Już wszystko jasne, JKH pokonał dziś Sanok i dzięki temu zwycięstwu będzie naszym przeciwnikiem w półfinale play-off!
Pierwsze emocje już w sobotę, gdyż spotkanie odbędzie się w Krakowie!
Nie zawiedźmy naszych hokeistów, i tym razem głośnym dopingiem pomóżmy im rozgromić przeciwnika na własnej tafli!
[u]W tym wątku są poruszane tylko tematy czysto sportowe.[/u]
[b]Promocyjne wejściówki dla niepełnoletnich kibiców:[/b]
http://www.cracovia.krakow.pl/read.php?13,1784497
-
-
Cracovia - Jastrzębie (Półfinały play-off) - temat zbiorczy
Cholera tylko 25 lutego jest mecz z Legią i drugi mecz z JKH u nas.Niefart.
torreador Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cholera tylko 25 lutego jest mecz z Legią i
> drugi mecz z JKH u nas.Niefart.
Mam nadzieje, że uda się coś na to poradzić!? Różne godziny?!
Da się poradzić
wygrać playoff do zera :)
Karvin Napisał(a):
> Da się poradzić
> wygrać playoff do zera :)
Byłoby najprościej!
Oby!
qsss Napisał(a):
> torreador Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Cholera tylko 25 lutego jest mecz z Legią i
> > drugi mecz z JKH u nas.Niefart.
>
>
> Mam nadzieje, że uda się coś na to poradzić!?
> Różne godziny?!
Ja na 100 % będę na hokeju, jak zawsze, na każdym meczu ! :) Hokej jest u mnie zawsze na 1-szym miejscu !:)
A piłka ? Zobaczymy, jak da radę być tu i tu, to też, w końcu dwa karnety na hokej i piłkę kupione ! :D
jurassic Napisał(a):
> qsss Napisał(a):
> -----
> > torreador Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Cholera tylko 25 lutego jest mecz z Legią i
> > > drugi mecz z JKH u nas.Niefart.
> >
> >
> > Mam nadzieje, że uda się coś na to
> poradzić!?
> > Różne godziny?!
>
> Ja na 100 % będę na hokeju, jak zawsze, na
> każdym meczu ! :) Hokej jest u mnie zawsze na
> 1-szym miejscu !:)
> A piłka ? Zobaczymy, jak da radę być tu i tu,
> to też, w końcu dwa karnety na hokej i piłkę
> kupione ! :D
U mnie też hokej zawsze priorytetowy, choć mecz z Legią też za mną chodzi całą zimę.
W interesie wszystkich jest pogodzic oba mecze jednego dnia!
zawsze można po 2 tercjach dać nogę ewentualnie zrobią hoka o 17( o ile nie będzie transmisji) a kopana jest o 20
marcin_ksc Napisał(a):
> [b]zawsze można po 2 tercjach dać nogę[/b] ewentualnie
> zrobią hoka o 17( o ile nie będzie transmisji) a
> kopana jest o 20
[b]Nigdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/b] Jak można opuścić naszych Złotych Mistrzów ???!!!! Wstydź się !!!
Zawsze mozna przyjść na Legię na drugą połowę, w końcu o mistrzostwo w piłkę na 100 % nie gramy ! :D
jurassic Napisał(a):
> marcin_ksc Napisał(a):
> -----
> > zawsze można po 2 tercjach dać nogę
> ewentualnie
> > zrobią hoka o 17( o ile nie będzie transmisji)
> a
> > kopana jest o 20
>
> Nigdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak można opuścić
> naszych Złotych Mistrzów ???!!!! Wstydź się
> !!!
>
> Zawsze mozna przyjść na Legię na drugą
> połowę, w końcu o mistrzostwo w piłkę na 100
> % nie gramy ! :D
Zgadzam się z Jurassiciem. Nasi hokeiści ciężko pracowali przez całą rundę zasadniczą przy niskiej jak na nasze możliwości frekwencji. Zaś piłkarze grali przy kilkakrotnie większej liczbie kibiców na trybunach, jednak osiągnięte przez nich wyniki są mizerne.
Niewybaczalną zdradą byłoby opuścić ostatnią tercję spotkania naszych MISTRZÓW na rzecz piłkarzy dla których liczy się kwota na koncie + wielkość premii za... przegrany bądź zremisowany mecz przy ogromnym wsparciu kibiców.
Nie zapomnijmy o tym, iż hokej jest brutalną grą, a najlepsi zawodnicy hokejowej drużyny zarabiają o wiele mniej pieniędzy od przeciętnych kopaczy naszego piłkarskiego teamu!
Jednak racjonalnym rozwiązaniem zapewne byłoby przesunięcie meczu naszych hokeistów tak, abyśmy punktualnie tuż przed gwizdkiem byli na Kałuży.
Tak analizując mecz z boku
Jastrzębie gra ultradefensywnie i opiera się na pierwszej piątce, jak dla mnie Kosowski w bramce szału nie robi a kluczem do zwycięstwa jest wyłączenie z gry Krala, Danieluka i Lipiny. Dzisiejszy mecz był strasznie nudny prawdę mówiąc jedna bramka to był babol Plaskiewicza, druga to wykorzystanie 5 na 3 - choć Jastrzebie w tym meczu bardzo słabo grało w przewagach, bramka dla Sanoka to efekt rozluźnienia JKH. JKH gra niestarannie ma problemy z konstruowaniem naprawdę skutecznych akcji ofensywnych. Moim zdaniem należy szybko im wrzucić bramkę i zmusić do atakowania, w takim przypadku powinni się pogubić i dobicie ich jest tylko kwestią czasu. Oczywiście to teoria wszystko bo mecz może się różnie ułożyć, ale mam wrażenie że powinniśmy ich zabić kondycyjnie jak ktoś już tu pisał, jedną piątką ciężko wygrać coś więcej niż półfinał.
Sanok był dramatycznie słaby w tym meczu, kompletnie bez głowy grali, walili głową w mur i tak w zasadzie to nie zmuszali JKH do większego wysiłku. Co więcej mam wrażenie że od drugiej bramki stanęli i dopiero w końcówce po przypadkowej bramce coś próbowali przycisnąć, ale tak szczerze to gdyby nie indolencja Krala (dwa razy) to ten mecz byłby rozstrzygnięty wcześniej.
Nasza przewaga nad nimi to przede wszystkim wyrównany skład i co też bardzo istotne bramkarz. Ich największa siła to pierwsza piątka, która jednak np. w meczu z Sanokiem zagrała poniżej oczekiwań.
Trzeba ich spokojnie wypunktować i nie dać sobie narzucić tego nudnego defensywnego stylu. No i pilnować geja :)
A ja uważam że władze naszego klubu powinni postarać sie o przełożenie meczu piłkarskiego na niedzielę - jest jeszcze troche czasu i mozna spróbowac to załatwić.
jurassic Napisał(a):
> marcin_ksc Napisał(a):
> -----
> > zawsze można po 2 tercjach dać nogę
> ewentualnie
> > zrobią hoka o 17( o ile nie będzie transmisji)
> a
> > kopana jest o 20
>
> Nigdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak można opuścić
> naszych Złotych Mistrzów ???!!!! Wstydź się
> !!!
>
> Zawsze mozna przyjść na Legię na drugą
> połowę, w końcu o mistrzostwo w piłkę na 100
> % nie gramy ! :D
Ale po dwóch tercjach mecz może być już rozstrzygnięty, a trzeba zobaczyć naszych nowych piłkarzy w akcji :)
Cracovia powinna dać sobie radę, Jastrzębie dziś rzeczywiście nic nie pokazało, no może dużo nurkowania, aż dziw, że tylko raz im to odgwizdali. Racją jest, że trzeba zagrać jak Podhale z nami w 2007 - wyłączyć im pierwszą piątkę, nawet kosztem wyłączenia do tego celu swojej, pierwszy mecz będzie bardzo, bardzo, ale to naprawdę bardzo ważny - jak wygramy jesteśmy w ogródku i witamy się z gąską, ewentualna porażka zafundowałaby nam trudną i mocno pogmatwaną serię...
Ja, sobie nie wyobrażam,opuszczenia lodowiska po dwóch tercjach! profanacja! Myslę ze,z Jastrzębiem sobie poradzimy.Oglądałem wczorajszy mecz z Sanokiem i powiem ze,nic specjalnego.Mecz słaby a Sanok sie slaniał,duzo kar dla niego. Wina sedziego ! Jak stwierdził w przerwie Chadziński że,sedzia patrzy tylko w jedna strone .
Przechodzimy Gks i ...(bedzie ciekawie) zdobywamy Majstra,wzmacniamy się i gramy w Cup intern. i dochodzimy do finału.Ale, bym chciał:)
Rok temu było tak samo: 26 lutego mecz hokeja z Sosnowcem o 17.00 i potem piłka z Legią o 20.00 na SS i każdy zdążył, w tym roku będzie tak samo i nic nie trzeba przekładać :)
Kluczowe wg mnie będą 2 i 3 mecz w Jastrzębiu. Jeśli wygramy choć raz to nic nas nie zatrzyma. Jastrzębie traci na wyjazdach połowę swej wartości, my zyskujemy z 1/3 :)
Wczoraj gwiazdy JKH oddychały rękawami w starciu ze słabiutkim tego dnia przeciwnikiem.
Stawiam na finał z Unią, choć muszę przyznać, że rywalizacja w drugiej parze może być niezwykle wyrównana.
oficjalna:
"Pierwsze spotkanie półfinałowe odbędzie się już w sobotę, 19 lutego na lodowisku przy ulicy Siedleckiego. Kolejne dwa spotkania rozegrane zostaną w Jastrzębiu. Aby awansować od finału Pasy potrzebują trzech zwycięstw, JKH GKS o jedno więcej."
Coś chyba nie tak, dwa razy wygrały Pasy i dwa razy Jastrzębie czyli niema bonusa, gramy do 4 zwycięstw
Ludzie ile razy jeszcze??
Czytanie naprawdę nie boli
[b]W fazie play-off zespół, który zakończył sezon zasadniczy na wyższym miejscu w tabeli gra do trzech zwycięstw. Postanowienia ust. 1 nie mają zastosowania, jeżeli zespół będący niżej w tabeli po sezonie zasadniczym ma lepszy bilans bezpośrednich spotkań z drugim zespołem z pary play-off w danej rundzie. Dla ustalenia lepszego bilansu nie mają znaczenia : liczba punktów zdobytych w bezpośrednich spotkaniach oraz różnica bramek.
wygraliśmy 2 mecze z nimi i przegraliśmy 2
to że jedna wygrana była po dogrywce nie ma znaczenia[/b]
wyższe miejsce w tabeli bonus więc z bonusem :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)