera nauki z
pozycji ławki rezerwowej. Wtedy patent typu " Pietrasiak" do niczego nie jest
nam potrzebny, bo to żadna gwiazda,
Piątka z tyłu wskazana, a jaka z przodu do gry i kreacji w swym wizerunku w
wartości w drodze do sukcesu ,o odrębności , czyli swoim jednostkowym stylu.
Tutaj stoję w miejscu, bo brak sygnałów / trudno by już były/ jaki kierunek
obierze nowy trener w schemacie ustawienia. Czy będzie to 4-4-2 , czy może
4-3-3 jako tej formy 4-5-1 z akcentami na atak / inne akcenty postawione na
bocznych/. O ile tyły z warunkiem "Sadloka" byłyby ambicji spełnieniem, to
w przodzie jest zbyt wiele niewiadomych. Nie chcąc spekulować robię przymiarkę
do tego co mamy. Przechodzimy na grę w 4-3-3. A dlaczego. Bo ten styl / jak
się go dobrze opanuje/ daje gwarancje gry bardziej ofensywnej, a nasi czołowi
piłkarze mają plac gry. Uzasadnienie., W 4-4-2 w środku pomocy Radomski
i Klich . Suworow i Goliński na ławce. Jest jeszcze wariant Suworowa na boku
, lecz jego potencjał jest większy w środku. W 4-3-3 jeden z dwójki wymienionej
ma plac,drugi na podmianę lub na skrzydło/ Suworow/ . Czyli to co mamy dobre
jest maksymalnie wykorzystane. Co jeszcze przemawia na korzyść takiego
wariantu. Slusarski i Matusiak jako środkowi grając koło siebie / podobne cechy/
bardziej sobie przeszkadzają. niż grają razem. Wiec co na to poradzić. Rada
wydaje mi się prosta - odsunąć ich w wymiarze metrycznym od siebie. Czyli
slusarz na skrzydło i to tworzy ten obraz 4-3-3.
Jeszcze niewiadoma to prawa strona. Czy Sacha jest w stanie wskoczyć na
wyższy stopień rozwoju, adekwatny do średniego poziomu i nowego wyzwania
drużyny. Podsumowanie tej części z przodu. Raczej tak bym sobie życzył. Golina
do roboty,Matusiak przemyśl i weż się za siebie. Suworow będzie lepszy niż to
co ostatnio grał, a Klich / czy ktoś chce , a może brak mu rozeznaniu/ jest skazany
zostać gwiazdą. Tylko kwestia czasu i pomocy drużyny.
Nikogo z przodu nie kupiłem, a jakby ta przymiarka z tyłu się spełniła , to dobry trener
i ten skład dają nadzieje na znacznie lepsze jutro.
Pozdrawiam
Koncepcja bardzo interesująca, ale Sadlok raczej już nieaktualny.
>Koncepcja bardzo interesująca, ale Sadlok raczej już nieaktualny.
Ruch musi sprzedawać bo już dostał karę 100tys. za zaległości finanasowe z załączona groźbą odebrania licencji...jednocześnie musi jako tako w LE wypaść. Dlatego oferta z "odroczonym przejściem" na Sadloka to dla nich "dar niebios".
Ale to jeszcze nie znaczy ,że na pewno dojdzie do tej transakcji. A może Lechowi managerowie podwioza jakiegoś nowego Arboledę? Pamiętajcie ,że Lech to teraz drużyna z ogromną szansa na pokazanie się w LM
a prawie pewna LE.
ZUPEŁNIE inną klasę piłkarzy im teraz "managjery" oferuja niż innym Klubom. Do nich mogą przyjść goście na poziomie solidnej 1 ligi typu Francja , Niemcy Holandia tylko po to aby w LM się pokazać. ...a pieniądze na transfery Lechici mają.
KMPasy1, dobrze kombinujesz tylko uporządkuj gonitwę myśli i wyeliminuj chaos z wypowiedzi:)
pamiętajcie o jednym, że Sadlok tylko w pakiecie z Sobiechem wchodzi w rachubę.
uzasadnienie pare stron wcześniej.
ehemm...
W obronie mamy jeszcze Derbicha i Tupala bo narazie jeszcze nie odszedł może Ulatowskiemu się spodobać i będzie stawiał na niego jak odejdzie Tupalski konieczny zakup stopera i jeszcze jedna ważna sprawa bo sam jestem ciekawy czy z nie których zawodników trener może jeszcze coś nowego wycisnąć !!! TYLKO PASY!!!
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,103931,7960018,Dariusz_Pietrasiak_w_Polonii_Warszawa.html
Pietrasiak w Polonii Warszawa
A ja mówię Joël Tshibamba i w ataku nasza sytuacja wygląda bardzo solidnie, spora konkurencja, patrz Ślusarski i 3 zawodników na podobnym poziomie Matusiak, Kaszuba, Owsiany.
Ja licze na to że Rado Matu dobrze przepracuje okres przygotowawczy i sie odbuduje bo prawda jest taka ze jesli ten zawodnik zacznie grac chociaz na 80 % swoich mozliwosci to jest w stanie zapewnic nam spokojnie 15 bramek w sezonie . Śmieszą mnie wasze porownania Magiery i Murawskiego do Radomskiego to tak jakby porownywac gówno i czekolade . Radomski jest swietnym zawodnikiem i przyda sie strasznie . Pilarz jest lepszy od Merdy ktory nie potrafii grać nogami , a co do Marcina C. to ja nie mam zamiaru chodzic na nowy stadion jak on bedzie w bramce i miec stan pod zawalowy przy kazdej wrzutce czy strzale z dystansu ! Pilarz jest swietnym rozwiazaniem . Jakby jeszcze przyszedl Sadlok to w ogole byloby perłowo . Jest swietnym zawodnikiem i warto na niego wylozyc naprawde duze pieniadze . Marzy mi sie jeszcze jakis dobry lewy obronca ktory gralby pewnie w destrukcji i potrafilby sie wlaczyc do akcji ofensywnej ale ciezko takiego znalesc . Moze Henriquez ale on ma kontrakt w Kolejorzu . Tanevskiego bym brał w ciemno bo jest doswiadczony i stosunkowo młody ! na Polska lige klasa . Do tego Tshibamba w ataku i mamy europejskie puchary i bijemy piesków ! ! !
Sadlok zrobil na mnie wrazenie w meczu z Finami, mial ta chwile niesmialosci po wejsciu ale potem gral jak stary wyga, podoba mi sie chlopak, ale nie widze szans aby do nas przyszedl
Na bramkę Tytonia ściągnąć , póki nie jest bardzo drogi ;]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)