Swoją drogą ma facet sytuację znakomitą:
- nie wyjdzie mu, nikt się nie zdziwi, 4 punkty po 11 meczach, drużyna "pewniak" do spadku, do tego nikt nie wie, dlaczego, więc "coś w tym jest" i na pewno nie wina trenera, jeśli drużyna spadnie faktycznie;
- utrzyma się, dostanie berło (Lajkonika) i koronę (pomińmy) cudotwórcy, włącznie z drogą do "stolca" (miękko i aromatycznie) trenera kadry.
W dodatku zacznie od derbów, które wcale z góry przegrane nie są...
Dobrze ma :)
-
-
Re: Jurij Szatałow - treningi sparingi taktyka
Przede wszystkim na pierwszym treningu Szatałow wprowadził proste, ale znakomite ćwiczenia. Podzielił najpierw drużynę na difens i ofens. 1. difensom ktos rzucał centrę ze skrzydła i po skończonej akcji (wybicie albo strzał na bramkę), Szatałow zza linii końcowej błyskawicznie rzucał piłkę ręką na głowę najbliższego atakującego. Co było zamieszania... hahaha:) 2. Tak jak wyżej, ale bez dorzutu piłki zza bramki, tylko po skończonej akcji błyskawiczne przejście i centra pod drugą bramkę.
Niby takie proste, ale Ula na to nie wpadł, żeby w ten sposób orientację im wyrobić.
Ale nasze misie połamały by sie.....
Nie wiem czy te kilka powtórzeń cós im da?!Chyba,że tak kilka dni pod rząd...
Więcej refleksji było jednak przy ofensywnych....widziałeś celność podań i strzałów...?
Ręce do bozi....
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2010/11/02/transfer-szatalowa-nieetycznie-czy-jednak-elegancko/
Transfer Szatałowa - nieetycznie czy jednak elegancko?
exitus acta probat
Mieszane uczucia,jednak!I tak do końca nie poznamy tej prawdziwej prawdy jak to przebiegało!Jeżeli zdecydowano się na ten transfer to trochę hipokryzją mi pachnie siedzenie Jurija na trybunach!Albo dogadani albo nie!A jeżeli dogadani byli to formalne podpisanie umów przenosić na niedzielę to jednak mi nie pasuje....
Elegancko to udało się Nam raz..gdy nieetycznie zwalono ŁKS pietro niżej...
Stało się i czekajmy na efekty Jego pracy! I tak i tak kiedyś Nam przywalą pismaki za ten numerek!To jest pewne!Tak samo jak doszukiwanie się dzisiaj przez dziennikarzy pochodzenia i działalności politycznej II trenera!
http://pl.wikipedia.org/wiki/Dietmar_Brehmer
Chyba pudło w tym wypadku, bo wygląda na to, że wszystko odbyło się bez potrzeby "uświęcania"
Na pomeczowej konferencji prasowej najgłośniej gardłował ....
Przepraszam wszystkich za treść poprzedniego wpisu w tym miejscu. To była moja żałosna pomyłka.
Trener Jurij Szatałow już wprowadził nowe zasady. Przed piątkowymi derbami Krakowa piłkarze wcześniej wstają z łóżek, intensywniej trenują, a wkrótce mają przestać grać samolubnie
Szkoleniowiec pracę rozpoczął od ostrej rozmowy z podopiecznymi dotyczącej zaangażowania na boisku. - Nie ukrywał, że będziemy więcej trenować - mówił jeden z piłkarzy.
Wczoraj podzielona na dwie grupy Cracovia rozpoczęła zajęcia już po godz. 9. - Obrońcy ćwiczyli krycie przeciwników, bo mieli z tym problemy. Piłkarze ofensywni konstruowali akcje zakończone dośrodkowaniem i strzałem. Co mogę powiedzieć po tych zajęciach? Do poprawienia jest wiele, przede wszystkim wyniki - tłumaczy z uśmiechem Szatałow.
Po treningu do gabinetu trenera udał się Saidi Ntibazonkiza. Podczas meczu z Polonią został zmieniony w 81. minucie. Gdy schodził z boiska, nie podał ręki tymczasowemu trenerowi Marcinowi Sadko. - Nie chcę drążyć tematu. Przegrywaliśmy, byłem rozemocjonowany - tłumaczy najdroższy piłkarz Cracovii.
Szatałow też to zauważył i potępił zachowanie Ntibazonkizy, który w trakcie gry kilka razy zachował się egoistycznie. - Podczas ostatniego meczu widziałem indywidualne popisy, a nie zespół. Zawsze stawiam na drużynę, bo gwiazdy są tylko na niebie - przekonywał 47-letni szkoleniowiec.
To właśnie Ntibazonkiza może zostać pierwszą ofiarą nowej wizji zespołu i taktycznych założeń Szatałowa. Do tej pory Burundyjczyk był specjalnie traktowany: trener Rafał Ulatowski woził go do lekarza, a na boisku skrzydłowy nie był obciążony defensywnymi zadaniami.
Teraz może się to zmienić, ale Ntibazonkiza zachowuje spokój. - Powtarzam ciągle, że nie jestem gwiazdą. Może byłbym nią, gdybyśmy wygrywali. Zgadzam się z opiniami trenera, że najważniejszy jest zespół. Jeszcze się dobrze nie znamy z trenerem, ale sytuacja jest tak zła, że każda zmiana stanowi szansę na poprawę - podkreśla lewoskrzydłowy.
W Cracovii Szatałow zastał całkiem inną drużynę niż w Bytomiu czy Białymstoku. W ostatnim zespole ekstraklasy występują byli i obecni reprezentanci Polski, jak Arkadiusz Radomski, Radosław Matusiak czy Łukasz Mierzejewski, oraz kilku zagranicznych.
Recepta na sukces? W początkowym okresie pracy Rosjanin z polskim i ukraińskim paszportem nie będzie angażował się w treningi, które prowadzi głównie jego asystent Dietmar Brehmer. - Szatałow skupi się na stronie mentalnej drużyny - kończy drugi trener Cracovii.
Dziś krakowianie przejdą badania wydolnościowe, będą też trenować na nowym stadionie przy Kałuży.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Mieszane uczucia,jednak!I tak do końca nie
> poznamy tej prawdziwej prawdy jak to
> przebiegało!Jeżeli zdecydowano się na ten
> transfer to trochę hipokryzją mi pachnie
> siedzenie Jurija na trybunach!Albo dogadani albo
> nie!A jeżeli dogadani byli to formalne podpisanie
> umów przenosić na niedzielę to jednak mi nie
> pasuje....
> Elegancko to udało się Nam raz..gdy nieetycznie
> zwalono ŁKS pietro niżej...
> Stało się i czekajmy na efekty Jego pracy! I tak
> i tak kiedyś Nam przywalą pismaki za ten
> numerek!To jest pewne!Tak samo jak doszukiwanie
> się dzisiaj przez dziennikarzy pochodzenia i
> działalności politycznej II trenera!
> http://pl.wikipedia.org/wiki/Dietmar_Brehmer
http://www.90minut.pl/kariera.php?id=177
:):):):):):)
Zibiland Napisał(a):
> Tak samo jak doszukiwanie
> się dzisiaj przez dziennikarzy pochodzenia i
> działalności politycznej II trenera!
> http://pl.wikipedia.org/wiki/Dietmar_Brehmer
http://poradzymy.pl/p/nasi-kandydaci.poradzymy coś nie tak ? :)
edit: sprecyzuję: jeden Dietmar Brehmer to ojciec, drugi Dietmar Brehmer to syn. U nas jest ten drugi.
Szkoda, ze nie Brehme:) No, ale ten to byl ostatnio asystentem Trapattoniego:)
Pasiak 89 Napisał(a):
> Na pomeczowej konferencji prasowej najgłośniej gardłował...
Hasłem naszym jest Cracovii chwała
O co chodzi? Bo ja też słyszałem pieniącego się Bernasika!
Gdzie niby?
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/engel-nie-chcemy-u-nas-takich-ludzi,1,3765376,wiadomosc.html
"We środę obradować będą Komisja Licencyjna, Komisja Etyki oraz Komisja Wydziału Szkolenia. Wszystko po to, aby ostatecznie wyjaśnić sprawę "trenerskiego transferu" Jurija Szatałowa z Polonii Bytom do Cracovii. - Szkoleniowiec Polonii jeszcze nie otrzymał od nas zgody. Zielone światło dostał tylko Jan Urban. - mówi w rozmowie z Łukaszem Żurkiem z dziennika "Sport" Jerzy Engel.
- Zapis stanowi jasno, że dany trener może pracować w jednej rundzie w dwóch klubach, jeśli otrzyma na to zgodę Wydziału Szkolenia PZPN i gdy spełniony jest jeden z dwóch warunków - albo strony rozwiązują wcześniej umowę za porozumieniem, albo kontrakt zostaje zerwany z winy klubu. W przypadku Ształowa mamy do czynienia z tym pierwszym wariantem - tłumaczy Jerzy Engel.
[b]Członek Wydziału Szkolenia i były selekcjoner drużyny narodowej twierdzi, że spełnione są wszystkie warunki, ale sprawa ma również wymiar moralny. Nie wyklucza również, że w regulaminie zajdą kolejne zmiany, aby w przyszłości nie dopuścić do takich sytuacji. - Zawsze można zawiesić czasowo licencję albo nałożyć na trenera kare finansową. Nie chcemy mieć w swoich szeregach ludzi, którzy w jednej chwili zrywają kontrakt tylko dlatego, że akurat w innym miejscu zaproponowano im wyższe wynagrodzenie[/b] * . - mówi lekko rozgoryczony Jerzy Engel."
* - w oparach absurdu... :D
raf_jedynka Napisał(a):
> Pasiak 89 Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Na pomeczowej konferencji prasowej
> najgłośniej
> > gardłował Grzesio Bernasik. Nie pierwszy raz
> > ujawnił swą wrogość do Cracovii.
>
> poyebało cie gościu
Nieprawda to co pisze Pasiak89! Z red Bernasiaka nie jest i nigdy nie był to człowiek wrogi Pasom.
Może czepiać sie konkretnych spraw ale od tego jest dziennikarzem.
A przejęcie Szatałowa przed meczem z Bytomiem o ile w 100% czyste prawnie jest śliskie z punktu widzenia "ducha sportu".
Przeprosiłem już wcześniej. Pomyliłem z PF.
http://pzpn.pl/index.php/pol/Rozgrywki-krajowe/Ekstraklasa/Aktualnosci/Wydzial-Szkolenia-w-sprawie-Jurija-Szatalowa
Wydział Szkolenia w sprawie Jurija Szatałowa
Wydział Szkolenia PZPN wyraził zgodę na prowadzenie przez trenera Jurija Szatałowa klubu MKS Cracovia SSA w sezonie 2010/2011.
Wydział Szkolenia PZPN uznał jednak, że podjęcie przez trenera rozmów dotyczących zatrudnienia w klubie MKS Cracovia SSA w czasie obowiązywania kontraktu z Polonią Bytom było nieetyczne ? zwłaszcza, że były one prowadzone przed meczem ligowym pomiędzy tymi drużynami (30.10.2010 r.). Wydział Szkolenia przekazał swoje uwagi do Komisji Kształcenia i Licencjonowania Trenerów PZPN.
(pzpn.pl)
Co tam na treningu dzisiaj było.......
Rozmowa była.
co mowili ciekawego ? :)
Mamy tajną broń na Wisłę :)
Saidi na stoperze a Cabaj w ataku..... ;-))
cholera w końcu nie dotarłem na stadion....może jutro na poranny trening...tylko gdzie ta cholerna konferencja prasowa?
Dam więcej wskazówek: mamy tajną broń na Małeckiego ;)
MOSKALA !
Małecki nie będzie grał.... A my nie mamy dalej ataku...
Siemanko!!! jestem z Gdyni i w piątek bede w Cracovie i chciałbym isc na derby!!! jak moge kupic bilet?
Byłem na treningu
W piątek bedzie dobrze...
Musi być dobrze!
To musisz od razu iść na stadion,zrobić zdjęcie biometryczne ,z dowodem osobistym i kupić bilet....tyle
raf_jedynka Napisał(a):
> Byłem na treningu
> W piątek bedzie dobrze...
> Musi być dobrze!
A jak ustawiał ich Jurij? Plastik czy Sacha?Sasin czy Stuar?
Spokojnie jutro beda w kasach , musisz byc jednak wczesniej by zrobic zdjecie biometrycznie bez ktorego wejscie na stadion jest niemozliwe ( przed samym meczem beda straszne kolejki wiec lepiej bys byl duzo wczesniej )
to na stadionie mozna zrobic te zdjecie??? troche pojebane to ze na bilecie musi byc zdjecie... u nas na szczescie tego nie ma ...jeszcze
Nie na bilecie masz zdjecie. To zdjecie jest to bazy, zeby Cie monitoring mogl szybko namierzyc.
o ku.... to pomyslane....dzieki A>L>C
raf_jedynka Napisał(a):
> Byłem na treningu
> W piątek bedzie dobrze...
> Musi być dobrze!
To teraz wiem o jakiej tajnej broni mowimy....Raf mam nadzieje ,ze dobrze grasz w pilke i realnie oceniles swoje mozliwosci na treningu !
Chyba przechlapane będą mieli panowie Radomski,Saidi i Stuar,,,
Zibiland, a kto to jest Stuar ?:/
coż wierze w dobry wynik naszych panienek i chcialbym aby pan Szatałow wkońcu przemowil im do rozumu :) Powodzenia trenerze :)
Zibiland czy ty musisz kuwa całe życie przekręcać nazwiska naszych piłkarzy?
Na treningu była ciekawa rozmowa,zobaczymy co wyniknie z tego gadania ale Ślusar powiedział ze tak jak bedą zagrają w Piątek to nigdy nie widzieliśmy :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)