[i]"Krakowski klub poszukuje także nowych zawodników, ale prezes Pasów nie chciał zdradzić celów transferowych. Przyznał jednak, że pewne obszary poszukiwań obejmują rejony Bałkanów."[/i]
-
-
TRANSFERY - komentarze, listy zyczen itd.
Zapytamy o swoich były podopiecznych - Dawida Nowaka, Dariusza Pietrasiaka, czy Mateusza Cetnarskiego jako ewentualnych wzmocnieniach Cracovii odpowiedział: - Na liście życzeń są, ale czy trafią do nas? Każdy by ich chciał, ale są różne uwarunkowania. Mamy swój cel, wizje. To nie jest tak, że gdzieś przychodzę i ciągnę cały tabun piłkarzy.
Nowy trener Cracovii odniósł się także do słabości ofensywnej Cracovii. - Jest przeciwnikiem zasady, że drużynę buduję się od tyłu. Najważniejsi są ci, którzy strzelają bramki. Skuteczny napastnik, to skarb każdego zespołu. Znacznie łatwiej nauczyć zespół przesuwania się w defensywie, jak to robił Inter Mourinho. Ale żeby wygrywać mecze, to trzeba mieć z przodu takie Milito, któremu kopnie się długą piłkę do przodu, a on zrobi swoje - wyjaśnił Ulatowski, który ma współpracować z Tomaszem Rząsą w poszukiwaniu wzmocnień.
Czyli można się spodziewać jakiegoś naprawdę dobrego napastnika .
Wiem że to nazwisko przewijało się w wątkach o transferach miliony razy ale powtórzę je jeszcze raz
Mógłby być to Dawid Nowak . Choć myślę że i tak nie przyjdzie nawet mając przy sobie trenera z którym chyba
dobrze mu się pracowało .
Co do wzmocnień bałkańskich może uda nam się wyłowić jakąś perełkę .
Zobaczymy co nowy tenejro wymyśli w sprawie transferów .
CRACOVIA PANY :) !
- Do pracy w Cracovii przekonała mnie wizja Tomka - potwierdza Ulatowski, po czym dodaje: - Rozmawialiśmy i dyskutowaliśmy na tematy piłkarskie i ta nić porozumienia, ta chemia została zawiązana.
Nie mogę się doczekać owoców tej współpracy
Mnie się tam marzy bramkarz GKS Bełchatów Łukasz Sapela
oraz Cetnarski
Ciekawy jestem co z tego wyjdzie, z jednej strony JF mówi, że mamy czerwiec na transfery, z drugiej Ulatowski od razu asekuruje się, że najpierw musi spotkać się z zawodnikami, potem obejrzeć ich w treningu i po obozie skreślić co poniektórych i pokazać wtedy profesorowi gdzie potrzebuje wzmocnień. Czyli dokładnie tak jak od początku tego tygodnia obawialiśmy się... Mam nadzieję, że to tylko zasłona dymna i jednak już niedługo zawodnicy tzw. pewniacy do "11" zostaną nam zaprezentowani, a ew. uzupełnienia po rozpoczęciu treningów,.
Mysle ze wizja transferow w koncu sie ruszy i bedziemy mieli wlasnie teraz ten przelomowy sezon ktory nas doprowadzi do dobrego stabilnego zespolu,wielkich transferow i co najmniej w pierwszej piatce miejsca w tabeli:)
ahhhhhh........ale sie rozmazylem.........
Jeżeli napastników rozlicza się z bramek, a tak to widzi Ulatowski, to chyba marnie widzę szansę Owsiannikowa na pozostanie u nas.
można otworzyć już ten wątek http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?11,1663869 ?
Po co?Będzie dużo zamieszania.Dawaj co masz tutaj.
po pierwsze - po to że jak wchodze na forum i chce zobaczyć czy jakaś gazeta lub portal internetowy pisze o naszym zainteresowaniu tym i tym to klikam właśnie w tamten temat i już wszystko wiem,a nie 500 stron postów typu :"marzy mi sie...." "a ja bym widział....", "ten,ten i ten i walczylibyśmy o majstra" itd itp w tym temacie...
po drugie - no w sumie mam piwo ale nie dam :)
Zajebiste to "po pierwsze"
To "po drugie"też niczego sobie.
Tak naprawdę to to samo przeczytasz w tym temacie,jak i w tamtym.
Przylaczam sie do prosby, zeby otworzyc tamten watek.
-Polonia Warszawa doszła do porozumienia z PGE GKS-em Bełchatów w sprawie transferu Dawida Nowaka - informuje "Super Express". Dawid Nowak ma kosztować klub ze stolicy ok. 600 tys. euro. To dużo jak na piłkarza, który za pół roku mógłby być do wzięcia za darmo. Jednak prezesa Józefa Wojciechowskiego stać na takie wydatki.
Ponoć snajpera z Bełchatowa do przeprowadzki do Warszawy skusiły zapewnienia Wojciechowskiego o kolejnych wielkich wzmocnieniach zespołu i walce o mistrzostwo Polski, oraz pensja na poziomie ok. 100 tys. złotych miesięcznie.
no to Polonia Nas uprzedzila... zeby tylko "Uli" zdazyl zrobic jakies sensowne transfery...
Nowak na tym poziomie płac był poza naszym zasięgiem, a swoja droga to miło, ze tak wzmacnia się Polonia Warszawa, a nie np betony, albo breslau....
"Kibice mogą sobie kpić na forach, ale mamy cały czerwiec i wystarczający budżet na transfery - zapewnia prezes klu" by JF
Po raz kolejny się potwierdza, że Dżejnusz czyta nasze forum :D
g4lu Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> "Kibice mogą sobie kpić na forach, ale mamy
> cały czerwiec i wystarczający budżet na
> transfery - zapewnia prezes klu" by JF
>
> Po raz kolejny się potwierdza, że Dżejnusz
> czyta nasze forum :D
No to liczę, że po takich deklaracjach przyjdzie do nas 3-4 dobrych zawodników, a nie jeden i trzy niedobitki - w takim wypadku będzie można kpić z tego jeszcze bardziej. :D
Super Ekspres jest tak wiarygodnym źródłem informacji, że wcale bym sie nie zdziwił gdyby sie to zupełnie nie potwierdziło.
Co do Polonii to jakoś póki co nie widze wcale tych wielkich transferów, niby pieniądze mają, trenera mają a wielu piłkarzy wcale sie tam nie pcha.
Nowak nie jest wart takich kolosalnych pieniędzy.
pół sezonu spędza w gabinetach lekarskich.
ale to już problem Wojciechowskiego.
Sprzedac Barana jak sa chetni zeby za niego zaplacic, a barac Przemka Kazmierczaka :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)