Za Dudzica trzeba wystawić Masaryka i liczyć na to ,że powalczy z rosłymi stoperami i może przypomni sobie jak kiedyś strzelał bramki w Tatranie i Slovanie. Podobny wariant przyjęła rzeka z Genkowem, który za pierwsze mecze zbierał fatalne oceny, a ostatnio nawet bramki zaczął strzelać. Masaryk jest typowym napastnikiem do taktyki jaką preferujemy, czyli wysoki, silny fizycznie zawodnik
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
Masaryk daj spokój z tym napastnikiem powinien parę meczy rozegrać w ME na dzień dzisiejszy gorszy o klasę od Dudzica Krzywickiego
nowy64 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Masaryk daj spokój z tym napastnikiem powinien
> parę meczy rozegrać w ME na dzień dzisiejszy
> gorszy o klasę od Dudzica Krzywickiego
Dudzic to nie napastnik.
Policz ile razy Masaryk był przy piłce,kiedy wchodził
Grając od początku jest szansa,że wykorzysta warunki i będzie zgrywał piłki do pomocników,ponadto byle patałach nie strzela tylu bramek w lidze słowackiej.
Plusa ma u mnie za charakter(sytuacja z edim)
można by Masaryka wypróbować jak pokaże się od pierwszej minuty do 60 i potem puścić Dudzica. Skoro strzelał bramki i nasz trener go wziął, a nie chciał np Vuka to coś w nim musi być
rozrabiaka Napisał(a):
> Dudzic to nie napastnik.
> Policz ile razy Masaryk był przy piłce,kiedy
> wchodził
> Grając od początku jest szansa,że wykorzysta
> warunki
Masaryk nie ma sił, żeby grał od początku.
Ja po spotkaniu z Lechem, w którym zagrał 10 minut napisałem, że na maj będzie gotowy.
nie przesadzaj dlaczego ma być nieprzygotowany?
dodo92 Napisał(a):
> nie przesadzaj dlaczego ma być nieprzygotowany?
Ja nie wiem co Masaryk robił w zimie, ale na pewno nie trenował.
Natomiast widać, że ma predyspozycje, żeby zostać lisem pola karnego. Pytanie tylko kiedy.
napastnik nam potrzebny na teraz co mi z gościa który zagra parę min przez pół rundy weźmie kaskę i potem odejdzie
To jest ciekawa opcja może się uda z Masarykiem a nie pomyślałeś że można by spróbować tego samego np z Krzywickim bo tak ogólnie to i tak gramy w każdym meczu bez napastnika
Gdyby to bylo tak, ze grajac u siebie bedziemy w wiekszosci w posiadaniu pilki, bedziemy prowadzic gre i stosowac "atak pozycyjny", to Masaryk moglby sie sprawdzic, a przynajmniej mialby wieksza szanse pokazac co umie. Tylko, ze niestety Lechia, nawet po meczu z Legia, nie bedzie druzyna nastawiona na obrone i kontry, bo oni graja juz normalna pilke, swoja.
Wiec mecz moze byc jak w Zabrzu, tylko z odwroceniem rol: to oni moga atakowac, a my bedziemy grac na kontry, a do tego Dudzic jest jednak lepszy, bo jak dotad Masaryk od strony szybkosciowej pokazal sie marnie.
Za dzisiejsze ustawienie drużyny pełen szacun. Marzyłem po cichu że Saidi pójdzie do przodu robiąc miejsce Aleksowi.
Bardzo mądre zmiany. Gratulacje.
Dzięki za super meczyk dzisiaj tylko trzeba jeszcze ''COŚ '' wymyślić na wyjazdach żeby uciułac kilka pkt.
potter Napisał(a):
> Suvorov strzela regularnie gole w reprezentacji
> mając za obrońców np Szwedów .
> U nas też strzela sporo ale w sparingach bo tam
> trenerzy dają mu grać cały mecz ,albo
> przynajmniej połowę.W lidze grywa tak jak w
> Zabrzu po 5 minut ,albo jakieś epizody typu 10
> minut.
>
> To odbija się na jego formie i koło się
> zamyka.
> Zupełnie nie zgadzam się z twierdzeniem kolegi
> bielizny że moja propozycja przesunięcia
> Saidiego lub Visniakovsa do ataku to ,,odrąbanie
> sobie prawej lub lewej ręki''
>
> Ja bym powiedział wręcz odwrotnie to wzmocnienie
> siły ataku i wysłanie na ławkę zawodnika
> który ma umiejętności na poziomie słabej 2
> ligi lub młodej ekstraklasy czyli Dudzica.
> Jak popatrzymy na statystyki ilość meczy do goli
> to wyjdzie obraz nędzy i rozpaczy.
> Jako napastnik Dudzic nie ma nic -zero gry głową
> ,strzał słabiutki ,słaba technika .Jedyny atut
> to szybkość ,ale ten atut na ekstraklasę to za
> mało.
Czekałem... I jest! Nie spodziewałem się, że przyczepisz się pozycji Saidiego lub Visniakovsa, ale jest. Byłeś dzisiaj na meczu?? Saidi, Visniakovs i Suvorov zagrali dobry mecz, ale... Widzialeś jakikolwiek strzał Suvorova??? Saidi jest lepszy na skrzydle, co potwierdził w II połowie. I napewno jest lepszy od Suvorova. W I połowie Saidi grał na środku i trzeba sobie powiedzieć, że grał średnio. W II schodził częsciej na skrzydło i było widać, że tam lepiej gra. Ale to fajnie, że mamy Suvorova, Saidiego i Visniakovsa. Dla mnie Visniakovs to super transfer.
Możesz się czepiać i jak zwykle szukać dziury w całym ...ale kolego Calder wyszło na moje.
Suvorov jest bardzo dobrym zawodnikiem i dziś to pokazał.Zamknął usta głupiemu gadaniu że nie nadaje się na polską ligę bo jest za słaby fizycznie.
Dziś pokazał że daje radę fizycznie ,a technika tego zawodnika to wielka klasa.
Przyczepiasz się do strzałów że ich dziś nie miał Aleks.Może i tak ,ale harował na boisku ,miał fantastyczne podania do kolegów nie robił głupich strat i w odpowiednim momencie potrafił piłkę przytrzymać.Co do strzałów nie mieliśmy dziś wolnych na 20-25 metrze ,ale rzuty rożne owszem.
I te co miał Aleks były bite dobrze z odpowiednią siłą i trudne dla bramkarza.
Uważam że jest w Cracovii miejsce w 11 zarówno dla Aleksa jak Visniakovsa i Saidiego.
Saidi jako napastnik jest o klasę lepszy od Dudzica.Nic nie stoi na przeszkodzie by wymiennie grali na skrzydłach i ataku.
Ale kolego calder, Saidi dziś cały mecz grał na szpicy. To, że jako napastnik schodził do skrzydła to tylko dobrze o nim świadczy i są tego efekty w postaci ładnej asysty. Alex może zagrożenia bramki dzisiaj nie stworzył ale jednak w środku pola był nieoceniony. Wielki spokój, bardzo mała ilość strat a prawie wszystkie podania celne. Nie wiem jak Ty ale ja zdecydowanie wolę oglądać Saidiego w takiej roli jak dziś i Suworowa z boku niż Dudzica przez cały mecz błąkającego się po boisku.
Dzisiaj w podstawowejj 11 zagrało trzech Polaków...... To jest obrazek naszej kopanej...... Nawet wychowankowie nie dają z siebie tyle co Armia Zaciężna...... Tyle, że u nas nie ma wychowanków......
Determinacja jest najważniejsza - mówi Szatałow po zwycięstwie z Lechią
http://kiks.tv/2011/04/szatalow-determinacja-jest-najwazniejsza/
Potter zgadza się :-) Cieszy fakt że Saidi może grać na tych kilku pozycjach ... Dudzic niestety ale trochę za słaby ...
Zawsze byłem negatywnie nastawiony do kupowania zawodników z zagranicy, przynajmniej w takiej ilości że w meczu będzie ich więcej niż Polaków. Ale ostatnio zmieniam zdanie, niestety polscy piłkarze są słabi i nie ogarniają w ogóle. Dudzic jest tego przykładem - i jeśli chce myśleć o swojej karierze - niech się weźmie w garść.
potter Napisał(a):
>
> Dziś pokazał że daje radę fizycznie ,a
> technika tego zawodnika to wielka klasa.
> Przyczepiasz się do strzałów że ich dziś nie
> miał Aleks.Może i tak ,ale harował na boisku
> ,miał fantastyczne podania do kolegów nie robił
> głupich strat i w odpowiednim momencie potrafił
> piłkę przytrzymać.Co do strzałów nie
> mieliśmy dziś wolnych na 20-25 metrze ,ale rzuty
> rożne owszem.
> I te co miał Aleks były bite dobrze z
> odpowiednią siłą i trudne dla bramkarza.
>
A ja się czepiam Aleksa. Czy ja napisałem, że grał źle??? Wręcz przeciwnie. Wreszcie zagrał tak jak od niego oczekiwałem. Powiem więcej. To był najlepszy mecz odkąd przyszedł do Cracovii. Ale wmawianie, że ma super strzał z dystansu...
> Uważam że jest w Cracovii miejsce w 11 zarówno
> dla Aleksa jak Visniakovsa i Saidiego.
> Saidi jako napastnik jest o klasę lepszy od
Zgadza się. Mam taką nadzieję:) Choć jestem pewien, że gdyby nie strzelał bramek Szwedom a my byśmy ten mecz przegrywali to ty byś pierwszy krytykował Suworowa i wzywał na pomoc Oresta.
Akurat w tym meczu Dudzic dał dobrą zmianę podobnie jak i Masaryk którzy wykonali swoja robotę co potwierdza że na dzień dzisiejszy są dobrymi......zmiennikami.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)