Rock, internet jako całość jest publiczny- masz racje, ale konto bankowe, mailowe czy właśnie na facebook'u już zalicza sie do grupy prywatnych.
-
-
Szymon Gąsiński - Witamy w Pasach !!
@Rock facebook jest jak najbardziej publiczny, tu masz rację (co pokazuje choćby ostatni przykład posła z majtkami na hełmie), ale może stać się prywatny, jeśli tego chcesz.
http://pl-pl.facebook.com/people/Szymon-Gasinski/100000211012840
tu masz konto Gąsińskiego na facebooku, jeśli się zalogujesz, to zobaczysz informacje o nim, ale nie jego wpisy.
facet ma 94 znajomych i tylko oni wiedzą, co napisał(o Szatałowie?)
nie jest to zatem wpis publiczny, a prywatny dla tej grupy ludzi
teraz jeśli ktoś z nich skopiował(seu zrobił screena) tego wpisu i wrzucił na swoją stronę(tu weszlo) to tak, jakbyś ty wrzucił na publiczną stronę np. twój mail do znajomej.
Równie dobrze mógł powiedzieć do kumpla przesz telefon: "kurde, ale zapierdziel u tego Szatałowa", a ten to nagrać i rozpowszechnić.
Więc różne rzeczy można mówić, ale na pewno nie to, że "ma nie po kolei w głowie"
Nie mam FB więc nie wiem jak to działa. Wiem jednak, że jak się coś wrzuca w sieć to się trzeba liczyć, że prędzej czy później ujrzy to światło dzienne, jeśli jest się osobą - nazwijmy to - publiczną.
"Nie po kolei w głowie" nie miało być obraźliwe, tylko wskazaniem lekkomyślności.
Jeśli Szymon rzetelnie zasuwa na treningach to mało istotne jest co tam sobie na FB wypisuje - liczą się czyny a nie komenty na Fejsie
znał trenera z Bytomia i wiedział na co sie pisze
A może to o trenera bramkarzy chodziło? Raczej wątpliwe.
Też jestem zdania, że to chodzi o zapier*alanie u Szatałowa. Oprócz Gąsińskiego na tym wycinku z FB widać wpisy Sawali i Telichowskiego, a więc zawodników PB, którzy znają Szatałowa. Stąd Gąsiński mógł sobie pozwolić na tą pseudoanonimową formę wypowiedzi, a i tak każdy z nich wiedział dokładnie o co i o kogo chodzi.
W dodatku nie upatrywałby się w tym nic strasznego. To nie to samo co Ryan Babbel zrobił z Webbem na twitterze albo ci Portugalczycy z Zagłębia Lubin z Markiem Bajorem. Każdy kto uprawiał kiedyś sport drużynowy, wyczuje o co chodziło Gąsińskiemu.
Tak swoją drogą nijak nie rozumiem tego pisania po facebooku na okrągło;) Nie mógłby nam tutaj jakie komentarze wrzucić? ;):D... Jak kto klika po tym facebooku to może mu zaproszenie na forum wyśle. ;)
Ja również uważam, że taki komentarz nie musi nieść nic negatywnego. Czasem na kogoś się narzeka ale jednocześnie szanuje. Myślę, że każdy spotkał na Swojej drodze takie osoby - np nauczycieli na których kiedyś się narzekało a jednak widziało się w ich metodach, postępowaniu coś głębszego co wzbudzało szacunek. Nie twierdze, że tak jest i w tym wypadku ale skoro wiedząc kim jest trener podpisuje się kontrakt to jest duże prawdopodobieństwo, że taka właśnie była intencja Gąsińskiego.
[url=http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/szymon_gasinski_w_cracovii_tez_to_widze][cracovia.pl][/url]
Szymon Gąsiński: W Cracovii też to widzę
274 dni później
Nie myślałem, że do tego dojdzie ale po tym co wczoraj zobaczyłem, zatęskniłem za Merdą w roli rezerwowego.
Wczorajszy mecz pokazał że już nie musi aspirować do pierwszego miejsca w bramce Cracovii. Występ był FATALNY
Przyszli dobrze dysponowani bramkarze do Cracovii
Na początku bronili super - patrz Kaczmarek
Teraz jeden gorszy od drugiego - co jest grane ?
Coś chyba w szkoleniu bramkarzy lub jego braku szwankuje w Cracovii
A cóż Ty chcesz od Kaczmarka?
alocha Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A cóż Ty chcesz od Kaczmarka?
Chłopie
Oglądnij sobie pierwszą lepszą zawaloną bramkę np z Widzewem - dobrze ?
znasz Trapez bramkarza bez błędu ? Ja nie znam, a mam trochę lat i trochę kopanej widziałem.
Inna sprawą jest, że Gąsińskiemu ostatnio mecze nie wychodzą.
Trapez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> alocha Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > A cóż Ty chcesz od Kaczmarka?
>
> Chłopie
> Oglądnij sobie pierwszą lepszą zawaloną
> bramkę np z Widzewem - dobrze ?
Chłopie. Oglądnij sobie pierwszą lepszą setkę wybronioną przez niego. Potem zlicz te zawalone i te wyciągnięte setki i dopiero pisz "jeden gorszy od drugiego" - dobrze?
TO nie jest gra w konta bankowe - gdzie ilość złych równa się dobrym .czyli bilans wychodzi na zero. Liczą się kluczowe interwencje, tych parę Kaczmarkowi brakło [pokłon za derby]. Jaka drużyna tacy bramkarze
Przepraszam Cię Den Rem, ale wybronienie setki (np. sam na sam) to nie jest Twoim zdaniem kluczowa interwencja?
Oki ale np. z Wrockiem jedna interwencja i minus jeden.Tu chodzi o dobro drużyny , tylko zdrowa rywalizacja da efekt.Nikt nie może być przyspawany do linii bramkowej
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)