ja nie oglądam debat, bo to jest glupawe szoł dla gawiedzi
np osoba nieslysząca moglaby byc dobrym prezydentem, burmistrzem, wojtem
ale jak ma wygrac debate? machając rekami?
nie kazdy sie nadaje do występów w TV czy radio - jak ktos chce miec szołmena to niech se wybierze Ibisza na burmistrza ;)
BTW Starowicz został radnym gminy Zielonki; ot jak powszechnie wiadomo telewizyjny dziennikarz sportowy ma kompetencje do zarzadzania gminą :P
-
-
Pasiaste wybory
Niestety czekają nas kolejne 4 lata marazmu. Gorsze od poprzednich 8 bo teraz życie miasta na kredyt się skończyło.
gig Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mr Right & Mr Wrong Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> >
> > najwiecej to ty krzyczysz. zobaczymy co ten
> Kracik
> > zrobi dla Pasow, ciekaw jestem czy jak wygra
> > chluba Niepolomic to za 4 lata pokazesz sie tu
> > zas. oby.
> > co do braku tyskusji to co za problem,
> > dyskutuj,\.
> > a na koniec c.h.u.j ci do tego na kogo kto
> > glosuje.
>
> Na takim poziomie nie zamierzam z tobą
> dyskutowac.
i tak trzymac.
Ja oglądałem debatę na TVN24 i niestety , ale Kracik zwyczajnie to prosty wiejski chłop. On nie ma pojęcia o Krakowie.
Jak to się mówi : dupa wołowa a Majcher stara pierdoła.
Dlatego lepszy majcher bo może wiele nie spieprzy , a ten "wójt" Kracik to zwyczajnie nie ogarnia Krakowa.
On może się nadaje do Spytkowic, czy Mogilan bez urazy chodzi o to że dla niego jak jest więcej niż 5 szkół to już się gubi.
A Majcher to taka stara pierdoła.
Generalnie kandydaci beznadziejni.
No ale zagłosuje na Majchrowskiego - bez żadnego przekonania ale cóż zrobić.
Ja nie mam wątpliwości i głosuję na Majchrowskiego. Gdyby może był jakiś inny ciekawszy kandydat to można by się zastanawiać, ale Kracik na pewno takim kandydatem nie jest, więc dla mnie decyzja nie może być inna. Majchrowski co by nie mówić coś dla Krakowa zrobił, coś dla Cracovii też zrobił, nie wiem jak będą wyglądać kolejne 4lata ale Kracik to jest jedna wielka zagadka i ciężko stwierdzić co mógłby wykombinować. Coś czuję że nasz hala by nie powstała, a także że moglibyśmy pomarzyć o hali w Czyżynach. Dla mnie w sumie najważniejsze jest właśnie by wreszcie powstała hala widowiskowo-sportowa w Czyżynach na 15tys., bo takie miasto jak Kraków musi mieć taką halę, nie można pozwalać by omijały nas wielkie imprezy sportowe (ME koszykarzy 2009, MEsiatkarek 2009, ME koszykarek 2011) czy jakieś koncerty.
Matthias89 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja nie mam wątpliwości i głosuję na
> Majchrowskiego. Gdyby może był jakiś inny
> ciekawszy kandydat to można by się zastanawiać,
> ale Kracik na pewno takim kandydatem nie jest,
> więc dla mnie decyzja nie może być inna.
> Majchrowski co by nie mówić coś dla Krakowa
> zrobił, coś dla Cracovii też zrobił, nie wiem
> jak będą wyglądać kolejne 4lata ale Kracik to
> jest jedna wielka zagadka i ciężko stwierdzić
> co mógłby wykombinować. Coś czuję że nasz
> hala by nie powstała, a także że moglibyśmy
> pomarzyć o hali w Czyżynach. Dla mnie w sumie
> najważniejsze jest właśnie by wreszcie
> powstała hala widowiskowo-sportowa w Czyżynach
> na 15tys., bo takie miasto jak Kraków musi mieć
> taką halę, nie można pozwalać by omijały nas
> wielkie imprezy sportowe (ME koszykarzy 2009,
> MEsiatkarek 2009, ME koszykarek 2011) czy jakieś
> koncerty.
a wystarczyło dołożyć 50 baniek i zrobić zamykany dach na Kałuży...
a POzatym kolego 5 tysi...;P
Matthias89
[i]Majchrowski co by nie mówić coś dla Krakowa zrobił,[/i]
a co takiego, czego by nie zrobił jakikolwiek inny?
[i]coś dla Cracovii też zrobił,[/i]
zrobił
[i]nie wiem jak będą wyglądać kolejne 4lata ale Kracik to jest jedna wielka zagadka i ciężko stwierdzić co mógłby wykombinować.[/i]
trudne zdanie, tzn co mialby ewentualnie kombinowac? ;)
[i]Coś czuję że nasz hala by nie powstała, a także że moglibyśmy pomarzyć o hali w Czyżynach. Dla mnie w sumie najważniejsze jest właśnie by wreszcie powstała hala widowiskowo-sportowa w Czyżynach[/i]
żartujesz prawda? Majchrowksi jest gwarantem powstania hali w Czyzynach, albo naszej? a na jakiej podstawie tak twierdzisz? hale czy tez centrum kongersowe Majchrowski "buduje" juz przez dwie kadencje - efekty widac
jedyna hala co do ktorej mozna miec przekonanie, ze powstanie za pieniadze miasta jest hala gwardyjska
i obaj kandydaci ją zbudują
Nie będę się kłócił :) każdy wie na kogo jutro zagłosuje i tyle. Nie wiem jak Kraków wyglądał gdyby ktoś inny rządził przez te 8lat ale fakty są że naprawdę sporo rzeczy się u nas zrobiło, oczywiście gdyby prezydentem był ktoś inny może zrobił by więcej, lepiej, a może mniej i gorzej, tego się nie dowiemy. Co do Cracovii to chyba nikt nie ma wątpliwości że wkład obecnego prezydenta w budowę naszego stadionu był naprawdę ogromny. Pisząc o tym że nie wiadomo co Kracik mógłby wykombinować miałem na myśli właśnie budowę hali w Czyżynach i naszej hali. Z tego co gdzieś czytałem to on chce halę widowiskowo-sportową na... 5tys., po prostu śmiech na sali. Nie, Majchrowski nie jest gwarantem powstania naszej hali i tej w Czyżynach, ale jakoś ufam że nie odpuści i będzie chciał obie te inwestycje doprowadzić do końca, Kracikowi nie ufam i mam wrażenie że on te inwestycje odpuści nawet nie próbując się nimi zająć.
Kracik to Dyzma,nie wierze w niego,nie wierze w Platforme,ani w cud gospodarczy.
w związku z ciszą wyborczą stwierdzam że głosuję na :
Pana ... lub Pana ...
:)
Już za chwilę koniec głosowania... Rzekoko sondaże wskazują na taki sam wynik jak w I turze.
Majchrowski...
w ost wuwiadzie porównas nasz i rzeki stadion do mercedesa i seicento... oczywiscie na naszą niekorzyść
uuuu i co ? pierwsze sondaze i 60 do 40 dla Jacka
Gratulacje dla Majchrowskiego, jednak przewaga jest miażdżąca. Teraz trzeba cisnąć o halę i dokończenie lodowiska.
Byłem całym sercem za Kracikiem, trudno może za 4 lata.
Za 4 lata Kracik raczej nie będzie kandydatem PO. Pytanie, czy za 4 lata będzie PO.
Nie po drodze mi z lewakami popierającymi Majchra...
Ale za to "nigdy nie zejdę na psy" nie poszedłem głosować przeciwko niemu...
I co K...... wislacie CRACOVIA PANY/ NIGDY NIE ZEJDZIEMY A PSY!!!!!!!!!! CRACOVIA XXX-LECIA. KORI KSC POZDRO.
Cracovia ma wiecej kibiców niz Wisła stąd tak zdecydowane zwyciestwo Majchrowskiego ;)
a na serio to tak jak Ludojad :)
Znalezione na stronie UB-ecji
Kracik:
+ deklaruje dokończenie budowy stadionu
+ deklaruje wybudowanie hali TS Wisła do 2012
+ deklaruje, że wśród jego urzędników znajdzie się ktoś wskazany przez Wisłę, by pilnował spraw wiślackich obiektów (ważna różnica w porównaniu z prezydentem Majchrowskim)
+ potrafił otwarcie skrytykować osoby z jego otoczenia za brak lojalności
- możemy go ocenić tylko w teorii, na podstawie zapewnień; nigdy nie miał nic wspólnego z Wisłą ani z rządzeniem Krakowem (jednocześnie jest pozytywnie oceniany w Niepołomicach - 75% głosów oddanych na jego zastępcę w wyborach)
- w jego bliższym i dalszym otoczeniu znajdują się osoby nieprzychylne Wiśle
Majchrowski:
+ za jego kadencji (niemal) został zbudowany stadion Wisły na 33 tys. widzów
+ deklaruje, że stadion zostanie dokończony na początku przyszłego roku
+ nauczony doświadczeniem nie podaje nowego terminu zakończenia budowy
+ stadion Wisły i Cracovii to dla niego jak mercedes przy seicento
+ deklaruje wybudowanie hali TS Wisła
+ zapowiada w maju otwarcie stadionu wielką imprezą (niestety nie sportową)
- budowa stadionu Wisły trwa już 6 lat; stadion posiada wiele wad i wciąż nie wiadomo kiedy zostanie oddany do użytku
- prezydent nie dotrzymał wielu terminów oddania obiektu
- jest bezradny - nie potrafi załatwić tak prostej sprawy jak zmiana obrażającego Wisłę klubowego hymnu Cracovii
- jest bezradny - nie potrafił odsunąć nieudolnego projektanta od projektowania stadionu Wisły i przekazać to zadanie profesjonalistom
- nigdy nie posiadał koncepcji na stadion Wisły jako obiekt miejski, ani na Wisłę jako klub promujący miasto - bezkrytycznie poddawał się zmianom tej koncepcji: najpierw była Arena Kraków, potem Wisła przekazała mu projekt, a to inne miasta zaproponowały swoje projekty, a to pojawił się temat Euro 2012; kompletnie nie dostrzega, że jako prezydent miasta powinien taką koncepcję posiadać
- nie wie, jaki stadion proponował na początku swojej kadencji; wówczas obiekt na 40 tys. widzów (taką górną granicę zakładał) z wysuwaną murawą i dachem można było utrzymać w takim mieście jak Kraków, teraz już jest to niemożliwe
- radnego, który wielokrotnie pomógł kibicom Wisły dowiedzieć się czegokolwiek na temat budowy ocenia: "jedyną rzeczą jaką on robił to podgrzewanie atmosfery"
- zapowiada egzekwowanie kar umownych na wykonawcy, jednocześnie w odpowiedzi na interpelację z 22 września twierdzi, że nie ma ku temu podstaw (brak winy wykonawcy w opóźnieniach)
- 29 października 2010 informuje, że wysokość środków własnych (miejskich), wynikająca z konieczności zagwarantowania udziału własnego w finansowaniu hali TS Wisła wynosi w 2011 r. 1,5 mln zł; w przyszłorocznym projekcie budżetu nie zapisuje na ten obiekt ani złotówki
wislakrakow.com
Najlepszy jest poniższy minus dotyczący Majchrowskiego :
- [i]jest bezradny - nie potrafi załatwić tak prostej sprawy jak zmiana obrażającego Wisłę klubowego hymnu Cracovii[/i]
:D:D:D:D:D
A w sobotę, już za cztery tygodnie, na najpiękniejszym stadionie w Polsce, wspólnie odśpiewamy z Majchrem: Pamiętam, że jestem z Krakowa... ;oP
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)