Jak w temacie!!!
Co proponujecie,chrześniak zarzyczył sobie takie cuda.Gdzie jest wiecej gier,gdzie lepsza grafika itp.Słyszałem,że po przeróbce xbox-a można grać za 20 złotych:):) (każdy wie o co chodzi) natomiast PS3 tylko orginały,to prawda???Dzieki
-
-
Porównanie XBOX 360 i PS3
jeśli nie zależy mu na graniu online z innymi graczami to Xbox jest lepszy A jak zależy to ps3 gry nie są najtańsze ( mowa o tych nowych typu pes). Ja osobiście miałem Xboxa długi czas [b]polecam[/b] nawet nie trza płacić tego 20zł za grę jak się ma neta:P teraz przeszedłem na ps3 i nie żałuje tylko jedyny minus to org. gry ale to też już da się przerobić
Oki.Powiedz mi misieksc1 na co mam patrzeć jak bede kupował xbox-a,pamieć,wyposażenie itp i czy jest jakis teraz najnowszy model tej konsoli???Te znane gry Gta,Pes sa dostepne na tą konsole???Dzieki,pozdr.
Na PS3 masz nieco mniej tytulow gier.
Za to konsola wg mnie lepsza, bo od razu i bez dodatkowych kosztow masz czytnik plyt Blu-ray (co oczywiste zastepuje domowy odtwarzacz BR i DVD, w Xboxie dokupujesz).
Poza tym PS3 ma technologie DLNA, czyli mowiac prosto potrafi po podpieciu do wewnetrznej sieci domowej odtwarzac z dowolnego dysku sieciowego filmy, muze, zdjecia (praktycznie kazdy format, czyli tez sciagniete z netu).
Ostatnio Sony wypuscilo dodatkowe pady z serii Move, dzieki ktorym grasz w gry prawie realnie (np. w tenisa stolowego machajac reka z padem w powietrzu, jakbys trafial w pilke realnie. Za je bista zabawa, duzo lepsza niz w Nintendo Wii, dzieki grafice o poziom wyzszej :)
Ja polecam PS3 :)
Twixxx Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ostatnio Sony wypuscilo dodatkowe pady z serii
> Move, dzieki ktorym grasz w gry prawie realnie
> (np. w tenisa stolowego machajac reka z padem w
> powietrzu, jakbys trafial w pilke realnie. Za je
> bista zabawa, duzo lepsza niz w Nintendo Wii,
> dzieki grafice o poziom wyzszej :)
> Ja polecam PS3 :)
Natomiast dokladnie to samo jest w wersjii x-boxa o nazwie 'Kinect' :)
nie to samo bo PS3 wymaga kontrolera kinect nie
co wiecej kinect jest duzo bardziej zaawansowany i ma wiele ciekawych opcji :)
Juz nie bede marudzil ostatnie pytanie:)pzdr
A z grafiką jak będzie?Na której konsoli to lepiej wygląda?
Jeśli chodzi o wyposażenie to kupić najlepiej kupić Xboxa z dyskiem a co do gier to równocześnie wychodzą na ps3 i xboxa
[b]Twixxx[/b] o jakich tytułach mowa z tego co wiem to tylko god of war 3 wyszedł tylko na ps3
napewno PS3 jest bardziej zaawansowany pod wzgledem wydajnosci grafiki ...
jednak fakt ze duzo latwiec pisze sie gry na Xboxa niz PS3 producenci lepiej wykorzystuja to co Xbox oferuje
http://www.youtube.com/watch?v=V7POdXfcsbo
na chwile obecna bral bym Xboxa duzo wiecej gier = duzo wiecej zabawy
w grafice nie widac roznicy aby brac drozsza konsole z mniejsza iloscia gier ;)
ja mialem X boxa przez dwa lata(przerobiłem) i smigalem na piratach co za tym idzie tych tytułow ogarnołem sporo...Od stycznia mam PS3 i nie załuje!gry co prawda tylko te oryginalne no ale za to jest wieksza frajda bo multiplayer to nie to samo co single player.na kazda platforme masz "ekskluziwy" i tutaj lepiej wypada ps3 (God of War,Heavy Rain,UNCHARTED itd).Ps3 to jak Twixx wspomnial Blu ray wiec warto sie nad tym zastanowic bo jest to konkretna sprawa.ja osobiscie polecam ps3.jeszcze jedna warta podkreslenia rzecz...za PSN nie płacisz a w X boxie za siec sie płaci abonament...
Abonament???
Xbox live miazdzy psna pod kazdym wzgledem !!!
http://www.youtube.com/watch?v=xyq5yu3_dGQ&feature=player_embedded#at=857
jak slaby jest psn wystarczy poczytac oficjalne forum PS3 ;)
PS: jak mozna grac multi na psnie skoro niemozna sie komunikowac z ludzmi ?:D
co wiecej juz chodza sluchy ze sony bedzie wprowadzalo abonament bo wkoncu za cos trzeba utrzymac serwery ;)
http://www.youtube.com/watch?v=rVmLk2gowQg&feature=mfu_in_order&list=UL
Tu ciekawe porównanie
Konsola to gry i grafika. W obu kategoriach wygrywa Xbox.
Bierz Xbox'a. Mam obie konsole i tak....Pod względem grafiki nie ma różnicy. Na Xbox'a więcej gier. Xbox jest tańszy. Jeśli cena nie robi Ci większej różnicy to polecam najnowszą wersję Xbox Slim, prawdziwe cudeńko. Gry faktycznie po 20 zł na xbox'a ale wtedy nie możesz grać przez internet. Jako dodatek polecam wspomniany już wcześniej Kinect. Po prostu REWELACJA! Nigdzie indziej takiej zabawki nie znajdziesz. Jeśli chodzi o wspomniany abonament to dotyczy on tylko gry sieciowej, przez internet z innymi graczami, z całego świata. I nie jest on taki drogi bo to tylko jakieś 12 zł miesięcznie w skali roku.
Podsumowując, tylko XBOX 360.
A propos gier "za 20 złotych". Jak kupujecie auto, to paliwo macie zamiar kraść?
rmszar Napisał(a):
> A propos gier "za 20 złotych". Jak kupujecie
> auto, to paliwo macie zamiar kraść?
jezeli oplaca sie przerobic na "tansze paliwo" to przerabiam na gaz ;)
rmszar Napisał(a):
> A propos gier "za 20 złotych". Jak kupujecie
> auto, to paliwo macie zamiar kraść?
Jak chcesz to możesz sponsorować chrześniaka,nie każdego na to stać a chłopak marzył o tym od dzieciństwa żeby mieć konsole,a rodzice by nie dali rady na orginalne gry nie mówiąc już o nowej konsoli.Czy Ty w komputezre wszystko masz legalne????Pozatym to temat o porównaniu dwóch konsoli nie WYGADYWANIE kolego,pozdrawiam
Willu- przerabiasz na gaz i na stacjach kradniesz gaz?
Piotrek1983- tak, mam wszystko legalne na kompie, łącznie z grami. Tak samo mam same legale na PS3.
Rozumiem, że chłopak ma takie marzenie. Kup mu zatem Xboxa, na którego legalne gry są tańsze. I kup mu trochę gier, żeby, jak się mu znudzą, mógł się powymieniać na inne. Możesz też kupić mu np. PS2. Tańsze rozwiązanie.
Zgadzam sie z rmszarem. Uzywanie piratow to prywatna sprawa sumienia kazdego z nas. Prywatna = nie do dyskusji na forum.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)