A mi sie wydaje, ze pilkarze piszac to mieli dobry zamiar, ze chcieli zapewnic, ze mimo iz nie dostali wynagrodzenia to i tak beda walczyc by utrzymac Cracovie w ekstraklasie... To jest moje zdanie i wiem, ze 99 % sie ze mna nie zgodzi... Jesli planujecie wojne z pilkarzami to zapewniam Was, ze ona tylko zaszkodzi Cracovii ... Pamietajcie, ze Cracovia to My i to Nam najbardziej zalezy by Pasy wygrywały. Apeluje o spokój Panowie i Panie , bo nerwy nic nie pomogą :) Pozdrawiam :)
-
-
Piłkarze nie dostali wypłaty
Jeśli dobrze rozumiem prezesa to tej czwórki już nie zobaczymy w barwach Cracovii: [b]"Co oni piszą? Że będą grali i będą się starali? Doprawdy piękne oświadczenie. Według mnie to oświadczenie jest dyskwalifikujące dla osób, które je wydały. Sorry, że tak mówię o własnych piłkarzach. Jeśli piłkarz wydaje oświadczenie, że będzie starał się, trenował i próbował osiągać dobre wyniki, to jest to naprawdę cud boski... Ja wydam w takim razie oświadczenie, że nie będę żony zdradzał..." - podsumował szef Cracovii."[/b] Mam nadzieję że prezes dotrzyma słowa. Natomiast co do reszty, to fakt musiała być zgoda całej drużyny, ale wiadomo jak to jest, decyduje głównie rada, reszta nie ma nic do gadania, nawet jakby ktoś był przeciwny to się nie odezwie. Ogólnie na pewno ta czwórka nie ma prawa założyć już koszulki w biało-czerwone Pasy, a reszta? Niech pokażą w kolejnych meczach że Cracovia to dla nich coś więcej niż tylko pieniądze i niech zasuwają na boisku na 200%. Ale czy ktoś w to jeszcze wierzy? Liczy się tylko kasa, kasa, kasa, a Cracovia dla nich nie znaczy nic...
Nawet DRUMLAK w ŁKS ie dłużej wytrzymywał bez kasy:):):)
Sorry CZARNY HUMOR!!!!
a jest gdzies tresc calego oswiadczenia?
moim zdaniem cos tu nie gra, smierdzi ta sprawa jakubkiem na mile...
nie bronie tych zlamasow ale... jest to na eke generalewi
Panowie powstrzymajcie się od żenujących wpisów w stylu, Profesor odwrócił uwagę ... chyba ci co takie brednie wypisują to próbują uchodzić za wszystkowiedzących... Dobrze wiemy gdzie są różne problemy.
Nikt tu od niczego nie odwrócił uwagi, ten temat to szybka reakcja na wydarzenie ledwo sprzed paru godzin. Profesor nawet na złość mógł im nie wypłacić kasy, a nie kalkulował czy na forum się ktoś tym podajara, to by było w jego stylu. Nic nie powiedział do gazet że to kara. To sami piłkarze wbili się na pal durnym oświadczeniem.
Śmieszniej by było jakby naprawdę przejściowo kasy w klubie brakło. Przecież ciągle w ostatnich latach zwiększamy dług wobec Comarchu, to może brakło podpisów pod kolejną pożyczką no i w kasie zrobiło się pusto. A jakby w takiej sytuacji te durnie wypaliłyby z tym oświadczeniem to trzebaby ich dyscyplinarnie ukarać dodatkowo.
Ryba psuje sie od glowy ... sytuacja w druzynie to czubek gory lodowej.
Najbardziej zal mi Filipiaka ... mial piekna wizje, dawal na to duze pieniadze ... ale widac jego otoczenie traktuje go jak dojna krowe .. byle brac pieniazki ;]
Trzeba zaczac naprawiac od gory ... a na koncu, zajac sie pilkarzykami.
no cóż akurat te nazwiska mnie nie dziwią i są to poza Cabajem (ten może nie zdążyć Nas, bo prędzej My jego) pewnie pierwsi którzy Nas oleją ... a co do Radomskiego no cóż jemu to bym płacił jak juniorom bo taki prezentuje futbol
Asi@ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A mi sie wydaje, ze pilkarze piszac to mieli dobry
> zamiar, ze chcieli zapewnic, ze mimo iz nie
> dostali wynagrodzenia to i tak beda walczyc by
> utrzymac Cracovie w ekstraklasie... To jest moje
> zdanie i wiem, ze 99 % sie ze mna nie zgodzi...
Napisałem w innym watku, powtórzę:
To calkiem prawdopodobne,
Ale jesli naprawdę chcieli dobrze, to mogli wydać oświadczneie, zę bedą walczyć do upadłego, nie wspominając o 5-dniowej zaległości. Kurcze, co to, z głodu umierają???
> Jesli planujecie wojne z pilkarzami to zapewniam
> Was, ze ona tylko zaszkodzi Cracovii ...
Oczywiście. Ale na szczęście następny mecz na wyjeździe. Jak wygrają z Jagiellonią (a czemu nie, przecież bedą grać bo obiecuja :) ) to i nastrój kibiców się zmieni i oświadczenia im trybuny wypominać nei będą...
hmm ja to nie widzę problemu z wjazdami na piłkarzy, nigdy tego nie stosowałem ale ten sezon to ewenement mogą grać gorzej jak im nawrzucamy? wątpię i tak już Nas spuścili ... a skoro Oni potrafią z takimi akcjami wychodzić to czego się spodziewają ...
A ja, swoim skromnym, nic nie znaczacym zdaniem, sugeruje aby jednak, mimo za i przeciw wybrac sie na terning naszych.....jak ich nazwac....."pilko-obmacywaczy" i łopatologicznie, tak po ludzku, przedstawic im stan naszych @#$%(*& emocji i odczuc, na tyle sugestywnie aby zrozumieli, że nie nie tańczą @#$%^wa dla siebie !!!! .....i maja żreć trawę z błotem !!!
Asi@ Napisał(a):
> A mi sie wydaje, ze pilkarze piszac to mieli dobry
> zamiar, ze chcieli zapewnic mimo ze nie dostali
> wynagrodzenia to i tak beda walczyc by utrzymac
> Cracovie w ekstraklasie... To jest moje zdanie i
> wiem, ze 99 % sie ze mna nie zgodzi... Jesli
> planujecie wojne z pilkarzami to zapewniam Was, ze
> ona tylko zaszkodzi Cracovii ...
Nie zgodzę się. Gdyby sami nie poszli z tym do mediów to nikt by o tym nie wiedział i nie byłoby historii. Mogli siedzieć cicho i pokazać na boisku że zasługują na te pieniądze, nawet nie musieliby wygrywać, ale pokazać walkę, charrakter, że Cracovia to dla nich coś więcej niż tylko kasa. Co to łaskę robią że będą grać? No bez jaj... W niektórych klubach kasy nie ma wiele miesięcy, a tu opóznienie ponoć tylko 5 dni. A niby co oni mają robić? To jest ich zawód. Przypomnijcie sobie co było po sezonie 2008/2009 gdy spadliśmy. Piłkarze poszli po premię za to że się utrzymali... Nie mieli honoru, bo sportowo wtedy spadli i domaganie się premii to bylo jakieś nieporozumienie.
Dla mnie nie ma wytłumaczenia dla tego oświadczenia. Co oni mają mnie zapewniać że mimo że nie dostali kasy (jak najbardziej zasłużenie) to oni będą walczyć. TO JEST ICH OBOWIĄZEK!!!!!!!! Co może to że nie dostali kasy usprawiedliwiłoby ich jakby się połozyli na boisku, albo nie wyszli na mecz czy na trening w ramach protestu? Są w Cracovii i mają walczyć na maksa, choć prawie nigdy tego nie robią, odstawiając szopkę na boisku i robiąc sobie z kibiców jaja. Gdyby grali dobrze, baaa gdyby grali ambitnie i walecznie, gdyby zależało im na Cracovii to jestem pewny że wtedy my kibice wstawilibyśmy się wszyscy za nimi, ale po tym co odstawiają nie ma takiej możliwości.
Wojna z piłkarzami? Chyba najwyższa pora pozbyć się zawodników którzy mają Cracovię gdzieś. Nie chcę takich piłkarzy oglądać w pasiastych koszulkach, bo oni nie są godni by je nosić. Najwyższa pora na czyszczenie w szatni, lepszego momentu nie będzie. Wolę 1 ligę ale niech wreszcie będzie normalnie, niech będą normalni zawodnicy, którzy będą czuć jakieś przywiązanie do Cracovii niż ekstraklasę z tymi pseudograczami, dla których liczy się tylko kasa.
[quote]Robinksc Napisał(a):
Przecież ciągle w
ostatnich latach zwiększamy dług wobec Comarchu,
to może brakło podpisów pod kolejną pożyczką
no i w kasie zrobiło się pusto.[/quote]
Jutro Filipiak wezwie Ościaka i spyta, gdzie są inni sponsorzy :-)
Co do oświadczenia - nie ma to jak przeczytać takiego newsa po 12h pracy... krew człowieka może zalać. Najbardziej podoba mi się aktywność Radomskiego. Prawdziwy Kapitan! Takiego kogoś nam trzeba było od lat! Arek Baran do pięt mu nie dorastał.
Agnan Napisał(a):
> Ale jesli naprawdę chcieli dobrze, to mogli
> wydać oświadczneie, zę bedą walczyć do
> upadłego, nie wspominając o 5-dniowej
> zaległości. Kurcze, co to, z głodu umierają???
>
Moze w ten sposób chcieli pokazać, ze jest cos wazniejszego niz pieniadze (czyt. utrzymanie Cracovii w ekstraklasie)
Ja wiem, ja wiem, dajcie im już spokój, oni chcą tylko wygrać te 100 tysięcy na youtubie, za najbardziej bezczelne opieprzanie się w pracy ;P. Spryciarze, nie powiem. Widze tylko jeden problem konkurs trwa do 31 XII, więc na punkty nie ma co liczyć w najbliższych meczach, nie zaryzykują przecież utraty takiej kasy...
Matthias89 święte słowa zaangazowanie całym sercem dla Cracovii nie dla pieniędzy to chyba w 2 lidze ostatnio widzialem albo i nawet w 3
mknacylopez Napisał(a):
> Zaraz komentarz Procesora:D
Dobre ;) hehe
A Ślusarski, jak zwykle, robił to zapewne "ze łzami w oczach"...
Żenada panowie. Po Radomskim nie spodziewałbym się niczego innego, (jak napisał MarcinWLCK "zdejmuj strój i idź w c.h.u.j"; hasło prawie że na transparent) - ale np. po Cabaju tak.
Opinia Filipiaka to mnie w tej sytuacji najmniej interesuje bo sam pozwolił innym takie bagno z klubu, którego kibice od dziesięcioleci żyją jedynie nadzieją. Zgadzam się, że pieniądze działaczy powinny zostać zamrożone w pierwszej kolejności. I to chciałbym od niego usłyszeć.
A kopacze - jeszcze bym zrozumiał, gdyby coś takiego powiedzieli do nas, choćby tu, na forum, skoro już się zdecydowali zorganizować "powstanie po pięciodniowej niedoli". Chyba ich zainspirował Maciarewicz jadący do Stanów ze skargą na polski rząd...
Ludzie naprawdę mają prawo czuć się zdradzeni po czymś takim.
Nie chciałbym tutaj dramatyzować, ale straszny syf nam się może po tym zrobić...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/pilkarze-wystawiaja-moja-firme-na-posmiewisko,1,3787721,wiadomosc.html
wyobraźcie sobie miny po przeczytaniu tego oświadczenia m.in. Siemiona,Zegarka,Wacka,Dudy itd....
gorzej już chyba być nie może...
największej ku..rwie bym takich pajacy nie życzył !!! cos dzisiaj słyszałem ze nie dostali wypłaty ,ale list :D:D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)