Trenerze nie rób już krzywdy temu Szelidze i go nie wystawiaj bo chłop zamiast wychodzić Radomskiemu do gry to chowa się za plecami Grześka Barana przez 90 minut,Bardzo prosze.Dziękuje,
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
Dzisiaj zawodnikiem meczu w naszych barwach okrzyknięto Krzywickiego. Owszem miał wejście smoka, ale dla mnie najlepszy był Moskała. Zdecydowanie sprawdza się na lewej obronie i to do tego stopnia, że chciałbym by przedłużono z nim kontrakt.
Cabaj - niby poprawnie, ale przy drugiej bramce wydaje mi się, że mógł się zdecydować na jakąkolwiek interwencję zamiast się przyglądać całemu zdarzeniu.
Polczak - kolejny poprawny występ
Kosanović - występ poprawny z paroma przebłyskami i paroma błędami wynikającymi z braku doświadczenia
Sasin - na prawej obronie radzi sobie lepiej niż na lewej, ale ciągle zostawia za dużo miejsca przeciwnikowi i ma problemy w ustawieniu. Widać, że to pomocnik, ale jak zawsze pokazał zaangażowanie i fajne podłączenia w ofensywie
Moskała - jakbym nie wiedział to bym powiedział, że całe życie na lewej obronie. Zagrał po profesorsku.
Radomski - przebłyski dobrej gry przeplatane totalną kaszaną. Zwleka ciągle z zagrywaniem piłki, nigdy nie uderza na bramkę i ciągle gra do tyłu. Końcówka w jego wykonaniu dobra, ale reszta to fatal error. Nie wiem co z tym zawodnikiem jest nie tak bo widać, że umiejętności ma a gra jak jakiś piźzdzioch. Moim zdaniem nie ma miejsca na boisku we współczesnym futbolu dla takiego defensywnego pomocnika który odpowiedzialny jest tylko za destrukcję i unika jakiejkolwiek odpowiedzialności i kreatywnej gry. Albo się to zmieni u niego albo niech już idzie na emeryturę. Arek Baran był od niego lepszy nawet w słabej formie.
Szeliga - tu nie ma zbyt wiele do napisania. Najsłabszy na boisku. Brak pomyślunku, brak umiejętności. W założeniu miał grać przed Radomskim, a grał nigdzie i nijak. Mam nadzieję, że się w zimie z nim rozstaniemy.
Klich - może on się na razie nie nadaje na grę od samego początku? Może to on powinien wchodzić za Suvorova? Swoją drogą może po prostu pod nieobecność Ślusarskiego i Matusiaka nie miał z kim grać piłką?
Dudzic - cały mecz niewidoczny. Nawet bramka nie zatrze tego obrazu. Gdy miał piłkę te zaledwie kilka razy to ją tracił. W obronie nędza w ataku nędza. Kolejny mecz od pierwszej minuty i kolejny żenujący występ. Nadaje się tylko na Jokera.
Sacha - szarpie, walczy. Strasznie ambitny zawodnik tylko ciągle czegoś brakuje żeby były z tego wymierne efekty. Zobaczymy co pokaże przeciwko legii
Saidi - wystawianie go na szpicy to kompletne nieporozumienie. Mam nadzieję, że to ostatni raz bo on albo musi mieć partnera w ataku, albo grać na skrzydle.
Suvorov - ciągle zagubiony na boisku. Wszędzie i nigdzie. Mam nadzieję, że Szatałow w końcu do niego trafi
Pawlusiński - profesura. Dobre dośrodkowania, dobre rozegranie piłki, walka. I serce w Pasy. On jest Cracovii niezbędny! Mam nadzieję, że zakończy u nas karierę bo wiem, że kiedy sam poczuje, że będzie gorszy od innych zawodników to zrezygnuje.
Krzywicki - ten chłop się potyka o własne nogi. Gamoń jak z A-klasy. Ale jeśli ma co mecz strzelać bramkę i pomagać w zdobyciu dwóch to może dla mnie nawet się kopać po czole. Zobaczymy do końca sezonu czy jego obecność na boisku pomaga czy przeszkadza Pasom.
Największą naszą bolączką jest środek pomocy, który nie istnieje. Klich słaby, Szeliga to antyfutbol, a Radomski unika gry i odpowiedzialności. Tu są potrzebne 3 mocne transfery! Nawet pilniejsze niż boki obrony.
No i mam nadzieję, że na następny mecz wróci Matusiak bo jest gwarantem tego, że w ataku coś się będzie działo trochę wcześniej niż w 85 minucie. Ślusarski też by nie zaszkodził, ale tu już konieczności nie ma.
Cabaj
Sasin -Polczak - Kosanović - Moskała
Pawlusiński - Radomski - Klich - Saidi
Ślusarski
Matusiak
Ja tak to bym widział na legie
Ewentualnie jest jeszcze Sacha, który najlepsze swoje mecze rozegrał na lewej pomocy za Oresta. Widziałbym go wtedy na lewej stronie, a Saidiego na cofniętego napastnika. Ślusarski wtedy wszedłby z ławki za Sachę gdzieś w 60 minucie bo i tak około tej minuty oddycha rękawami gdy gra od początku.
A ja uważam, że skoro ze Ślusarskim i Matusiakiem w składzie przegrywaliśmy mecz za meczem a bez nich wygraliśmy, fartownie bo fartownie ale wygraliśmy, nie ma potrzeby przywracania ich do składu.
Myślisz, że oni walczyliby, i pociągnęliby ten zespół dziś tak jak Plastik czy Krzywicki? Szczerze wątpię...
Arek Radomski dobry mecz ale od 55minuty !!!
Radomski bardzo słaby w 1 połowie nie istniał w dodatku spowalniał grę. Ale dzięki niemu wygraliśmy mecz podął pięknie do Krzywickiego. Co do trenera myślę że z takim skłądem będzie jak narazie pozytywnie zobaczymy co z ległą.
Spokojnie Panowie bez hura , prawda taka ze wygraliśmy cudem i to jak mówi plastik dar z niebios. Z legią nie bedzie tak łatwo bo to oni grają do końca i wiele meczy wygrali w koncówkach .Podobał sie tomek , Plastik, Cabaj , Polczak i o dziwo krzywicki.Ale drugiego takiego dnia konia juz mieć nie bedzie.
Mam nadzieje ze bedą przywroceni zesłancy , saidi do pomocy , Ta wygrana była bardzo potrzebna , chłopaki w koncu odetchną .W końcu dobry doping Gratulacje
kosher77 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Spokojnie Panowie bez hura , prawda taka ze
> wygraliśmy cudem i to jak mówi plastik dar z
> niebios. Z legią nie bedzie tak łatwo bo to oni
> grają do końca i wiele meczy wygrali w
> koncówkach .Podobał sie tomek , Plastik, Cabaj ,
> Polczak i o dziwo krzywicki.Ale drugiego takiego
> dnia konia juz mieć nie bedzie.
> Mam nadzieje ze bedą przywroceni zesłancy ,
> saidi do pomocy , Ta wygrana była bardzo
> potrzebna , chłopaki w koncu odetchną .W końcu
> dobry doping Gratulacje
Super, dzięki za to, że podzieliłeś się swoimi spostrzeżeniami, ale mógłbyś pisać imiona i nazwiska piłkarzy Cracovii z wielkich liter ?
Nie wiem jaki trenerski warsztat ma Szatałow, ruskich nie specjalnie lubię ale po jego wstępnym okresie mogę stwierdzić,że dobrze ocenia indywidualną grę zawodników.Nie wiem ale nie zdziwiłbym się,że oddanie trójki do ME to był jego wniosek ale dla uniknięcia niesnasek w drużynie poszło na konto zarządu.Wcale nie żałuję trójki muszkieterów bo nazwiska nie grają a wprost przeciwnie -kiwnąć nieruchawą gwiazdę -jakie to fajne.
krak Napisał(a):
> Nie wiem jaki trenerski warsztat ma Szatałow,
> ruskich nie specjalnie lubię ale po jego
> wstępnym okresie mogę stwierdzić,że dobrze
> ocenia indywidualną grę zawodników.Nie wiem ale
> nie zdziwiłbym się,że oddanie trójki do ME to
> był jego wniosek ale dla uniknięcia niesnasek w
> drużynie poszło na konto zarządu.Wcale nie
> żałuję trójki muszkieterów bo nazwiska nie
> grają a wprost przeciwnie -kiwnąć nieruchawą
> gwiazdę -jakie to fajne.
Comarchowska propaganda ?
Machu Napisał(a):
> krak Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Nie wiem jaki trenerski warsztat ma Szatałow,
> > ruskich nie specjalnie lubię ale po jego
> > wstępnym okresie mogę stwierdzić,że dobrze
> > ocenia indywidualną grę zawodników.Nie wiem
>
> Comarchowska propaganda ?
A wręcz Radzicka bo przecież Szatałow z ZSRR był!!!
Nie moge patrzec na Saidiego na szpicy. On powinien grac na skrzydle albo ewentualnie w duecie ze Slusarskim. Bartek potrafi sie rozpychac niezle gra tylem do bramki i glowa. Robilby Saidiemu miejsce i stracal pily, a zwrotny szybki Saidi jesli naturalnie poprawilby skutecznosc mialby miejsce i strzelalby bramy. Ale sam na szpicy to smiech na sali...
Matusiakowi bym podziekowal. Mial czas na odzyskanie formy te (pisze z pamieci) 8 bramek w 30 paru meczach to nie jest to czego od niego oczekiwalismy. Wychodzi na to, ze mial swoje 5 minut w gksie bo gargula wiedzial jak mu grac.
Trzeba nam skutecznego napastnika. Najlepszy bylby jakis murzyn dobry glowa i z ustawiona stopa. Fajny bylby Sikora, ale on tez niziutki i musielibysmy wtedy grac 2 z przodu.
Częściowo się nie zgodzę. Ślusarski niby ma te cechy o których piszesz, ale jakoś ta jego współpraca z Saidim nie istniała, okazji mieli sporo. Ślusarz grał mu piłki tylko wtedy jak już musiał i z reguły pod nogi gdy Saidi miał obrońcę na plecach.
Przede wszystkim to miejsce Saidiego jest na skrzydle, poza szesnastką czuje się najlepiej. Dograł już kilka fajnych piłek (asysty z Gónikiem, Widzewem), strzały z Jagiellonią czy Ruchem.
Kto wie, może Krzywicki się sprawdzi w roli walczącego, środkowego napastnika, zgrywającego piłki do skrzydeł. Tylko na dzień dzisiejszy on jest na to za słaby fizycznie, chociaż Tanevskiego ładnie zastawił przy drugiej bramce.
eplv Napisał(a):
> kosher77 Napisał(a):
> -----
> > Spokojnie Panowie bez hura , prawda taka ze
> > wygraliśmy cudem i to jak mówi plastik dar z
> > niebios. Z legią nie bedzie tak łatwo bo to
> oni
> > grają do końca i wiele meczy wygrali w
> > koncówkach .Podobał sie tomek , Plastik, Cabaj
> ,
> > Polczak i o dziwo krzywicki.Ale drugiego
> takiego
> > dnia konia juz mieć nie bedzie.
> > Mam nadzieje ze bedą przywroceni zesłancy ,
> > saidi do pomocy , Ta wygrana była bardzo
> > potrzebna , chłopaki w koncu odetchną .W
> końcu
> > dobry doping Gratulacje
>
> Super, dzięki za to, że podzieliłeś się
> swoimi spostrzeżeniami, ale mógłbyś pisać
> imiona i nazwiska piłkarzy Cracovii z wielkich
> liter ?
Widze ze lubisz się czepiać , jak zaczną zasługiwać na duze litery to dam ci znać , rozumiem ze wczoraj jeszcze wszystkich byś wyjeb a dziś proszę do nich z duzej litery , ech
kosher77 Napisał(a):
> eplv Napisał(a):
> -----
> > kosher77 Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > Spokojnie Panowie bez hura , prawda taka ze
> > > wygraliśmy cudem i to jak mówi plastik dar
> z
> > > niebios. Z legią nie bedzie tak łatwo bo to
> > oni
> > > grają do końca i wiele meczy wygrali w
> > > koncówkach .Podobał sie tomek , Plastik,
> Cabaj
> > ,
> > > Polczak i o dziwo krzywicki.Ale drugiego
> > takiego
> > > dnia konia juz mieć nie bedzie.
> > > Mam nadzieje ze bedą przywroceni zesłancy ,
> > > saidi do pomocy , Ta wygrana była bardzo
> > > potrzebna , chłopaki w koncu odetchną .W
> > końcu
> > > dobry doping Gratulacje
> >
> > Super, dzięki za to, że podzieliłeś się
> > swoimi spostrzeżeniami, ale mógłbyś pisać
> > imiona i nazwiska piłkarzy Cracovii z wielkich
> > liter ?
>
>
> Widze ze lubisz się czepiać , jak zaczną
> zasługiwać na duze litery to dam ci znać ,
> rozumiem ze wczoraj jeszcze wszystkich byś wyjeb
> a dziś proszę do nich z duzej litery , ech
Nie róbmy z tego tematu wątku ortograficznego, krytykuj każdego, jeśli tylko masz na to ochotę, pisz co chcesz, ale w twoim poście uwagę zwróciło tylko to, że niektóre imiona są z małej litery, inne z wielkiej, bez ładu, składu i konsekwencji, Twój post był byle jaki, a gdy piłkarze grają byle jak to masz pretensje. Ja akurat uważam, że popełnianie celowo błędów w czyimś nazwisku, przekręcanie go, tylko dlatego, że kogoś nie lubię, jest na poziomie dziecka z przedszkola, a nie mężczyzny...
Po naszym wczorajszym triumfie trener bartoszek zdemolował szatnię po czym został wyprowadzony w kajdankach
taka prawda, ze Szatałow w 3 tygodnie zrobił z piłkarzykami więcej niż ULA przez cały okres przygotowawczy...pierwsy mecz z GTS-em mieliśmy co najmniej na remis ... z Widzewem powinien byc wygrany...wiadomo kto spartolił..na pewno nie Szatałow....z Jagą gdyby Saidi strzelił z 3 metrów moglibyśmy ew. powalczyć o remis i teraz mecz z Bełchatowem...razem realnie powinniśmy zdobyć po "wygranych meczach" ok 8 pkt..więc brawo panie Szatałow!!!!!
Szatalow wlasciwie jeszcze nie zrobil nic.
Pisanie gdyby jest calkiem nie na miejscu , bo mozna to odwrocic w druga strone i pisac ze gdyby Cabaj nie trzymal pilki 12 a 6 sekund to bysmy z Legia nie przegrali , gdyby Slusarski strzelil karnego rowniez bysmy nie przegrali z Gornikiem a moze nawet go wygrali gdyby sedzia nie gwizdal spalonych widmo ,gdyby Krzywicki wykorzystal 1000% okazje w Kielcach w 94 minucie , gdyby sedzia liniowy widzial pilke na aucie w meczu z Polonia Bytom... i tak w kolo.
Za Szatalowa jeszcze nie zagralismy dobrego meczu , w przeciwienstwie do innych klubow jakie wymienily trenerow w ostatnim czasie wiec nie ma sie czym jarac.
Jakby nie patrzec za Ulatowskiego gralismy wyrownane mecze z wiekszoscia druzyn , od kilku bylismy nawet lepsi niestety glupie indywidualne bledy i całkowity brak szczescia przeważały na strone przeciwnika i zwykle dostawalismy smary , za Szatalowa jestesmy niestety zwykle wyraznie slabsi i gdyby nie CUD czy jak to nazwac pewnie wiekszosc z forumowiczow zaczynaloby tradycyjne krecenie nosem i obwinianie od Filipiaka przez Rzase po Tabisza za zatrudnienie tego NIEUDACZNIKA i takie tam.
Zmienialismy trenera z Lenczyka na nowego wowczas kazdy ( z wyjatkiem bodajze 3 osob ) pisal ULATOWSKIEGO , przyszedl Ulatowski kazdy szuka winnego jego zatrudnienia zapominajac jak forowal jego kandydature na forum.
Przychodzil Radomski kazdy pisal oooo wkoncu pozadny transfer , minelo kilka kolejek okazuje sie ze Rzasa zalatwil transfer kumpla do Polski...
I tak w kolo , takze Panie trenerze jesli Pan przeglada to FORUM prosze sie przygotowac na fale krytyki jaka Pana kiedys tu spotka i to zwykle z klawiatury osob bedacych entuzjastami Pana transferu do Cracovii, niestety taka specyfika tego miejsca.
TEODOR 10/10
Za Ulatowskiego mielismy kur*ewskiego pecha.
Za Szatalowa w jednym meczu zdazyl sie CUD......
do eplv:
na legii dryj mordę z dużych liter tu jest temat ,,Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka" nie kółko ortogragfi
TEODOR
Za Ulata mielismy jeden dobry mecz z Legią.......reszta to były żenujące błędy obrony których trener nie potrafił zniwelować.
A gdyby tak wyliczać dalej to można napisać...jakby sędzia szybciej gwizdnął to byśmy derbów nie pzregrali, jakby Matusiak karnego strzelił to byśmy wygrali na Widzewie, jakby Saidi strzelił to mógłby być remis z Jagą.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)